Verdachte babymishandeling klaagt GeenStijl aan

BinnenlandsDe 34-jarige Ricardo B. uit Burgum, die ervan wordt verdacht zijn zoontje veertig botbreuken te hebben bezorgd, gaat aangifte doen tegen GeenStijl. Weblog Geenstijl plaatste vrijdag een bericht onder de kop 'Bodybuilder breekt baby in 40 stukjes'. Daarin stond B. met zijn complete achternaam vermeld en werd gesteld dat hij bodybuilder is en handelt in anabole steroÔden.

''Een grapjas heeft dit bericht verzonnen'', aldus advocaat Henk de Jong van B. woensdag. B. wordt door justitie vervolgd voor zware mishandeling van zijn pasgeboren zoontje.

B. wil met de aangifte bereiken dat de politie uitzoekt wie het bericht heeft geplaatst. ''Als je zoiets maakt weet je hoe mensen daar op reageren en heb je daar een bedoeling mee. Mijn cliŽnt weet niets van bodybuilden en anabolen'', aldus De Jong.

Bedreiging
Ook de reacties van GeenStijl-bezoekers zijn de raadsman en zijn cliŽnt in het verkeerde keelgat geschoten. B. werd daar onder meer door lezer van de website bedreigd. ''Het is smaad en opruiing'', vindt De Jong.

Ambroos Wiegers, redacteur bij GeenStijl, stelt inderdaad een fout te hebben gemaakt. ''Wij zaten fout omdat hij zich op internet bodybuilder noemt, terwijl hij gewoon een bierpens heeft.'' Volgens Wiegers zit B. wel degelijk in de handel van anabole steroÔden. ''Hij zat aan de aanbodkant'', zegt de redacteur.

Hij maakt zich overigens niet druk. ''Ik acht de aangifte uitermate kansloos. Als je een cafť in bijvoorbeeld Harkema ingaat hoor je hetzelfde als op ons forum'', aldus Wiegers.