Nieuwe Harry Potter verschijnt in juli

Icoon LiteratuurFans van de verhalen over de tovenaarsleerling Harry Potter kunnen de rode stift uit de la halen en 21 juli ijverig omcircelen op hun kalender. Dat is namelijk de datum waarop uitgever Bloomsbury het laatste deel uit de serie, Harry Potter and the Deathly Hallows, uitbrengt.

Wanneer de Nederlandse vertaling verschijnt is nog niet bekend. Uitgeverij De Harmonie krijgt, net als de uitgevers in 63 andere landen, het manuscript pas op 21 juli. Dit ter voorkoming van het uitlekken van het verhaal.

"Het hangt van de omvang van het boek af hoelang de vertaling duurt, maar een voorzichtige schatting is dat we die eind van het jaar kunnen uitbrengen", aldus een woordvoerder. Vermoedelijk wordt de Nederlandse titel Harry Potter en het fatale heiligdom, maar hier is pas zekerheid over als de inhoud van het boek bekend is.

Fans speculeren al geruime tijd over het lot van de hoofdrolspeler, waarover ook De Harmonie volledig in het duister tast. "Het wordt ongetwijfeld een omvangrijk deel, want alle verhaallijnen moeten worden uitgewerkt", zei de woordvoerder.

Met dank aan Asmodean voor de submit.