FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 februari 2007

Celstraf voor racistische kruisverbranding

Een man uit de Amerikaanse staat Florida is door een rechtbank veroordeeld tot 14 maanden celstraf, omdat hij een brandend kruis in zijn voortuin had gezet. De 50-jarige Amerikaan wilde zo een zwart gezin de stuipen op het lijf jagen zodat het een nabijgelegen huis niet zou kopen. Tijdens de rechtszaak bekende hij schuld.

Het verbranden van kruizen is een welbekende intimidatietechniek van de racistische organisatie Ku Klux Klan. Deze organisatie, die in het jaar 1865 werd opgericht, stelde zich tot doel om de politieke en sociale status van de Freedmen (de na de burgeroorlog bevrijde slaven) te controleren. Om dit doel te bereiken werden moorden niet geschuwd.

Toen de geheim opererende Klan werd beschuldigd achter de vele duizenden moorden op negroïde Amerikanen te zitten, werd alle betrokkenheid ontkend. De in witte gewaden gehulde moordenaars zouden ordinaire criminelen zijn die zich als Klansmen zouden hebben vermomd. De Klan heeft altijd geprobeerd aan gerechtelijke vervolging te ontsnappen. Dat lukte in het begin door zich te profileren als een vredelievende organisatie met respect voor de grondwettelijke rechten en vrijheden.

Komt dat schot...!

Voetbal: de één kan niet zonder het spelletje, de ander heeft er niets mee en doet er van alles aan om het maar niet te hoeven zien. Maar zelfs de grootste voetbalhater moet het volgende filmpje wel leuk vinden. Niets is namelijk mooier dan een mooi genomen strafschop. De souplesse waarmee de strafschopnemer de bal een trap geeft is vaak ongekende schoonheid.

Of je geeft de bal gewoon een goede trap en je ziet wel wat er van terecht komt!

Met dank aan glasbak voor de submit.

[Upd] V.d. Garde testcoureur Spyker F1

Hoewel Giedo van der Garde gisteren zijn eerste kilometers heeft gemaakt bij Super Aguri F1 is vandaag bekendgemaakt dat hij per direct als testcoureur in dienst is getreden bij Spyker F1. Hij zal dezelfde positie innemen als bij Super Aguri: derde- en reservecoureur.

Om nog onbekende redenen is het contract dat Van der Garde had met het Japanse team ontbonden. Door snel handelen heeft de Nederlander alsnog een testzitje weten te bemachtigen, echter nu bij het team van landgenoot Christijan Albers. "Bij Spyker F1 hebben ze snel en netjes gehandeld", liet Van der Garde weten in een eerste reactie.

"De deal die we met Super Aguri hadden gesloten, is stukgelopen doordat er problemen waren. Gelukkig hadden we nog goede contacten met het team van Spyker F1. Daar hebben ze heel snel en netjes gehandeld. We hebben alles vannacht nog rondgemaakt. Mijn nieuwe contract bevat dezelfde voorwaarden als de deal die ik met Super Aguri had. Ik ben dus derde- en reserverijder en zal op de vrijdagen tijdens de Grand Prix-weekenden anderhalf uur rijden."

Uiteraard is hij erg blij met deze kans. "Ik ben erg trots dat ik mijn Formule 1-loopbaan zal beginnen bij het Spyker F1-team. Ik heb nog veel te leren, maar deze kans stelt mij hiertoe in de gelegenheid."

Naast Giedo van der Garde zullen nog drie andere coureurs testwerkzaamheden uitvoeren: Adrián Vallés, Markus Winkelhock en Fairuz Fauzy completteren het testkwartet van het team. Vallés heeft afgelopen september in Silverstone zijn eerste kilometers mogen maken, terwijl Markus Winkelhock vorig jaar al vier maal derde coureur was. Fairuz Fauzy is volledg nieuw in de Formule 1, de 24-jarige Maleisiër is afkomstig uit de GP2 en A1GP.

Update @ 23.00u:
Volgens Super Aguri staat Van der Garde nog bij hen onder contract. "We zijn verrast door het persbericht dat Giedo van der Garde testcoureur bij Spyker wordt. Wij weten niet anders dan dat we een contract met hem hebben", verklaarde Wayne Humphreys, het hoofd van de financiële afdeling van het team, tegenover autosport.com.

Indien de twee teams er niet uitkomen kan men naar het Formula One's Contract Recognition Board stappen. Deze organisatie beslist in het geval van contract-ruzies. De laatste keer dat deze organisatie werd ingeschakeld was tijdens de Button-gate in 2004.

Jim Morrison brengt postuum nieuwe single uit

Icoon Muziek Jim Morrison brengt in april van dit jaar een nieuwe single uit. De voormalige zanger van de wereldberoemde band The Doors overleed al in 1971, maar een vlak voor zijn dood a capella ingezongen nummer is recentelijk door Perry Farrell op muziek gezet.

Het nummer van Morrison gaat over een engel die het aardse ras waarschuwt voor zijn daden op de wereld. Perry Farrell, bekend als zanger van de alternatieve punkrockband Jane's Addiction, schreef er in opdracht van de milieu-organisatie Global Cool een eigen arrangement bij. Het nummer zal gebruikt worden in een campagne die mensen moet bewegen zuiniger te zijn met energie, in verband met het broeikaseffect.

De precieze datum van de release van Morrisons nieuwe single is nog niet bekend gemaakt. Verwacht mag in ieder geval worden dat naamgenoot James Morrison na de publicatie van het nummer wat ruimte in de hitlijsten zal moeten inleveren.

Sony geeft uitleg omtrent hoge PS3 prijs in UK

De Playstation 3 is op het moment de duurste console van de nieuwe genaratie, maar de consument in Engeland moet meer voor de console betalen dan de rest van Europa. De managing director van Sony UK, Ray Maguire, heeft in een interview met The Guardian aangegeven wat de redenen zijn voor deze hogere prijs.

Volgens Maguire spelen meerdere factoren een rol in de hoge prijs van de PS3 in de UK. De hogere prijs is volgens hem onder andere te wijten aan het feit dat de UK een vrij hoog BTW tarief heeft (17.5%), Sony werknemers in de UK hogere salarissen moet betalen, retailers een grotere marge ontvangen dan in de rest van Europa en de algemenere hogere levenskosten in de UK. Maguire gaf daarnaast aan dat hij niets liever wil dan dat de PS3 voor minder dan 400 pond in de Britse winkels ligt, en dat Sony dit zo snel mogelijk wil bewerkstelligen.

Sony overweegt nu al prijsverlaging PS3

Dat Sony een aantal problemen heeft gehad met de PS3 tot nu toe zal weinigen als een verrassing in de oren klinken, en hier zitten ook financiele gevolgen aan verbonden. Het door de industrie en Sony zelf verwachte verlies van $1.6 miljard zal dan ook wel eens nog hoger uit kunnen vallen. Sony's senior vice president, Takao Yuhara heeft gezegd dat men bij Sony er naar streeft de games-divisie aan het einde van het volgende fiscale jaar (Maart 2008) quitte te laten lopen.

Eén van de maatregelen die Sony wil treffen om dit te halen is om binnen afzienbare tijd de prijs van de PS3 te laten zakken. Wanneer deze prijsverlaging plaats zou moeten vinden, of hoeveel er van de prijs van de PS3 af zou gaan wilde Yahura nog niet zeggen. Wel weten we dat we dus al binnen het jaar een prijsverlaging van de PS3 kunnen verwachten.

Echtgenote laat na winst loterij haar man doden

Icoon OpmerkelijkDe Braziliaanse politie heeft in de miljoenenstad Rio de Janeiro een 29-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het inhuren van een moordenaar voor het doden van haar 54-jarige echtgenoot.

De vrouw zou de omgerekend 19 miljoen euro die haar man in 2005 een loterij had gewonnen voor zichzelf hebben willen houden. Dat hebben Braziliaanse media donderdag gemeld.

De man die zoveel geluk met deelname aan de loterij had, werd begin januari in een café door enkele gemaskerde mannen doodgeschoten. Deze week werd de echtgenote van de vermoorde Braziliaan aangehouden. Het slachtoffer had de vrouw en een dochter uit een eerdere relatie aangewezen als de enige erfgenamen.

De aangehouden vrouw heeft betrokkenheid bij de moord ontkend. Volgens een gewezen minnaar van de Braziliaanse was ze wel degelijk bij de zaak betrokken.

Geen massale deelname aan klimaatactie

Icoon BinnenlandsTennet, de beheerder van het landelijke elektriciteitsnet, heeft donderdagavond "geen merkbaar effect" waargenomen tussen 19.55 en 20.00 uur. Milieuorganisaties hadden opgeroepen op dat tijdstip het licht uit te doen om de aandacht te vestigen op de klimaatverandering.

De belasting van het elektriciteitsnet was 13.000 megawatt, hetzelfde als elke andere donderdagavond, stelt een woordvoerder. Dat leidt tot de conclusie dat niet zoveel huishoudens gehoor hebben gegeven aan de oproep als verwacht werd.

Tennet waarschuwde woensdag dat de stroom kan uitvallen als veel mensen op precies hetzelfde moment het licht uitdoen. Het ministerie van VROM deed mee aan de actie, maar riep de Nederlanders toch op het licht niet uit te doen, nadat uit onderzoek was gebleken dat velen dat van plan waren.

De Tweede Kamer deed de lampen niet uit, met uitzondering van de departementen op VROM. Het kabinet vond de actie wegens de risico's voor de stroomvoorziening niet goed doordacht.

Het moment van de actie is niet toevallig gekozen. Vrijdag komt in Parijs het nieuwste rapport van de Verenigde Naties over het klimaat uit.

Kamp onzeker over verlenging missie in Afghanistan

Icoon BinnenlandsMinister Henk Kamp van Defensie heeft er een hard hoofd in dat de huidige Nederlandse militaire missie in de Afghanistan na augustus 2008 kan worden verlengd. Volgens hem is de druk op de Nederlandse krijgsmacht, en zeker op de luchtmacht, groot.

De bewindsman zei dat donderdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over Afghanistan. "Doorgaan op de huidige wijze is uitsluitend een theoretische mogelijkheid. Dat moeten we ons goed realiseren", aldus Kamp, die binnenkort zijn departement verlaat en voor de VVD weer terugkeert in de Tweede Kamer.

Een besluit over verlenging ligt in handen van het volgende kabinet.

Jaap van Zweden tekent contract in Dallas

Icoon MuziekDe Nederlandse dirigent Jaap van Zweden heeft een contract voor vier jaar getekend bij het Dallas Symphony Orchestra. Per september 2008 gaat hij voor dat orkest werken als muzikaal directeur.

Van Zweden was van 1979 tot 1995 violist en concertmeester bij het Concertgebouworkest. Daarna legde hij zich toe op het dirigeren en belandde hij als chef-dirigent achtereenvolgens bij het Orkest van het Oosten te Enschede en het Residentie Orkest te Den Haag. Bovendien werkt hij sinds 2005 als dirigent van de radio-orkesten in Hilversum.

In het eerste jaar dat Van Zweden actief is bij het Dallas Symphony Orchestra, zal hij er twaalf weken werken. In de daaropvolgende drie jaar zal hij telkens 15 weken bij het orkest aanwezig zijn. De tijd dat hij niet in de Verenigde Staten werkzaam is, brengt Van Zweden door bij deFilharmonie in Antwerpen, waar hij ook in september 2008 zal beginnen als dirigent.

Interview met Hiromichi Tanaka (Square-Enix)

De website Cubed3 heeft een interview gehad met Hiromichi Tanaka van Square-Enix. De belangrijkste punten uit het interview lees je hier:

De 20e verjaardag van Final Fantasy zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast de eerder aangekondigde remakes van Final Fantasy I en II voor de PSP komen er nog meer games voor verschillende consoles

De Chrono reeks (Chrono Trigger en Chrono Cross) is nog niet dood. Er staat nog niets gepland als opvolger, maar in de toekomst gaan we waarschijnlijk Chrono Trigger wel terugzien. De kans is op dit moment 50-50 dat we CT terug gaan zien op de Virtual Console van de Wii, het enige 'probleem' is de rechten welke liggen bij werknemers die intussen Square-Enix hebben verlaten.

Final Fantasy XI komt niet naar de Wii. De online structuur van Nintendo (Friendcodes) is niet geschikt voor MMORPGs. Square-Enix en Nintendo zoeken echter naar een oplossing hiervoor.

Secret of Mana en Seiken 3 zullen niet snel geport/remade worden in de toekomst. S-E gaat liever verder met de Mana serie in de richting die ze nu opgegaan zijn met Children of Mana, Heroes of Mana (beide DS) en Dawn of Mana (PS2)

Final Fantasy III voor de DS is 3D geworden omdat de game zo een groter publiek in het Westen zou aanspreken. In Amerika zijn er ruim 330.000 units van de game verkocht en in Japan hikken de verkopen tegen de één miljoen verkochte exemplaren aan. Verwacht wordt dat de game ook in Europa redelijk tot goed gaat verkopen.

Er is nog duidelijkheid over een eventueel hergebruik van de FFIII-engine voor andere DS games, maar Square-Enix begrijpt wel dat het efficienter is om een engine te hergebruiken in plaats van steeds een nieuwe te maken zoals ze over het algemeen doen.

Costacurta stopt na dit seizoen

Allesandro Costacurta beëindigt aan het einde van dit seizoen zijn carrière. Dat maakte de speler van AC Milan vandaag bekend.

"Dit is absoluut mijn laatste seizoen", aldus de 41-jarige verdediger. Costacurta kwam dit seizoen door blessures nog maar weinig in actie. De 59-voudig international begon zijn carrière in het seizoen 1986/1987 bij Monza in de serie C1, waarna hij in oktober 1987 zijn debuut maakte voor AC Milan. Met die club won hij vier keer de Europacup 1/Champions League en zeven maal de Italiaanse titel. Costacurta sluit niet uit dat hij na zijn carrière trainer wordt.

Vlaamse cabaretier wijkt uit voor wegenvignet

Icoon CabaretDe Vlaamse cabaretier Geert Hoste gaat in Nederland optreden vanwege het Belgische wegenvignet. Hij vreest dat hij anders de circa duizend Nederlandse bezoekers misloopt die zijn shows in Antwerpen bezoeken.

Hoste begrijpt dat Nederlandse bezoekers geen zin hebben een wegenvignet aan te schaffen voor zijn eindejaarsconferences. Daarom wil hij eind 2007 ook gaan optreden in Breda, Tilburg en Maastricht. Hoste is een begrip in België en wint ook in Nederland steeds meer terrein. Tijdens zijn eindejaarsshows in Vlaanderen trok hij ruim 50.000 bezoekers. Een tv-uitzending trok ongeveer een miljoen kijkers. Een groot aantal voor Belgische begrippen.

Name that bitchy blogger 1

De weblog bestaat vanaf vandaag vijf jaar, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Daarom gaan we de hele maand februari flink fuiven, en kunnen er ontzettend veel prijzen gewonnen worden! Joehoe! En daar beginnen we vandaag dan ook meteen goed mee.

Bij 'Name that bitchy blogger' komt er om de dag, op de oneven dagen van februari om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 1). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De eerste opgave:

Deze knappe weblogger (de rechtse) is 22 jaar jong, overduidelijk een man, hij woont in Vijlen, is ongetrouwd maar heeft wel een vaste relatie. Zijn politieke voorkeur is extreem rechts, en hij is een atheïst.

Een extra hint: het is niet Mannee.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 1'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Chirac niet bang voor Iraanse kernbom

Icoon Buitenlands Volgens de Franse president Jacques Chirac is het niet erg gevaarlijk als Iran een of twee atoombommen in huis heeft. Als zij deze namelijk zouden afschieten op bijvoorbeeld Israël of een ander land, zou Teheran direct "met de grond gelijk worden gemaakt".

Chirac deed zijn ondiplomatieke uitspraken in een interview dat vandaag onder meer in The New York Times staat. Inmiddels heeft hij de interviewers verteld dat hij zijn uitspraken weer inslikt. Hij doet er geen afstand van, maar beweert inmiddels dat ze niet voor het interview bestemd waren.

De uitspraken van de president zijn opmerkelijk omdat Frankrijk zich hevig heeft verzet tegen de invasie van Irak, en economische belangen heeft in Iran.

Wijzigingen in de FP-crew (januari)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Vandaag is de eerste dag van februari dus bij deze de veranderingen van januari.

In januari vonden er een hoop wisselingen plaats. Zo verlieten nieuwsposters DaanA, Pesto, Dzy en Molletje de ploeg. FP-moderator guitarist.nl (die wel developer blijft) en Petre (die ook stopte als parttime nieuwsposter) en reviewer DeGaldeano stopten ook. Allen nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Gelukkig kwamen er ook veel nieuwe crewleden bij. Mainport en PekingDuck, beiden oudgedienden, zijn de FP weer komen versterken met hun nieuwsposts. Daarnaast werden Bromsnor en IHVK als nieuwe nieuwsposters binnengehaald. Dark_Killah komt bovendien modereren, en bazbo komt columns schrijven. Allen nogmaals welkom bij de FP-crew!

Van Avermaet wint vijfde rit Qatar

De Ronde van Qatar is een volledig Belgisch feest. Rit vijf werd vandaag weer gewonnen door een Belg: Greg van Avermaet van de Lottoploeg. Als tweede kwam Marcel Sieberg over de streep. Stéphane Poulhiers eindigde als derde. Maarten Tjalingii was beste Nederlander op de tiende plaats.

Vandaag geen massasprint, maar een vlucht van tien renners, waaronder Boonens ploegmaat Wilfried Cretskens. Hij stond goed genoteerd in het klassement en is na vandaag de nieuwe leider. Met nog één dag te gaan heeft hij een voorsprong van 2.19 op Boonen. Beste Nederlander in het klassement is Steven de Jongh op 2.44.

Angelina Jolie wil eerste vrouwelijke Bond zijn

Icoon FilmHet is Angelina Jolies grootste wens de eerste vrouwelijke James Bond te worden. "Het lijkt me geweldig om de eerste vrouwelijke geheim agent te zijn", bekent de actrice in het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. Zou dat een tikkeltje buiten bereik mogen liggen, wil ze ook wel de rol van slechterik op zich nemen. Eerder speelde Jolie de vrouwelijke avonturier Lara Croft in de actiefilm 'Tomb Raider', gebaseerd op het gelijknamige computerspelletje.

Aanvankelijk werd de 31-jarige actrice getipt voor de rol van Bond-Girl in Casino Royale. Hier kon ze echter niet op in gaan, omdat ze zwanger was van haar dochter Shiloh Nouvel.

Jolie is niet de enige die haar plannen heeft gezet om in de huid te kruipen van een geheim agent. Sean Combs, alias P. Diddy, heeft vorig jaar laten weten wel interesse te hebben de eerste donkere Bond te worden. De huidige vertolker, Daniel Craig, heeft echter aangegeven er nog lang niet op uitgekeken te zijn.

Oversight, hij was dus in Londen

HIJ HEEFT EEN VALS ID BEWIJS! HIJ HEEFT GEVLOGEN!!!! MET HET ID BEWIJS. De nieuwswaarde is er ondertussen wel van af, maar het is natuurlijk wel leuk om de foto's die hij gemaakt heeft tijdens zijn verblijf in londen te bekijken.

Foto's: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7.

Of je het nou eens bent met het geheel of niet. Hij heeft het geheel toch wel even voor elkaar. Mocht je onder een steen hebben geleefd de afgelopen weken. Oversight is een FOK!user met een ID bewijs waarop hij zelf niet/niet herkenbaar afgebeeld staat. Lees hier meer.

Utrecht speelt memorial tegen Monaco

Op 23 maart aanstaande speelt FC Utrecht de 'David di Tommaso Memorial Match' tegen AS Monaco. De netto-opbrengst van de wedstrijd in de Galgewaard gaat naar de nabestaanden van de speler, die op 29 november 2005 aan een hartstilstand overleed.

Di Tommaso was destijds bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit de Domstad. Monaco, waar Di Tommaso in de jeugd speelde en het eerste elftal haalde, verleent belangeloos medewerking aan de wedstrijd.

Na kijkers is Jack Spijkerman ook vrouw kwijt

Icoon CabaretJack Spijkermans zorgen over zijn belabberd bekeken cabaretprogramma Koppensnellers, hebben voor een breuk tussen hem en zijn twintig jaar jongere vrouw Jennemiek gezorgd. De Telegraaf schrijft dat de echtgenote van Jack haar spullen heeft verkast: de slechte kijkcijfers van Jacks show bij Tien worden als boosdoener aangewezen. Deze zorgden voor een onaangename sfeer in huize Spijkerman. Thuis zou hij totaal niet lijken op de aimabele man die hij tijdens zijn programma placht te zijn, aldus de populaire massakrant.

"Hij is bespot door sommigen van zijn cabaretvrienden, die hem ook gingen mijden omdat hij was gevallen voor het grote geld", weet een 'bekende van het gezin' te vertellen. "Jack had een enorme drang tot presteren om aan te tonen dat hij wel gelijk had gehad. En dat hij bij John de Mol met zijn eigen creativiteit werkelijk verder kwam. Maar de aanpassingen die zijn show moesten ondergaan, vielen hem steeds zwaarder. Hij dacht dat zijn talent hem in de steek liet omdat de veranderingen die hij voorstelde ook niet werkten."

Met dank aan jmaiburg voor de submit.

The Beautiful South stopt ermee

The Beautiful South gaat uit elkaar. Volgens de britpopband, die bekend is van nummers als 'Rotterdam (or anywhere)', 'Perfect 10' en 'Songs for whoever', groeiden de leden muzikaal gezien te veel uit elkaar.

The Beautiful South bestond al sinds 1988 en stond diverse malen in de top 40. De groep was een voortvloeisel uit The Housemartins. Toen die groep zich opsplitste, vormden de voormalige bandleden Paul Heaton en Dave Hemingway met Sean Welch, Dave Stead en Dave Rotheray een nieuwe band; de band die nu dus uit elkaar gaat. De laatste single van The Beatiful South, 'The Rose of My Cologne', piekte al op nummer 99 in de Engelse top 100 en was dus niet erg succesvol.

Of de leden van The Beautiful South hun muzikale carrière op een andere wijze voortzetten, is nog niet bekend. Alleen gitarist Dave Rotheray heeft een nieuwe band opgericht, 'Homespun' genaamd.

The Beautiful South in 2006

Hitzfeld nieuwe trainer Bayern München


Bayern München heeft al een opvolger voor de ontslagen Felix Magath. Tot het eind van het lopende seizoen zal Ottmar Hitzfeld de Duitse ploeg trainen. Magath werd op straat gezet na uitblijvende goed resultaten.

Magath leidde Bayern tweemaal naar het kampioenschap en ook twee keer werd de DFB-Pokal gewonnen. Dit seizoen speelde de ploeg echter duidelijk minder, het gelijke spel tegen VfL Bochum deed de gewezen trainer de das om.

Met Hitzfeld haalt de Rekordmeister een oude bekende binnen. Van 1998 tot 2004 bekleedde de trainer de functie als hoofdtrainer bij de Duitse club. Het tijdelijke contract dat Hitzfeld nu heeft getekend loopt tot 30 juni 2007.

8 Nieuwe screens van The Godfather Blackhand Edition

Dat The Godfather ook op de Wii en de PS3 verschijnt moge bekend zijn. Voor de Wii versie, The Godfather Blackhand Edition zijn nu een aantal nieuwe screens beschikbaar. Op deze screens kan goed worden gezien hoe er in de game gebruik wordt gemaakt van de unieke controls van de Wii. Naast het gebruiken van je Wiimote om mensen in elkaar te beuken zul je er ook mee kunnen richten tijdens shoot-outs.
De PS3 versie zal ook gebruik maken van de speciale functies van de sixaxis controller, je kunt je tegenstander mishandelen door je controller te 'mishandelen'.

Bij beide games is extra content toegevoegd, zo zul je twee extra schuilplaatsen van rivaliserende families kunnen aanvallen, andere manieren hebben om op te klimmen tot Don en nieuwe contract hits kunnen uitvoeren. Bij de PS3 versie is ook de mogelijkheid om nieuwe gebieden te bezoeken die worden aangeduid als "Shipyard and Rail yard transportation hubs".






Misschien ook leuk om met de Wiimote ingame spaghetti te eten.

[upd] Ontvoerd Marokkaans paar terecht

PolitieDe politie heeft nog steeds geen spoor van het ontvoerde stel uit het Limburgse Reuver. Mohamed ben Lahcen Fahfouhi (34) en zijn vriendin (29) werden vorige week vrijdagnacht door vier gemaskerde mannen uit hun woning gehaald. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet. Gevreesd wordt voor het leven van het uit Marokko afkomstige paar. De ontvoerders lieten de inwonende schoonzus en de twee kinderen van de slachtoffers met rust. Die zijn inmiddels ondergebracht op een schuiladres.

Buurtbewoners hebben verschillende gedachten over de oorzaak van de ontvoering. Mohamed ben Lahcen zou zich met duistere (drugs)zaakjes hebben beziggehouden en ook een verband met de verdwijning van twee Marokkaanse jongemannen uit Venray wordt gelegd. Die zijn vermist nadat ze inbraken in een hennepkwekerij.

Anderen houden het op de financiële schulden die Ben Lahcen heeft opgebouwd. De ontvoerders zouden de geldschieters zijn, die hem honderdduizenden euro's leenden voor de start van zijn Spaans-Marokkaanse restaurant El Medano, in het stadshart van Roermond. Dat restaurant is al weer een tijdje failliet verklaard door onkundig handelen van ben Lahcen.

Curator mr. F. Gielen zegt daarover in zijn eerste faillissementsverslag: ''Hij startte met geleend startkapitaal, zonder ondernemingsplan. Er was wel een boekhouder, maar vanwege de lakse houding van Mohamed kon de boekhouding niet goed worden bijgehouden. De klandizie viel tegen en toen het geld op was, zijn de activiteiten beëindigd'' Uit de boedel van het restaurant zijn de meest kostbare zaken gestolen. Mohamed moest zich hierover op 16 januari nog verantwoorden bij de rechter-commissaris.

Buurtbewoners typeren Mohamed ben Lahcen als een keurig geklede oplichter. ''Hij was correct in de omgang, zag er netjes uit, maar hield zich bezig met stinkende zaakjes. Maar ik hoop dat ze er levend vanaf komen'', aldus een buurman vandaag in De Telegraaf.

Update 11.01 uur
NOS Teletekst meldt zojuist dat het paar terecht is. Volgens de politie gaat het redelijk met de 29-jarige vrouw en de 34-jarige man.

De politie geeft vanmiddag een persconferentie.

Update 18.01 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat de twee vanochtend zijn aangetroffen op het station in Brussel. Daar heeft de Nederlandse politie ze opgehaald. Ze verkeerden in redelijke conditie. De man had wel een lichte hoofdwond.

Het stel is 5 dagen vastgehouden op een onbekende plaats. Al die tijd waren ze geboeid. Ze kregen wel eten en drinken. Onduidelijk is nog of ze zijn vrijgelaten of dat ze zijn ontsnapt. Justitie wil niet zeggen of er losgeld is geëist of betaald. Wel is duidelijk dat de zaak niets van doen heeft met de twee vermiste Marokkanen uit Venray.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Wel heeft de politie het rechercheteam uitgebreid naar 30 man.


Het ontvoerde stel

Met dank aan goa.the-god voor de submit.

Raboselectie Omloop het Volk bekend

Wielerteam Rabobank heeft zijn selectie voor het eerste Belgische wielerweekend (3 en 4 maart) van het seizoen bekend gemaakt.

Voor Omloop het Volk komt het achttal met twee echte troeven aan de start: Juan Antonio Flecha en Léon van Bon. Laatstegenoemde werd vorig jaar nog derde.

Ook sprinter Max van Heeswijk zou misschien nog potten kunnen breken. Hij werd in 2003 knap tweede. Voor Kuurne Brussel Kuurne, wordt hij thuisgelaten.

Selectie Rabobank voor de Omloop Het Volk:
Léon van Bon, Juan Antonio Flecha, Max van Heeswijk, Sébastian Langeveld, Jan Boven, Gerben Löwik, Mathew Hayman en Pedro Horrillo.

Selectie Rabobank voor Kuurne:
Léon van Bon, Juan Antonio Flecha, Jan Boven, Gerben Löwik, Mathew Hayman, Pedro Horrillo, Bram de Groot en Kai Reus.

Russische gamer schopt rivaal dood

GamesIn Rusland is een gamer beschuldigd van het opzettelijk doodslaan van een 22-jarige rivaal van het spel MMORPG Lineage 2. De verdachte, Alexander Ponamorenko, ontmoette slachtoffer Alexander Blyoskin tijdens een bijeenkomst van ongeveer dertig Lineage 2-fans in een café in Moskou.

Op de meeting ontstond al snel een grimmige sfeer toen een lid van een rivaliserende Lineage 2-clan binnenstapte. Ponamorenko en het lid kregen spoedig slaande ruzie die ze besloten op straat uit te vechten.

Volgens ooggetuigen probeerde Blyoskin tussenbeide te komen waarbij hij ten val kwam en met zijn hoofd tegen de stoep sloeg. Anderen zeggen dat Ponamorenko op het hoofd van Blyoskin bleef trappen nadat deze op de grond was gevallen.

Met dank aan SolidArt voor de submit.

FOK! WhatPulse haalt 2 miljardste aanslag

Icoon SitenewsNa weken van zwoegen achter het toetsenbord heeft het FOK! WhatPulse team vandaag de magische grens bereikt van 2.000.000.000 aanslagen. Het FOK! team staat hiermee op een respectabele zevende plaats in het algemene klassement van WhatPulse.

Wat is WhatPulse?
WhatPulse is een project waarbij mensen een programma installeren dat het aantal toetsaanslagen en muisklikken vastlegt. Daarnaast wordt ook de afstand die je muis aflegt gemeten. Wanneer er een behoorlijk aantal toetsaanslagen zijn opgespaard, wordt er een 'Pulse' uitgevoerd. Hiermee wordt het aantal opgespaarde toetsaanslagen en muisklikken naar de server van WhatPulse gestuurd, waardoor deze toetsaanslagen en muisklikken meetellen voor het klassement

Team FOK!
Het FOK! WhatPulse team bestaat op dit moment uit ruim 500 mensen, die allemaal meedoen met het verzamelen van zoveel mogelijk toetsaanslagen en muisklikken. In het speciale topic op het FOK!forum worden dagelijks statistieken gepost, en is er mogelijkheid tot discussies en/of vragen.

Wil jij ook meedoen?
Download WhatPulse dan hier en stuur Slarioux een PM of post een bericht in het topic voor het wachtwoord waarmee je jezelf aan het FOK! team kunt toevoegen!

Crewwisselingen januari

Het is 1 februari, dus zoals elke maand een update van de wisselingen in de crew van FOK!sport.

Arockalypse, Harisz, Thommyboy en XiNoN konden we begin deze maand verwelkomen. Tevens gaat DJMO ons helpen op Sport, zij is al moderator op de frontpage. sbientje is onze spellingcheckster sinds januari. Later deze maand kwamen ook Rieleks en Olmo er als nieuwsposters bij.

We moesten helaas afscheid nemen van Svensational. School eist al zijn aandacht momenteel op. Verder is ook Hammer20 gestopt als nieuwsposter, maar hij blijft sportcrew. Hij gaat zich op het devven concentreren.

Sven bedankt en de nieuwelingen veel succes!

Europeanen 1,5 miljard kilo te zwaar

GezondheidDe strijd tegen de toenemende zwaarlijvigheid moet worden opgevoerd. Dat stelt het Europees Parlement donderdag in een oproep. Eén op de vier Europeanen is te zwaar. Met zijn allen zijn we minstens anderhalf miljard kilo te zwaar'', zei parlementslid Dorette Corbey (PvdA).

Het parlement vraagt de fabrikanten om minder zout, vet en suiker in voedingsmiddelen. Schoolkantines moeten meer verse maaltijden serveren om van jongs af gezonde eetgewoontes te stimuleren.

Corbey vraagt fabrikanten geen reclame meer op kinderen te richten. ''Dus: stop met snoepreclame op televisie''.

De Haarlemse Europarlementariër bepleitte verder betere voedingsinformatie op verpakkingen. ''Er zijn al stoplichten, klavertjes en tabellen over de inhoud als percentage van de dagelijkse behoefte. Maar er is een onafhankelijke toetsing nodig. De logo's lijken nu te veel op de slager die zijn eigen vlees keurt.''

Afstandsschot Cocu doelpunt van het jaar

Het doelpunt dat Phillip Cocu afgelopen seizoen maakte in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda is door de lezers van doelpuntvanhetjaar.nl verkozen tot mooiste doelpunt van 2006. Met 21% ging de eerste plaats naar de PSV’er.

De omhaal van Ronaldinho in de wedstrijd Barcelona – Villareal leverde een tweede plek op voor de Braziliaan, derde werd Robin van Persie met zijn doelpunt tegen Charlton Athletic. Ronaldinho komen we nogmaals tegen op de achtste stek met zijn goal in de Champions League-wedstrijd tegen Werder Bremen. Het doelpunt van Klaas Jan Huntelaar, die voor Jong Oranje tegen Jong Frankrijk scoorde, is het enige Oranje doelpunt in de top tien.

Volledige Top 10

#SpelerWedstrijd% Stemmen
1Cocu PSV - NAC Breda21
2Ronaldinho Barcelona - Villareal15
3Van PersieArsenal - Charlton Athletic9
4EngelaarAjax - FC Twente7
5HuntelaarJong Oranje - Jong Frankrijk7
6LampardChelsea - Barcelona6
7CziommerAZ - NAC Breda4
8Ronaldinho Barcelona - Werder Bremen4
9TaylorPortsmouth - Everton3
10DrogbaEverton - Chelsea3

Submit: Sherrif123 & sjaakos

'Eetstoornissen niet alleen bij vrouwen'

GezondheidErnstige eetstoornissen zoals anorexia en boulimie zijn geen typische vrouwenziektes. Dat blijkt uit het eerste nationale Amerikaanse onderzoek naar dergelijke aandoeningen. Een kwart van de volwassenen in de VS die een eetstoornis hebben, is man.

Dat meldde de krant Los Angeles Times donderdag. ''Het imago van het lichaam is belangrijker geworden onder mannen. Er is een grote stille populatie van mannen die behoorlijk ziek is'', zegt professor Harrison Pope van Harvard, die meewerkte aan het onderzoek. In totaal gaat het in de VS om naar schatting 850.000 mannen met een eetstoornis, die ondanks twintig jaar onderzoek naar de stoornissen vrijwel onopgemerkt zijn gebleven.

De ontdekking wordt door experts als zeer belangrijk omschreven. ''Het geeft aan dat we af moeten van de seksegerelateerde verklaringen'', aldus eetstoornisspecialist Ruth Streigel-Moor, die niet betrokken was bij het onderzoek. De uitkomsten van de studie werden donderdag gepubliceerd in het vakblad Biological Psychiatry.

20 jaar cel voor moord op Duits echtpaar

Icoon JustitieDe rechtbank in Groningen heeft de 24-jarige S.O. veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op een bejaard Duits echtpaar in Musselkanaal, afgelopen zomer.

O. heeft samen met een 17-jarige jongen uit Ter Apel en een 16-jarig meisje uit Musselkanaal een 73-jarige man en 71-jarige vrouw uit Duitsland doodgeslagen met palen uit een weiland. Het drietal was uit op de auto van het echtpaar, die het vervolgens in Polen wilde verkopen. De twee mannelijke verdachten zijn van Poolse afkomst.

Het 16-jarige meisje P.G., dat op de uitkijk stond tijdens de moord, werd donderdag door de rechtbank veroordeeld tot 204 dagen celstraf en jeugd-tbs. De strafzaak tegen de 17-jarige verdachte is aangehouden. Zijn geestelijke gesteldheid wordt nog onderzocht.

O. verklaarde eerder tegenover de rechtbank dat hij samen met de 17-jarige verdachte D.F. het plan had bedacht om het echtpaar bewusteloos te slaan, om vervolgens hun auto te kunnen stelen. Ze waren niet uit op de dood van het echtpaar, zei hij.

Maar de rechtbank vond dat de twee bewust de kans hadden aanvaard dat de slachtoffers zouden sterven. Wie uiteindelijk de fatale klap uitdeelde, is volgens de rechtbank niet relevant. ''Samen hebben ze het echtpaar op brute wijze van het leven beroofd'', aldus de rechter.

Hallo meldkamer

In ons allemaal schuilt de ramptoerist, want wie is er nou niet nieuwsgierig als je in de verte een zee van blauwe zwaailampen ziet.

Vroeger kon je die nieuwsgierigheid bevredigen door een simpel scannertje te kopen en zo mee te luisteren met de lokale hulpdiensten, maar helaas het nieuwe P2000 systeem maar het meeluisteren een stuk moeilijker.

Maar ook daar is een oplossing voor. Je kunt aan de slag met een soldeerbout of je kunt gewoon deze site bezoeken, met een paar klikken zie je alle meldingen uit je regio (mits ze al gebruik maken van P2000 natuurlijk).

Topontwikkelaar Microsoft verdwenen

Icoon BuitenlandsTopontwikkelaar James 'Jim' Gray (63) is verdwenen. De Microsoft-ontwikkelaar ging er zondagochtend alleen op uit met zijn twaalf meter lange zeilboot. De ervaren zeiler wilde langs de kust van San Francisco de as van zijn overleden moeder uitstrooien. Zijn vrouw heeft hem nog eenmaal gesproken over de mobiele telefoon maar sloeg aan het eind van de dag alarm toen hij zijn telefoon niet meer opnam.

James Gray is onder andere de oprichter van de World Wide Telescope, een database die alle actuele informatie over astronomie opslaat. Tevens is hij de oprichter van het Microsoft onderzoekscentrum in San Francisco. Gray won in zijn loopbaan onder andere de Turing Award, die door velen wordt gezien als de Nobelprijs voor de computerwetenschap.


James 'Jim' Gray

Met dank aan Pizzahut voor de submit.

Wisman volgt Körver op bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft in de persoon van Henk Wisman een nieuwe trainer gevonden. Wisman zal op 1 juli 2007 beginnen bij Fortuna, hij volgt daarmee de vertrekkende Frans Körver op. De nieuwe oefenmeester tekende een contract voor twee jaar.

"Hij heeft ervaring in de Jupiler League, heeft kennis van teams en spelers in deze League, heeft aantoonbaar teams en spelers beter gemaakt, is succesvol geweest, en weet wat het is om onder moeilijke financiële omstandigheden te werken. Daarbij beschikt hij over sterke communicatieve eigenschappen, heeft hij Westerse flair en humor", aldus directeur Hans Erkens.

Met een nieuwe trainer moet het geschonden blazoen van de oud-eredivisie ploeg weer enigszins opgepoetst worden. "We eisen geen titels, maar denken met Wisman nieuwe successen te kunnen boeken," zo vervolgt Erkens op de website van Fortuna.

Momenteel staat de 49-jarige Wisman onder contract bij zaterdaghoofdklasser Ter Leede. Eerder was hij actief bij onder andere FC Volendam en FC Den Bosch. Ook was Wisman actief in het buitenland, in Armenië was de Amsterdammer zowel trainer van Pyunik Erevan als bondscoach van de nationale ploeg.

Studentenleven

Wat heb ik voor vooroordelen over studenten? Ze zijn lui, gaan niet naar school maar naar een terras, hebben geen geld, drinken veel bier en kotsen de boel onder.. nou die vooroordelen blijken goed te kloppen..bij de SSRA hielden ze een paar dagen geleden een bierdrinkwedstrijd.
Twee teams bestreden elkaar tot kotsens
aan toe. De regels zijn simpel; werk dertig liter bier met je team zo snel mogelijk door je systeem, en zo te zien maakt het niet uit aan welke kant van je systeem het er weer uitkomt.

Nu heb ik nog een vooroordeel erbij, ze vervuilen ook de grachten..

Spider-Man 3 website & trailer online

Binnenkort kunnen we Peter Parker in het derde deel van de filmserie aanschouwen. Hierin zal hij het opnemen tegen de Hobgoblin en Sandman. Bovendien krijgt Peter de symbiont-outfit die later Venom zal opleveren.

Natuurlijk is dit een mooie gelegenheid voor Activision om hun Spidey-licentie weer eens uit de kast te trekken en ons weer free-roaming te laten webslingeren. Activision heeft voor de game nu een website gelanceerd die je hier kunt bekijken.
In de trailer die op de site staat zien we het 3D-model in actie zoals we die ook in de game mogen besturen als we de trailer mogen geloven.
Bovendien krijgen bezoekers de kans een reis naar Santa Monica te winnen om aldaar als de eersten te mogen next-gen-slingeren.

De game zal deels gebaseerd zijn op de film, en daarnaast nog een aantal verhaallijnen van de comic om de game interessant te houden. Dit concept zagen we in de eerdere Spider-Man 2 game al terug.

FlatOut: Ultimate Carnage komt naar de Xbox 360

De FlatOut reeks was tot nu toe alleen te vinden op de vorige generatie consoles, maar een remake van FlatOut zal nu ook naar de Xbox 360 komen. De game heet FlatOut: Ultimate Carnage en is gebaseerd op FlatOut 2, maar is helemaal opnieuw opgebouwd om goed gebruik te maken van de kracht van de Xbox 360.

Van deze 'racer' zijn er ook een aantal screenshots verschenen. De verbeteringen in dit deel ten opzichte van FlatOut 2 zijn onder andere: twaalf auto's op het circuit, vijf nieuwe singleplayer en twee nieuwe multiplayer modes en een flink aantal grafische updates. Zo bestaan de auto's uit 20.000 polygonen, tegen 7500 op de vorige generatie en wordt er natuurlijk in HD weer gegeven.

Het spel zal in de zomer van dit jaar moeten uitkomen, en is voorlopig exclusief op de Xbox 360.



Sony wil online service PSP uitbreiden

Sony overweegt samenwerking met software bedrijven en leveranciers van internet services om de positie van de PSP te versterken.
Volgens persbureau Reuters wil de Japanse elektronica gigant deze stap nemen om extra content voor de PSP te kunnen leveren. Sony wil hiermee de online service uitbreiden en zo de PSP aantrekkelijker maken voor consumenten. De samenwerking tussen Sony en haar partners zal waarschijnlijk rond het midden van maart in detail gepresenteerd worden.


Aboutaleb bedreigd wegens moskee-kwestie

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb is de afgelopen dagen bedreigd. Aboutaleb kreeg de bedreigingen nadat hij zich had bemoeid in de zaak rond de uitspraken van de 'tolk' van de Assoena-moskee.

Het oud-bestuurslid van de moskee had in een interview met het universiteitsblad Folia gezegd dat mensen die grappen maken over moslims en de islam gedood mogen worden.

Aboutaleb kreeg in de gemeenteraad van oppositiepartijen VVD en CDA vragen waarom hij zich had bemoeid met de kwestie. ''Ik heb een reputatie hoog te houden dat ik, soms met gevaar voor eigen leven, bij problemen probeer te interveniëren'', aldus de wethouder.

Reactie
Vorige week ontstond commotie over de uitspraken van de 'tolk' van de moskee in stadsdeel Westerpark in universiteitsblad Folia. Het blad stapte naar de Assoena-moskee om een reactie uit de moslimgemeenschap te halen naar aanleiding van een onderdeel van een show die cabaretiers Ewout Jansen en Etiënne Kemerink opvoeren.

Volgens Aboutaleb en het moskeebestuur waren de uitlatingen van een 'bezoeker'. Het bestuur van de moskee nam direct afstand van de uitspraken. Later bleek dat de man oud-bestuurlid is geweest van de moskee.

Met name dit laatste riep bij de gemeenteraadsleden vragen op. Aboutaleb bleef bij zijn eerder standpunt dat de uitlatingen voor ''eigen rekening'' van de man zijn en dat hij geen officiële functie meer in de moskee vervult. ''De mening van het huidige bestuur is wat voor mij geldt'', zei de wethouder.

Vooronderzoek
Justitie heeft aangekondigd een verkennend vooronderzoek te doen naar uitspaken van de man. ''Het is de zaak van het Openbaar Ministerie om te onderzoeken of de uitspraken door de beugel kunnen. Dáár hoort het ook thuis'', aldus Aboutaleb.

Jansen en Kemerink maakten gisteren bekend dat zij de steun zoeken van andere cabaretiers in Nederland om aangifte te doen tegen de moskee. Volgens het duo zijn de bedreigende uitlatingen van de 'tolk' niet specifiek aan hen gericht, maar in het algemeen aan cabaretiers die grappen over de islam en moslims maken.

Nieuwe Harry Potter verschijnt in juli

Icoon LiteratuurFans van de verhalen over de tovenaarsleerling Harry Potter kunnen de rode stift uit de la halen en 21 juli ijverig omcircelen op hun kalender. Dat is namelijk de datum waarop uitgever Bloomsbury het laatste deel uit de serie, Harry Potter and the Deathly Hallows, uitbrengt.

Wanneer de Nederlandse vertaling verschijnt is nog niet bekend. Uitgeverij De Harmonie krijgt, net als de uitgevers in 63 andere landen, het manuscript pas op 21 juli. Dit ter voorkoming van het uitlekken van het verhaal.

"Het hangt van de omvang van het boek af hoelang de vertaling duurt, maar een voorzichtige schatting is dat we die eind van het jaar kunnen uitbrengen", aldus een woordvoerder. Vermoedelijk wordt de Nederlandse titel Harry Potter en het fatale heiligdom, maar hier is pas zekerheid over als de inhoud van het boek bekend is.

Fans speculeren al geruime tijd over het lot van de hoofdrolspeler, waarover ook De Harmonie volledig in het duister tast. "Het wordt ongetwijfeld een omvangrijk deel, want alle verhaallijnen moeten worden uitgewerkt", zei de woordvoerder.

Met dank aan Asmodean voor de submit.

Freaks

Aaah, de jaren '30. Toen Hollywood vollop in bloei was en de goede films maar bleven aanstromen, in plaats van de stroom sequels die we vandaag de dag krijgen. De oude klassiekers overleven het zelfs na al die jaren, zoals de film Freaks. Een film die 75 jaar oud is, en nog steeds even indrukwekkend is. Een film die weer eens aantoont dat het uiterlijk niet garant staat voor het innerlijk. De film was controversieel, echte "freaks" vertolkten de hoofdrollen. De film was zelfs 30 jaar verboden in het Verenigd Koninkrijk, en nu nog zelfs mag het in sommige Amerikaanse zalen niet worden vertoond. De "One of us" scene is misschien wel de meest memorabele scene van de hele film, alhoewel het einde nog schokkender is.. Gelukkig zijn er nog meer mensen die de mening met mij delen, de film is namelijk te vinden op Google Video.

"We accept you, one of us! Gooble Gobble!"

Boussaboun afwezig op eerste training

Ali Boussaboun moet mogelijk zijn debuut voor FC Utrecht een week uitstellen. De kersverse spits, die ter vervanging van Marc-Antoine Fortuné werd gehaald, kampt momenteel met een griep. Hij trainde vandaag dan ook niet mee met zijn nieuwe ploeggenoten en ook zijn perspresentatie werd om dezelfde reden afgeblazen.

Door zijn ziekte is het nog maar de vraag of Boussaboun komend weekend kan debuteren tegen ADO Den Haag. Daarnaast heeft de spits nog wel maximaal twee dagen de tijd om mee te trainen voordat er zondag gevoetbald wordt in het Zuiderpark.

Haan stapt op als bondscoach

Arie Haan heeft zijn ontslag ingediend als bondscoach van Kameroen. De 58-jarige oefenmeester is pas een half jaar verbonden met het Afrikaanse land maar heeft nu al besloten om de functie naast zich neer te leggen.

Hoewel de Nederlander nog geen uitspraken heeft gedaan over zijn reden van vertrek, lijkt hij alle problemen met de Kameroense bond meer dan zat te zijn. In december reageerde hij al woedend op berichten uit Kameroen dat hij nooit contact zocht naar het bestuur van de voetbalbond. ''Ze liegen dus als de pest'', aldus Haan destijds.

Rossi langer bij Yamaha

Wegracer Valentino Rossi blijft tot het einde van 2008 bij het fabrieksteam van het Japanse motormerk Yamaha. Het team heeft vandaag bekend gemaakt dat de veelvoudig wereldkampioen in de MotoGP zijn contract nu al verlengd heeft.

"Nu kan ik me helemaal concentreren op het racen", aldus de Italiaan. Vorig jaar werd hij door de Amerikaan Nicky Hayden onttroond, waardoor hij voor het eerst in vijf jaar naast de wereldtitel greep.

Jongetje zwaargewond na trap van paard

Icoon OngelukEen 6-jarig jongetje is gisteren in Pijnacker door een paard in zijn gezicht getrapt. Het kind raakte hierbij zwaargewond.

Het jongetje was samen met zijn moeder aan het fietsen. Ze passeerden een vrouw die met haar paard liep. Toen het kind het paard wilde passeren, schrok het dier. Het maakte een trappende beweging naar achteren en raakte het jongetje vol in zijn gezicht. Het kind is met flink letsel aan het gezicht overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Melding medische misser zonder sancties

Icoon MedischZorgverleners in een ziekenhuis die een medische fout melden kunnen dit voortaan doen zonder dat ze meteen bang hoeven zijn voor sancties.

Wel kunnen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Openbaar Minsterie onderzoek doen naar verwijtbare fouten, maar ze mogen daarvoor geen informatie gebruiken uit interne meldsystemen van ziekenhuizen.

Dat staat in een overeenkomst die is ondertekend door artsenorganisatie KNMG en koepels van ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen en patiënten. Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) nam het document donderdag in ontvangst.

Vanaf 1 januari 2008 kunnen zorgverleners in ziekenhuizen incidenten zonder directe consequenties gaan melden. De verwachting is dat de patiënt hiermee gebaat is omdat artsen en verpleegkundigen nu sneller aangeven wat er mis is gegaan. Hierdoor kunnen ziekenhuizen gebreken in de zorg beter en sneller herstellen.

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat per jaar veel mensen sterven of zieker worden omdat artsen en ander medisch personeel fouten maken. De fouten hoeven niet altijd medische gevolgen te hebben voor de patiënt. Maar het kan ook zijn dat ze de gezondheidszorg veel extra werk opleveren en dus extra geld kosten.

Het kabinet hamerde op betere procedures bij de behandeling van patiënten en meer mogelijkheden voor het personeel om fouten te melden. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid bekeek de KNMG op welke manier die meldpunten het best zouden kunnen werken.

DVD: Reds

"Not since Gone With The Wind has there been a great romantic epic like it!"

Dat is nog eens een tagline die je aandacht trekt. Als er dan ook nog namen als Warren Beatty, Diane Keaton en Jack Nicholson en drie Oscars op het affiche staan, kan het al haast niet meer misgaan. Toch is Reds uit 1981 nooit uitgegroeid tot een klassieker als Gone With The Wind. Het is uiteindelijk zelfs relatief onbekend gebleven, en wordt nu pas voor het eerst op dvd uitgebracht. Dat klinkt nogal onbegrijpelijk, totdat je leest dat de meer dan drie uur durende film gaat over het leven van de Amerikaanse schrijver en communist Jack Reed, die in het Kremlin begraven ligt. Het is überhaupt een wonder dat de film ooit gemaakt is, en nog door een grote studio ook. Gelukkig was de tijd van de communistenjager, senator McCarthy, allang voorbij.


Sharapova moeizaam door in Tokyo

Maria Sharapova staat in de kwartfinale van de Pan Pacific Open. De Russische tennisster won haar eerste partij in Tokio met 7-5, 2-6 en 6-1 van de Italiaanse Francesca Schiavone.

Sharapova, die in de eerste ronde een bye had, had tegen Schiavone behoorlijk wat moeite met haar service. De nummer één van de wereld maakte dan ook zeventien dubbele fouten. Pas na een kort gesprekje met haar coach in de derde set begon de opslagbeurt van de Russin te lopen.

Diekstra stopt columns Armeense genocide

De bekende psycholoog, auteur en columnist René Diekstra stopt met het schrijven in columns over de Armeense genocide. Adjunct-hoofdredacteur Jaap Lodewijks van dagblad De Stentor zegt dat Diekstra stopt met schrijven over dit specifieke onderwerp en daaraan gerelateerde zaken, vanwege de moord op de Turkse journalist Hrant Dink.

Diekstra schreef voorheen wel over de massamoord op de Armeniërs ten tijde van het Ottomaanse Rijk en kreeg het daarna aan de stok met Turkse organisaties. Zij spanden onder meer een zaak aan bij de Raad voor de Journalistiek, maar werden niet ontvankelijk verklaard.

Diekstra vindt de situatie na de moord op Dink - die in Turkije nadrukkelijk de Armeense genocide onder de publieke aandacht bracht - zo bedreigend, dat hij in het vervolg zwijgt over het onderwerp.

Actrice invalide na 'heftige seks'

Icoon OpmerkelijkDe Britse actrice Leslie Ash, die inspecteur Charlie Eden in de populaire BBC-politieserie Mersey Beat speelde, eist 1,5 miljoen euro schadevergoeding omdat ze invalide is geworden na een besmetting met een ziekenhuisbacterie. Door die bacterie loopt de 46-jarige Ash nu kreupel en heeft ze krukken nodig om te kunnen lopen. Ze moet nu stoppen met acteren.

Ash, moeder van twee kinderen, werd twee jaar geleden in een ziekenhuis opgenomen nadat ze gewond was geraakt in bed met haar man, de voormalig voetballer Lee Chapman. De verwondingen zouden naar eigen zeggen van Ash het gevolg zijn geweest van zeer heftige seks. Daarbij liep ze gebroken ribben en een doorboorde long op. In het ziekenhuis heeft ze volgens haar door een besmette naald de infectie met de ziekenhuisbacterie opgelopen.

Na de ziekenhuisopname is haar man Chapman overigens nog enige tijd gearresteerd geweest, omdat men de zaak niet vertrouwde. De politie kon echter niet bewijzen dat hij Ash had mishandeld.

De serie Mersey Beat was bij de Vara en op de Belgische televisie te zien. Ash speelde ook mee in de tv-serie Men behaving Badly.



'Gewond na hevige seks'

Met dank aan static voor de submit.

'Geen extra Turkse oorlogsschepen naar Cyprus'

Het Turkse leger heeft donderdag ontkend dat het extra oorlogsschepen naar de internationale wateren bij Cyprus heeft gestuurd. Vanochtend meldde de Turkse zender NTV nog dat het land de schepen heeft gestuurd in een hoog oplopend conflict over de olie- en gasexploitatie op het gedeelde eiland.

''We hebben al schepen die voortdurend in de Egeïsche Zee en het oosten van de Middellandse Zee patrouilleren, we hoeven geen nieuwe schepen te sturen'', zei legerleider Yasar Buyukanit.

Cyprus tekende in januari een akkoord met Libanon over de winning van olie en gas in de Cypriotische wateren. Eerder sloot het al een vergelijkbare deal met Egypte. Turkije is woedend, omdat de akkoorden de rechten van Turks-Cyprus zouden aantasten.

''Turkije is vastbesloten zijn rechten en belangen in het oosten van de Middellandse Zee te beschermen en zal pogingen die af te kalven niet toestaan'', verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Cyprus bestaat sinds 1974 uit twee delen, omdat Turkije toen het noordelijk deel bezette na een Grieks-Cypriotische coup die tot doel had het eiland bij Griekenland te voegen. Turkije weigert nog altijd de Cypriotische regering te erkennen en heeft in het noorden de Turkse republiek Cyprus gesticht. Daar zijn 40.000 militairen gelegerd.

Cabaretier stopt show wegens lachgebrek

CabaretCabaretier Hans Dorrestijn is woensdagavond na een kwartier weggelopen uit zijn eigen voorstelling. Het publiek lachte niet genoeg, zo meende de cabaretier. Dorrestijn had een try-out in Theater De Bouwmeester in Haaksbergen.

''In de zaal zaten ongeveer 240 mensen, zij willen nu allemaal hun geld terug'', aldus Patrick Beuze donderdag. Beuze had de voorstelling, die ruim een uur zou duren, geboekt.

Het impresariaat van Dorrestijn kon donderdagochtend nog niet reageren. ''We weten nog niet precies wat er is voorgevallen'', aldus de woordvoerder.



Hans Dorrestijn

Sparta aast nog steeds op Blind

Danny Blind blijft voor Sparta de belangrijkste kandidaat voor de functie van technisch directeur.

De Rotterdammers hebben bevestigd dat ze contact met de voormalig speler van de club hebben, maar sprak de geruchten tegen dat Blind als trainer aan de slag gaat op Het Kasteel. Wiljan Vloet, de huidige trainer, vertrekt aan het eind van dit seizoen.

"Eerst de technisch directeur. Daarna gaan we praten over een nieuwe coach", aldus Yvette van Schie, persvoorlichter van Sparta .

Trulli tevreden over TF107

Gisteren bestuurde Jarno Trulli voor het eerst de nieuwe Toyota TF107. Trulli was tevreden over zijn test, ondanks de slechte weersomstandigheden.

Vanwege de hevige regenval reed Trulli in de ochtend slechts wat installatieruns. In de voormiddag kon de Italiaan echter op normale regenbanden naar buiten voor enkele runs. Toyota hoopt met de TF107 eindelijk wat successen te kunnen boeken.

"Het was een heel goede test met de nieuwe auto, we hebben geen problemen gehad," aldus Trulli. Jammer genoeg speelde het weer vandaag een grote rol. We hebben niet echt kunnen zoeken naar de ideale afstelling dus was het moeilijk om iets te kunnen zeggen over de balans van de auto. Het is misschien nog wat vroeg om een oordeel te vellen, maar mijn eerste ervaringen met de nieuwe wagen waren zeer goed. We hebben al enkele kilometers kunnen afleggen en dat is heel belangrijk aan het begin van het testseizoen. Alles ging goed, dus alles ziet er goed uit voor de rest van onze testsessies."

VARA geeft Van Nieuwkerk een standje

De VARA heeft De Wereld Draait Door (DWDD)-presentator Matthijs van Nieuwkerk een reprimande gegeven. Afgelopen dinsdag werd de nieuwe Windows Vista gelanceerd en Microsoft gaf in pakhuis De Zwijger in Amsterdam officieel het startschot. De lancering werd voorafgegaan door een praatje van Van Nieuwkerk.

''De VARA vindt het niet wenselijk dat haar presentatoren direct betrokken zijn bij de lancering van een commercieel product'', aldus een verklaring van de VARA-directie.

Extra pijnlijk maakt het dat Van Nieuwkerk in DWDD 's avonds ook nog eens uitgebreid ging zitten praten over Windows Vista. ''Ook al ging het gesprek vooral over de ervaringen van een Nederlands ontwerper bij Microsoft'', aldus de VARA.

Het Commissariaat voor de Media gaat de beelden van DWDD overigens toch aan een nader onderzoek onderwerpen.



Van Nieuwkerk bij de Vista-presentatie

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Nigel Stepney ontevreden bij Ferrari

Het lijkt erop dat de herstructurering bij Scuderia Ferrari zijn tol begint te eisen. Nigel Stepney, technisch manager van zowel het test- als raceteam, overweegt een sabbatical naar aanleiding van de huidige bezetting binnen het team.

Sinds 1992 is Stepney in dienst van het Italiaanse team. Zijn grootste verdienste is de betrouwbaarheid van de Scuderia Ferrari. Nu Ross Brawn een sabbatical neemt is hij ontevreden over de wijze waarop dit wordt opgevangen. "Ik kijk uit naar een jaar weg van Ferrari. Ik ben momenteel niet tevreden met de situatie binnen het team, ik zou echt graag verder willen in mijn carriére en dat is momenteel niet iets wat gebeurd. Het liefst zou ik met een nieuwe sfeer hier bij Ferrari willen werken, maar als er bij een ander team een mogelijkheid komt, zou ik dat zeker overwegen," laat een ontevreden Stepney weten.

Een overstap is misschien niet de meest waarschijnlijke optie. Verwacht wordt dat Stepney een jaar rust neemt, om vervolgens in 2008 samen met Ross Brawn terug te keren. Stepney zou dan een belangrijke technische functie op de achtergrond gaan bekleden.

Jongens leggen bakstenen op rails

Icoon PolitieDe politie heeft woensdagavond vijf Apeldoornse jongens opgepakt, nadat ze op de rails tussen Apeldoorn en Deventer bakstenen hadden gelegd.

De kwajongens werden na een grootscheepse zoekactie gevonden en gearresteerd. Agenten rukten na een telefoontje van een getuige uit. Ze wisten op tijd de stenen van de rails te halen. De tieners van vijftien tot zeventien jaar sloegen op de vlucht en verstopten zich in een natuurgebied bij de A50. Door de hulp van boeren wist de politie de knapen te arresteren.

PSM: "Xbox 360 is indrukwekkender dan PS3"

Het Amerikaanse PlayStation blad PSM zette de Xbox 360 en PlayStation 3 tegenover elkaar in een test om tot een opzienbarende conclusie te komen. Volgens PSM zijn de PS3 en 360 aan elkaar gewaagd, beide consoles zouden het waard zijn om trouw aan te zijn. Bij de conclusie echter kwam men tot het volgende: De PS3 zou alleen beter zijn als je een loner bent die de community features niet gebruikt. Volgens PSM is de Xbox 360 indrukwekkender wat betreft het hebben van "grote" games en biedt de interface van de Xbox 360 meer functionaliteit dan die van de PlayStation 3.


HSV ontslaat Doll

Hamburger SV heeft coach Thomas Doll ontslagen. De voorzitter van de Duitse club, Bernd Hoffmann, heeft dit donderdag bevestigd.

De trainer moet vertrekken wegens de slechte resultaten, HSV staat laatste in de Bundesliga. Nadat de ploeg gisteren in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Energie Cottbus, besloot het bestuur van de club van de Nederlandse internationals Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong Doll aan de kant te zetten.

GTA:SA populair in Japan, Gears weg uit top 30

De wekelijkse softwareverkopen uit Japan zijn weer binnen. In de top 10 een flink aantal nieuwe games, en een aantal oude bekenden:

GameConsolePublisherAantalTotaal
GTA San AndreasPS2Capcom227.261227.261
DQ: Monsters JokerNDSSquare-Enix103.7061.026.700
Sangokushi Taisen DS NDSSEGA77.22977.229
Picross DSNDSNintendo71.79471.794
Hotel DuskNDSNintendo59.37959.379
Wii SportsWiiNintendo58.886910.422
WarioNDSNintendo47.350138.599
Wii PlayWiiNintendo43.612808.425
Pachinko Winter SonataPS2Hackberry41.41141.411
Brain Training 2NDSNintendo34.0283.902.307

De nummers 11 t/m 30 zijn als volgt:

11. (NDS, Nintendo) New Super Mario Brothers
12. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
13. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
14. (PS2, Konami) Prince of Tennis: Doki-Doki Survival
15. (360, Bandai-Namco) The Idolm@ster
16. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
17. (NDS, Pokemon) Pokemon Diamond
18. (NDS, Nintendo) English Training
19. (NDS, Nintendo) Brain Training
20. (PS2, Sega) Shining Force EXA
21. (NDS, Spike) IQ Supply
22. (NDS, Pokemon) Pokemon Pearl
23. (NDS, IE Institute) Kanji Brain Test 2M
24. (PSP, Konami) Metal Gear Solid Portable Ops
25. (PS2, Bandai-Namco) .hack//G.U. Vol. 3
26. (NDS, Nintendo) 1000 Recipes
27. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
28. (PSP, Capcom) Monster Hunter Portable
29. (PS3, From Software) Enchanted Arms
30. (PS2, Flight-Plan) Dragon Shadow Spell

We hebben ook de Pie-charts van de top tien:



Parachutisten gewond na botsing in lucht

Icoon BuitenlandsTwee parachutisten zijn woensdagmorgen gewond geraakt na een botsing in de lucht. Dat gebeurde tijdens een oefening waarbij dertig militaire parachutisten tegelijk in de lucht hingen. Het ongeval gebeurde boven het militair domein van het Belgische Helchteren.

Een betrokken militair is zwaargewond geraakt. Hij werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van het andere slachtoffer zijn niet bekend.

De Beermachine: Brouwen en tappen uit hetzelfde vaatje

Voor sommige ontdekkingen zal de mensheid de oude culturen eeuwig dankbaar zijn, neem nu dranken als koffie, wijn en niet te vergeten…één van de meest gedronken vloeibare versnaperingen ter wereld: bier!

De laatste jaren is de thuistap sterk in opkomst, een wereldkampioenschap voetbal zorgde niet alleen voor een toename in verkopen van breedbeeld televisies maar ook in die van thuistaps. Maar nu is er weer iets nieuws, een thuistap waarin je je eigen bier kan brouwen: de Beermachine!

Eerste gevoel Räikkönen is goed

Tot op heden is Kimi Räikkönen goed te spreken over de Ferrari F2007. Door de slechte weersomstandigheden is het echter onmogelijk te bepalen waar de Italiaanse renstal staat ten opzichte van de concurrentie.

Werd Ferrari vorige week al geteistert door slecht weer op Vallellunga, deze week zijn de omstandigheden in Valencia ook niet optimaal. Ook nu werd de dag gekenmerkt door regenval. Ondanks de regen maakten beide Ferrari-coureurs voldoende meters om nieuwe onderdelen te testen.

Räikkönen heeft dus nog geen testsessie onder droge omstandigheden gereden met een Ferrari-bolide. Desondanks is Räikkönen overtuigd van het potentieel van de F2007: "De nieuwe auto is erg goed! Het is pas de tweede dag dat ik in de nieuwe auto heb mogen rijden. Ik probeer verschillende dingen uit, maar heb nog wat meer ronden nodig. Maar het eerste gevoel is zeer goed."

De afgelopen twee testdagen was Fernando Alonso de snelste in een McLaren Mercedes, de voormalig werkgever van de Fin. "Ik heb eigenlijk nog niet eens gekeken naar wat de anderen hebben gedaan. We kijken alleen naar onszelf, en uiteindelijk zullen we dan wel zien waar we op dit moment staan, in verhouding met de andere teams. Het is te vroeg om daar nu al een conclusie uit te trekken," aldus Räikkönen.

Playstation 3 reclame in Xbox 360 game

Waar Sony onlangs door een fout reclame maakte voor de Xbox 360 launchgame Project Gotham Racing 3 lijkt Microsoft iets terug te willen doen voor de concurrent. In het UEFA Champions League 2006-2007 spel dat ondermeer uitkomt op de Xbox 360 is te zien dat er reclameborden naast het voetbalveld staan van de PS3 en de naam Sony zelf. Na nader onderzoek blijkt dat Sony het slim gespeeld heeft en in feite sponsor is voor de UEFA Champions League wedstrijden. Microsoft kan er dus niets aan doen en moet het maar slikken dat de naam van hun concurrent meerdere malen te zien zal zijn langs de zijlijnen van het veld. Sony: Touché...



Forse huurschuld NieuwRechts

BinnenlandsDe politieke partij NieuwRechts van Rotterdammer Michiel Smit wordt door verhuurder De Nieuwe Unie uit haar kantoor aan de Diergaardesingel in de havenstad gezet. Reden is de enorme huurachterstand die de afgelopen maanden is ontstaan.

In november spande de verhuurder al een rechtszaak aan tegen de partij. NieuwRechts werd toen een betaalvonnis opgelegd, maar volgens De Nieuwe Unie heeft de partij van Smit dat vonnis naast zich neergelegd. De instelling is inmiddels een tweede procedure gestart om Nieuw Rechts zo snel mogelijk op straat te kunnen zetten.

NieuwRechts huurt het betrokken kantoorpand al sinds 1 februari 2005 maar in 2006 stopte het betalen van de huur ineens.

Michiel Smit zegt in een reactie dat de huur al een tijdje geleden is opgezegd. Hij vindt de kosten van het kantoortje te hoog. Wanneer hij uit het pand vertrekt, kon hij niet vertellen.

Stel weigert huwelijk voor zwarte wethouder

Icoon BuitenlandsEen koppel heeft in het Belgische Sint-Niklaas geweigerd te trouwen voor een zwarte wethouder van Burgelijke Stand. Reden was de huidskleur van wethouder Wouter van Bellingen van de socialistische partij Spirit.

Van Bellingen is de eerste Belgische wethouder met een donkere huidskleur. Nog voor hij officieel werd aangesteld liet een koppel blijken niet voor een zwarte schepen te willen trouwen. Burgemeester Freddy Willockx van Sint-Niklaas is geschokt. Hij zei in dagblad Het Laatste Nieuws: "Dit is een grof voorbeeld van fundamenteel racisme. Als dit zich nog voordoet, kunnen mensen een gesprek aanvragen met alleen de schepen of de burgemeester en de schepen. Maar wij zullen geen millimeter toegeven." Van Bellingen raadt koppels die niet voor hem willen trouwen aan te verhuizen, niet te trouwen of hem te accepteren als wethouder.


Wouter van Bellingen

Uitslagen Duitsland Speelronde 19

Werder Bremen en Schalke 04 blijven souverein leiden in de Bundesliga. De komende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup boekte een eenvoudige 2-0 zege bij Bayer Leverkusen, Schalke had wat geluk nodig. Bayern München speelde met 0-0 gelijk tegen VFL Bochum en stuurde bovendien de trainer de laan uit.

Bayern München raakte de derde plaats kwijt aan VfB Stuttgart. De regerend landskampioen bleef thuis tegen VfL Bochum steken op 0-0. Mark van Bommel kreeg een goede kans om te scoren voor Bayern, maar zijn inzet werd gekeerd door Jaroslav Drobný. Gisteren werd de trainer van Bayern, Felix Magath ontslagen.

Stuttgart won thuis met 3-2 van Arminia Bielefeld. Al vroeg in de wedstrijd zette Mario Gomez Stuttgart op voorsprong, maar Christian Eigler maakte nog voor rust gelijk. Cacau en opnieuw Gomez zorgden in de tweede helft voor 3-1. Abdelaziz Ahanfouf bracht vier minuten voor tijd uit een penalty de spanning terug, maar de gelijkmaker bleef uit.

Schalke 04 kwam tegen laagvlieger Alemannia Aachen al vroeg op een achterstand via een treffer van Ibisevic. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten omdat de scheidsrechter een strafschop zag in een ongelukkige handsbal. Rafinha benutte de penalty. Vervolgens hield Aachen lang stand en was het af en toe zeer gevaarlijk, maar een eigen doelpunt van Sichone bezorgde Schalke toch de overwinning.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Bayern MünchenVfL Bochum0-0
VfB StuttgartArminia Bielefeld3-2
Bor. M'Gladbach1.FC Nürnberg 0-0
VfL WolfsburgEintr. Frankfurt2-2
Schalke 04Alemannia Aachen2-1
Hamburger SV Energie Cottbus1-1
Hannover 96Hertha BSC5-0
Bayern LeverkusenWerder Bremen0-2
FSV Mainz 05Borussia Dortmund1-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Werder Bremen 19133352-2242
2Schalke 0419133334-1942
3Stuttgart19105432-2535
4Bayern München19104522-2234
5Hertha BSC1986530-3030
6Bayer Leverkusen1984731-2828
71.FC Nürnberg 19512225-1727
8Borussia Dortmund1967624-2425
9Arminia Bielefeld 1958626-2323
10Hannover 961965821-2923
11Energ. Cottbus1956822-2621
12Frankfurt1949625-3321
13VfL Wolfsburg1948716-2020
14Allemania Aachen19541031-3819
15VfL Bochum19541022-3119
16FSV Mainz 051938813-3017
17Bor. M'Gladbach19441114-2616
18Hamburger SV19112618-2415

Programma

DatumThuisUit
02/02DortmundVfB Stuttgart
02/02VfL WolfsburgLeverkusen
02/02NürnbergBayern München
02/02Alemannia AachenHannover 96
02/02BielefeldBor. M'Gladbach
02/02Hertha BSCHamburger SV
02/02 Eintr. FrankfurtFSV Mainz 05
02/02Werder BremenSchalke 04
02/02CottbusVfL Bochum

Betrouwbaarheid motoren nog niet optimaal

Ondanks de bevriezing van het motorenreglement zullen de motoringenieurs een zwaar seizoen krijgen. Dat is de mening van Rob White, technisch directeur van Renault’s motorenafdeling.

"De begrenzing van de motoren tot 19.000 toeren betekent dat we het beste compromis tussen prestaties en betrouwbaarheid zoeken. In dat opzicht is er niet veel veranderd met voorgaande jaren. We hebben de prestaties van de motoren proberen op te voeren binnen de nieuwe reglementen. Op dit moment zijn we dus, zoals gebruikelijk in deze fase van de voorbereiding, enigszins bezorgd over de betrouwbaarheid."

Volgens White zal de belasting van de motoren gelijk blijven aan vorig seizoen, ondanks dat er op vrijdag een andere motor gebruikt mag worden. De verwachting is dat de teams op zaterdagochtend meer kilometers zullen maken. "Ik denk dat de zaterdag grotendeels ongewijzigd zal blijven. We zullen allemaal veel gebruik willen maken van de tijd die we op zaterdag tot onze beschikking hebben. Op vrijdag zal natuurlijk wel meer worden gereden, wat goed is voor het publiek," aldus White.

Oliën veroorzaken soms borstgroei bij jongens

Lavendel- en theeboomoliën die in bepaalde soorten zeep, shampoos en haargels zitten, zijn door Amerikaanse wetenschappers in verband gebracht met tijdelijke borstgroei bij jonge jongens. Dat bericht The New England Journal of Medicine in de jongste editie.

Volgens de vorsers kunnen de oliën na opname door de huid een werking krijgen die vergelijkbaar is met het hormoon oestrogeen. Bovendien blokkeren de stoffen de werking van mannelijke hormonen. Of de oliën bij meisjes hetzelfde effect hebben, is niet bekend.

Het is overigens niet ongewoon dat puberende jongens tijdelijk iets grotere borsten hebben, maar bij jongere jongens is het zeer zeldzaam. In dit onderzoek ging het om drie gezonde jongens van 4, 7 en 10 jaar. De jongste gebruikte een homeopathisch preparaat van lavendelolie dat elke avond op de borst van het kind werd gesmeerd.

MotorStorm neemt je mee achter de schermen

Developer Evolution Studios laat de MotorStorm-fans graag meegenieten rond al het moois van deze stoffige racegame op de PS3. Zo hebben zij nu ook een 'Behind the scenes'-trailer vrijgegeven waarin zij het natuurgebied Monument Valley belichten. Monument Valley is het natuurgebied waar MotorStorm zich afspeelt en de oplettende film-fans en gamers zullen het gebied wellicht herkennen van films als Back to the Future en Indiana Jones. In de trailer zul je een deel van het echte Monument Valley zien tevens als het virtuele deel van Monument Valley dat te vinden is in MotorStorm.

De 'Behind the scenes'-trailer vind je HIER.




Debuut Van der Garde niet vlekkeloos verlopen

Gisteren maakte Giedo van der Garde zijn Formule 1 debuut bij het Japanse Super Aguri F1. Geheel vlekkeloos ging dat echter niet. Hij reed in totaal slechts vier ronden, niet genoeg voor een superlicentie.

"Dit wil ik nog veel, veel meer gaan doen. Het is echt een geweldig gevoel als je voor het eerst naar buiten mag, echt kicken! Eerst deed ik natuurlijk een installatieronde en dat stelt op zich niet zoveel voor, maar je voelt gelijk wel die power van zo’n wagen," verteld een enthousiaste Van der Garde. "Daarna doe je twee rondjes en mag je een keer volgas over het rechte stuk en dat geeft echt een enorme kick. Die auto blijft maar doorschakelen, blijft maar doorgaan. Dat is echt geweldig. Toen kregen we echter het probleem met het stuur, dat op het rechte stuk scheef stond. Als ik linksaf stuurde, stond het stuur recht en dat is niet helemaal de bedoeling. Het team haalt nu de auto uit elkaar en dan is het hopen dat ik het morgen nog eens mag proberen. Dat ene rondje was in ieder geval al geweldig."

Tijdens de installatieronde hield de Veenendaler het team continue op de hoogte: "Ik moest bij iedere bocht een radiocheck doen, het nummer opnoemen: bocht één, bocht twee, bocht drie. Dan terug naar het team, dan kijken ze wat dingen na, controles, en toen weer naar buiten."

Net als de andere teams overweegt Super Aguri om ook op vrijdag te testen. Reden hiervoor zijn de slechte omstandigheden de afgelopen dagen. Dit zou voor Van der Garde een extra mogelijkheid kunnen zijn om de felbegeerde superlicentie te behalen.

'Bos wilde GroenLinks niet in kabinet'

Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks beschuldigt PvdA-leider Wouter Bos ervan haar partij bewust buiten de kabinetsformatie te hebben gehouden. ''Bos wist dat wij bereid waren aan te schuiven als de ChristenUnie buiten de deur werd gezet'', zegt ze donderdag in de Volkskrant.

''Maar hij wilde de enige linkse partij zijn. Bos gunde het ons niet in de zon te staan. Hij verkoos de ChristenUnie boven GroenLinks.'' Halsema reageert hiermee op de aanhoudende kritiek uit haar partij dat ze te vroeg zou hebben afgehaakt bij de formatie.

Ze zei in december daarvoor ''op dit moment'' niet beschikbaar te zijn en geen rol te zien voor haar partij. Volgens europarlementariër Joost Lagendijk beging ze daarmee ''een strategische blunder''. Ook onder anderen senator Platvoet heeft soortgelijke kritiek geuit.

De woordvoerder van Halsema wijst erop dat de beslissing om buiten de formatie te blijven is genomen in samenspraak met de fracties van GroenLinks in europarlement en senaat. Hij verwacht tijdens een partijcongres in Utrecht zaterdag geen breed verzet tegen Halsema. Wel zal er met steun van het partijbestuur een motie worden aangenomen om de verkiezingscampagne te evalueren.

De woordvoerder van Bos zegt in een reactie dat ''Halsema blijkbaar zo onder druk staat in haar partij dat ze aan geschiedvervalsing begint te doen''.

Angstaanjagende screens van Bioshock

In de nieuwe screens van Bioshock kunnen we zien op wat voor manieren je de vijanden om kunt leggen als jouw munitie bijvoorbeeld op is. Dan maak je gewoon gebruik van kleine robotjes die aan jouw zijde vechten en de vijanden met alle plezier vol lood willen stoppen.

Het spel zal rond juni van dit jaar in de Europese winkels te vinden zijn en zal ook te vinden zijn op de Xbox 360.






Lievere legkip gefokt

Kuiken en eiDierwetenschappers van de Wageningen Universiteit hebben een kip gefokt die socialer is tegenover haar soortgenoten. Hiermee wordt kannibalisme fors teruggedrongen en het groepsgedrag van de dieren verbeterd. De onderzoekers beschrijven hun bevindingen in het laatste nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Genetics.

Agressie onder kippen is een groot probleem. Kannibalistische kippen hebben de pik op hun rustigere zusters en pikken ze dood. Met een uitgekiend fokprogramma kan het wenselijke groepsgedrag worden bevorderd. Hierdoor komen er meer lieve kippen ter wereld dan kwaaie vogels.

Wetenschappers dachten tot voor kort dat het sociale gedrag van dieren met fokmethoden nauwelijks te beïnvloeden was. ''Fokprogramma's waren er vooral op gericht individueel gezonde dieren te fokken. We hebben nu ontdekt dat ook de erfelijke aanleg voor sociaal gedrag bij dieren valt door te fokken'', verklaart dr. Piter Bijma van de leerstoelgroep fokkerij en genetica.

De bevindingen hebben grote voordelen. De nieuwe fokmethode bevordert welzijn en gezondheid bij de dieren. Proefnemingen in samenwerking met een Boxmeerse pluimveefokker geven al in één generatie substantieel minder sterfte door kannibalisme. De methode is in principe ook toepasbaar op andere landbouwhuisdieren.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport. Vandaag starten we met, hoe kan het ook anders, 1 februari.

1 februari

2006
- FOK!sport opent de blog voor de Olympische Spelen in Turijn.
- Rini Coolen legt zijn functie als trainer bij FC Twente neer. Hij is teleurgesteld over de prestaties van het team.
- Leisel Jones zwemt een wereldrecord op de 200 meter schoolslag tijdens kwalificatiewedstrijden voor de Commonwealth Games.
- Flavio Briatore beschuldigt Red Bull Racing van verraad, door voor de terugkeer van bandenwissels tijdens pitstops te stemmen.

2005
- Robin Nelisse verlengt zijn contract bij AZ niet.
- Phonak mag, na een juridisch gevecht met de internationale wielerbond, toch deelnemen aan de Pro Tour.
- Renault presenteert de R25, waarmee Alonso dat jaar zijn eerste wereldtitel zou binnenhalen.

2004
- Zinedine Zidane verlengt zijn contract met Real Madrid tot medio 2006. Ook besluit hij na het WK van 2006 zijn carrière te beëindigen.
- BAR presenteert de wagen voor 2004, de BAR006. De coureurs voor dat jaar zijn Jenson Button en Takuma Sato.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 1 februari 2003 was zo'n dag.

Lyon uitgeschakeld in Franse Beker

Olympique Lyon is in de achtste finales van de Franse Beker uitgeschakeld. De koploper in de competitie verspeelde op bezoek bij Olympique Marseille in de laatste minuten een 0-1 voorsprong en ging met 2-1 onderuit.

Na zeventien minuten spelen kwam Lyon op voorsprong via Cris. Zijn doelpunt bleek niet voldoende. Vier minuten voor tijd scoorde Mickaël Pagis de gelijkmaker en in de blessurtijd zorgde Mamadou Niang voor de winnende treffer.

Girondins Bordeaux blameerde zich bij vierdeklasser FC Montceau-Bourgogne. Na 120 minuten was het 2-2. FC Montceau-Bourgogne nam vervolgens de penalty's iets beter, 5-4.

Naast FC Montceau-Bourgogne en Marseille wisten FC Nantes, RC Lens, FC Sochaux, Vannes OC, CS Sedan Ardennes en Paris Saint-Germain zich voor de laatste acht te plaatsen.

ATP Zagreb: Ljubicic en Baghdatis door

Ivan Ljubicic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Zagreb. De als eerste geplaatste Kroaat, die vorig jaar het toernooi op zijn naam schreef, was in de eerste ronde met 6-4 en 6-3 te sterk voor zijn landgenoot Roko Karanusic.

Marcos Baghdatis wist zich al voor de derde ronde te plaatsen. De als tweede geplaatste Cyprioot versloeg de Canadees Frank Dancevic met 7-6 en 6-3. Qualifier Alexander Peya verraste door de als derde geplaatste Zweed Robin Soderling uit te schakelen met 7-5, 4-6 en 6-2.

Hoera 5 jaar

Het is vandaag alweer vijf jaar geleden dat onze oppergoeroe Danny kwam met de FOK!weblog. In deze vijf jaar is de FOK!weblog flink gegroeid en dat is te danken aan jullie, onze bezoekers. Omdat we daar jullie heel dankbaar voor zijn, willen we jullie deze maand ook een aantal leuke zaken geven, buiten ons gewone aanbod.

We geven sowieso deze maand een aantal shirts weg, maar hoe we dat gaan doen hoor je nog. Daarnaast zullen we nog een aantal prijsvragen en onderschriftwedstrijden organiseren. Hou de weblog dus de komende maand goed in de gaten, je maakt kans op leuke prijzen deze maand!

De reageerprijs:
En die prijzen beginnen nu meteen al, tenminste. Je kans op prijzen. In de maand februari gaan we onder de users die reageren shirts verloten. Speciaal gemaakte FOK!Weblog vijf jaar t-shirts. Iedere keer dat je reageert op een blogje. Hoe je het ook doet maak je kans op een T-shirt. Het design van het T-shirt houden we nog even voor ons. Het enige dat we nu willen delen is dat we erg van limoen houden, de rest volgt vanzelf nog wel .

Name that Bitch:
Ook hebben we de"Name That Bitch" serie. Een competitie waarbij je je eigen foto op doek kan winnen. Printatelier.nl maakt dit mogelijk. Herken jij de webloggers en mail je de juiste namen door, dan maak je kans op een doek van 40*60.

In the picture:
Deze maand geven we een paar keer een prijs weg bij "In the picture". ibood levert ons daarvoor de prijzen. Door een komisch onderschrift te realiseren bij de plaatjes die je voorgeschoteld krijgt kan je dus leuke prijzen winnen. Donderdag zal de winnaar van de 1 GB USB stick bekend worden gemaakt.

T-shirts, GRATIS! T-SHIRTS!
Te winnen met reageren, of door mee te doen met wedstrijden. We geven exclusieve FOK!WEBLOG! T-shirts weg.

5 jaar FOK!weblog in screenshots
Komende drie maandagen (5, 12 en 19 febr) houden we in drie gedeeltes de 5 jaar FOK!weblog in screenshots prijsvraag. Om leuke prijzen te winnen (het originele FOK!weblog tshirt) moet je in totaal 15 blogjes zien te vinden die door de jaren heen geblogged zijn. Tot en met woensdag 21 febr heb je de tijd om de juiste blogjes te vinden

Winnen met je icon
Je kan vanaf nu ook meedingen naar een raketwerper die werkt via USB. Je kan dit doen door je icon in je profiel aan te passen naar dit icoontje:

Hoe je dit precies moet doen staat hier maar het is natuurlijk makkelijk om op die manier een prijs te winnen.

Top of Flop
Tunnelfist stelt nogmaals twee CD's beschikbaar. Speciaal voor ons jubileum!

Iedereen die in deze februari-jubileummaand reageert op een Top of Flop blogje maakt automatisch kans op de CD "Sparrow Flies". We geven twee CD's weg, dus met iedere reactie, maak je een dubbele kans!

AS Roma naar bekerfinale

AS Roma heeft zich geplaatst voor de finale om de Coppa Italia. In de return van de halve finale werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van AC Milan. De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Namens de Romeinen scoorden Mancini, Perrotta en Pizarro. Alberto Gilardino redde de eer voor Milan, dat nog aantrad zonder haar kersverse aanwinst Ronaldo.

Het is niet het seizoen van AC Milan. De ploeg, die in de competitie nauwelijks voor gevaar zorgt, kan nu ook punt zetten achter de ambities om de Coppa Italie te winnen.

Uitslagen Engeland speelronde 25

Manchester United en Chelsea maakte beiden geen misstap in de Engelse Premier League. Koploper United won thuis eenvoudig met 4-0 van Watford en Chelsea, dat met zes punten achterstand tweede staat, klopte op eigen veld Blackburn Rovers met 3-0.

Chelsea begon uitstekend aan de wedstrijd en na zes minuten spelen scoorde Drogba de 1-0. De club uit Londen domineerde, al was Blackburn af en toe gevaarlijk via de counter. Na rust beslisten Lampard en Kalou het duel.

ManUnited, dat onder anderen doelman Edwin van der Sar spaarde, had niets te duchten van hekkensluiter Watford. Cristiano Ronaldo (strafschop), Lloyd Doyley (in eigen doel), Henrik Larsson (zijn eerste in de competitie) en Wayne Rooney maakten de treffers.

Liverpool won moeizaam met 2-1 van laagvlieger West Ham United. Na een eerste helft zonder doelpunten brak Dirk Kuijt de wedstrijd direct na rust open. Vanaf de aftrap werd de bal naar voren getrapt, alwaar Crouch zijn Nederlandse collega-spits een kans gaf om uit te halen. Kuijt schoot de bal via de lat in het doel. Nadat Crouch zelf de 2-0 binnen had geschoten leek de wedstrijd beslist. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Kepa West Ham echter weer terug in de wedstrijd. Liverpool kende nog een aantal angstige momenten,maar die werden overleefd.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
West Ham UnitedLiverpool1-2
PortsmouthMiddlesbrough0-0
Sheffield UnitedFulham2-0
ReadingWigan Athletic3-2
ChelseaBlackburn3-0
Bolton WanderersCharlton1-1
Manchester UnitedWatford4-0
NewcastleAston Villa3-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd2519336057-18
2Chelsea2516635444-19
3Liverpool2515464939-17
4Arsenal2413654545-20
5Bolton Wanderers2512584129-27
6Portsmouth2510873834-24
7Reading25114103737-24
8Everton249873531-35
9Newcastle2596103331-33
10Tottenham249693329-32
11Middlesbrough2587103129-29
12Blackburn2594123128-36
13Manchester City2486103019-28
14Aston Villa2561182927-31
15Fulham2561182926-38
16Sheffield2576122721-33
17Wigan Athletic2464142225-41
18West Ham United2555152018-40
19Charlton Athletic2555152020-44
20Watford2429131514-36

Programma:

DatumThuisUit
03/02Aston VillaWest Ham
03/02TottenhamManchester United
03/02LiverpoolEverton
03/02BlackburnSheffield United
03/02MiddlesbroughArsenal
03/02CharltonChelsea
03/02Manchester CityReading
03/02Wigan AthleticPortsmouth
03/02FulhamNewcastle
03/02WatfordBolton

Barça verliest verrassend van Zaragoza

FC Barcelona heeft woensdagavond in eigen huis een verrassende nederlaag geleden in de Copa del Rey tegen Zaragoza. De heenwedstrijd in de kwartfinale eindigde in 0-1. De Uruguayaanse verdediger Carlos Diogo zorgde in de 78e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Getafe (3-0 tegen Osasuna) en Deportivo la Coruña (4-1 tegen Valladolid) mogen tevreden terugkijken op het resultaat van hun eerste wedstrijd in de Spaanse beker.

DVD: Grey's Anatomy



De koning is dood, lang leve de koning! De afgelopen twee jaar was een periode waarin een aantal geliefde series hun allerlaatste aflevering kenden of aan hun laatste seizoen begonnen. Nooit meer Sydney Bristow in Alias, nooit meer Lorelai en Rory Gilmore in The Gilmore Girls en nooit meer Will & Grace in.. juist! Maar het was ook het jaar waarin we als tv-kijkers werden verwend met nieuwe juweeltjes als Justice, Prison Break en Grey's Anatomy. Die laatste serie, die inmiddels klaar is om de nieuwe kijkcijferhit van Net5 te worden, is inmiddels in Nederland bezig met het derde seizoen. Gelukkig voor de fans hoeven zij niet lang te wachten op de release van het vorige seizoen, want deze ligt sinds kort op acht disks in de winkels.

Liverpool breidt Spaanse kolonie uit

Liverpool heeft zich versterkt met de Spanjaarden Alvaro Arbeloa en Francisco Manuel Duran. De 24-jarige Arbeloa leverde Deportivo la Coruña naar verluidt bijna vier miljoen euro op. De 18-jarige Duran speelde voorheen bij het Spaanse Malaga en had daar nog geen profcontract.

Arbeloa en Duran zijn niet de eerste Spanjaarden op Anfield Road. Naast trainer Rafael Benitez staan José Manuel Reina, Miki Roque, Xabi Alonso en Luis Garcia onder contract bij the Reds

Nederlanders langste mensen ter wereld

Icoon Opmerkelijk Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld. Zij overtreffen inmiddels de Amerikanen, die lange tijd boven alle andere volken uitstaken. Ook de Noren, Denen en Duitsers zijn langer geworden dan de inwoners van de Verenigde Staten, schrijven wetenschappers van de universiteiten van Princeton en München in het vakblad Annals Of Human Biology.

De deskundigen kunnen geen precieze oorzaak aangeven, meldde de Britse krant The Times donderdag. Zij vermoeden dat de voorkeur voor ongezond voedsel (junkfood) een oorzaak kan zijn dat de Amerikanen achterblijven. Deze trend kwam immers eerder op in de VS dan in Europa.

Speculerend wijzen zij ook op de gezondheidszorg, die in West-Europa in tegenstelling tot Amerika voor armere bevolkingsgroepen makkelijker toegankelijk is. Ongelijkheid is van negatieve invloed op lengte, aldus de onderzoekers. Zij sluiten een genetische oorzaak uit, want genen veranderen zich niet zo snel.

Jonge blanke Amerikaanse mannen zijn gemiddeld 4,7 centimeter korter dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Blanke Amerikaanse vrouwen moeten het met 5,7 centimeter minder doen dan hun Nederlandse seksegenotes. In het midden van de 19e eeuw was dat precies omgekeerd, waarbij de verschillen soms nog groter waren.

Leugendetector ontmaskert verdachte moorden Luik

Icoon Misdaad De enige verdachte van de spraakmakende moorden op de Luikse meisjes Stacy en Nathalie, Abdallah Ait Oud, heeft een test met een leugendetector niet doorstaan. Dat meldden Belgische zenders woensdagavond. De informatie werd later door juridische bronnen bevestigd.

Ait Oud onderging de test begin deze maand op eigen verzoek. De detector kwam meerdere leugens op het spoor. Zo zou Ait Oud, in tegenstelling tot wat hij beweert, wel aanwezig geweest zijn op de plek waar de lichamen van de stiefzusjes in de berm werden gegooid.

Eerder was bekend geworden dat op de broek van de verdachte drie haren van Stacy waren teruggevonden. Ook bevond zich een vezel van een kledingstuk van Nathalie op de onderbroek van Ait Oud.

De man houdt vol dat hij niets te maken had met de ontvoering en de dood van de twee meisjes vorig jaar juni. Volgens hem vergissen de deskundigen zich en was de leugendetector mogelijk defect.

Donderdag moet de verdachte voor de raadkamer van Luik verschijnen. Die zal beslissen of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd. Ait Oud zal op de zitting voor het eerst verdedigd worden door zijn nieuwe advocaat. De jurist liet al weten dat hij nieuwe onderzoeksresultaten zal eisen. Het Luikse openbaar ministerie uitte begin september vorig jaar de verwachting dat het proces binnen een jaar zou kunnen beginnen.

Ajax wacht op bankgarantie van River Plate

Ajax en River Plate hebben een akkoord bereikt over de transfer van Mauro Rosales. Het enige wat nog afgewerkt moet worden is de bankgarantie. River Plate heeft de voorkeur om in termijnen te betalen. Ajax gaat daar mee akkoord maar willen dan wel een bankgarantie van de Argentijnse club.

River Plate heeft nog tot volgende week om de bankgarantie op orde te krijgen, anders blijft Rosales gewoon bij Ajax. In Argentinië ligt de transferdeadline een week later dan in Europa, waardoor het nog mogelijk is voor River Plate om Rosales te strikken.

Arsenal naar finale League Cup

Arsenal heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup. Na verlenging werd Tottenham Hotspur in het Emirates Stadium met 3-1 verslagen. Vorige week was de eerste ontmoeting op White Hart Lane in 2-2 geëindigd. In de finale moet Arsenal het opnemen tegen Chelsea, dat zich eerder al plaatste door Wycombe Wanderers uit te schakelen.

Dertien minuten voor tijd zette Emmanuel Adebayor de thuisploeg op voorsprong, oud-Ajacied Mido maakte nog in de reguliere speeltijd gelijk. In de League Cup geeft het aantal uitdoelpunten niet de doorslag en daarom moest er worden verlengd. Daarin bezorgden Jeremy Aliadière en een eigen doelpunt van Pascal Chimbonda Arsenal de winst.

PSV grijpt naast Luque en Denneboom

PSV heeft voor de transferdeadline geen aanvaller meer weten te strikken. De club uit Eindhoven zette alles op alles om Albert Luque naar Eindhoven te halen. Maar Newcastle-voorzitter Freddy Stephard weigerde uiteindelijk het bod na lang treuzelen.

Toen duidelijk werd dat Luque niet haalbaar was, opende PSV de jacht op Romano Denneboom. De Eindhovenaren hoopten de voormalig international op het laatste moment weg te kunnen kapen bij NEC. De Nijmegenaren hielden echter vast aan een transfersom die voor PSV te hoog gegrepen was.

Martens debuteert in Belgische selectie

Met zijn goede spel bij AZ heeft Maarten Martens voor het eerst een plaats afgedwongen in de selectie van het Belgische nationale team.

Bondscoach René Vandereycken riep de 22-jarige middenvelder woensdag op voor de oefeninterland tegen Tsjechië op woensdag 7 februari in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Martens, die aanvoerder was van Jong België, is niet de enige debutant in de selectie. Ook Standard Luik-verdediger Marouane Fellaini zit voor het eerst bij de groep. Vandereycken selecteerde naast Martens nog vier speler die in de Eredivisie voetballen, te weten aanvaller Moussa Dembélé (AZ), middenvelder Timmy Simons (PSV), verdediger Thomas Vermaelen (Ajax) en keeper Brian Vandenbussche (sc Heerenveen).

5 jaar FOK!sport!

25 februari 2002, de dag dat de F1 manager begon, en dus ook het begin van FOK!sport. Al was dat niet het eerste bericht wat verscheen, dat was deze. De mensen die daar voor zorgden waren Lithion (Layout), Danny (Html/javascript/Dhtml) Ali Salami (Scripting en Database-design) en Twi (Scripting en Gegevens plus puntensysteem).

Op 18 augustus werd die gevolgd door de Competitiemanager, die nu door het leven gaat als de FOK!voetbalmanager. Op 27 februari 2004 een nieuwe stap, de overkoepelende sportsite FOK!sport gaat online. Naast voetbal en Formule 1 zal er ook aan andere sporten aandacht worden besteed.

Sindsdien zijn er veel dingen veranderd, maar de managerspellen zijn gebleven. Zo kwam er een speciale EK-site in 2004, in 2006 was er een speciale subsite met al het nieuws van de Olympische winterspelen in 2006. In de zomer van 2006 kwam er bovendien een WK-manager.

De komende maand kan je veel van ons verwachten. Terugblikken, gesprekken met oud-gedienden en prijsvragen. In ieder geval hopen we je de komende vijf jaar ook weer te voorzien van al het sportnieuws!

Eto'o traint weer mee

Na 18 weken revalidatie te hebben doorstaan is Samuel Eto'o gisteren fit genoeg verklaard om mee te kunnen trainen.

De Barça-spits raakte in de Champions League wedstrijd tegen Werder Bremen op 27 september van vorig jaar geblesseerd aan zijn rechterknie en miste daardoor vrijwel de hele eerste competitiehelft. Twee weken geleden mocht de Kameroener al onder begeleiding van clubarts en -fysiotherapeut het trainingsveld op.

De verwachting is dat Eto'o in de Champions League wedstrijden tegen Liverpool weer inzetbaar is.

Schokkend filmpje fataal steekincident

Icoon Misdaad Het steekincident waarbij Pascal Triep, een 25-jarige Scheveninger, maandag overleed, is vastgelegd op een schokkend filmpje. Dit begint nadat Triep met een mes in zijn borst is gestoken en samen met de verdachte van een schuurtje is gevallen. Het slachtoffer staat op, wankelt en valt voorover op een hekje. Hij blijft een paar tellen roerloos liggen, staat opnieuw op om een paar meter verder weer in elkaar te zakken. Triep, die in de buurt bekend stond als een vriendelijke man, overlijdt enkele minuten later. Het is niet bekend wie het filmpje heeft gemaakt.

De verdachten, een 45-jarige man en diens 16-jarige zoon, staan op het dak van een schuurtje toe te kijken. Een wanhopige buurvrouw loopt radeloos door de tuin, terwijl een andere buurvrouw de was ophangt.

De verdachten van deze steekpartij zijn maandagavond gearresteerd. Volgens omwonenden zou de zoon de fatale steek hebben toegebracht. Daarna zou het mes met alcohol zijn gereinigd in een poging sporen uit te wissen.

Klik hier voor het filmpje op de site van het AD

Endstra schreef over mogelijke liquidatie

Icoon Misdaad De in mei 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra schreef in december 2003 een brief, waarin hij uiteenzet dat hij vreest door vermeend topcrimineel Willem Holleeder te worden geliquideerd. De handgeschreven brief gaf hij advocaat A. Beckers. Op de envelop stond dat de brief geopend moest worden als Endstra zou komen te overlijden "als gevolg van zijn liquidatie". De brief zit in het strafdossier tegen Holleeder, maar het is opmerkelijk dat deze nu pas naar buiten komt.

Beckers was de advocaat van de partner van crimineel John Mieremet, die in 2005 geliquideerd is in Thailand. Endstra moest hem nog miljoenen betalen. Endstra schrijft dat hij moeite heeft om dit te doen. Voor een deel wijt hij dat aan "oneigenlijke betalingen" aan Holleeder.

"Meermalen zijn wij met de dood bedreigd indien wij niet betaalden", schrijft Endstra. "Ook is medegedeeld dat wij niet aan uw cliënt mochten betalen, dit zou tot gevolg hebben dat ondergetekende dan wel familie van mij zou worden 'opgeruimd', geliquideerd. De bedreigingen houden aan en maken het mij en mijn familie moeilijk om op een normale manier verder te leven." Advocaat Beckers bezorgde de brief twee dagen na de moord op Endstra bij de politie.

Het proces tegen Holleeder en een aantal medeverdachten gaat in april van start.

Verklaring centrale bank stuwt Wall Street

Icoon Financieel Het rentebesluit en het begeleidende commentaar van het Amerikaanse stelsel van centrale banken is woensdag goed ontvangen op Wall Street. De Dow Jones klom tussentijds naar het hoogste niveau ooit.

Zoals verwacht handhaafde de Federal Reserve de belangrijkste rente op 5,25%. In een toelichting wees de Fed op een wat meer stevige economische groei in de Verenigde Staten, die zich naar verwachting in de komende kwartalen op een gematigd tempo zal uitbreiden.

Ook stelde het stelsel van centrale banken dat voorlopige signalen wijzen op een stabilisatie van de huizenmarkt. Ook verwacht wordt dat de inflatiedruk in de loop van de tijd wat zal afnemen.

De kus

Ik heb zo mijn geniale momenten. Mijn hele leven al.
Ik en meisjes, dat was niet echt een gemakkelijke combinatie. Ze kwamen van een andere planeet, en ik durfde niet naar ze te kijken, laat staan dat ik met ze durfde te praten. Zo ging dat toen met mij. Zestien jaar en volkomen wereldvreemd. Wél een grote bek en altijd de aandrang om leuk en grappig te willen wezen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.