Cancellara wereldkampioen tijdrijden

Olga (Nuongirl)
De Zwitser Fabian Cancellara is bij het WK wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg wereldkampioen op de tijdrit geworden. Cancellera was bij de tussentijden verreweg de snelste, en had op de finish meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee.

De Canadees Tuft was met een tijd van 1.04,57 lang de snelste. De Deen Vandborg wist als eerste sneller te rijden, door bijna twee minuten van die tijd af te halen, maar de besten moesten toen nog komen. David Zabriskie was de eerste die die tijd wist te verbeteren, de Amerikaan kwam over de finish na 1.01.41. Vuelta-winnaar Aleksandr Vinokourov wist de tijd van de Amerikaan net niet te verbeteren.

Cancellara, vandaag een klasse apart, haalde de finish na 1.00.11 met een gemiddelde van vijftig kilometer per uur, en ook de mensen die na hem kwamen konden die tijd niet meer verbeteren. Het zilver was voor David Zabriskie en het brons voor de Kazach Aleksandr Vinokourov.

De beide Nederlandse deelnemers, Stef Clement en Joost Posthuma, wisten geen potten te breken en eindigden beiden niet bij de beste twintig.

Uitslag :

PlaatsNaamTijd
1Fabian Cancellara (Zwi)1.00,11
2David Zabriskie (Usa)+ 1,29
3Aleksandr Vinokourov (Kaz)+ 1,49
4Brian Vandborg (Den)+ 1,53
5Sebastian Lang (Dui)+ 2,08
6Vasil Kirjenka (Wru)+ 2,13
7Leif Hoste (Bel)+ 2,31
8Michael Rogers (Aus)z.t
9Andrij Grivko (Oek)+ 2,45
10Vladimir Goesev (Rus)+ 2,53