FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 september 2006

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (21/09/2006)

Icoon VoetbalVanavond werden de laatste wedstrijden in het toernooi om de KNVB beker gespeeld. Eerder deze week, op dinsdag en woensdag, werden er al een groot aantal wedstrijden gespeeld. De uitslagen van vandaag vind je hieronder.


Uitslagen 21 september 2006:
Bennekom - AZ (0-10)
RKC Waalwijk - FC Dordrecht (3-2)
BV Veendam - Feyenoord (2-3)
Schijndel - Excelsior (0-1) (na verlenging)
SC Heerenveen - Roda JC (0-2)

-----------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Gothic 3 toch niet gold

Eerder deze maand meldde developer Piranha Bytes dat hun nieuwste game uit de Gothic serie, Gothic 3, gold was gegaan. Dit blijkt nu toch niet helemaal het geval te zijn. Vandaag verscheen dit bericht op de website.

Vanwege wat problemen met de gold versie hebben de mensen van Piranha Bytes besloten de productie toch niet door te voeren. Sites of bladen die melden dat ze de uiteindelijke versie al gespeeld hebben spreken niet de waarheid, er wordt namelijk op dit moment nog aan de game gewerkt.

De game moet nog wel gewoon op 13 oktober in de winkels liggen.

Uitslagen tweede ronde KNVB beker

Er werden vanavond nog een aantal wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de KNVB beker. Hieronder vind je de uitslagen.

Bennekom - AZ* 0-10
17' Demy de Zeeuw 0-1
30' Maarten Martens 0-2
33' Simon Cziommer 0-3
37' Moussa Dembele 0-4
41' Moussa Dembele 0-5
45' David Mendes 0-6
50' Simon Cziommer 0-7
55' Simon Cziommer 0-8
64' Stijn Schaars 0-9
65' Maarten Martens 0-10
-----------------------------------------------
BV Veendam - Feyenoord* 2-3
14' Kassim Bizimana 1-0
27' Theo Lucius 1-1
70' André Bahia 1-2
71' Erwin Buurmeijer 2-2
89' Ali Boussaboun 2-3
-----------------------------------------------
RKC Waalwijk* - FC Dordrecht 3-2
68' Martijn Reuser 1-0
70' Manu Dagher 1-1
72' Tim Janssen 2-1
85' Ibad Muhamadu 2-2
86' Pius Ikedia 3-2
-----------------------------------------------
SC Heerenveen - Roda JC* 0-2
69' Adil Ramzi 0-1
90'+3 Jamaïque Vandamme 0-2
-----------------------------------------------
Schijndel - Excelsior* 0-1 n
107' Andwélé Slory 0-1

* Door naar derde ronde.

Red Octane rockt in de rechtszaal

Red Octane heeft een proces aangespannen tegen The Ant Commandos uit Californië dat PS2-gitaar-controllers produceert. Red Octane beweert dat zij het patentrecht schenden door zonder licentie deze controllers te fabriceren.
Bovendien lijkt te verpakking van de Flying V van The Ant Commandos te veel op die van Red Octanes Guitar Hero, volgens Red Octane. Ook valt Red Octane over een aantal meegeleverde stickers die te veel op hun eigen product zouden lijken.
Tenslotte wordt er bezwaar gemaakt tegen de tekst "fully compatible with Guitar Hero". De producten van The Ant Commando's reageren namelijk niet op de tilt die de Star Power Mode activeert. Iets wat bij de Red Octane-controllers wel zo is.

Genoeg om over te soebatten dus. We houden jullie op de hoogte van de voortgang in deze zaak.



Zoek de verschillen

Saillant detail in deze is dat Red Octane vroeger zonder licentie controllers voor muziekgames als Dance Dance Revolution produceerde. Schijnbaar heeft Red Octane een ander inzicht gekregen, nu ze zelf een muziekgame met custom controller hebben.

Battle of Music

Bij ons thuis is er oorlog uitgebroken, en ja, ondanks de Werelddag van de Vrede, woedt deze nog in alle hevigheid door.

Het is een strijd tussen ouders en kinderen
Wij, ouders, houden van Corvus Corax, Tanzwut, Rammstein, Oomph . Volgens ons komt deze muziek het beste ten gehore als het hard wordt gespeeld, hard wordt bekeken en hard wordt meegezongen.

Dus na de gedane arbeid van overdag, willen wij graag relaxen bij het bekijken van de live DVD’s van onze favoriete bands.

Onze kinderen echter vinden het een takkenherrie, de jongste klaagt, vraagt of de muziek niet wat zachter mag, ik kan mijn eigen muziek niet horen, gaat naar boven en zet de koptelefoon maar op.

Aha, deze slag hebben wij gewonnen.

De oudste schreeuwt bij binnenkomst, dat de muziek wel wat zachter mag, zij kan niet communiceren, pakt de afstandsbediening en zet de muziek van 25 naar 8.

Deze slag is voor de kinderen.

En dan de grootste strijd, het meezingen, de kinderen kijken elkaar aan, zuchten, slaan de ogen omhoog en de oudste drukt de jongste tegen zich aan en zegt "ik heb zo’n medelijden met je,"waarop de jongste verzucht gelukkig gaan ze weer een week weg in oktober".

Ze hebben alles al geprobeerd, het stiekem opnemen van mijn zangkunst en deze voor iedereen die het maar horen wil, afdraaien. Het constant aan het hoofd zeuren, met onzin vragen, zodat je de koptelefoon moet afzetten en het gezang moet stoppen.

Ik heb een sterk vermoeden, dat wij tegen een sterke coalitie strijden, sinds kort doet ook schoonzoon zijn duit in het zakje.
Vroeger werd er nog wel eens Rammstein in de auto gedraaid, maar helaas is dat over. We luisteren met gekromde tenen naar Norah Jones, Beef, Drum N Bass, Acda en de Munnick.

Ze kijken elkaar hoofdschuddend aan als ik mijn Rammstein T-shirt draag, vragen zich af hoe zij aan zulke ouders komen, vragen zich zelfs af, of ze toch niet uit de rode kool komen.

Wij ouders kijken elkaar hoofdschuddend aan, vragen ons af of ze bij geboorte niet verwisseld zijn.

Zo gaat onze strijd verder, maar met een glimlach, ik bedenk me ineens hoe verschrikkelijk ik de muziek van mijn ouders vond, Zangeres zonder Naam, Jim Reeves en het kijken naar Op Vollen Toeren. Helaas gingen mijn ouders nooit naar meetings met gelijkgezinden.

Kinderen, het is nog maar 5 weken totdat ik weer mijn medestanders in muziek zie, ik weer het beest mag uithangen en ik me weer veel in mijn zwarte kleren mag laten zien, zonder commentaar.

En lieverds, ik ben van plan om weer veel nieuwe muziek in te slaan.

Kabinet laat 310 miljoen euro liggen in Brussel

Icoon Politiek310 miljoen euro. Dat is het bedrag dat het kabinet in de afgelopen drie jaar van Brussel hád kunnen claimen. Het geld was gereserveerd voor sociale fondsen in achtergebleven regio's, maar het kabinet heeft er nooit aanspraak op gemaakt.

Het Nederlandse 'verlies' van 310 miljoen euro bedraagt 55% van het totaal dat de 25 EU-landen in die periode hebben laten liggen in Brussel. Eurocommissaris voor begroting, Dalia Grybauskaité, zei in een toelichting: "Je moet de kansen die je hebt niet laten liggen."

Ervaringen
Nederland heeft slechte ervaringen met het ESF (Europees Sociaal Fonds). Projecten die in de jaren negentig onder toenmalig minister van Sociale Zaken, Ad Melkert, waren ingediend, bleken later naar het oordeel van Brussel slecht geadministreerd. Hierdoor moest Nederland vele miljoenen euro's terugbetalen.

Daarna werd het beheer van de ESF-gelden in Nederland verbeterd. Dat leidde tot zoveel aanvragen dat de huidige politiek verantwoordelijke, VVD-staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken), vorig jaar het ESF-loket sloot, omdat 'de subsidiepot leeg' was. Het is onduidelijk hoe dat te rijmen is met de melding van eurocommissaris Grybauskaité dat Nederland 310 miljoen euro heeft laten liggen.

Met dank aan pberends en Aka-Zigor voor de submit.

Nieuwe Israëlische bouwprojecten Westelijke Jordaanoever

Icoon Israël/PalestinaHet Israëlische minister voor Volkshuisvesting heeft bekend gemaakt 164 nieuwe huizenblokken op de Westelijke Jordaanoever te gaan bouwen. Het gaat om een project op grondgebied dat de Palestijnen als het hunne claimen.

Israël kreeg na de bekendmaking zware kritiek te verduren van onder andere de vredesbeweging Peace Now. "De regering laat wederom zien dat het in plaats van het ontmantelen van buitenposten en het stopzetten van bouwprojecten in de nederzettingen, van plan is tientallen nieuwe illegale nederzettingen te bouwen", aldus de groep in een verklaring.

Eerder deze maand maakte de Israëlische regering al bekend zeker 700 extra huizenblokken te gaan bouwen in het gebied. Daarmee haalde het land zich de woede van de Palestijnse Autoriteit op de hals, die de bouw op Palestijns grondgebied een "belemmering van vrede in het Midden-Oosten" noemde.

Met dank aan santax voor de submit.

'Gouden Kooi is echt geen treitershow'

John de MolHet nieuwe Talpa-realityprogramma 'De Gouden Kooi' wordt echt geen treitershow, zoals het in de pers vaak is omschreven. Dat zei zenderbaas John de Mol donderdag bij de presentatie van het programma in een kapitale villa in Eemnes.

Deelnemers kunnen die villa en een omvangrijk geldbedrag winnen door zo lang mogelijk in het met camera's behangen landgoed te blijven zitten. Degene die het het langst volhoudt, geldt als winnaar.

Om als laatste over te blijven, kunnen deelnemers elkaar proberen weg te pesten. "In het gewone leven gebeurt dat natuurlijk ook", zegt De Mol. Daarom zal het in de villa ook wel gebeuren, maar als het te gortig wordt, grijpen we in. We hebben diverse regels opgesteld om puur treiteren te bestraffen. Bewoners kunnen zelfs anderen wegsturen op de zogenoemde ontslagdag, die eens per maand wordt gehouden. Iemand die zich dus echt als een 'asshole' gedraagt kan door de groep worden weggestemd", schetst De Mol. Daarvoor wordt wel een vervanger ingeroepen.

De aankondiging van de show, die vanaf 2 oktober op werkdagen om 19.30 uur is te zien, leidde zelfs tot vragen in de Tweede Kamer. De Mol heeft zich daaraan gestoord. "Ik ben verbaasd dat een kamerlid aan een half woord al genoeg heeft om zich een mening te vormen. Ik hoop niet dat dat met andere dossiers ook zo gebeurt. Ik zou zeggen: verdiep je eens in de materie."

In tegenstelling tot in Big Brother worden kandidaten gigantisch in de watten gelegd. Ze worden vanaf het moment dat ze over de drempel stappen betiteld als miljonair en mogen mensen laten komen om allerlei diensten te verrichten. Zelfs het laten komen van een prostituee behoort tot de mogelijkheden. De tien bewoners mogen alleen het terrein niet af en dat zorgt volgens De Mol al voor voldoende spanningen.

Level 5 ontwikkelt White Knight Story

Level 5 (onder andere bekend van Dragon Quest 8 voor de PS2) gaat ook voor de PlayStation 3 ontwikkelen. Eén van de games die ze gaan uitbrengen is White Knight Story, een RPG.

Het verhaal gaat over een ventje dat een artifact vindt waarmee hij in een White Knight kan veranderen. Deze knight is wel zeven meter groot en vroeger hebben alle knights nogal wat chaos geschept.

Vijanden en omgevingen moeten ook enorm groot gaan worden (vergelijkbaar met Shadow o/t/ Colossus); je zal bijvoorbeeld een schilpad tegen kunnen komen die een gehele stad op zijn rug draagt.

Dankzij de PS3 moet het mogelijk zijn om de enorme werelden, locaties en personages er toch mooi uit te laten zien met gepaste textures. Ook moet het mogelijk zijn om vijanden al van ver aan te zien komen.

De party waarmee je ten strijde trekt zal bestaan uit drie personages en elk personage is compleet customizable met betrekking tot wapens en outfits.

Het veranderen in de White Knight kan alleen voor gevechten, als de transformatiebalk gevuld is. Zodra je personage verandert is zal hij over veel krachtigere aanvallen beschikken.

Ook burgemeester Haarlemmermeer stapt op

De burgemeester van Haarlemmermeer, Fons Hertog, heeft donderdag zijn ontslag aangekondigd. De burgervader voelt zich 'politiek verantwoordelijk' voor de brand op Schiphol die elf personen het leven kostte. Zo liet hij middels een verklaring aan de gemeenteraad weten.

"Als burgemeester en portefeuillehouder wil ik de volle politieke verantwoordelijkheid dragen voor datgene wat binnen de gemeente Haarlemmermeer heeft plaatsgevonden naar het oordeel van de Onderzoeksraad", zei Hertog in zijn verklaring. "Ik voel mij niet direct persoonlijk verantwoordelijk voor de gebeurtenissen, maar ben wel politiek verantwoordelijk."

Hertog vindt het zuiver om als burgemeester van Haarlemmermeer hier politieke consequenties aan te verbinden. "Op die manier ontstaat er ruimte voor de raad en het college om inhoudelijk te spreken over het rapport en daar lessen uit te trekken die de veiligheid in Haarlemmermeer verder kunnen verbeteren. Het debat wordt dan niet gehinderd door discussies omtrent het aftreden van de verantwoordelijke bestuurders."

Het debat over de brand op Schiphol staat voor volgende week donderdag op de agenda van de gemeenteraad. Het college komt maandag met een inhoudelijke reactie op het rapport van de Onderzoeksraad.

De burgemeester benadrukte dat men in Haarlemmermeer nog steeds meeleeft met de slachtoffers en nabestaanden van de brand en met de hulpverleners, op wie de brand een grote impact heeft gehad. "De overheid moet alles in het werk stellen om herhaling van een dergelijke tragische gebeurtenis te voorkomen. Volgens Hertog is de gemeente Haarlemmermeer hard aan het werk gegaan met de aanbevelingen van de commissie-Hendrikx. Deze commissie onderzocht de rol van de gemeente bij het verstrekken van de bouw- en gebruiksvergunning voor het cellencomplex.

Eerder vandaag voelden ook de ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) zich genoodzaakt, om naar aanleiding van de Schipholbrand op te stappen.

The Ring

Ja mensen, het is weer tijd voor spanning, de film 'The Ring' zou ZO eng zijn dat een hoop mensen niet durfde te kijken.

(okay, misschien niet, maar IK durfde iig niet te kijken)

Gelukkig zijn onze vrienden van starz en angry alien weer bezig geweest en kan ik nu over de film meepraten.

Veel plezier met The Ring in 30 seconds (and re-enacted by bunnies)

"Met dank aan RuuuuuuD voor de submit."

Berbatov onzeker voor Oranje

Dimitar Berbatov zal waarschijnlijk niet van de partij zijn bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Bulgarije tegen Oranje op 7 oktober in Sofia.

De 25-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur leek na een liesblessure op de weg terug, maar deze week kreeg hij tijdens de training een terugslag, waardoor hij enkele weken is uitgeschakeld.

Berbatov, die afgelopen zomer overkwam van Bayern Leverkusen de Spurs, moet nu waarschijnlijk onder het mes. "Hij krijgt de tijd om te herstellen. Het kan nog enkele weken duren voordat hij terugkeert," aldus Martin Jol, trainer van Tottenham.

Meisje (15) na dorpsfeest verkracht

Icoon BinnenlandsNa afloop van een dorpsfeest in Oldemarkt (Overijssel), is een 15-jarig meisje door twee jongens verkracht. Tussen 02.00 en 03.00 uur verliet het meisje het feest, en wilde naar de woning van een vriendin gaan. Onderweg werd zij aangesproken door de twee jongens. Zij dwongen haar om met hen mee te gaan, waarna zij haar verkrachtten.

De politie is nog op zoek naar de daders. Het gaat om twee blanke, Nederlands sprekende jongens, in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. De ene droeg een geel shirt en een zwarte spijkerbroek, de andere een roze shirt en blauwe spijkerbroek met een riem van het merk Chanel. Beiden droegen een polsbandje dat toegang gaf tot de feesttent op het feestterrein; het is daarom aannemelijk dat zij daar ook geweest zijn.

Wat is Dit: Opgave 49 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Nieuwe wielerkoers in Nederland

Volgend jaar zal de internationale wielerkalender een nieuwe Nederlandse koers kennen. op 25 maart, een dag na Milaan - San Remo, zal de Ronde van het Groene Hart worden verreden.

De organisator van de wielerwedstrijd, Herman Brinkhoff, hield nog een slag om de arm. Op de vandaag vrijgegeven kalender van de internationale wielrenunie UCI prijkt de wedstrijd echter al met de 1.1-status. De Ronde van het Groene Hart staat daarmee op gelijke hoogte met wedstrijden als de Ronde van Drenthe en Dwars door Vlaanderen.

Amerikaan manipuleert pinautomaten

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse beveilingingsexpert heeft op een simpele manier pinautomaten gemanipuleerd. Door een aanpassing in het programma van de automaten, werden er briefjes van twintig dollar uitgegeven in plaats van van vijf dollar.

Na de aanpassing liet hij de automaat ongemoeid, zodat klanten na hem ook gebruik konden maken van de aanpassing. De gebruikte methode blijkt heel simpel. De man heeft een gebruiksaanwijzing van de pinautomaten weten te bemachtigen. Hierin wordt een standaard toegangscode genoemd, gevolgd door het advies om deze code direct na installatie van de automaat te wijzigen. Met behulp van de standaard code wist de man in de zogeheten Operator Mode van de automaat te komen en de aanpassingen door te voeren. Een handleiding voor de Amerikaanse pinautomaat, inclusief de standaard toegangscode, blijkt tevens via het web te vinden te zijn.

Met dank aan lr817086 voor de submit.

Stijgende begrotingen in Eredivisie

Ten opzichte van afgelopen seizoen zijn bijna alle begrotingen van de achttien clubs uit de Eredivisie gestegen. De enige twee clubs die wat omlaag gingen waren Feyenoord en NAC Breda. De Rotterdammers gingen van 41 naar 40,2 miljoen euro en de Brabanders van 11,8 naar 11 miljoen.

De begroting van AZ is het meeste gestegen, mede door het nieuwe DSB-Stadion. De Alkmaarders gingen van 15 naar 21 miljoen euro. Promovendus Excelsior heeft de laagste begroting, het moet het doen met een budget van 3,6 miljoen.

Overzicht begrotingen Eredivisie seizoen 2006/2007

1. Ajax 65 miljoen euro
2. PSV 55 miljoen euro
3. Feyenoord 40,2 miljoen euro
4. Heerenveen 23 miljoen euro
5. AZ 21 miljoen euro
6. FC Twente 15,1 miljoen euro
7. FC Utrecht 15 miljoen euro
8. Vitesse 13,7 miljoen euro
9. FC Groningen 12,5 miljoen euro
10. NEC 11,9 miljoen euro
11. Willem II 11,8 miljoen euro
12. Roda JC 11,5 miljoen euro
13. NAC 11 miljoen euro
14. Sparta 8,8 miljoen euro
15. ADO Den Haag 8,1 miljoen euro
16. RKC Waalwijk 7,9 miljoen euro
17. Heracles Almelo 7,3 miljoen euro
18. Excelsior 3,6 miljoen euro

Tiësto in het ziekenhuis opgenomen

Icoon MedischDe wereldberoemde dj Tiësto heeft voor de komende tijd alle optredens afgezegd, omdat hij in het ziekenhuis ligt. Tijs Verwest, zoals zijn naam officieel luidt, ligt er sinds dinsdag vanwege een ontsteking in zijn hartzakje (pericarditis). De juiste medicatie en voldoende rust zullen hem, volgens de doktoren, er weer bovenop helpen.

De uit Breda afkomstige Verwest kreeg dinsdag opeens last van zijn borst en ademhaling en werd meteen in het ziekenhuis opgenomen. "Hij moet daar nog een aantal dagen blijven ter controle", aldus zijn manager donderdag. Volgens de manager valt de ziekte reuze mee. "Het is een virusinfectie. We wilden natuurlijk meteen weten of hij niet te hard heeft gewerkt, maar daar schijnt het niets mee te maken te hebben."

Hoe lang zijn herstel gaat duren is onbekend, maar in ieder geval zijn de optredens van komend weekend afgelast. Daarna moeten ze verder kijken. Op zijn eigen internetpagina schrijft Verwest dat hij zich, naast de pijn in zijn borst, goed voelt en ervan overtuigd is dat hij weer snel aan het werk kan.

Met dank aan miss_bleu, dancemania en Dichterbijer voor de submit.

Rechter verbiedt kwetsende teksten over agenten

Icoon JustitieDe voorzieningenrechter in Utrecht heeft de eigenaar van een website opgedragen teksten over twee politieagenten van zijn site te verwijderen. De man, H. Ronner uit Montfoort, had volgens de rechter kwetsende teksten op zijn website staan. Het kort geding was aangespannen door de betrokken agenten en hun werkgever.

De zoon van Ronner was vier jaar geleden betrokken bij een verkeersongeluk. Ronner beweert dat de twee agenten vervolgens een 'leugenachtig en misleidend' proces-verbaal op hebben gesteld. Ook een onderzoek van het Bureau Integriteit van de politie was in zijn ogen niet deugdelijk. Uit frustratie plaatste Ronner daarom alle verbalen en onderzoeken op zijn website.

De rechter was het met Ronner eens dat die het recht heeft de politie kritisch te volgen. In de veroordeling staat daarom niet dat de website ontoegankelijk gemaakt moet worden. Wel oordeelde de rechter dat benamingen als 'boeven, corruptie en fraudeurs' onnodig grievend zijn en daarmee maatschappelijk onaanvaardbaar. Voor elke dag dat Ronner de uitspraken op zijn site laat staan moet hij dwangsom van 1000 euro betalen.

Met dank aan vanderveentitus voor de submit.

Atlantis veilig geland in Florida

Icoon RuimtevaartSpaceshuttle Atlantis is donderdag veilig geland op aarde. Het ruimteveer arriveerde op 12.21 uur Nederlandse tijd in de Amerikaanse staat Florida. Aan boord waren zes astronauten die terugkeerden op aarde na een twaalfdaagse missie naar het internationale ruimtestation ISS.

De weersomstandigheden waren donderdag prima voor een landing op Kennedy Space Center in Florida. Aanvankelijk had de Atlantis woensdag al moeten landen maar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA besloot tot uitstel wegens slecht weer.

"Het is fijn terug te zijn", zei gezagvoerder Brent Jett van de Atantis na de landing in Florida. De bemanning was even voor 04.00 uur (Nederlandse tijd) gewekt met een liedje van de Amerikaanse rockband Better Than Ezra. Rond 11.00 uur (Nederlandse tijd) verliet de spaceshuttle zijn baan om de aarde, om een uur en 21 minuten later te landen in Florida.

Tijdens de twaalfdaagse missie was het de belangrijkste taak van de bemanning van de Atlantis om het ISS te voorzien van twee nieuwe zonnepanelen. De zonnepanelen, elk 73 meter hoog, ontvouwden zich zonder problemen. Zij moeten de hoeveelheid energie waarover het ISS beschikt, verdubbelen. Dat betekent dat er in de toekomst zes astronauten tegelijk kunnen werken in plaats van drie nu.

De lancering van Atlantis was bijna twee weken vertraagd wegens blikseminslag, de nadering van de orkaan Ernesto en technische problemen. De NASA wil geen enkel risico meer nemen na de tragische ongelukken met de Challenger in 1986 en de Columbia in 2003. Daardoor kwamen de bemanningen om het leven en werd het ruimteveerprogramma telkens voor lange tijd tot staan gebracht.

Zaden na eeuwen nog kiemkrachtig

Icoon WetenschapIn Engeland zijn twee eeuwenoude plantenzaadjes ontdekt die hun kiemkracht na al die tijd nog niet verloren hebben. De zaden zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Eén van de planten die uit de zaadjes is gegroeid is inmiddels al meer dan een halve meter hoog. De ontkiemde zaden kwamen uit de National Archives in Kew, een voorstad van Londen.

Het is één van de eerste gedocumenteerde gevallen van plantenzaad dat na zo'n lange tijd nog tot leven kan worden gewekt. Verhalen over zaden die na eeuwen, of zelfs millennia, nog ontkiemden in graven in het Midden-Oosten zijn veelal onverifieerbaar.

De zaden zijn afkomstig uit de portefeuille van een Nederlandse koopman die in 1803 terugkeerde van een scheepsreis naar China. De vondst werd gedaan door Roelof van Gelder, een redacteur van het NRC Handelsblad. Van Gelder onderzocht Nederlandse brieven in de National Archives. Hij kon de gevonden zaden dateren en de herkomst ervan vaststellen.

De Millennium Seed Bank in Wakehurst Place, West Sussex, wist de zaden op te kweken. Dit instituut is de grootste organisatie die onderzoek doet naar plantenzaden ter wereld. Met de modernste technieken werden de klimatologische omstandigheden van Zuid-Afrika zoveel mogelijk nagebootst. Volgens de Seed Bank zijn er maar twee eerdere gedocumenteerde gevallen van zeer oude zaden die nog ontkiemden bekend.


De ontkiemde Leucospermum

Meisje (7) lanceert puppies met trampoline

Icoon BinnenlandsVoor het zevenjarige meisje was het waarschijnlijk gewoon een spelletje. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie namen het echter zeer serieus toen ze er achter kwamen dat het meisje haar drie puppies lanceerde terwijl ze ze meenam als ze op haar trampoline ging springen.

De LID liet donderdag weten de pups en de moeder van de beestjes, die hooguit acht weken oud zijn, in beslag te hebben genomen en in een asiel te hebben ondergebracht. Tegen de moeder van het meisje, uit Drunen in Brabant, is proces-verbaal opgemaakt.

De LID noemt het gedrag van het meisje zeer onzorgvuldig. "De honden lagen op de trampoline terwijl ze aan het springen was. Nadat de dieren een tot twee meter de lucht in werden gelanceerd, ving de jongedame de pups ongecontroleerd en zeer onzorgvuldig op aan één voor- of achterpoot. Ook gooide ze de hondjes vervolgens weer de lucht in, soms belandden ze daarna op de straattegels."

Omdat het meisje minderjarig is, hebben politie en LID de verantwoordelijkheid voor dit gedrag bij haar moeder gelegd. De komende tijd wordt gezocht naar een nieuw onderkomen voor de honden.

Oplichter sluit bejaarde op in kast

Icoon BinnenlandsEen bejaarde dame uit Tilburg is woensdagmiddag door een oplichter opgesloten in de meterkast van haar aanleunwoning. Het duurde twee uur voordat de 87-jarige vrouw door een familielid werd bevrijd.

De vrouw werd bij de entree van het appartementencomplex waar ze woont, aangesproken door een onbekende man. Met een smoes wist deze man het vertrouwen van de hoogbejaarde vrouw te winnen. Ze liet hem binnen, vervolgens wist hij haar pinpas en -code te bemachtigen. Toen het slachtoffer de oplichter uitliet, duwde hij haar in de meterkast. Vervolgens heeft hij de kastdeur op slot gedaan.

"De vrouw was behoorlijk van streek", aldus een woordvoerder van de politie. "We onderzoeken of meer mensen in de flat al eens door een onbekende zijn aangesproken. En willen vooral andere mensen waarschuwen."

Concert: Hooverphonic - Tivoli

Heb je je ooit afgevraagd hoe engelengezang zal klinken? Om deze vraag beantwoord te krijgen zul je naar een concert van Hooverphonic moeten gaan. Zangeres Geike Arnaert heeft namelijk zo'n stem: zuiver, sexy, warm, vol inhoud en een bereik waar je een hele grote U tegen kan zeggen. Daarbij krijg je dan ook nog eens heerlijk compilatie jazzy triphop-nummers voor je kiezen. Afgelopen woensdag in Tivoli was zo'n avond met een engel.


Man liegt tegen politie over ziekenhuisbezoek

Icoon OpmerkelijkDe politie hoort dagelijks smoesjes als mensen weer eens een strafbaar feit begaan. Een 26-jarige man uit het Drentse Klazienaveen maakte het wel erg bont toen hij gistermiddag met honderd kilometer per uur op de spitsstrook werd betrapt. De politie zette hem aan de kant en hoorde zijn verklaring aan.

De man vertelde op weg te zijn naar het ziekenhuis. Dit omdat zijn vriendin, die naast hem zat, het benauwd zou hebben. De politie stelde voor om met de man mee te rijden naar Utrecht, waar het dichtsbijzijnde ziekenhuis lag. Dit weigerde de man echter. De arts waar de man naar op weg was werkte namelijk in Rotterdam, aldus de verkeersovertreder. Helaas trapte de politie niet in dit smoesje, omdat Rotterdam een flink stuk van Klazienaveen af ligt. De man kreeg een boete.

Brand in vertrekcentrum Ter Apel

Icoon BrandIn het vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Ter Apel (Groningen) is vanmiddag brand uitgebroken. Dat meldde de brandweer. Het gaat om een middelbrand. Meer informatie had de brandweer nog niet.

Alle bewoners en personeelsleden zijn in veiligheid gebracht, zo heeft een woordvoerder van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van de politie begrepen. De brand zou zijn uitgebroken in een leegstaande vleugel.

Holly Dolly

Dat beltonenboer Jamba alles jat weten we allang, voorbeelden: Het Nijlpaard, Crazy Frog, Loituma maar er is weer een nieuwe: Holly Dolly.

Dit hier is Holly Dolly, een lief ezelinnetje van het platteland van Italie. Vanaf kleins af aan droomde ze er al van om ooit beroemd te worden en toen ze eenmaal oud genoeg was om de wijde wereld in trekken ging ze dan ook meteen naar de grote stad. Maar ze kon niemand vinden die vertrouwen had in haar zangkunsten. Toen kwam ze vier engeltjes tegen, Dolly mocht vier wensen doen. Ze wenste het volgende:
Maak mij de beste zingende ezel, de beste dansende ezel. Geef mij de mooiste jurk en bezorg mij een hit. En dat deden die engeltjes ook, ze hoorden en bekeken het bekende Loituma en bekeken of ze er mee aan de slag konden gaan. Uiteraard met de intentie om er een commercieel succes van te maken. En wat bleek, het is eigenlijk een stokoud Fins volksliedje en dus konden de engeltjes het kosteloos verbouwen tot een plaat die nu een grote hit lijkt te gaan worden.

Zie hier de Holly Dolly clip, en hier de tv-beltoonreclame.

Gesubmit door RacerDKB

Cancellara wereldkampioen tijdrijden

De Zwitser Fabian Cancellara is bij het WK wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg wereldkampioen op de tijdrit geworden. Cancellera was bij de tussentijden verreweg de snelste, en had op de finish meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee.

De Canadees Tuft was met een tijd van 1.04,57 lang de snelste. De Deen Vandborg wist als eerste sneller te rijden, door bijna twee minuten van die tijd af te halen, maar de besten moesten toen nog komen. David Zabriskie was de eerste die die tijd wist te verbeteren, de Amerikaan kwam over de finish na 1.01.41. Vuelta-winnaar Aleksandr Vinokourov wist de tijd van de Amerikaan net niet te verbeteren.

Cancellara, vandaag een klasse apart, haalde de finish na 1.00.11 met een gemiddelde van vijftig kilometer per uur, en ook de mensen die na hem kwamen konden die tijd niet meer verbeteren. Het zilver was voor David Zabriskie en het brons voor de Kazach Aleksandr Vinokourov.

De beide Nederlandse deelnemers, Stef Clement en Joost Posthuma, wisten geen potten te breken en eindigden beiden niet bij de beste twintig.

Uitslag :

PlaatsNaamTijd
1Fabian Cancellara (Zwi)1.00,11
2David Zabriskie (Usa)+ 1,29
3Aleksandr Vinokourov (Kaz)+ 1,49
4Brian Vandborg (Den)+ 1,53
5Sebastian Lang (Dui)+ 2,08
6Vasil Kirjenka (Wru)+ 2,13
7Leif Hoste (Bel)+ 2,31
8Michael Rogers (Aus)z.t
9Andrij Grivko (Oek)+ 2,45
10Vladimir Goesev (Rus)+ 2,53

Uitslagen Italië speelronde 3

In de Italiaanse Serie A werd op woensdag de derde speelronde gespeeld. Door het verlies van AS Roma en de winst van Palermo is er nieuwe koploper in Italië.

AC Milan nadert linkerrijtje

AC Milan is op de weg terug, de ploeg won ook de derde wedstrijd in de competitie en bezet daarmee de 11e plaats op de ranglijst. De acht minpunten zijn inmiddels omgebogen naar een positief aantal van één.

Gemakkelijk ging het evenwel niet, in de uitwedstrijd tegen Ascoli. De rossoneri wisten maar nipt met 0-1 te winnen. Voor de Milanesen scoorde Marek Jankulovski in de 68e minuut, die de bal op aangeven van Andrea Pirlo, achter de doelman werkte. Clarence Seedorf, die vorige week nog succesvol was, speelde de tweede helft mee.

In slotminuten van de wedstrijd ontsnapte Milan overigens aan een gelijkspel toen Viktor Boudianski de bal net niet in het doel kreeg. De bal passeerde doelman Dida maar belandde uiteindelijk op de lat.

Palermo en Catania zorgen voor doelpuntenfestijn

Palermo en Catania zorgden voor een waar doelpuntenfestijn, de thuisclub won met 5-3 van het promoveerde Catania. Voor rust kwam de thuisploeg op achterstand toen Giorgio Corona scoorde na een individuele actie. Lang kon men niet genieten van de voorsprong, nog geen minuut later was de stand alweer gelijkgetrokken via Giovanni Tedesco.

Na rust waren Fabio Simplicio, Eugenio Corini, Amauri en Andrea Barzagli succesvol voor Palermo. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Gionatha Spinesi de eindstand op 5-3. Door de overwinning van Palermo en het verlies van AS Roma is de club uit Sicilië de nieuwe koploper in de Serie A.

Uitslagen derde speelronde

ThuisUitEindstand
Atalanta BergamoEmpoli0-0
CagliariLivorno2-2
Chievo VeronaLazio Roma0-1
FiorentinaParma1-0
MessinaReggina2-0
AC MilanAscoli1-0
PalermoCatania5-3
AS RomaInternazionale0-1
SampdoriaUdinese 3-3
TorinoSiena1-2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Palermo330011-79
2Messina32104-17
3Internazionale32105-37
4AS Roma32015-26
5Siena32015-56
6Atalanta Bergamo31203-15
7Empoli31203-25
8Udinese31115-44
9Catania31114-54
10Livorno31113-44
11Sampdoria30215-62
12AC Milan33005-11
13Cagliari30123-51
14Chievo Verona30122-41
15Ascoli30122-51
16Torino 30122-51
17Parma30121-41
18Lazio Roma31023-4-8
19Reggina31025-7-12
20Fiorentina31023-4-16

Programma

DatumThuisUit
24/9Udinese Fiorentina
24/9RegginaTorino
24/9AscoliSampdoria
24/9LivornoAC Milan
24/9SienaCagliari
24/9CataniaMessina
24/9EmpoliPalermo
24/9InternazionaleChievo Verona
24/9Lazio RomaAtalanta Bergamo
24/9ParmaAS Roma

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1BianchiReggina4
2FrickSienna3
3RiganoMessina3
-VentolaAtalanta Bergamo2

Testdag 20-09-2006

Gisteren is er getest op drie circuits: Silverstone, Jerez en Mugello. Hieronder vind je de uitslagen van alle drie circuits. Ook vandaag wordt er nog getest.

Testdag Silverstone - woensdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 N. Piquet jr. Renault 01:19.565 73
2 H. Kovalainen Renault 01:19.700 119
3 P. de la Rosa McLaren 01:19.921 110
4 F. Montagny Toyota 01:20.616 87
5 A. Wurz Williams 01:20.822 68
6 L. Hamilton McLaren 01:20.864 64
7 R. Schumacher Toyota 01:21.130 55
8 T. Sato Super Aguri 01:21.981 39
9 A. Premat Spyker MF1 01:23.206 82
10 N. Karthikeyan Williams 01:24.031 39
11 S. Yamamoto Super Aguri 01:24.839 26
12 R. Quintarelli Spyker MF1 geen tijd 6

Testdag Jerez - woensdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Kubica BMW 01:16.497 71
2 N. Heidfeld BMW 01:17.591 55
3 A. Davidson Honda 01:17.618 17
4 J. Rossiter Honda 01:17.765 118

Testdag Mugello - woensdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:21.362 57
2 M. Gené Ferrari 01:22.510 111

Uitslag AS Roma - Internazionale


Gisteravond werd in Italië de topper tussen AS Roma en Internationale gespeeld. In het Stadio Olimpico verloor de thuisclub met 0-1 van Internazionale door een doelpunt van Hernan Crespo. Door het verlies is AS Roma niet langer de lijstaanvoerder.

AS Roma voerde voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst aan, samen met Palermo. Beide ploegen hadden dit seizoen nog niet verloren. Tegenstander Inter had één keer met winst een wedstrijd beëindigd en een keer gelijkgespeeld. Dat Internazionale de veel betere ploeg was bleek niet uit de score, er werd slechts één keer gescoord.

Het slecht spelende Roma had gisteravond weinig in de melk te brokkelen. De ploeg speelde inspiratieloos en had geluk dat de score niet hoger uitviel. Op slag van rust tekende Crespo voor de enige treffer van de avond. De Argentijn zette verdediger Philippe Mexes op het verkeerde been rondde beheerst af.

In de 53e minuut van de wedstrijd kregen de gasten een strafschop nadat Mexes Crespo had neergehaald in het strafschopgebied. Zlatan Ibrahimovic nam de penalty maar schoot de bal rechtstreeks in de armen van Doni in plaats van tegen de touwen.

Daardoor bleef het 0-1 in Rome en verloor de thuisploeg drie kostbare punten. Inter neemt door de winstpartij de tweede plaats op de ranglijst in.

File door hongerige chauffeur

Icoon FileEen Duitse vrachtwagenchauffeur die onderweg honger kreeg, heeft gisteren in Nijmegen een flinke verkeersopstopping veroorzaakt. De trucker parkeerde zijn vrachtwagen midden op een doorgaande weg om bij een tankstation even verderop iets te kunnen eten.

Agenten troffen een enorme file aan richting Duitsland. Toen zij op zoek gingen naar de oorzaak van de file, troffen ze midden op de weg een lege vrachtwagen aan. Al snel werd de chauffeur van het voertuig gevonden: hij was nog bezig met zijn maaltijd. De man kreeg een boete van 75 euro die hij direct moest betalen, hij protesteerde heftig hiertegen.

Trio Sex

Tja, dankzij BNN heb ik nu het antwoord op een vraag die ik eigenlijk nooit had, best wel knap van ze, namelijk een cursus ''Triosex'', hartstikke handig toch. Aan de hand van 3 echte mensen wordt door lieve Nicolette en een specialist uitgelegd hoe je een trio begint, wat te doen en laten, geweldig dus.

Alleen jammer dat BNN niet het lef had dit uit te zenden, maar goed dat het internet bestaat want anders hadden jullie deze praktische tips nooit kunnen zien.

Update: Linkje dood, ben naarstig op zoek, mocht je hem vinden zet de link even in de reacties

[Update] Ninja Gaiden naar de PS3

De Playstation 3 krijgt een Ninja Gaiden game genaamd Ninja Gaiden Sigma. In de hoofdrol dit keer een chick genaamd Rachel.

De graphics van de game moeten PS3 waardig worden en er zullen nieuwe wapens, vechtsystemen en moves in de game zitten.

Of Ninja Gaiden Sigma meer een spin-off is dan een daadwerkelijk vervolg is nog niet bekend.

Update 21 september 2006
Inmiddels is op Eurogamer wat meer nieuws verschenen over Ninja Gaiden op de Playstation 3.

Ninja Gaiden Sigma is geen vervolg op Ninja Gaiden maar een opgepoetste versie van Ninja Gaiden Black. Naast mooiere graphics zullen er ook enkele nieuwe moves (dual katana’s), levels en FMV filmpjes aan het worden toegevoegd. Tenslotte kun je nog als een nieuw personage spelen; Rachel. Je zal hiermee echter geen nieuw verhaal starten maar slechts bestaande levels vanuit een ander oogpunt kunnen bekijken.

Xbox 360 bezitters hoeven dus niet bang te zijn dat Ninja Gaiden 2 niet op hun console zal verschijnen. Onlang gaf Team Ninja baas Tomonobu Itagaki aan dat zijn studio Microsoft trouw zal blijven. Over Ninja Gaiden 2 op de Xbox 360 gaf hij tijdens een interview met IGN de volgende hint:


"If you're working on a game like Ninja Gaiden 2, where it's really important that enemies are smart and challenging, then we might use up to two threads on AI,"

Hieronder een scan uit een Japans tijdschrift met wat screenshots van Ninja Gaiden Sigma.




Het Nieuws in straattaal

Ik ben een ouwe lul aan het worden, heel langzaam maar zeker dringt dat besef tot mij door, zeker na het zien van dit filmpje.

Loretta Schrijver doet het RTL nieuws in straattaal, en ik kan haar na een paar seconden alleen nog maar met moeite volgen, iemand een vertaling voor me?

Het clipje is trouwens een voorproefje van wat ons te wachten staat op 24 September als BNN de avond van de straat uitzend.

Met dank aan Biogarde voor de submit

Kleine toevoeging: Yo matties, klik hier voor een "jiggy" alfabetisch overzicht van alle slangwoorden. Later homies, jeweetog!

Trainer laat spelers aftuigen

De trainer van de Russische club Metallurg Lipetsk, dat uitkomt in de derde divisie, heeft zijn team laten aftuigen door een ingehuurde knokploeg. Dit als maatregel nadat de ploeg voor de tweede maal op rij had verloren.

De knokploeg was het geld waard, want de doelman, een aanvaller en de aanvoerder van het team moesten naar het ziekenhuis. Behalve de twee verliespartijen op rij, boterde het ook niet echt meer tussen de trainer en zijn selectie. Er gingen verhalen in de club rond over omkoping, waardoor de trainer ontspoorde en de knokploeg inhuurde. De confrontatie met de knokploeg vond plaats op het trainingsveld. Inmiddels is de trainer ontslagen door het bestuur van de Russische club.

Suzuka niet in 2007

Nadat werd besloten dat volgend jaar de Grand Prix van Japan op het circuit van Fuji verreden zal worden in plaats van op Suzuka, was dat voor veel fans een tegenslag. Dat gold natuurlijk ook voor de directie van het circuit, die direct begon met proberen om alsnog het circuit weer op de kalender van 2007 te krijgen.

In 2007 is er een gat van vier weken tussen half april en half mei. Kandidaten om in die weken een race te organiseren waren onder andere Imola, Hockenheim en dus Suzuka. Die laatste heeft nu via een woordvoerder laten weten dat het circuit zich niet meer richt op 2007.

"We denken dat het heel jammer is, maar we zullen blijven onderhandelen om de race in 2008 weer te kunnen houden", vertelt de woordvoerder tegenover Reuters. De eventuele tweede Japanse race zou dan de naam Pacific Grand Prix krijgen, een naam die ook werd gebruikt in het begin van de jaren negentig voor de race op Aïda.

Suzuka gaat zich vanaf nu dus richten op 2008. "We hadden nog hoop dat we het voor elkaar zouden krijgen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het blijft echter mogelijk dat we het jaar daarop weer terugkeren, en dat zullen we blijven proberen." De voorlopig laatste Grand Prix van Japan op Suzuka vindt plaats op 8 oktober.

Davis Cup: Sluiter opent tegen Novak

Raemon Sluiter en Jiri Novak spelen morgen de openingswedstrijd in de promotie-/degradatiewedstrijd van de Daviscup tussen Nederland en Tsjechië in de Groenoordhallen te Leiden. De partij begint om 12:00 uur.

Robin Haase en de Tsjechische nummer 1 Tomas Berdych spelen de tweede wedstrijd. Voor de 19-jarige Haase is het zijn debuut in de Daviscup.

Captain Tjerk Bogtstra koos voor het dubbelspel specialist Rogier Wassen naast Peter Wessels. Zij spelen zaterdag tegen Tomas Berdych en Martin Damm. Zondag speelt Sluiter tegen Berdych en Haase tegen Novak.

Ministers Donner en Dekker treden af

PolitiekDe ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) treden af naar aanleiding van het keiharde rapport over de Schipholbrand, dat meldde het RTL Nieuws even na half twee vanmiddag. Ook NOS Teletekst meldt dat Donner (CDA) en Dekker (VVD) na spoedoverleg met het kabinet, besloten hebben op te stappen.

Aan het topoverleg op het Catshuis werd, naast Donner en Dekker, deelgenomen door premier Balkenende, vice-premier Zalm, VVD-leider Rutte en CDA-fractieleider Verhagen. Verwacht wordt dat beide ministers later vandaag in de Tweede Kamer hun aftreden officieel bekend zullen maken.

Pieter van Vollenhoven, die de voorzitter was van de onderzoekscommissie die de ramp onderzocht heeft, wil niet reageren op het aftreden van de ministers. Dat vertelde een woordvoerder van de raad.

In het rapport heeft, naast de ministeries van Donner en Dekker, ook het ministerie van minister Verdonk flinke kritiek te verduren gehad. Toch blijkt het aftreden van minister Verdonk nooit aan de orde te zijn geweest.

Monsterlijke screens Hellgate: London

De FPS meets RPG game Hellgate: London zal speelbaar zijn op de Tokyo Game Show (22-24 september). Vandaar dat Namco Bandai weer eens een batch screenshots heeft gepubliceerd om te bewonderen.

Hellgate speelt zich af in een toekomst waarin de aarde is overlopen door een horde demonen. De game neemt je mee naar verschillende locaties in Londen, die jij mag ontdoen van gespuis. Hellgate speelt als een FPS, maar zal over een uitgebreid RPG-systeem beschikken. De game is in goede handen bij Flagship Studios, daar een groot deel van deze ontwikkelaar bestaat uit mensen die eerder bij Blizzard North werkte (verantwoordelijk voor Diablo).

Kijk voor meer info hier.



Voetbaltrainer laat falend elftal aftuigen

ShockingGeen donderpreek in de rust, geen boetes. De trainer van Metallurg Lipezk, uitkomend in de derde Russische voetbaldivisie bedacht een indringender methode om zijn elftal het sportief falen onder ogen te brengen. Hij huurde een professionele knokploeg en liet de spelers aftuigen.

De knokploeg kweet zich professioneel van zijn taak. De doelman, een aanvaller en de aanvoerder van het team moesten naar het ziekenhuis, waar artsen onder meer een hersenschudding constateerden. De coach is inmiddels door de clubleiding ontslagen.

Na twee nederlagen ontstond een conflict tussen coach en spelers. Er vielen boze woorden, onder meer over omkoping. De coach is de baas, dus die ontbood in zijn woede voor goed geld enkele gespierde mannen. De knokploeg ging op het trainingsveld de selectie te lijf. Een van de gorilla's trok zelfs een pistool en vuurde een rubber kogel af die een speler aan een arm trof.

Nieuwe tegenslag voor Van Dessel

Elf maanden lang was Kevin van Dessel niet inzetbaar door gescheurde kruisbanden. Hier lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen, aangezien de speler van Roda JC een nieuwe blessure heeft opgelopen. De middenvelder speelde zijn laatste wedstrijd voor de Limburgers, tegen FC Utrecht, op 16 oktober 2005.

Nadat Van Dessel bijna hersteld was van de operatie aan zijn kruisbanden leek het erop dat hij zijn rentree bij Roda JC zou kunnen maken. Een botkneuzing heeft er echter voor gezorgd dat hij deze weer uit moet stellen. Een operatie, welke op woensdag is uitgevoerd, was onafwendbaar voor de 27-jarige Belg. Hierdoor zal hij dit jaar in ieder geval niet meer in actie komen. De verwachting is namelijk dat het herstel ongeveer vier maanden gaat vergen.

[update]Artwork van Splinter Cell 5: Conviction

Nee, geen tikfout, de eerste stukken artwork van het vijfde deel in de Splinter Cell serie zijn al online verschenen dankzij een blunder bij de PR afdeling van de Franse uitgever Ubisoft. Het artwork laat zien dat Splinter Cell 5 zich in ieder geval af zal spelen in Washington DC, verder is er logischerwijs nog niks over bekend.





[update]
Nog een extra stuk artwork, en het logo van de game die blijkbaar de naam Splinter Cell: Conviction met zich mee zal krijgen.




Lerares VS die jongen pijpte komt er goed vanaf

Not Safe For Work (NSFW)De 29-jarige onderwijzeres Cameo Patch uit de Amerikaanse staat Utah hoeft niet de cel in, ondanks het feit dat ze een minderjarige (17-jarige) student oraal tot een seksueel hoogtepunt had gebracht. Opmerkelijk genoeg liet de rechter weten dat als het omgekeerde het geval was geweest - een 29-jarige leraar die een 17-jarige jongedame zou hebben gebeft - hij anders had moeten oordelen.

Patch werd veroordeeld tot 3 jaar voorwaardelijk, een psycho-seksueel onderzoek en een boete van 2.000 dollar. De vrouw zei tegen de rechter: ''Ik weet dat ik een fout begaan heb. Dit is niet de manier waarop ik mijn drie kinderen wil opvoeden. Ik beloof dat het me nooit meer zal overkomen''. Alles wijst er wel op dat de seksuele handelingen met wederzijdse toestemming gebeurden.

De lerares en de minderjarige jongen ontmoetten elkaar in een restaurant. Ze wisselden telefoonnummers uit en spraken later op de avond opnieuw af. Op dat moment hebben de strafbare feiten zich voorgedaan, maar verder dan orale seks zijn ze niet gegaan.



Patch zal nooit meer met minderjarigen seksen

Benitez blij na eerste goal Kuyt

De manager van Liverpool, Rafael Benítez, is erg opgelucht met de eerste treffer die Dirk Kuyt voor de Engelse club maakte. Gisteren scoorde Kuyt de eerste goal in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United.

"Voor een spits is zo'n eerste doelpunt ontzettend belangrijk", aldus de Spaanse trainer over de Nederlander, die in zijn eerste wedstrijden voor Liverpool een goede indruk achterliet, maar er niet in slaagde het net te vinden. Gisteren scoorde hij in de 29e minuut van de wedstrijd op aangeven van Steven Gerrard. "Dat geeft hem en het team heel veel vertrouwen", zei Benítez.

Vrijspraak Turkse schrijfster Shafak

LiteratuurEen rechter in Turkije heeft de schrijfster Elif Shafak vrijgesproken. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolië donderdag. De auteur was aangeklaagd wegens het bezoedelen van de reputatie van Turkije in haar boek 'De Bastaard van Istanbul' over de massamoord op Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk.

De rechters waren na de openingszitting van het proces op donderdag van mening dat het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijzen had gepresenteerd. Vrijspraak voor Shafak, die afgelopen week in een ziekenhuis beviel van haar eerste kind en derhalve niet aanwezig was op de zitting, was de enige mogelijkheid.

De gevierde schrijfster Shafak (35) riskeerde drie jaar gevangenisstraf. Ze is niet de eerste die met de justitie in aanraking komt door uitspraken over de Armeense genocide, waarvan Ankara ondanks internationale druk glashard blijft ontkennen dat die heeft plaatsgevonden. De laatste maanden ging een reeks intellectuelen haar voor. Onder hen was de beroemdste Turkse schrijver van dit moment, Orhan Pamuk.

De processen zijn in het westen een bron van zorg over de persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting in Turkije. Het land zal daar serieus werk van moeten maken, wil het een kans maken op het gewenste lidmaatschap van de Europese Unie. De EU heeft Ankara opgeroepen het wetsartikel dat belediging van de Turkse staat verbiedt, te schrappen.

-
De Belgische krant De Morgen had eerder dit jaar een uitgebreid interview met schrijfster Elif Shafak over deze kwestie.

3,3 mln jaar oud fossiel van meisje ontdekt

WetenschapWetenschappers hebben in Ethiopië een 3,3 miljoen jaar oud, vrijwel compleet versteend skelet gevonden van een 3-jarig meisje. Het is voor zover bekend het meest complete fossiel dat ooit gevonden is.

Naast een versteende schedel en torso zijn een schouderblad en diverse botten opgegraven, zo berichtte de BBC woensdag. Volgens de experts behoorde het meisje tot de hominidensoort Australopithecus Afarensis, die zich vier miljoen jaar geleden ontwikkelde en volgens sommige wetenschappers een verre voorouder van de moderne mens zou kunnen zijn.

Scans van het fossiel laten zien dat in de kaak nog tanden en kiezen zitten, waardoor de experts de leeftijd konden vaststellen. Bijzonder is dat er ook botten zijn gevonden die doorgaans niet verstenen. Zo is ook het tongbeen versteend teruggevonden. Dit kan inzicht geven in de ontwikkeling van de stem en wat voor geluid de Australopithecus Afarensis voortbracht.

Het fossiel, dat inmiddels de naam Selam heeft gekregen, is gevonden in Dikika in de Awash Vallei. De onderzoekers denken dat het 3-jarige meisje is verdronken tijdens een overstroming van de rivier de Awash.

Volgens de deskundigen is het fossiel nog ouder dan Lucy, een skelet van een volwassen vrouw dat 3,2 miljoen jaar oud is en in 1974 in Noord-Ethiopië werd gevonden.



De schedel van 'Selam'.

Met dank aan masterdave voor de submit.

GTA naar de Wii?

Eén van de mankementen van de Gamecube volgens sommigen was het gebrek aan volwassen games. Er waren wel M-rated titels zoals Resident Evil 4, maar je moest goed zoeken om ze te vinden. Kennelijk vindt ook Reggie Fils-Aime dat hier verandering in moet komen, want hij voert op het moment gesprekken met de heren van Take-Two over het ontwikkelen van titels voor de Wii.


De volgende GTA ook op de Wii?

Tot nu toe heeft Take-Two alleen gezegd te werken aan een honkbaltitel voor de Wii, maar het lijkt er dus op dat Reggie Take-Two wil overtuigen om de Wii ook als platform te overwegen voor hun meer volwassen titels. Op het moment is het alleen zeker dat de gesprekken plaatsvinden, dus over de details hiervan kunnen we voorlopig alleen nog gissen.

[upd] Opstootjes in A'dam na dodelijke steekpartij

Icoon PolitieIn de buurt van het Muiderpoortstation en het Amstelstation in Amsterdam zijn relletjes uitgebroken na een dodelijke steekpartij woensdagavond. Grote groepen Marokkaanse jongeren zochten Surinaamse jongeren op en belaagden de politie. Ze hebben met stenen naar agenten gegooid en ruiten ingegooid.

De jongeren vermoedden dat de dader van de steekpartij van Surinaamse afkomst is, aldus een woordvoerder van de politie. Bij die steekpartij nabij de Insulindeweg kwam een man om het leven.

Update: 11.41 uur
Het slachtoffer kwam rond 21.00 uur met diverse steekwonden strompelend een belwinkel binnen. Met flinke verwondingen is hij naar het ziekenhuis vervoerd waar hij enige tijd later is overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

''De politie zette alles op alles om de relletjes te sussen'', aldus de zegsman. Tot donderdagochtend was bekend dat er één aanhouding is verricht. De politie kon vooralsnog niet meer informatie verstrekken.

Een buurtbewoner in de Palembangstraat in de Indische Buurt zag een groep van veertig tot vijftig jongeren een huis belagen waar een Surinaamse jongen zou wonen. ''Ze gooiden met bakstenen van de opgebroken straat naar het huis. De politie moest de jongen ontzetten en weghalen.''

Ook belaagden de Marokkaanse jongeren een Surinaams café in de straat, aldus de getuige. Hij hoorde dat ruiten sneuvelden en dat er op auto's werd geramd. De ongeregeldheden hebben volgens de buurtbewoner bijna twee uur geduurd.

[upd] Rapport Schipholbrand erg hard voor Donner

PolitiekHet definitieve rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de Schipholbrand is nog harder richting minister Piet Hein Donner (Justitie) dan de eerder uitgelekte conceptversie. Dat meldde RTL Nieuws woensdagavond.

Betrouwbare bronnen bevestigden tegen het ANP dat de kritiek is verschoven richting de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), waarvoor Donner verantwoordelijk is. Het rapport verschijnt vandaag.

Elf doden
De brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost kostte eind oktober vorig jaar aan elf mensen het leven. In het conceptrapport stond al dat er minder doden zouden zijn gevallen als de overheidsdiensten zich aan de regels hadden gehouden. Dat had behalve op het ministerie van Justitie (Donner) ook betrekking op het ministerie van VROM en de gemeente Haarlemmermeer.

De onderzoeksraad, onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, zou echter concluderen dat DJI primair verantwoordelijk is voor de brandveiligheid. Ook zijn er volgens de raad onvoldoende brandoefeningen gehouden in het complex.

Aftreden
Donner heeft in verband met de publicatie van het rapport een Europese vergadering in Finland afgezegd. Zijn collega Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie), die naar verwachting kritiek zal krijgen op de nazorg aan de overlevenden van de brand, is er wel heen gegaan.

Teletekst meldt dat er in Den Haag rekening wordt gehouden met het aftreden van één of meer ministers. Het gaat vooral om Donner en Sybilla Dekker (VROM). De openbaarmaking van het rapport is vanaf 10.55 uur live te volgen via Nederland 1.

Update 11.25 uur

Voornaamste conclusies uit het rapport

Bij de Schipholbrand waren ''minder of geen'' doden gevallen als de overheid zich beter aan de regels van brandveiligheid had gehouden. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het eindrapport over de brand, die eind oktober vorig jaar aan elf mensen het leven kostte.

Vooral het ministerie van Justitie krijgt er keihard van langs. Maar ook de Rijksgebouwendienst en de gemeente Haarlemmermeer zijn tekort geschoten. De drie instanties hebben te weinig aan veiligheid en met name aan brandveiligheid gedaan en verzuimd inhoud te geven aan de regels die daarvoor gelden. De fatale afloop van de brand is het gevolg van het tekortschieten van de drie instanties, oordeelt de onderzoeksraad onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

De brand heeft kunnen ontstaan door een weggeworpen sigarettenpeuk, zo is gebleken na uitgebreide brandproeven. Een technische oorzaak is volgens de raad vrijwel uitgesloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt een van de gedetineerden, Achmed Al-J. uit Libië, ervan opzettelijk brand te hebben gesticht in z'n cel.

Onvoldoende voorbereid
De onderzoeksraad beschouwt de Dienst Justitiële Inrichtingen, die onder minister Donner valt, primair verantwoordelijk voor de brandveiligheid. De organisatie van het cellencomplex was ''onvoldoende'' voorbereid, ingericht en getraind op een calamiteit van deze omvang. Daardoor stonden de personeelsleden voor een vrijwel onmogelijke taak.

De locatiedirecteur heeft niet op papier gezet welke risico's er kleven aan het gebruik van het cellencomplex. Ook heeft hij onvoldoende nagedacht over de vraag hoe het personeel zou moeten optreden bij een brand. De hoofddirectie van de DJI heeft daarvoor bovendien geen kader aangereikt.

De getroffen vleugel K voldeed niet aan het zogeheten bouwbesluit. Dat valt de Rijksgebouwendienst aan te rekenen. Voorafgaande aan de bouw is ook onvoldoende aantoonbaar rekening gehouden met de risico's voor de brandveiligheid. De gemeente Haarlemmermeer had de vergunningen niet mogen afgeven. Ook het toezicht schoot tekort.

Dwight Yorke blijft international

Dwight Yorke zal zich ook de komende twee jaar beschikbaar blijven stellen voor het nationale voetbalelftal van Trinidad en Tobago.

De Nederlandse bondscoach van de Soca Warriors, Wim Rijsbergen, heeft dit gisteren bekendgemaakt. "Dwight gaat ons nog twee jaar helpen", aldus Rijsbergen.

Deze zomer verruilde de 34-jarige Yorke Sydney FC voor Sunderland, dat in de Engelse tweede divisie speelt. Vorig jaar wist de oud-voetballer van Manchester United en Aston Villa als aanvoerder zijn land naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland te leiden.

CDA-kandidaten ontkennen genocide op Armeniërs

PolitiekTwee mensen van Turkse komaf die op de kandidatenlijst staan van de CDA voor de komende Kamerverkiezingen, ontkennen de Armeense genocide ten tijde van het Ottomaanse rijk, de voorloper van het huidige Turkije. Opmerkelijk is dat het CDA juist van mening is dat Turkije die genocide wél moet erkennen.

Het gaat om Ayhan Tonca (op plek 35) en Osman Elmaci (plaats 56). Tonca, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid, noemt de genocide op de Armeniërs al lang een leugen. Elmaci zette onlangs zijn standpunt uiteen in een brief aan de Kamer. In een reactie op een initiatief van de ChristenUnie, dat het ontkennen van genocide strafbaar wil stellen, stelde Elmaci dat dit in strijd is met de vrije meningsuiting. De kandidaat CDA'er wijst erop dat er in Nederland 300.000 Turken zijn, die niet geloven in de Armeense genocide van 1915 en geeft een opsomming van de Turkse argumenten.

Tonca
Tonca is al fractievoorzitter voor het CDA in Apeldoorn. Hij is ook voorzitter van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), de Nederlandse afdeling van Diyanet, het Turkse ministerie van religieuze zaken. ISN beheert het merendeel van de Turkse moskeeën in Nederland. In Turkse kringen vraagt men zich overigens al langer af hoe Tonca als Nederlandse volksvertegenwoordiger kan functioneren als hij zo met handen en voeten gebonden is aan de Turkse overheid.

CDA-kandidaat Elmaci is kind aan huis bij rechts nationalistische Turkse organisaties. Dat schrijft hij zelf op zijn eigen website.

Genocide
Het tv-programma NOVA besteedde gisteren aandacht aan de kwestie. Daarin zei CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt dat zij het standpunt van Tonca respecteert, maar dat dit niet het standpunt is van de fractie dan wel de partij.

De Armeense Genocide, waarbij naar schatting ruim één miljoen Armeniërs werden omgebracht, vond plaats in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken (1915 tot 1917), toen het land streed aan de zijde van Duitsland. Omdat de Turken twijfelden aan de loyaliteit van de Armeniërs besloten ze hen te deporteren naar Syrië. Westerse historici zijn het over het algemeen eens dat een genocide plaatsvond en veel Westerse landen erkennen de genocide ook alsmede het Europese parlement. Turkije verzet zich daar echter fel tegen en ontkent al 80 jaar dat er een genocide heeft plaatsgevonden.

Peter Moore beschrijft ideale Xbox gamer

Peter Moore (Microsoft) heeft in een interview de ideale Xbox gamer beschreven. Een aantal kenmerken die deze Xbox gamer zou moeten hebben zijn onder andere een leeftijd van zo'n 24 jaar, hij (geen vrouw dus) speelt al twee jaar in een Halo 2 clan en moet een echte achievementhoer zijn die liever een HDTV heeft dan zijn dagelijks brood:

He is connected (Internet) He is very, very used to going online for community. He's probably played PC games online. He's part of a Halo 2 clan and has been for two years.

That comes from him playing Halo in college - so he's 23 or 24 - with his buddies. He still loves to go out on a Wednesday night with them, even though they're spread all around the US. But they all come together Wednesday night to relive the days in the dorm room.

He also expects instant gratification, the delivery of game demos to his hard drive via his broadband network. And he's popular enough to have his profile online and he's pretty competitive, so he loves Achievements. He'll stay up all night to get achievements in games that his buddies have because it just pisses him off that they've got them first.

He also would rather starve to death than not have a high-definition TV. He'll go without food rather than have a standard-def 27-inch TV.

CD: Gary Moore - The Platinum Collection

Anno 2006 is er van Moore een mooi overzicht van zijn solo-werk verschenen onder de noemer: The Platinum Collection. Het mooie van de box is de indeling. Disc 1 bevat een overzicht van het rockwerk, disc 2 staat tjokvol blues-hits en de laatste disc draagt een dertiental live versies van veelal nummers die niet op de eerste twee discs staan. In totaal een collectie van 45 Gary Moore klassiekers met een prettige indeling dus.

Tbs'ers vaker opnieuw dader

MisdaadHet aantal tbs'ers dat na behandeling opnieuw een misdrijf pleegt, is de afgelopen jaren flink toegenomen. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was er juist sprake van een daling van het aantal tbs'ers dat in herhaling verviel.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie. Van de ex-terbeschikkinggestelden van wie de maatregel tussen 1999 en 2003 eindigde, kwam 19 procent binnen twee jaar opnieuw in aanraking met justitie na het plegen van een ernstig misdrijf.

Sterkere uitstroom
Vermoedelijk werden de laatste jaren naar verhouding meer 'zwaardere' gevallen met relatief ongunstige vooruitzichten ontslagen, staat in het rapport. Het WODC zegt niet te kunnen oordelen of de behandeling achter de tralies van invloed is geweest op het al dan niet in herhaling vallen. De absolute stijging van de recidive komt waarschijnlijk onder meer doordat het aantal uitgestroomde tbs'ers sterk is gestegen.

Sinds 1997 groeit ook in het algemeen het aantal veroordeelden dat in herhaling vervalt. Van alle veroordeelden die in 1997 vrijkwamen, kwam ruim een kwart (27,4 procent) binnen twee jaar opnieuw in aanraking met justitie. Voor de daders uit 2003 ligt dit op 30,6 procent. De stijging van de recidive is het grootst onder jeugdige daders.

De recidive nam in de periode tussen 1997 en 2003 geleidelijk toe. De grootste toename was er in 1999, 2000 en 2002. In 2001 en 2003 is het aantal daders dat opnieuw met justitie in aanraking kwam maar iets hoger dan in het jaar daarvoor.

[A1GP] Rookies in actie op vrijdagen

Tijdens de GP-weekend op Zandvoort zullen ook de rookies een kans krijgen om te rijden op het circuit. De eerste vrije training op de vrijdag is namelijk vervangen door twee zogenaamde 'rookie-trainingen'. Deze zullen 25 minuten per training duren.

Voor team Nederland zal tweede rijder Jeroen Bleekemolen in actie komen. Hij zal echter maar tijdens twee weekenden in actie kunnen komen in deze speciale sessies: hij wordt op 23 oktober 25. De sessies zijn echter bedoeld voor coureurs tot 25 jaar, die maximaal 3 races in actie zijn gekomen. Het is nog niet duidelijk of team Nederland een derde rijder aantrekt, of de kansen op meer trainingen aan zich voorbij laat gaan vanaf dan.

Bælum twee wedstrijden aan de kant

De komende twee wedstrijden zal Willem II waarschijnlijk geen beroep kunnen doen op Thomas Bælum. In de met 2-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen de Flevo Boys kreeg de Deense verdediger rood.

De aanklager van de KNVB heeft een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Bælum, die afgelopen zomer overkwam van het Duitse MSV Duisburg, moest zeven minuten voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten. Scheidsrechter Hessel Steegstra constateerde dat de 28-jarige verdediger een slaande beweging had gemaakt en gaf hem rood.

CD: Beyoncé - B'Day

Als kroontje op haar 25e verjaardag brengt Beyoncé alweer haar tweede soloplaat uit, welke heel toepasselijk B'day is genoemd. Het feest van deze productie kon onder andere tot stand komen door de medewerking van namen als the Neptunes, Swizz Beats, Rodney 'Darkchild' Jerkins en vriendlief Jay-Z. Een plaat vol funky beats is het logische gevolg en dat mag gevierd worden. Hier dan weliswaar een paar maandjes later als in de VS, maar dit levert ons wel zo'n tien minuten extra luisterplezier op. De Europese uitgave van B'day telt namelijk drie nummers meer dan de originele Amerikaanse release, waaronder het welbekende Check On It. Toch aardig.




'Muffe lucht kost jaarlijks vijf miljard'

Icoon BinnenlandsIn veel kantoren in Nederland is de luchtverversing slecht geregeld. Dit verlaagt de productiviteit van de werknemers vaak flink. SenterNovem, een agentschap dat voor de overheid innovatie en duurzaamheid stimuleert, heeft becijferd dat met een beter kantoorklimaat ongeveer vijf miljard per jaar bespaard kan worden.

Uit het onderzoek van SenterNovem blijkt dat een goed kantoorklimaat de arbeidsproductiviteit met zo'n tien tot vijftien procent kan verhogen. Tegelijkertijd zou het ziekteverzuim met een kwart omlaag gaan. Ook zaken als een goede temperatuur en voldoende daglicht doen de productie flink stijgen.

Volgens SenterNovem beseffen werkgevers vaak helemaal niet hoeveel invloed simpele maatregelen kunnen hebben. Door alleen al twee keer per jaar de vuile filters in de luchtverversingsinstallatie te vervangen, daalt het ziekteverzuim al 0,6 procentpunt. De arbeidsproductiviteit stijgt hierdoor met drie procent. Het goed laten afstellen van de verwarming, ventilatie en koeling levert zo'n tien tot dertig procent winst op voor gezondheid en energieverbruik. Op die manier kunnen werkgevers de kosten, die een betere luchtverversing met zich meebrengt, veel sneller terugverdienen dan ze denken, terwijl de werknemers er nog een stuk vrolijker van worden ook.

[TTT] Uit de mailbox van de FA's.

Het emailadres forum@fok.nl is hét meest geposte adres op het forum (en nu ook met hits van de weblog), dat betekent voor de FA's en A's die de mail daarop ontvangen naast een hoop spam, ook een hoop berichten van gebruikers.
En tussen die berichten blijken, naast de meest gruwelijke en inspiratieloze verwensingen, ook pareltjes van stupiditeit te zitten. .

Dagonet kwam op het idee om een topic te openen en een aantal van de leukste mails met ons te delen. Gelukkig hielpen de rest van de FA's, want er zitten een paar ontzettende randdebielen tussen de mailers... :').
Nouja, kijk zelf maar in Uit de mailbox van de FA's.

King of Fighters keert voor de elfde keer terug

Het inmiddels twaalfde deel van King of Fighters zal binnenkort op de PS2 verschijnen. Deze fighter waarin de populairste vechtersbazen uit de SNK-stal het tegen elkaar opnemen zal net als Maximum Impact in volledig 3D zijn. Tevens zullen in deze editie enkele oude vertrouwde gezichten terugkomen die een tijdje uit de serie gehouden zijn.

Knokken wordt in deze editie beloond met dertien unlockable characters.

Character artwork:












Enkele screenshots:









Klik hier voor de overige screenshots.

Wekelijkse software verkopen Japan

De wekelijkse lijst met best verkochte games uit Japan is inmiddels weer gepubliceerd. Maar liefst de helft van de lijst is nieuw binnen gekomen met Minno no Tennis als hoogste binnen komer.

GameSysteemAantalTotaal
Minna no TennisPS2226.976226.976
Rurouni Kenshin: Enjou! Kyoto RinnePS275.00775.007
Final Fantasy IIINDS57.057655.533
New Super Mario Bros.NDS53.0893.080.126
God HandPS248.28048.280
More DS Brain TrainingNDS34.9593.186.871
Ridge Racers 2PSP28.23228.232
Atama ScanNDS27.89027.890
Animal Crossing: Wild WorldNDS24.7923.230.554
Talking Cooking NaviNDS20.766465.958

De tandarts van Jan Peter

En daar was 'ie dan eindelijk, de gulle zoete lach van Jan Peter. Afgelopen dinsdag moest hij eerst met gepaste trots en gedistingeerd luisteren naar Hare Majesteit de Koningin, om daarna te kunnen ontladen. Zijn overbekende zure lachjes en hinnikjes maakten plaats voor een brede glimlach. Een glimlach die menig tandpastafabrikant zou willen vermarkten ten faveure van hun producten, zeker ook omdat de man die lacht de BN-er onder de BN-ers is. Altijd goed dus voor de omzet.
En natuurlijk de laatste verkiezingspeilingen van titi's hond.

Kluivert tevreden over spel

Na afloop van de bekerwedstrijd tegen de Kozakken Boys, was Patrick Kluivert tevreden over zijn eerste wedstrijd in de basis bij PSV.

Ondanks dat hij niet tot scoren wist te komen, was Kluivert toch tevreden over zijn optreden. "Het is veel lekkerder om te beginnen. Als je in moet vallen duurt het even voordat je in het ritme van de andere spelers zit. Ik kan nu in de volgende duels vanaf het begin starten en dan kijken we wel hoe het gaat."

"Ik had heel graag willen scoren vanavond, maar dat zat er helaas niet in. Ik zal moeten wennen aan mijn medespelers en zij aan mij. Ze moeten weten dat ik bij hoge ballen er acht van de tien win en daar op inspelen."

[upd] Presentator Top Gear zwaargewond

Icoon BuitenlandsPresentator Richard Hammond heeft tijdens opnames voor het programma Top Gear een ernstig ongeluk gehad. Hij reed in een met een straalmotor aangedreven auto toen het noodlot toesloeg en deze crashte. Hammond ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De presentator (36) werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Leeds gebracht dat een speciale neurologische afdeling heeft. Ambulancepersoneel heeft verklaard dat hij buiten bewustzijn was toen zij aankwamen, maar later in het ziekenhuis wakker werd.

Richard Hammond is ook bekend van het programma "Brainiac" dat in Nederland door onder andere Discovery Channel wordt uitgezonden.

Update 08.24 uur
De toestand van Hammond is inmiddels stabiel, zo heeft de BBC bekendgemaakt. Op het moment van zijn ongeval probeerde hij het Britse snelheidsrecord op het land (480 kilometer per uur) te verbeteren. De wagen raakte uit balans en sloeg meerdere keren over de kop, meldden ooggetuigen. Hammond had toen al een snelheid van bijna 450 kilometer per uur.


Richard Hammond

Met dank aan vele FOK!-ers waaronder Roel_Jewel , vostros, verliefdekloon en randfiguur voor de submit.

Ten Cate niet tevreden

Henk ten Cate was alles behalve tevreden over het spel van Ajax, gisteren in de bekerwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk. Ajax won met 2-5, maar de club uit de ArenA had grote moeite met de jonge Brabanders.

"Ik heb hier geen woorden voor, want ieder woord dat je eraan besteedt, is er eigenlijk een te veel. Een onwaardige manier om aan het bekertoernooi deel te nemen," aldus Ten Cate na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Dag van de vrede...

Sinds 1981 is 21 September de “Internationale Dag van de Vrede”. En vandaag is het weer zover:
to devote a specific time to concentrate the efforts of the United Nations and its Member States, as well as of the whole of mankind, to promoting the ideals of peace and to giving positive evidence of their commitment to peace in all viable ways… (The International Day of Peace) should be devoted to commemorating and strengthening the ideals of peace both within and among all nations and peoples.

Declares that the International Day of Peace shall henceforth be observed as a day of global ceasefire and non-violence, an invitation to all nations and people to honour a cessation of hostilities for the duration of the Day..."

Ook jij kan het verschil maken! Ook in Nederland worden er vandaag allerlei evenementen georganiseerd.

May peace prevail on Earth

6-jarige van school gestuurd om waterpistool

Icoon OpmerkelijkDe 6-jarige Tawann Caskey uit het Amerikaanse Kansas City is voor tien dagen van school gestuurd wegens het meebrengen van een waterpistool. Het amper zes centimeter grote speelgoedje is volgens de richtlijnen van het plaatselijke schooldistrict een gesimuleerd wapen en wel een klasse IV, de ernstigste variant. De moeder van het kereltje noemt de gang van zaken belachelijk en zal het besluit tijdens een hoorzitting aanvechten.

De woordvoerster voor het schooldistrict, Phyllis Budesheim, zegt het incident te betreuren, maar benadrukt de ernst van de situatie. "Wij verzoeken onze schoolhoofden de veiligheid van hun leerlingen en personeel te garanderen. Daarbij volgen wij een gedragscode die het niet toestaat uitzonderingen te maken wanneer het om klasse IV overtredingen gaat. De ouders zijn aan het begin van het schooljaar van alle regels op de hoogte gesteld. Naar mijn gevoel zal deze aanpak garanderen dat deze jongen nooit weer een speelgoedpistool mee naar school neemt."

Het schooldistrict hoopt dat dit incident ouders ertoe aan zal zetten de inhoud van schoolrugtassen te controleren. Tawann krijgt behalve de schorsing ook nog een permanente aantekening in zijn schooldossier.


Tawann Caskey en zijn klasse IV 2mm

Verdachte babymishandeling klaagt GeenStijl aan

BinnenlandsDe 34-jarige Ricardo B. uit Burgum, die ervan wordt verdacht zijn zoontje veertig botbreuken te hebben bezorgd, gaat aangifte doen tegen GeenStijl. Weblog Geenstijl plaatste vrijdag een bericht onder de kop 'Bodybuilder breekt baby in 40 stukjes'. Daarin stond B. met zijn complete achternaam vermeld en werd gesteld dat hij bodybuilder is en handelt in anabole steroïden.

''Een grapjas heeft dit bericht verzonnen'', aldus advocaat Henk de Jong van B. woensdag. B. wordt door justitie vervolgd voor zware mishandeling van zijn pasgeboren zoontje.

B. wil met de aangifte bereiken dat de politie uitzoekt wie het bericht heeft geplaatst. ''Als je zoiets maakt weet je hoe mensen daar op reageren en heb je daar een bedoeling mee. Mijn cliënt weet niets van bodybuilden en anabolen'', aldus De Jong.

Bedreiging
Ook de reacties van GeenStijl-bezoekers zijn de raadsman en zijn cliënt in het verkeerde keelgat geschoten. B. werd daar onder meer door lezer van de website bedreigd. ''Het is smaad en opruiing'', vindt De Jong.

Ambroos Wiegers, redacteur bij GeenStijl, stelt inderdaad een fout te hebben gemaakt. ''Wij zaten fout omdat hij zich op internet bodybuilder noemt, terwijl hij gewoon een bierpens heeft.'' Volgens Wiegers zit B. wel degelijk in de handel van anabole steroïden. ''Hij zat aan de aanbodkant'', zegt de redacteur.

Hij maakt zich overigens niet druk. ''Ik acht de aangifte uitermate kansloos. Als je een café in bijvoorbeeld Harkema ingaat hoor je hetzelfde als op ons forum'', aldus Wiegers.

Wapenvondst woning rechts-extremist R'dam

PolitieDe politie heeft in een woning van een rechts-extremist in Rotterdam-Zuid een aantal wapens en grondstoffen voor de vervaardiging van explosieven aangetroffen. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft dit bekendgemaakt.

De 22-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw werden maandagavond aangehouden. De twee skinheads zouden in de vroege avond een allochtone voorbijganger hebben bedreigd met een pistool, een boksbeugel en een mes. Daarop hield de politie het stel aan. Ze trof vervolgens in de portiekwoning aan de Boelstraat behalve wapens en grondstoffen ook rechts-extremistische documenten aan. De spullen werden in beslag genomen.

Granaten
Het gaat om munitie, een handgranaat, een mortiergranaat en een dubbelloops hagelgeweer. Vrienden van de bewoner vertelden woensdag dat de granaten uit de Tweede Wereldoorlog dateren. De woordvoerder kon dit nog niet bevestigen.

Woensdag vond in de woning een tweede doorzoeking plaats voor een uitgebreid sporenonderzoek. Het hele huis werd leeggehaald, zodat op een andere plek een DNA-onderzoek, dat nog geruime tijd in beslag zal nemen, kan plaatsvinden. De eigendommen werden in onder meer een zeecontainer weggevoerd.

Geen connectie met Vlaanderen
De zegsman ziet geen enkel verband met de groep rechts-extremisten die onlangs in België werd aangehouden. Die had volgens de openbare aanklager in Vlaanderen banden met een Nederlandse extreemrechtse groepering, de Nationale Alliantie. In België werden ook wapens en explosieven in beslag genomen.

De woordvoerder van het OM kon woensdag niet zeggen of de verdachten lid zijn van een bepaalde groepering. Beide verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.