Rasmussen uit de Tour gezet

Michael Rasmussen is door de directie van de Rabo-ploeg uit de Tour gezet. Hij zou interne regels van de ploeg hebben overtreden.

"Het is niet bekend of de rest van de ploeg donderdag in de 17e etappe nog van start gaat", aldus woordvoerder Bergsma. Meer informatie wilde hij nog niet verstrekken.

Update @ 23:41 uur
Rasmussen is niet alleen uit de Ronde van Frankrijk gehaald, maar ook door de Rabo-leiding op staande voet ontslagen.

"Hij heeft meerdere malen gezegd waar hij aan het trainen was en dat bleek niet te kloppen", aldus een aangeslagen directeur Theo de Rooij. "Die informatie heeft de ploegleiding diverse malen gekregen. Vandaag hebben we nog nieuwe informatie gekregen."

Update @ 23:56 uur
Rabobank blijft actief als geldschieter in de wielersport. Dat heeft de financiële instelling woensdagavond na het ontslag van Michael Rasmussen laten weten.

Update @ 23:59 uur
De NOS meldt dat de politie het hotel van de Rabobank-ploeg is binnengevallen.

Update @ 0:36 uur
De Duitse zender ZDF meldt dat de Rabobank-equipe donderdag van start zal gaan.

Update @ 1:09 uur
Theo de Rooij heeft direct na de door Rasmussen gewonnen etappe de Deen geconfronteerd met de geruchten dat hij een verkeerde verblijfsplaats had opgegeven. Rasmussen heeft hierop toegegeven dat hij niet in Mexico, maar in Italië heeft getraind. Dat bleek voor De Rooij de druppel die de emmer deed overlopen en de reden om hem uit koers te nemen.

Het fout opgeven van de verblijfplaats is overigens ook een schending van de UCI-regels.