Ferrari lacht, Ferrari huilt

Bij Ferrari hebben ze dubbele gevoelens na de race in Canada. Uiteraard baalden ze van het uitvallen van Kimi Räikkönen, maar over Felipe Massa waren ze erg te spreken.

Teambaas Stefano Domenicali was erg duidelijk in zijn mening over het incident met Lewis Hamilton. "Er valt genoeg te betreuren na deze race. Een van onze coureurs lag uit de race nadat hij werd geraakt toen hij stilstond voor het rode licht. Het was een domme fout van Hamilton en de gridpenalty die hij heeft gekregen, is meer dan terecht, hoewel we er de verloren punten niet mee terugkrijgen. Kimi kon absoluut vechten voor de overwinning, mede dankzij een prima auto."

Wel was de baas van de Scuderia tevreden over tweede coureur Massa. "Felipe reed een geweldige race. We hadden helaas een probleem bij het bijtanken tijdens de safety carperiode en we moesten hem nog eens naar binnen roepen. Felipe liet het hoofd niet hangen en vocht zich knap terug naar de vijfde plaats. Dit zijn belangrijke punten, die ons in staat stellen om de leiding in het constructeurskampioenschap te behouden. Er is nog een lange weg te gaan en we willen graag BMW en Kubica feliciteren met hun eerste overwinning. We zijn ons echter zeer goed bewust van onze eigen snelheid."

Technisch manager Luca Baldiserri was ook erg tevreden met zijn Braziliaanse coureur. "Ik wil Felipe graag een compliment geven voor zijn fantastische race. Door een probleem tijdens de eerste pitstop viel hij terug naar de laatste plek, maar hij wist zich daarna weer terug te knokken naar de vijfde plaats. Hij liet een paar zeer fraaie inhaalmanoeuvres zien en demonsteerde wat je allemaal met een F2008 kunt doen."

Over het pitincident wil Baldiserri niet veel kwijt. "Ik wil hier niet veel over kwijt. Hij had een goede kans op de zege, maar door een fout van een ander viel hij uit. Kimi had in de beginfase van de race even last van korrelvorming op zijn banden, maar daarna kon hij een geweldig tempo neerzetten en de snelste raceronde rijden."

In het kampioenschap staat Massa inmiddels gedeeld tweede met Hamilton, allebei hebben ze 38 punten. Räikkönen heeft 35 punten en staat daar vierde mee. Robert Kubica staat met 42 punten bovenaan de titelstrijd.