Heinrichs blijft bij Fortuna Sittard

De Duitser Jürgen Heinrichs blijft bij Fortuna Sittard. De middenvelder verlengde zijn aflopende contract met één jaar.

De dertigjarige Heinrichs speelt sinds 2006 voor Fortuna Sittard. Mede door een fikse enkelblessure kwam hij in het afgelopen seizoen slechts tot zestien competitieduels. In twee seizoenen kwam Heinrichs 46 keer binnen de lijnen en scoorde hij tien keer voor de Limburgers.

Een andere Duitser, Rachid El-Hammouchi, vertrekt bij Fortuna Sittard. De middenvelder met Marokkaanse roots kwam eveneens in de zomer van 2006 naar Limburg. Vorig seizoen kwam hij in alle competitieduels in actie. In totaal speelde El-Hammouchi 69 keer voor Fortuna Sittard. Hij scoorde twee keer. El-Hammouchi vervolgt zijn loopbaan bij Kickers Emden, dat uitkomt in de nieuw gevormde derde Bundesliga.

Aanvaller Florencio Cornelia vertrekt ook. De spits werd kort voor de winterstop door de later ontslagen trainer Henk Wisman uit de selectie gezet. Hij vond in de winterstop echter geen nieuwe club. Cornelia speelde vanaf januari 2007 voor de Limburgers en scoorde veertien keer in 29 optredens. Hij heeft overschrijving aangevraagd naar FC Rijnvogels, dat uitkomt in de eerste klasse bij de zaterdagamateurs.