Level 5 ontwikkelt White Knight Story

Level 5 (onder andere bekend van Dragon Quest 8 voor de PS2) gaat ook voor de PlayStation 3 ontwikkelen. Eén van de games die ze gaan uitbrengen is White Knight Story, een RPG.

Het verhaal gaat over een ventje dat een artifact vindt waarmee hij in een White Knight kan veranderen. Deze knight is wel zeven meter groot en vroeger hebben alle knights nogal wat chaos geschept.

Vijanden en omgevingen moeten ook enorm groot gaan worden (vergelijkbaar met Shadow o/t/ Colossus); je zal bijvoorbeeld een schilpad tegen kunnen komen die een gehele stad op zijn rug draagt.

Dankzij de PS3 moet het mogelijk zijn om de enorme werelden, locaties en personages er toch mooi uit te laten zien met gepaste textures. Ook moet het mogelijk zijn om vijanden al van ver aan te zien komen.

De party waarmee je ten strijde trekt zal bestaan uit drie personages en elk personage is compleet customizable met betrekking tot wapens en outfits.

Het veranderen in de White Knight kan alleen voor gevechten, als de transformatiebalk gevuld is. Zodra je personage verandert is zal hij over veel krachtigere aanvallen beschikken.