Uitgezette kampbewaakster getrouwd met joodse man

Icoon BuitenlandsDe Verenigde staten hebben een 83-jarige vrouw uitgezet vanwege haar naziverleden. Tijdens de Tweede wereldoorlog bewaakte de vrouw met een getrainde gevechtshond het concentratiekamp RavensbrŁck.

De in Leipzig geboren vrouw, Elfriede Lena Rinkel, emigreerde in 1959 naar de VS, zonder melding te maken van haar kampverleden. Ze is de eerste vrouwelijke nazi die onder valse voorwendselen de VS is binnengekomen en nu uitgezet wordt.

Zestig jaar lang heeft de vrouw haar mond gehouden over haar verleden. Zelfs voor haar onlangs overleden echtgenoot, nota bene een joodse man die in Duitsland de Holocaust overleefde, heeft ze het verborgen weten te houden.

De vrouw trouwde een joodse man en doneerde geld aan joodse liefdadigheidsinstellingen. Ze had ook al een joods graf voor zichzelf geregeld, naast dat van haar man. Het was de bedoeling dat op de steen, boven haar naam, een davidsster zou staan. Ze heeft het graf verkocht en is begin deze maand naar Duitsland vertrokken. Daar staat haar mogelijk nog een aanklacht te wachten.

Met dank aan renz0r voor de submit.