EK: Uitslag Roemenië - Frankrijk

In poule C is zojuist de eerste wedstrijd gespeeld. Roemenië moest het opnemen tegen Frankrijk. De Fransen waren de bovenliggende partij, maar toch eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Om kwart voor negen treedt het Nederlands elftal aan tegen Italië.

Frankrijk begon de wedstrijd zonder spits Thierry Henry, die last had van een blessure. In zijn plaats speelde Nicolas Anelka. Bij de Roemenen was wel iedereen fit. Bij Frankrijk stond Lilian Thuram in de basis. Het was zijn vijftiende wedstrijd op een EK eindronde en zette daarmee een record neer.

In de beginfase was het overwicht voor Frankrijk maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Het eerste gevaar kwam van de Roemeen Mutu, maar zijn schot werd geblokt. Uit de tegenaanval ontstond de eerste kans voor Frankrijk, maar Anelka schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Een minuut later ging een schot van Benzema over. De Fransen bleven de betere ploeg en kregen na iets meer dan een kwartier een kans via Malouda, de Roemeense keeper Lobont moest ver zijn doel uit komen om het schot te blokken.

De Roemenen bleven bleven zich vooral op het verdedigen concentreren en probeerden er met snelle aanvallen uit te komen. Dit leek na 26 minuten tot een kans te leiden, maar Niculai kwam niet verder dan een handsbal, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Na een half uur kreeg Frankrijk een redelijke kans uit een hoekschop, maar een kopbal van Anelka ging net over. Verder in de eerste helft kwamen beide ploegen wat meer in evenwicht, maar de kansen bleven voor frankrijk. Na een goede pass van Ribery kwam er een kans voor Benzema, maar Lobont stond op de goede plek.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Frankrijk, Malouda maakte een goede actie maar schoot uiteindelijk over. Het beeld bleef hetzelfde als in de eerste helft, de gevaarlijkste momenten waren schoten uit de tweede lijn. De Fransen hadden na 55 minuten wel een uitgespeelde kans, maar het schot van Benzema was een simpele prooi voor Lobont. De Fransen bleven de betere ploeg maar slaagden er nauwelijks in de Roemeense muur te slechten. Hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen van betekenis.

Bij de Roemenen stond Nicolai een kwartier voor tijd plots alleen voor keeper Coupet, maar hij deed dat vanuit een buitenspelpositie. In de slotfase bleef het zoals het bijna de gehele wedstrijd was. Frankrijk probeerde het wel maar stond machteloos tegenover een overmacht aan verdedigers uit Roemenië. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon, 0-0.