12 jaar cel voor extreem gewelddadige loverboy

Icoon JustitieEen loverboy is gisteren door de rechtbank in Utrecht bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. De 27-jarige Abdessamad El K.  uit Utrecht is schuldig bevonden aan mensenhandel, verkrachting en meerdere pogingen tot doodslag. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden.

De man mocht zijn veroordeling thuis afwachten, maar ging ervandoor. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

El K.  liet zijn vriendin vijf jaar lang als prostituee werken. Hij bedreigde de vrouw, mishandelde haar onder meer met een verhitte spies en dwong haar na vijf maanden zwangerschap abortus te plegen.

Naast de ex-vriendin getuigden ook twee andere slachtoffers van de loverboy. Een van de vrouwen onderging ook meerdere mishandelingen. De dader probeerde tevergeefs haar in de prostitutie laten werken. Een derde vriendin van de Utrechter heeft grote schulden aan haar omgang met de dader overgehouden. Zij leende El K. geld voor een auto, dat hij haar nooit terugbetaalde.

De rechtbank rekende het de man zwaar aan, dat hij ''met volledige miskenning van de lichamelijke en geestelijke integriteit van betrokkenen zijn eigen financiële gewin op de voorgrond heeft gesteld''. Hij zag de vrouwen alleen als objecten, waarmee hij veel geld kon verdienen, aldus de rechter.