Eerste gevoel Räikkönen is goed

Tot op heden is Kimi Räikkönen goed te spreken over de Ferrari F2007. Door de slechte weersomstandigheden is het echter onmogelijk te bepalen waar de Italiaanse renstal staat ten opzichte van de concurrentie.

Werd Ferrari vorige week al geteistert door slecht weer op Vallellunga, deze week zijn de omstandigheden in Valencia ook niet optimaal. Ook nu werd de dag gekenmerkt door regenval. Ondanks de regen maakten beide Ferrari-coureurs voldoende meters om nieuwe onderdelen te testen.

Räikkönen heeft dus nog geen testsessie onder droge omstandigheden gereden met een Ferrari-bolide. Desondanks is Räikkönen overtuigd van het potentieel van de F2007: "De nieuwe auto is erg goed! Het is pas de tweede dag dat ik in de nieuwe auto heb mogen rijden. Ik probeer verschillende dingen uit, maar heb nog wat meer ronden nodig. Maar het eerste gevoel is zeer goed."

De afgelopen twee testdagen was Fernando Alonso de snelste in een McLaren Mercedes, de voormalig werkgever van de Fin. "Ik heb eigenlijk nog niet eens gekeken naar wat de anderen hebben gedaan. We kijken alleen naar onszelf, en uiteindelijk zullen we dan wel zien waar we op dit moment staan, in verhouding met de andere teams. Het is te vroeg om daar nu al een conclusie uit te trekken," aldus Räikkönen.