Gameplay beelden en screens van Blue Dragon

Vandaag zijn er een handvol nieuwe screens van het spel Blue Dragon verschenen evenals een gameplay-trailer. Zoals in op de screens en in de trailer te zien is heeft het spel qua graphics erg veel weg van het spel Dragon Quest VIII. Dat is eigenlijk ook niet zo gek omdat de characterdesigner genaamd Toriyama meewerkt aan het spel en deze is verantwoordelijk voor graphics zoals we die kennen van bijvoorbeeld Dragon Ball Z.

In Blue Dragon draait het allemaal om de held genaamd Shu die bepaalde krachten heeft waarmee hij shadows kan besturen en deze als wapens tegen het kwaad kan gebruiken.





Het spel draait vooral om de ‘shadows’. Op een originele manier kun je gebruik maken van shadows die ingedeeld zijn in verschillende klassen zoals assassin, sword en magic. De shadows levelen naast jouw eigen character ook nog eens mee en zo krijg je vanzelf een character uitgedost met eigen krachten en allerlei andere geleerde tactieken van de shadow van je character.





In de gameplay-trailer is eindelijk te zien hoe het battlesysteem van het spel zich vorm zal gaan geven. We hebben te maken met een oldschool turnbased-systeem waarbij jouw characters allemaal om de beurt een genadeklap kunnen geven aan de vijand.

De trailer bekijk je hier:
mms://vodstream.ncsoft.co.kr/ncsoftext/this/TGS%202006/bluedragon.wmv

Het spel wordt op 7 december dit jaar in de Japanse winkels verwacht. Van een US- of een EU-release is nog niets bekend.