Tour: Rabobank-ploeg gewoon van start

Icoon WielrennenDe wielrenners van de Rabobank-ploeg gaan vandaag gewoon van start in de Tour de France. Dat heeft het team zojuist bekend gemaakt. Het was nog onduidelijk of ze wel zouden starten. Aanleiding daarvoor was het ontslag van Michaël Rasmussen, die op dat moment in de leiderstrui reed.

Gisteren won de Deen nog glorieus de laatste bergetappe. Maar in de loop van de avond werd duidelijk dat hij heeft gelogen over zijn verblijfplaats in juni. Toen verzuimde hij te laten weten waar hij was. Daar kreeg hij een waarschuwing en een boete voor. De Deen zei in Mexico te zijn, waar zijn vrouw vandaan komt. Maar hij blijkt nu in Italië te zijn geweest.

De Rabo-ploegleiding had haar renners niet verplicht om weer op de fiets te stappen. Maar de zeven overgebleven coureurs willen de Tour graag uitrijden.

De zeventiende etappe wordt overigens verreden zonder renner in de gele trui. De directie van de Tour heeft dit laten weten. Na het vertrek van de Deen Michael Rasmussen gaat de Spanjaard Alberto Contador aan de leiding in het klassement, maar hij begint de rit niet in het gele tricot. De trui wordt pas na afloop van de etappe in Castelsarrasin uitgereikt.

Meer Tournieuws lees je op de FOK!sport Tourmanager!
Rasmussen terecht uit de Tour? Stem in de poll!