Leugendetector ontmaskert verdachte moorden Luik

Icoon Misdaad De enige verdachte van de spraakmakende moorden op de Luikse meisjes Stacy en Nathalie, Abdallah Ait Oud, heeft een test met een leugendetector niet doorstaan. Dat meldden Belgische zenders woensdagavond. De informatie werd later door juridische bronnen bevestigd.

Ait Oud onderging de test begin deze maand op eigen verzoek. De detector kwam meerdere leugens op het spoor. Zo zou Ait Oud, in tegenstelling tot wat hij beweert, wel aanwezig geweest zijn op de plek waar de lichamen van de stiefzusjes in de berm werden gegooid.

Eerder was bekend geworden dat op de broek van de verdachte drie haren van Stacy waren teruggevonden. Ook bevond zich een vezel van een kledingstuk van Nathalie op de onderbroek van Ait Oud.

De man houdt vol dat hij niets te maken had met de ontvoering en de dood van de twee meisjes vorig jaar juni. Volgens hem vergissen de deskundigen zich en was de leugendetector mogelijk defect.

Donderdag moet de verdachte voor de raadkamer van Luik verschijnen. Die zal beslissen of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd. Ait Oud zal op de zitting voor het eerst verdedigd worden door zijn nieuwe advocaat. De jurist liet al weten dat hij nieuwe onderzoeksresultaten zal eisen. Het Luikse openbaar ministerie uitte begin september vorig jaar de verwachting dat het proces binnen een jaar zou kunnen beginnen.