Meisje (7) lanceert puppies met trampoline

Icoon BinnenlandsVoor het zevenjarige meisje was het waarschijnlijk gewoon een spelletje. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie namen het echter zeer serieus toen ze er achter kwamen dat het meisje haar drie puppies lanceerde terwijl ze ze meenam als ze op haar trampoline ging springen.

De LID liet donderdag weten de pups en de moeder van de beestjes, die hooguit acht weken oud zijn, in beslag te hebben genomen en in een asiel te hebben ondergebracht. Tegen de moeder van het meisje, uit Drunen in Brabant, is proces-verbaal opgemaakt.

De LID noemt het gedrag van het meisje zeer onzorgvuldig. "De honden lagen op de trampoline terwijl ze aan het springen was. Nadat de dieren een tot twee meter de lucht in werden gelanceerd, ving de jongedame de pups ongecontroleerd en zeer onzorgvuldig op aan ťťn voor- of achterpoot. Ook gooide ze de hondjes vervolgens weer de lucht in, soms belandden ze daarna op de straattegels."

Omdat het meisje minderjarig is, hebben politie en LID de verantwoordelijkheid voor dit gedrag bij haar moeder gelegd. De komende tijd wordt gezocht naar een nieuw onderkomen voor de honden.