Bridgestone feliciteert Kubica

Ook vanuit Japan kreeg Robert Kubica de felicitaties na zijn overwinning in Canada. Bandenleverancier Bridgestone feliciteerde de Pool namelijk ook.

Hirohide Hamashima, hoofd bandenontwikkeling bij de Japanse firma, was de man die de woorden overbracht. "We willen Robert Kubica en BMW graag feliciteren met hun eerste Formule 1-zege. Bridgestone heeft een grote fabriek in Polen staan en de overwinning van Robert is een mooi cadeau voor onze werknemers daar. Robert reed een fantastische race, vooral als je je bedenkt dat hij vorig jaar zwaar crashte op dit circuit. En een één-twee was het perfecte resultaat voor BMW."

Ondanks het geklaag van diverse coureurs was het voor de banden geen probleem dat het asfalt niet in optimale staat was. "Ondanks de lastige omstandigheden op de baan presteerden de banden erg goed. Vorig jaar hadden we hier nog wat problemen, maar die hadden we dit jaar niet. Wel maakte het baanoppervlak het lastig voor de coureurs. Vooral in de hairpin was het moelijk voor ze en we zagen dan ook de nodige fouten in deze bocht."