Ministers Donner en Dekker treden af

PolitiekDe ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) treden af naar aanleiding van het keiharde rapport over de Schipholbrand, dat meldde het RTL Nieuws even na half twee vanmiddag. Ook NOS Teletekst meldt dat Donner (CDA) en Dekker (VVD) na spoedoverleg met het kabinet, besloten hebben op te stappen.

Aan het topoverleg op het Catshuis werd, naast Donner en Dekker, deelgenomen door premier Balkenende, vice-premier Zalm, VVD-leider Rutte en CDA-fractieleider Verhagen. Verwacht wordt dat beide ministers later vandaag in de Tweede Kamer hun aftreden officieel bekend zullen maken.

Pieter van Vollenhoven, die de voorzitter was van de onderzoekscommissie die de ramp onderzocht heeft, wil niet reageren op het aftreden van de ministers. Dat vertelde een woordvoerder van de raad.

In het rapport heeft, naast de ministeries van Donner en Dekker, ook het ministerie van minister Verdonk flinke kritiek te verduren gehad. Toch blijkt het aftreden van minister Verdonk nooit aan de orde te zijn geweest.
Submitter:  Bron: FOK! (RTL Nieuws / Teletekst)