DVD: Underworld evolution

Underworld werd onder liefhebbers van het weerwolven en vampiers genre goed ontvangen. Nu is er met Underworld Evolution een sequel gemaakt op deze film. De grote vraag is natuurlijk of deze film last heeft van het "sequelsyndroom" of dat hij zelfs beter is dan het origineel.

Underworld Evolution gaat verder waar Underworld ophield. De Lycans (weerwolven) en de Death Dealers (vampieren) hebben nog steeds oorlog. Vampier Selena is samen met vampier/weerwolf-halfbloed Michael op zoek naar hun roots. Omdat Selena de dood van Victor op haar naam heeft moet ze hiervoor op zoek gaan naar de laatste stamoudste: Marcus.



Helaas voor Selene is Marcus ondertussen ontwaakt. Hij probeert zijn Lycan broeder William te bevrijden. Selena en de uiterst krachtige Michael moeten dit proberen tegen te houden voor het te laat is.

De hele voorgeschiedenis van de strijd tussen de Lycans en de vampieren wordt in de eerste minuten van de film uitgelegd. Dit is een prettig iets voor de mensen die de eerste film niet gezien hebben. Dit is dus een film die zeer goed bekeken kan worden zonder dat men de eerste film gezien heeft.



Deze film is kwalitatief zeer goed. Het acteerwerk is zeer goed, het camerawerk is niet super bijzonder maar heel goed uitgevoerd. Een groot compliment mag er gaan naar de make-up afdeling. De Lycans zijn niet door de computer gemaakt, maar zijn op een hele knappe manier geschminkt. Ook de special effects zijn heel erg goed gelukt. Verder zijn de actiemomenten, net als in de eerste film, heel erg goed op tape gezet

Het verhaal van Underworld Evolution is helaas niet echt super en een beetje dun. De karakters hadden ook wel iets meer uitgediept mogen worden. Wat dit allemaal goedmaakt is het feit dat de actie continu doorloopt. Er zijn maar weinig stille momenten in de film waardoor je niet snel geneigd zult zijn om je ogen af te wenden.




Er zijn verschillende extra items te vinden op de dvd. Dit zijn de standaard dingen die op veel dvd's terug te vinden zijn. Zo kan je de film kijken met commentaar van de regisseur. Ook zijn er filmpjes met hoe verschillende onderdelen van de film tot stand zijn gekomen. Verder kan je naar de clip kijken van Her portrait in black van Atreyu. Als laatste zijn er enkele trailers te vinden van andere films.

De originele Underworld dankte een deel van de populariteit aan de strak in leer en latex gestoken Selena (Kate Beckinsale). In deze film is dat niet anders, sterker nog ze is naakt zichtbaar in deze film. Dit is iets wat zeker de mannelijke kijkers wel zullen waarderen.

Al met al krijgt deze dvd vier sterren van mij. Ik vond het een zeer vermakelijke film om te kijken en kan hem iedereen aanraden. Dit geldt ook als je geen fan van het genre bent.

Label: Sony Home Entertainment Releasedatum: 24 augustus 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!