Holly Dolly

UncleSam
Dat beltonenboer Jamba alles jat weten we allang, voorbeelden: Het Nijlpaard, Crazy Frog, Loituma maar er is weer een nieuwe: Holly Dolly.

Dit hier is Holly Dolly, een lief ezelinnetje van het platteland van Italie. Vanaf kleins af aan droomde ze er al van om ooit beroemd te worden en toen ze eenmaal oud genoeg was om de wijde wereld in trekken ging ze dan ook meteen naar de grote stad. Maar ze kon niemand vinden die vertrouwen had in haar zangkunsten. Toen kwam ze vier engeltjes tegen, Dolly mocht vier wensen doen. Ze wenste het volgende:
Maak mij de beste zingende ezel, de beste dansende ezel. Geef mij de mooiste jurk en bezorg mij een hit. En dat deden die engeltjes ook, ze hoorden en bekeken het bekende Loituma en bekeken of ze er mee aan de slag konden gaan. Uiteraard met de intentie om er een commercieel succes van te maken. En wat bleek, het is eigenlijk een stokoud Fins volksliedje en dus konden de engeltjes het kosteloos verbouwen tot een plaat die nu een grote hit lijkt te gaan worden.

Zie hier de Holly Dolly clip, en hier de tv-beltoonreclame.

Gesubmit door RacerDKB