Zes tot acht Engelse managers omkoopbaar

Zes tot acht Engelse voetbalcoaches blijken omkoopbaar te zijn als het gaat om transfers van spelers. Spelersmakelaar Charles Collymore deed deze uitspraak in een undercover reportage van de Engelse BBC gisteravond.

In de BBC-reportage die de werkwijze van spelersmakelaars aan de kaak stelde, zei Collymore dat zes tot acht van de managers omkoopbaar is: "Ik kan zonder terughoudendheid zeggen dat we zes tot acht managers kennen die in zijn voor smeergeld en die we kunnen benaderen. Dat is geen probleem."

De managers die in opspraak kwamen, waaronder Bolton Wanderers-manager Sam Allardyce en Portsmouth-coach Harry Redknapp, ontkenden na de uitzending in alle toonaarden iets met deze omkooppraktijken te maken te hebben. Collymore verklaarde het verhaal verzonnen te hebben om op deze manier de undercoverreporter te testen.

De geruchten van omkoping in Engeland lopen al sinds begin dit jaar. Ex-bondscoach Sven-Göran Eriksson vertelde in de reportage dat minimaal drie clubs corrupt zouden zijn.