Nationale Alliantie trainde bij neo-nazi's Vlaanderen

Rob (R@b)
Icoon BinnenlandsLeden van de extreemrechtse Nederlandse beweging Nationale Alliantie hebben geregeld meegedaan aan schietoefeningen van de Vlaamse neo- nazi's die eerder deze maand zijn gearresteerd wegens het voorbereiden van aanslagen. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

De oefeningen van de Vlaamse neo-nazi's werden gehouden in de legerkazerne van Leopoldsburg. Mede naar aanleiding daarvan werden in BelgiŽ 19 neo-nazi's opgepakt. Onder hen waren 12 beroepsmilitairen.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) weet dat er connecties bestaan tussen Belgische en Nederlandse rechtsextremisten. De dienst is daar zo bezorgd over dat rechts-extremisme in het vervolg meer prioriteit krijgt.

De Nationale Alliantie kwam gisteren nog in het nieuws omdat het in Rotterdam pamfletten verspreidde waarin dominee Hans Visser van pedofilie werd beschuldigd. In mei demonstreerde de extreemrechtse club onder leiding van haar voorzitter Jan Teijn in Amsterdam tegen pedofielenvereniging Martijn.

In maart deed de Nationale Alliantie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Slechts een schamele 0,1% van het stemmentotaal was overigens het resultaat.