Tilburg ontsnapt aan treinramp

Redactie
Icoon VervoerTilburg lijkt donderdag ontsnapt aan een treinramp. In Tilburg-West botsten om 11.25 uur een passagierstrein met tien reizigers en een goederentrein bijna op elkaar. Hoewel niemand gewond raakte, bleek later dat de goederentrein licht ontvlambaar propaangas vervoerde.

Volgens een woordvoerster van de spoorwegpolitie heeft de machinist van de passagierstrein een rood sein over het hoofd gezien. Deze trein en de goederentrein uit de richting Roosendaal kwamen daardoor op hetzelfde baanvak terecht. De machinist van de passagierstrein kon op het nippertje een botsing voorkomen door fors te remmen.

Beide treinen reden op het moment dat ze elkaar naderden 40 kilometer per uur. De machinisten waren eerder door een geel knipperlicht gewaarschuwd om vaart te minderen.

De gemeente Tilburg denkt dat omwonenden aan een ramp zijn ontsnapt. Wethouder Els Aarts ziet de bijna-botsing als een nieuwe bevestiging dat er een einde moet komen aan het vervoer over spoor van gevaarlijke stoffen, dwars door het stadscentrum. "Deze keer ontspringen we de dans. We ijveren al jaren voor het verleggen van dit soort transporten. Het wordt tijd dat er nu eindelijk iets gebeurt."

De spoorwegpolitie spreekt tegen dat een gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan omdat het licht ontvlambare gas was opgeslagen in speciaal beveiligde tankwagons.