Buffon viste nooit vaker op een eindronde

Gianluigi Buffon zal net als heel Italië met een vreemd gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd. Het Nederlands elftal zegevierde in Bern met 3-0; een record tegen de Italiaanse doelman.

Buffon hoefde namelijk nooit eerder meer dan twee goals te incasseren op een eindronde. Op zijn eerste grote toernooi, het wereldkampioenschap van 2002, moest hij in twee duels tweemaal incasseren. In 2004 kreeg de doelman van Juventus over drie duels een totaal van twee goals tegen, maar Italië werd toch uitgeschakeld. Op het WK in Duitsland kreeg de wereldkampioen slechts twee goals tegen. De VS scoorden in de groep en Zinedine Zidane verzilverde een strafschop in de finale.

Nederland heeft nu voor een primeur gezorgd door Italië van de mat te vegen. Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder scoorden in de eerste helft, terwijl Giovanni van Bronckhorst tien minuten voor tijd de derde langs Buffon werkte. De Italiaan, voor het eerst aanvoerder door het ontbreken van Fabio Cannavaro, kreeg hierdoor voor het eerst drie treffers tegen op een eindronde.

Submitter:  Bron: FOK!sport