Rolstoeler te snel voor politie

Icoon ShockingWie denkt dat alleen snelle auto’s kunnen ontkomen tijdens een achtervolging van de politie, komt bedrogen uit. Een bejaarde op een scootmobiel heeft in de omgeving van Middlesbrough (Engeland) tijdens een achtervolging een politiewagen het nakijken gegeven. En dat terwijl het machientje een topsnelheid heeft van maar liefst twaalf kilometer per uur. De ‘snelheidsduivel’ trok de aandacht van de politie toen hij op een druk kruispunt verkeerschaos veroorzaakte.

De politie wilde de bejaarde langs de kant zetten, maar zo had de ‘snelle’ bejaarde het niet begrepen. Hij trapte het ‘gaspedaal’ diep in en ‘racete’ ervandoor. Je kan het je amper voorstellen: de agenten waren het spoor volledig bijster. Ingenieur Ian Hardy zag het hele spektakel gebeuren en aarzelde niet om het spektakel op camera vast te leggen. "Hij kwam de straat uit met een hele file van auto's achter hem, terwijl de politieauto op het gemakje naast hem bleef rijden. Alle chauffeurs moesten er mee lachen, want hij trakteerde die agenten de hele tijd op scheldwoorden."

Op het moment dat het gezelschap een rotonde bereikte imiteerde de man Hans Kazan en paste de grote verdwijntruc toe. "De agenten kwamen aan mij vragen of ik toevallig een oudere persoon op een scooter gezien had. Ze zagen er wat gegeneerd uit, ik durf wedden dat ze nu de pispaal van het korps zijn.", aldus Hardy. De bejaarde kon later door een andere patrouille klem gereden worden.
2 fast 2 Furious