Meeste jackpotwinnaars delen geld met familie

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (63 procent) zou bij het winnen van de hoogste jackpot ooit (21,8 miljoen euro) van de Staatsloterij het prijzengeld met familie delen. Dat beweerden zij in een enquête die de Staatsloterij vorige week heeft laten doen.

Een kwart van de ondervraagden meldde ook vrienden in het geluk te laten meedelen. Verder bleek dat mensen in het noorden het geld vooral met de ouders zouden delen (51 procent) en dat in het zuiden vaker de kinderen hun bankrekening gespekt zouden zien (66 procent).

De meeste ondervraagden (ruim vijfitg procent) zeiden ondanks de rijkdom te zullen blijven werken, al was het maar parttime. Het geld zou verder vooral worden uitgegeven aan een nieuw huis, een nieuwe auto en/of een reis.

De loterijprijs is tot ongekende hoogte gestegen doordat de jackpot enkele keren niet is gevallen. Mocht de jackpot morgen ook niet vallen, dan stijgt het bedrag naar het maximum van 25 miljoen euro. In juli worden vervolgens net zo lang nummers getrokken tot er een winnaar is.