Kamerlid dumpt hond bij hoedenmaker voor Prinsjesdag

Gonny van OudenallenTweede Kamerlid Gonny van Oudenallen, van de groep Van Oudenallen, kon tijdens Prinsjesdag haar hond niet goed gebruiken. Daarom liet ze haar hond maar achter bij de maker van haar hoed, David Vos. Nu past hij dus drie dagen op haar hondje, zonder zelfs maar de naam van het hondje te weten.

De tachtig jaar oude David Vos zegt het op zich prima te vinden: "Mijn 40 jaar jongere vriend houdt van honden, dus ik heb haar gezegd dat het goed was." Toch heeft hij er wel moeite mee dat Van Oudenallen in de tussentijd niets van zich heeft laten horen en dat hij de naam niet weet. "Ik noem het beestje dus maar Gonny, al reageert ze daar niet echt op. Ik zei nog tegen de hond toen zij op tv in beeld kwam: 'Kijk daar eens! Daar komt je bazinnetje voorbij!' Maar ze reageerde totaal niet..."

Volgens Vos heeft Van Oudenallen, die al regelmatig met dubieuze financiŽle zaakjes in het nieuws kwam, de hoed keurig betaald. Voor de hond liet ze een tientje achter om hondenvoer te kopen. Over hoe lang de logeerpartij gaat duren, is Vos nog onzeker: "Ik ben benieuwd of ze haar hondje woensdag weer op komt halen."