6-jarige van school gestuurd om waterpistool

Icoon OpmerkelijkDe 6-jarige Tawann Caskey uit het Amerikaanse Kansas City is voor tien dagen van school gestuurd wegens het meebrengen van een waterpistool. Het amper zes centimeter grote speelgoedje is volgens de richtlijnen van het plaatselijke schooldistrict een gesimuleerd wapen en wel een klasse IV, de ernstigste variant. De moeder van het kereltje noemt de gang van zaken belachelijk en zal het besluit tijdens een hoorzitting aanvechten.

De woordvoerster voor het schooldistrict, Phyllis Budesheim, zegt het incident te betreuren, maar benadrukt de ernst van de situatie. "Wij verzoeken onze schoolhoofden de veiligheid van hun leerlingen en personeel te garanderen. Daarbij volgen wij een gedragscode die het niet toestaat uitzonderingen te maken wanneer het om klasse IV overtredingen gaat. De ouders zijn aan het begin van het schooljaar van alle regels op de hoogte gesteld. Naar mijn gevoel zal deze aanpak garanderen dat deze jongen nooit weer een speelgoedpistool mee naar school neemt."

Het schooldistrict hoopt dat dit incident ouders ertoe aan zal zetten de inhoud van schoolrugtassen te controleren. Tawann krijgt behalve de schorsing ook nog een permanente aantekening in zijn schooldossier.


Tawann Caskey en zijn klasse IV 2mm