Drie maal levenslang R'damse cafémoorden

JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft vanmiddag de drie kaapverdianen Fernando P. (32), Zé Carlos B. (31) en Elmer P. (32), veroordeeld tot levenslange celstraf. Het drietal is schuldig bevonden aan het bloedbad in het Rotterdamse café Inn & Out eind 2005. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

In totaal vonden drie mensen de dood bij het bloedbad. Zeven andere cafébezoekers die het drama overleefden, stonden urenlang doodsangsten uit toen vier Kaapverdianen de eigenaar van het café, ook afkomstig van de Kaapverdische eilanden, wilden afpersen. Zo werden de slachtoffers besprenkeld met brandbare vloeistof.

De daders wilden dat niemand de kroeg levend zou verlaten. Om zeker te zijn dat iedereen dood was, volgde na een eerste salvo uit een machinepistool een tweede. Wonder boven wonder werd niet iedereen dodelijk geraakt. Ze hielden zich voor dood in het bloed dat vloeide uit de dodelijke slachtoffers. De bardame heeft aan het gebeuren een dwarslaesie overgehouden en zal voortaan in een rolstoel door het leven moeten.

Een langslepend conflict over geld uit de onderwereld zou de reden zijn van het brute geweld. In het vonnis gaf de rechter aan dat woorden als ''bizar, barbaars en weerzinwekkend'' nog niet toereikend zijn om de daden van het drietal te beschrijven.

In Kaapverdië zit de vierde verdachte van deze moordpartij vast. Hij zal echter in zijn moederland terecht staan. De drie die vandaag veroordeeld zijn, schoven alle schuld op hem af.

Met dank aan The_Order voor de submit.