Whitmarsh biedt excuses aan

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Martin Whitmarsh, directeur van McLaren F1, komt woorden te kort om te vertellen hoe vervelend hij het pitsincident van gisteren vindt. Lewis Hamilton crashte tegen Kimi Räikkönen aan en schakelde daarmee beide bolides uit.

Hamilton ging als leider de pits in tijdens de eerste safety car-periode maar toen hij klaar was met tanken en de bandenwissel waren Räikkönen en Robert Kubica hem al voorbij. Tot de McLaren tegen de Ferrari tot stilstand kwam. Nico Rosberg klapte op de twee gestrande wagens. "We gaven Lewis voldoende brandstof mee om langer door te kunnen rijden dan zijn tegenstanders, omdat we dachten dat hij toch wel snel genoeg zou zijn om de anderen bij te kunnen houden. Daarnaast was er ook een korte aarzeling tijdens de pitstop en dat hielp natuurlijk ook niet. Maar over het geheel genomen was het verder niet zo'n heel slechte pitstop," aldus Whitmarsh over de langere pitstop van zijn coureur.

Uiteraard wil de directeur zijn excuses aan zijn ex-coureur uit Finland maken. "Het was abnormaal druk in de pitstraat, waardoor Lewis zich niet alleen moest concentreren op de wagens voor hem, maar ook op de lichten aan het einde van de pits. We hebben allemaal gezien wat er verder is gebeurd. Ik vind dit erg vervelend voor Kimi en het team van Ferrari. Zij zijn duidelijk de onschuldige slachtoffers van dit ongeluk."

De wedstrijdleiding heeft uiteindelijk na bestudering van de beelden besloten zowel Hamilton als Rosberg te straffen met tien strafplaatsen op de grid in Frankrijk over twee weken. "Deze straf is streng, maar rechtvaardig. Het zal de volgende race niet gemakkelijk maken voor Lewis, maar het was overduidelijk dat hij het incident had veroorzaakt. We kunnen daar niets tegenin brengen. Soms kan een kleine inschattingsfout grote gevolgen hebben," zo vindt Whitmarsh.