Hoe harder de erectie, hoe beter de seks

Icoon OpmerkelijkHoe harder een erectie is, des te beter is de seksbeleving. Dit blijkt uit een online onderzoek van Erectieplein.nl, een site over erectieproblemen. Het onderzoek werd gehouden onder bijna 1600 mannen en ruim 200 vrouwen. Slechts vijf procent van de ondervraagde mannen vindt een harde erectie niet noodzakelijk voor goede seks.

95 procent van de ondervraagde mannen vindt een goede en harde erectie van wezenlijk belang voor goede seks. Ook vrouwen hechten veel belang aan de hardheid van de erectie. Van de ruim tweehonderd ondervraagde vrouwen, vindt ruim driekwart een goede, harde erectie essentieel voor goede seks. Bijna een kwart van de vrouwelijke respondenten vindt dit niet belangrijk.

Onlangs introduceerde een internationaal Panel van deskundigen de 'Erectiescore' om bij mannen met erectieproblemen de hardheid van hun erectie vast te stellen. De 'Erection Hardness Scale' (EHS) bestaat uit vier punten. Een Erectiescore 4 is een volledig harde en geheel stijve erectie. Bij een score 1 is de penis wel groter, maar niet hard.
Submitter:  Bron: Erectieplein