Concurrentie voor Imola

Michel (Fir3fly)
Deze week werd een akkoord bereikt tussen de FIA en de teams dat er volgend jaar achttien races gereden gaan worden. Er staan voorlopig nog maar zeventien op de kalender, en hoewel Imola de meeste kans maakt om het gat op te vullen, is er veel concurrentie.

Er is een gat van vier weken tussen half april en half mei. Zoals gezegd lijkt dit gat bestemd te zijn voor Imola, maar er zijn meer kapers op de kust. Het circuit van Hockenheim bijvoorbeeld lijkt zijn plaats op de kalender kwijt te zijn aan de Nürburgring. Hetzelfde geldt voor Suzuka, dat wordt afgelost door het circuit van Fuji.

Er bestaat ook nog een kans dat een nieuw circuit zijn intrede zal doen in de Formule 1. Bernie Ecclestone heeft al meerdere malen laten weten dat hij graag ook eens andere landen op de kalender ziet. Er zijn inmiddels al verschillende kandidaten. De overheid van Polen bijvoorbeeld denkt al aan een eigen circuit, naar aanleiding van de derde plaats van hun landgenoot Robert Kubica in Italië. Singapore en Bulgarije hebben ook laten weten geïnteresseerd te zijn.