FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 september 2006

Uitslagen Jupiler League speelronde 6

Vanavond is de zesde speelronde van de Jupiler League gespeeld. FC Den Bosch wist door een overwinning op Cambuur Leeuwarden de eerste periode titel te behalen.

Uitslagen

thuisuituitslag
De GraafschapVVV-Venlo4-2
MVVFC Zwolle4-2
TOP OssFortuna Sittard2-1
GO Ahead EaglesRBC Roosendaal1-1
FC EindhovenFC Volendam3-1
AGOVV ApeldoornHelmond Sport1-1
Cambuur LeeuwardenFC Den Bosch1-2
HaarlemFC Emmen2-1
BV VeendamFC Dordrecht2-1
FC Omniworld Stormvogels Telstar2-5


Stand na speelronde 6

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1FC Den Bosch *642014-614
2FC Dordrecht641114-513
3RBC Roosendaal633014-612
4FC Volendam632110-711
5Go Ahead Eagles63219-611
6De Graafschap624015-1010
7BV Veendam63127-510
8Stormvogels Telstar624013-1210
9MVV631211-59
10Haarlem623111-79
11VVV-Venlo62229-108
12FC Eindhoven61328-126
13FC Omniworld620410-176
14FC Zwolle61238-85
15AGOVV Apeldoorn612312-135
16FC Emmen61239-145
17TOP Oss61236-155
18Helmond Sport60426-124
19Fortuna Sittard61144-124
20Cambuur Leeuwarden60244-122

* winnaar periodetitel

Topscorers

#spelerclub aantal
1Powel7
2MacDonald6
2Holwijn6
4Lopes5
4Bechan4
4Van Beukering4
4Ter Heide4
4Chaiat4

Programma 15 september

thuisuit
FC Den BoschMVV
RBC RoosendaalHaarlem
FC OmniworldAGOVV Apeldoorn
Stormvogel TelstarTOP Oss
FC DordrechtFC Eindhoven
FC EmmenGo Ahead Eagles
Cambuur LeeuwardenDe Graafschap
FC ZwolleFC Volendam
Fortuna SittardVVV-Venlo
Helmond SportBV Veendam

Mijn goede oude vriend Jort

Ach ja, je moet toch wat als weblog. Die fraaie bezoekersaantallen komen je niet zo maar aanwaaien. Sensatie moet er op! Sex! Maar vooral sensatie. Onze collega's 'van de site die luistert naar de onvolprezen naam volkomenkut.com' stonken er gistermiddag weer aardig in toen ze met gepast gevoel voor dramatiek de ontvoering van Jort Kelder melden (sensatie!).

Ik schrok me echt rot! Jort! Uitgerekend mijn goede vriend Jort met wie ik het vroeger juist zo goed kon vinden. Jort, aan wie ik nog zulke leuke herinneringen heb. Bijvoorbeeld die ene keer toen we samen als ordedienst op dat congres overal drank gingen scoren of die andere keer in de auto van Jort scheurend over de Amsterdamse grachten. Of toen hij een keertje 's avonds bij ons in Tilburg op bezoek kwam om te praten over de monarchie. Ik werd echt een beetje verdrietig toen dit alles weer door mijn gedachten flitste.

Ik heb Jort al in geen jaren meer gezien of gesproken, maar toch zag ik mezelf, als bekende Nederlandse weblogger en tevens een oude vriend van Jort, al huilend voor een NOS camera staan, naast Georgina om samen een dringend en emotioneel beroep te doen op de gijzelnemers: "Alstublieft, laat onze goede oude en lieve vriend Jort vrij."

Gelukkig was dit niet nodig. Gisteravond werd duidelijk dat het om een grap van een reclamebureau ging. Onze collega's van die site met die onvolprezen naam zaten er helemaal naast! Jort maakt namelijk sinds kort reclame voor de online boekhouders van Asperion. Hij was helemaal niet ontvoerd. Hij is gezond en vrij! Oh ja en dit is het reclamefilmpje met de 'eisen' van de zgn. ontvoerders.

Met dank aan Joni1 voor de submit.

Bliksemafleider Martinitoren gestolen

Icoon OpmerkelijkDe koperen bliksemafleider van de Martinitoren te Groningen is gestolen. De gemeente heeft inmiddels al aangifte gedaan. De daders zijn nog onbekend.

De schurken zijn niet nieuw bij de politie, want vorige maand waren de booswichten ook al actief. Het bedrijf Jules Goossens, gespecialiseerd in bliksemafleiding, schatte toen het aantal diefstallen landelijk op dertig tot vijftig per week. Het bedrijf uit 's-Hertogenbosch raadt haar klanten dan ook aan om aluminium afleiders te gebruiken in plaats van koperen. Deze zouden even goed werken, maar minder diefstalgevoelig zijn.

de Martinitoren
De Martinitoren, mèt bliksemafleider

Steve Irwin filmpje

Steve "The Crocodile Hunter'' Irwin is niet meer, dat zal je niet ontgaan zijn, maar de mensheid gaat door, en als er iets typerend is voor de mens is dat er al erg snel grappen ergens over ontstaan.

Zo ook in dit geval, een filmpje waarin je kunt zien hoe Steve dood gaat, of het wel of niet gepast is, of wel of niet smakeloos, da's een ander verhaal, dit filmpje valt zeg maar in de categorie matige grap.

Met dank aan MoHaa voor de submit.

Coureurs keuren Monza af

De formule 1 coureurs vinden het circuit van Monza onveilig. Dit jaar wordt er nog gereden, maar ze willen dat voor volgend jaar een aantal noodzakelijke veranderingen worden aangebracht.

"De coureurs zijn unaniem in hun opvatting, dit circuit voldoet niet langer aan de veiligheidsnormen van de Formule 1”, aldus David Coulthard. Volgens de coureurs wordt er niks gedaan om de baan te moderniseren. Bovendien weigerde volgens Coulthard de directeur van het circuit met de coureurs te praten.

Uitslagen Eredivisie 08/09/2006

Er werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag - NAC Breda 0-2
1' Leonardo 0-1
79' De Graaf 0-2 penalty

Scheidrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 7.000.
Bosschaart, Kolk (ADO), De Graaf, Mtiliga (NAC)
79. Saavedra (ADO Den Haag)

Opstellingen

ADO Den Haag: Postma, Vreven, Saavedra, Bodde, Bakkati (Rankovic/46), Knopper, Bosschaart, Tininho (Elia/83), Delorge, Mols, Kolk (De Vries/64).

NAC Breda: Zoetebier, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf (Zonneveld/86), Mathijssen, v.Gessel, Rigters (Tamerus/90+1), Leonardo (Sikora/69), Pinas.
---------------------------------------------------
FC Twente - Roda JC 2-2
11' Ramzi 0-1 (assist Vandamme)
24' Wielaert 1-1 (assist Niemeyer)
27' Ramzi 1-2
49' Bakircioglü 2-2 (assist Touma)

Scheidrechter: Blom.
Toeschouwers: 12.000.
Meeuwis, Saeijs (Roda JC)

Opstellingen

Twente: Boschker, Niemeyer, Wielaert, Zomer, Heubach, Sibum, Bakkal (Gerritsen/85), Brama (Engelaar/46), Bakircioglü, N'Kufo, Touma.

Roda JC; Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien (Bouchiba/72), Meeuwis, Bodor, Vandamme (Sonko/76), Oper (v. Tornhout/65), Ramzi.

Programma rest van dit weekend:

Datum:Thuis:Uit:
za 9/9Willem IIPSV
za 9/9ExcelsiorSC Heerenveen
zo 10/9AjaxVitesse
zo 10/9FC GroningenHeracles Almelo
zo 10/9NECAZ
zo 10/9Sparta RotterdamFeyenoord
zo 10/9FC UtrechtRKC Waalwijk

'Ullrich bezocht Fuentes sinds 2003'

Jan Ullrich krijgt al sinds 2003 verboden middelen van het dopingnetwerk rond de Spaanse dokter Fuentes. Dat vermoedt het parket van Bonn.

“We hebben geen bewijzen, maar baseren ons op informatie van de Spaanse politie. Om die te kunnen toetsen, rekenen we op hulp van de Guardia Civil”, Aldus Fred Apostel, woordvoerder van het openbaar ministerie. Behalve op Ullrich richt het onderzoek zich ook op diens begeleider Rudy Pevenage en de Spaanse wielrenner Oscar Sevilla. Justitie wil hen vervolgen voor bedrog en inbreuken op de wet op de geneesmiddelen.

Natascha Kampusch neemt afscheid van ontvoerder

Natascha KampuschNatascha Kampusch, die eind vorige maand na acht jaar wist te ontsnappen aan de man die haar als jong meisje had ontvoerd, heeft vanmiddag afscheid genomen van haar ontvoerder. Hij pleegde na haar ontsnapping zelfmoord.

Kampusch ging met haar begeleiders naar het forensisch instituut in Wenen. Een woordvoerder van de politie vertelde vrijdag dat zij daar enkele minuten alleen was geweest met de kist om afscheid te nemen en een kaars voor hem te branden.

Vrijdagochtend werd ontvoerder Wolfgang Priklopil begraven op een kerkhof ten zuiden van Wenen. Zijn moeder was daarbij aanwezig. De plaats van het graf wordt uit respect voor zijn moeder geheimgehouden en op de grafsteen komt een andere naam te staan. Dat voorkomt waarschijnlijk ook dat het graf wordt geschonden, aldus een politiewoordvoerder.

Lego Batman: The Game in aankomst?

Enkele dagen voor de release van Lego Star Wars II komt Computer and Videogames met het nieuws dat er weer een nieuwe game in ontwikkeling zou zijn die gebruik maakt van Lego mannetjes. Dit keer zou het echter niet gaan om een Star Wars game, ontwikkelaar Traveller's Tales zou bezig zijn aan een game gebaseerd op de bekende DC-comics superheld Batman, die onlangs nog op het witte doek te zien was in Batman Begins.

Preciese details over de game zijn nog niet bekend, noch wanneer spelers als de donkere held door Gotham city kunnen lopen.



Binnenkort ook als Legomannetje in een game?

Man doet bommelding wegens gemiste vlucht

Icoon ShockingEen Russische politieman dacht slim te zijn om zijn vrienden nog op hun gemiste vlucht terecht te laten komen. De vrienden waren de tijd totaal vergeten tijdens het achteroverslaan van enkele versnaperingen in de bar van de luchthaven. Ze belden de politieman en vertelden hun verhaal. De politieman belde op zijn beurt weer een ondergeschikte om een anonieme bommelding te doen.

Nadat de man belde, draaide het vliegtuig snel om en vloog terug naar de luchthaven. Er werd uiteraard geen bom gevonden, maar de zuiplappen kregen wel een extra kans om in het vliegtuig te komen. Na een tweede onderzoek naar de zaak kwam het bedrog aan het licht. De politiechef en de anonieme beller kunnen vier jaar dwangarbeid tegemoet zien.

Beckenbauer wil topfunctie bij FIFA

Tijdens het congres van de Europese voetbalbond UEFA, op 26 en 27 januari volgend jaar, zal Franz Beckenbauer zich kandidaat stellen voor een functie in het Uitvoerend Comité van de FIFA.

De 60-jarige Duitser hoopt de opvolger te kunnen worden van zijn landgenoot Gerhard Mayer-Vorfelder. Theo Zwanziger, de nieuwe voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, heeft erg enthousiast gereageerd over de kandidaatstelling van Beckenbauer. "Het Duitse voetbal kan zich geen betere ambassadeur voorstellen", aldus Zwanziger.

AZ beschikt over fitte selectie

Zeer waarschijnlijk staat Joey Didulica weer onder de lat bij AZ. De doelverdediger raakte in de openingswedstrijd tegen NAC Breda geblesseerd maar is inmiddels weer bijna 100% herstelt. Door het terugkeren van de Kroaat beschikt Louis van Gaal over een compleet fitte selectie.

Zondag spelen de Alkmaarders tegen NEC met hetzelfde team dat tegen Vitesse met 3-1 won, afgezien van Didulica die gisteren negentig minuten meespeelde met jong AZ.

Alle internationals van AZ zijn zonder blessures of andere ongemakken teruggekeerd in Alkaar. Van Gaal liet weten tevreden te zijn over de IJslandse spelers. ”Het is ook goed dat spelers als Joey Gudjónsson en Grétar Steinsson de volle negentig minuten met IJsland speelden. Bij AZ zijn ze niet zeker van een basisplaats, dus op deze manier doen ze wedstrijdritme op”, aldus de coach.

Over Demy de Zeeuw, die voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zat, liet de oefenmeester het volgende weten: ”Hij had een grote glimlach op zijn gezicht na de training. Je moet niet vergeten dat Demy een jaar geleden nog bij Go Ahead Eagles voetbalde. En in dat jaar was hij zelfs geblesseerd. Net als met Stijn Schaars gaat het ook met Demy heel hard. Ze hebben nu aan het hoge podium van het Nederlands elftal kunnen ruiken.”

Voorbeschouwing NEC - AZ

Zieke organen in Trauma Center screenshots

Binnenkort kunnen we een Wii-versie van Trauma Center verwachten, ook wel bekend als Trauma Center: Second Opinion. Uit onderstaande onlangs verschenen screenshots wordt goed duidelijk dat de formule uit het eerste deel is behouden, maar we in de plaats van het touchscreen de Wii-mote mogen gebruiken om zieke mensen weer gezond te maken.

In eerdere nieuwsberichten werd er zelfs al over een remake gesproken, of zelfs een port. In een door IGN gehouden interview verteld projectleider Tomm Hulett dat hij Trauma Center: SO het liefst ziet als een zogenaamde Wii-make. "Trauma Center is a Wii-make, not a port. It features new operations with a new playable character, an entirely new 6th chapter that replaces the previous game's chapter six, and some new tools."

Uit de rest van het interview blijkt toch dat veel zaken gelijk zijn gebleven aan de DS-versie, het grootste gedeelte van het verhaal en de personages incluis. Hulett eindigt het interview met de opmerking dat de game toch genoeg nieuws te bieden heeft om de aankoop waard te zijn.





Vermaelen is twijfelgeval bij Ajax

Of Thomas Vermaelen aanstaande zondag meespeelt in de competitiewedstrijd tegen Vitesse, is nog niet bekend. Nicolae Mitea en Zdenek Grygera zitten niet bij de selectie, beide hebben nog last van blesurres.

Zowel Grygera als Vermealen zullen wel meespelen in de UEFA-cup wedstrijd tegen IK Start, aanstaande donderdag. Ook Gabri zal daarbij weer van de partij zijn, de last die de Spanjaard had van zijn bovenbeen is verdwenen. Ook tegen Vitesse zal Gabri al meedoen.

Henk ten Cate liet verder weten zich ‘geen zorgen’ te maken over John Heitinga die twee slechte interlands speelde. ”Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat een aantal spelers niet met heel veel zelfvertrouwen is teruggekomen. Dat geldt ook voor Heitinga. Maar het is me 100 procent meegevallen hoe hij dat verwerkt. John heeft zelfspot, durft er grapjes over te maken. Daaraan kan ik zien dat hij is gegroeid.”, aldus de oefenmeester.

Ook was de coach er zeker van dat zijn team de afgelopen twee weken progressie heeft geboekt. Dit ondanks het feit dat vele spelers afwezig waren in verband met interland verplichtingen. ”Aan de mimiek van Hedwiges Maduro kun je zien dat hij voelt dat hij sterker is geworden.”

Wat is Dit: Opgave 45 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Vlaar en Collen ontbreken bij Feyenoord

Aanstaande zondag speelt Feyenoord uit tegen Sparta. Hierin kan Feyenoord niet beschikken over verdedigers Pieter Collen en Ron Vlaar. Nieuwelingen Danny Buijs en Angelos Charisteas zullen waarschijnlijk wel meespelen.

De voetblessure die Ron Vlaar afgelopen augustus opliep, blijkt toch ernstiger te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Pieter Collen raakte tijdens een interland met België geblesseerd en kan ook niet van de partij zijn.

Ook Philippe Léonard zal niet kunnen spelen. De 32-jarige verdediger is volgens Erwin Koeman nog niet wedstrijdfit. ”Dat duurt nog wel twee weken. We willen hem niet te snel belasten om zo het risico van een blessure te voorkomen”, zo verklaarde de oefenmeester.

Romeo Castelen tenslotte, die nog steeds kampt met een enkelblessure, zal ook niet op het veld te bewonderen zijn. Hij wordt pas medio oktober terug verwacht.


Sanchez werpt eerste no-no in twee jaar

Aníbal Sanchez van de Florida Marlins heeft woensdagavond een no-hitter gegooid tegen de Arizona Diamondbacks. De rookie uit Venezuela kreeg geen honkslag tegen in de negen innings die hij pitchte. In de dertiende start van zijn carrière had hij wel vier gedwongen lopen nodig.

Sanchez (22 jaar), had 103 pitches nodig om de 27 slagmannen uit te krijgen, in de wedstrijd die uiteindelijk met 2-0 door de Marlins werd gewonnen. Sanchez's no-hitter is de 233e in de geschiedenis van de Major League en de negentiende geworpen door een rookie.

Een no-hitter is het één-na-hoogste wat een pitcher in één wedstrijd kan behalen. Een Perfect Game is daar nog boven. Dat is in principe een no-hitter, maar dan zonder gedwongen lopen. De laatste speler die in de Major League Baseball een no-hitter wierp was Randy Johnson in 2004. Johnson pitchte toen voor de Diamondbacks, de ploeg die nu verloor.

Liverpool verlaat Anfield Road

Het einde van een voetbalbolwerk is nabij. Binnen enkele jaren zal Anfield Road verleden tijd zijn en zal Liverpool haar wedstrijden afwerken in een gloednieuw onderkomen. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om een nieuw stadion te bouwen dat Anfield moet vervangen.

Midden in een woonwijk ligt het magische Anfield Road, ingeklemd tussen woningen. Al sinds 1892, toen Liverpool het stadion officieel in gebruik nam, is Anfield Road de thuishaven van de club uit de Beatles-stad. Achttien keer werd de club kampioen van Engeland en won het vijf Europa Cup 1’s. Ook werden talloze andere prijzen gewonnen.

Alle langer zinspeelde de club op een vertrek uit het huidige stadion. De gemeente heeft nu toestemming gegeven om een nieuw stadion te bouwen, op enkele honderden meters van Anfield. Het nieuwe onderkomen moet 60.000 zitplaatsen tellen, het totale kostenplaatje is geraamd op 256 miljoen euro. Begin volgend jaar zal, als alle details uitgewerkt zijn, begonnen worden met bouwen waarna de club in augustus 2009 zijn eerste wedstrijd er kan spelen.


Anfield Road, het einde van een tijdperk nadert

UEFA overweegt Israël veilig te verklaren

De Europese voetbalbond UEFA komt mogelijk terug op de beslissing om geen Europese wedstrijden meer te laten spelen in Israël. De zaak zal volgende week donderdag worden besproken.

Op 7 augustus besliste de Europese voetbalbond dat er geen Europese wedstrijden op het grondgebied van Israël meer mochten worden gespeeld in verband met het gewapende conflict met Libanon. De Israëlische voetbalclubs moesten hun thuiswedstrijden op neutraal terrein spelen. Omdat het geweld nu geluwd is, overweegt de UEFA om dat besluit terug te draaien.

[CCWS] Verzet tegen race in Assen

Twee weken geleden werd bekend dat de Amerikaanse Champ Cars in september 2007 het TT-circuit in Assen aan zullen doen. Deze aankondiging werd door veel mensen, waaronder horecahouders, met gejuich ontvangen. Maar er is ook kritiek.

De Stichting Geluidhinder Baggelhuizen heeft al een klacht ingediend bij de gemeente. Zij hebben bezwaren tegen het vele geluid dat de Champ Cars zouden produceren. De Stichting is bij TT-liefhebbers al langer berucht, ze strijden al jaren voor minder geluidsdagen voor het circuit. Evenals de stichting heeft ook de directie van vakantiecentrum Witterzomer bezwaar aangetekend.

Zij lijken voorlopig de gemeente aan hun zijde te hebben, want die verklaarde deze week via een woordvoerder dat de huidige vergunning voor het TT-circuit geen extra evenement toelaat. Het circuit zal een nieuwe vergunning moeten aanvragen voor extra geluidsdagen, iets wat erg tijdrovend is.

Pubers gebruiken hun hersenen niet goed

Icoon OnderzoekOuders proberen hun kroost koste wat het kost goed gedrag bij te brengen. Ze kunnen hier maar beter mee ophouden, want uit onderzoek is gebleken dat pubers maar gedeeltelijk het deel van hun hersenen gebruiken waarmee ze rekening kunnen houden met de gevoelens van anderen.

Volgens de wetenschappers is de oorzaak hiervan dat de ontwikkeling van de hersenen traag is als het gaat om beslissingen nemen. Pas rond de twintig of zelfs dertig jaar oud is dit gedeelte van de hersenen helemaal ontwikkeld.

Enkele neurologen uit Londen vergeleken de hersenactiviteit van pubers tussen de elf en de zeventien met die van volwassenen tussen de 21 en 37 jaar oud. Bij de tieners bleek dat vooral het achterste deel van de hersenen actief is. Dit deel wordt volgens de onderzoekers meestal gebruikt voor simpele handelingen of als je iemand iets ziet doen. Volwassenen gebruiken overwegend de voorkant van hun hersenen, waarmee ze vooruit denken, gevolgen van hun daden overwegen en rekening houden met de gevoelens van anderen.

Britten honkbalden met levende kalkoenen

Icoon OpmerkelijkTwee uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige mannen hebben tot 200 uur taakstraf gekregen vanwege het honkballen met levende kalkoenen. Getuigen vertelden tegenover de rechtbank van Norwich dat het "de gruwelijkste daden van wreedheid tegen dieren" waren.

Het duo werkte via een uitzendbureau op een kalkoenenboerderij, om hier de beesten te vangen voor de slacht. De stok die zij hiervoor hadden gekregen, gebruikten zij niet als hulpmiddel voor het vangen, maar als honkbalknuppel. In april filmde iemand het in het geheim.

Volgens de advocaat van de twee deden de mannen dit onder druk van hun werkgever. Een woordvoerder van het bedrijf liet weten dat ze snel na het incident zijn ontslagen. "Wij verwelkomen de beslissing van de rechtbank. Het welzijn van onze vogels staat bij ons voorop", vertelde de woordvoerder.

Met dank aan Silver_Shark & DJMO voor de submit.

Vuelta: Sanchez pakt 13e etappe

De Spanjaard Samuel Sanchez heeft de de dertiende etappe in de Ronde van Spanje, van Guadalajara naar Cuenca over 180 kilometer, gewonnen.

Het grootste deel van de etappe werd gemaakt door een kopgroep van vijf man, met daarin Michael Boogerd. Halverwege de etappe had de groep een voorsprong van ruim zeven minuten op het peloton. Maar door toedoen van vooral Quick Step werden zij op twintig kilometer van de finish ingerekend.

Sanchez wist vervolgens in de afdaling van de slotklim op tien kilometer van de finish weg te springen uit een kleine groep met favorieten. Achter de Spanjaard vond een hergroepering plaats en probeerden desprinters Sanchez bij te halen, maar de Spanjaard hield op de meet net genoeg over.

Uitslag dertiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Samuel Sanchez (Spa)4.03,43
2Thor Hushovd (Noo)z.t
3Alejandro Valverde (Soa)z.t
4Luca Paolini (Ita)z.t
5Paolo Bettini (Ita)z.t
6Danilo di Luca (Ita)z.t
7Ruggero Marzoli (Ita)z.t
8Erik Zabel (Dui)z.t
9Stuart O'Grady (Aus)z.t
10Aleksandr Vinokoerov (Kaz)z.t

Stand na de dertiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)53.42,21
2Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,35
3Carlos Sastre (Spa)+ 0,52
4Gómez Marchante (Spa)+ 1,04
5Aleksandr Vinokoerov (Kaz)+ 1,46
6Janez Brajkovic (Slo)+ 2,13
7Manuel Beltran (Spa)+ 2,36
8Danilo di Luca (Ita)+ 2,39
9Vladimir Karpets (Rus)+ 3,10
10Ruggero Marzoli (Ita)+ 4,07

Column: Droomteam

Met spanning volg ik het Formule 1 nieuws. Ik weet dat er voorlopig nog geen mededelingen gedaan worden, maar hoop toch steeds op een inderhaast ingelaste persconferentie of een lek.

Het lijkt me heel mooi. Een Nederlands team in de koningsklasse van de autosport. Het doet me denken aan de tijd dat de Formule 1 gedomineerd werd door fabrikanten van sportwagenbouwers, in plaats van "saaie" automerken als Renault en Toyota. De tijd dat de scharlaken Ferrari's stonden opgesteld naast de BRG Lotussen en Maserati's. Spyker is een naam die daar probleemloos tussen past, wat op zich al een geweldige prestatie is.

De vraag is wel of het een haalbaar project is. Van de eerder genoemde merken doet alleen Ferrari nog op het allerhoogste niveau mee. Maar Ferrari verkoopt van oudsher sportwagens om het raceteam te kunnen betalen, in tegenstelling tot de meeste automerken die meedoen aan de racerij onder het door Ford onder woorden gebrachte motto: "Win on Sunday, sell on Monday." Maar Spyker is een verlieslijdende sportwagenfabrikant. Het is niet zo erg dat het F1 team winst zou moeten maken om de sportwagenfabrikant niet failliet te laten gaan, maar het is wel significant voor wat we van het team mogen verwachten.

Zowel Midland als voorganger Jordan hebben financiële injecties van de eigenaar nodig gehad om niet ten onder te gaan. Hoewel het M-Consortium blijkbaar genoeg geld op tafel kan leggen om eigenaar te worden, is het nog maar de vraag of het ook een budget heeft om daarna meer te kunnen doen dan Midland kon. Het huidige team kan geen potten breken, en als Super Aguri enige indicatie is, mag van het ervaringsloze Spyker ook niet al te veel nieuw elan verwacht worden. De eventuele komst van Mike Gascoyne is hoopgevend, maar of hij wonderen kan verrichten met een klein budget? Ikzelf zie Chris als coureur niet zo snel wereldkampioen worden, maar mocht hij toch een kampioen in de dop blijken, dan zou voorlopig de auto nog steeds de remmende factor blijven.

En daar komt volgend jaar nog een probleem bij, namelijk de motor. Met al twee teams die zeker gebruik gaan maken van de Toyota motoren (Toyota en Williams), is de kans bovengemiddeld groot dat de Japanse fabrikant het contract met Midland niet zal verlengen. De connectie met Ferrari (via investeringsfirma Mubadala) belooft wat voor de toekomst, maar de baas van Red Bull heeft al aangegeven dat zijn auto's alle vier met Ferrari motoren gaan rijden, of twee-om-twee met Ferrari en Renault motoren. Dat Ferrari volgend jaar naast haar eigen auto's en twee of vier Red Bull auto's ook nog de Spykers zou voorzien is op zijn zachtst gezegd onwaarschijnlijk. Voor 2007 lijken Spyker en Cosworth tot elkaar veroordeeld.

Cosworth is echter een onafhankelijke motorenbouwer, die voor investeringen in het ontwikkelen van motoren afhankelijk is van wat de afnemers er voor betalen. Naast het feit dat het bedrijf volgend jaar beide huidige klanten kwijt is en er slechts één afnemer voor terugkrijgt, zal die afnemer ook nog eens niet in staat zijn om veel te betalen voor die motoren. We weten van Cosworth dat ze verrassende resultaten kunnen neerzetten met weinig budget, maar de vraag is of ze de ontwikkeling van andere bouwers bij zullen kunnen houden.

Ontwikkeling? Die werd toch bevroren? Nou, niet helemaal. De regels staan namelijk wel wat wijzigingen toe. De motor mag bijvoorbeeld zo gewijzigd worden dat hij betrouwbaarder wordt. De prestaties worden hier zogenaamd niet door beïnvloed. Maar zoals iedereen weet kun je met een betrouwbare motor langer en dichter tegen de limiet aan zitten. En daar wordt de auto om de motor heen sneller van. Maar dat zal bij Cosworth dus waarschijnlijk minder vaak gebeuren dan bij Toyota (Williams), Honda (Super Aguri) en Ferrari (Toro Rosso), om maar wat motoren te noemen van teams die ongeveer op het niveau van Spyker zullen zitten. Het zal enorm moeilijk worden om niet terug te vallen naar de laatste rij van de grid.

Het zou een uitgekomen droom zijn om een Nederlands team als Spyker in de Formule 1 te zien. Ik gun ze het beste en als ze ook maar iets van de successen van bijvoorbeeld Jordan of Sauber kunnen halen zou dat fantastisch zijn. Maar misschien is dit nou net zoiets wat beter een droom zou kunnen blijven.

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar Beta

Goed nieuws voor fans van The Lord of the Rings. Liefhebbers kunnen zich nu inschrijven voor de Beta van de eerste MMORPG gebaseerd op de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar.

Met de ingang van de Beta fase in de Verenigde Staten gaat Europa de pre-Beta fase in. Al bijna 200.000 gamers hebben zich geregistreerd voor de Amerikaanse Beta en zijn daarmee op weg naar het worden van een van de grootste Beta communities ooit. Je hebt wel een uitnodiging nodig om mee te doen, na verloop van tijd zullen steeds meer gamers uitgenodigd worden.

The Lord of the Rings Online (LOTRO) biedt de kans om online je eigen Lord of the Rings avontuur te beleven. Ga alleen op pad of vorm je eigen fellowship in het door Sauron geteisterde Middle-Earth.

Als je interesse hebt in de Beta kan je jezelf hier inschrijven.

Haase onderuit in kwartfinale Brasov

Robin Haase is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken van het challenger-toernooi in het Roemeense Brasov. De 19-jarige Nederlander verloor van de Argentijn Juan-Pablo Guzman in drie sets: 2-6, 6-4 en 6-3.

De Argentijn Guzman is de nummer 216 van de wereldranglijst. Dankzij zijn kwartfinaleplek komt Haase in de buurt van de top-200. Eerder dit toernooi versloeg hij Wolfgang Schranz en Victor Ionita, beiden in drie sets.

Zweverige screenshots Just Cause

Zo een twee weken voordat Just Cause in de winkels zal verschijnen zijn er weer een hoop screenshots vrijgegeven door developer Avalanche Studios. In Just Cause neem je de rol aan van Rico Rodriguez, een undercover CIA-agent gespecialiseerd in regimeverandering, in zijn missie om de corrupte overheid van San Esperito omver te werpen.

In de screens hieronder is te zien dat Rico Rodriguez ook vaak het luchtruim kiest om zichzelf voort te bewegen.










Pedrosa geblesseerd bij val

De Spaanse motorcoureur Dani Pedrosa is vrijdag tijdens de vrije training voor de MotoGP van Maleisië zwaar ten val gekomen. De coureur van Honda blesseerde zijn knie en teen en kan daardoor mogelijk zondag niet starten in de MotoGP-race.

Pedrosa, die nog altijd kansen heeft om de wereldtitel te behalen, was juist bezig aan een snelle sessie. Hij had toen op Sepang al de beste rondetijd neergezet. Morgen zal de Spanjaard een uitgebreide medische controle ondergaan.

Eerste PS3 screenshots Enchanted Arms

Enkele dagen geleden stond op FOK!games al het bericht dat het spel Enchanted Arms ook op de PS3 zou verschijnen. We hebben voor jullie vandaag de eerste twee screenshots van de PS3-versie van het spel.

In het spel neem je de rol aan van Atsuma, een Enchanter in training die van een naïeve student veranderd in een krachtige strijder in een oorlog die al duizend jaar duurt. Om hem te helpen bij zijn strijd beschikt Atsuma over speciale vechttechnieken en magische krachten die zich steeds verder ontwikkelen als je verder komt in het spel.

Het spel zal eind 2006 in de Japanse winkels liggen.



Olifant in Zuid-Korea kan terugpraten

In Zuid-Korea is een olifant gaan praten. Goed, nee, zitten en omdraaien zijn enkele van de acht Koreaanse woorden die Kosik, een 16-jarige Aziatische olifant, kan zeggen. De mannelijke dikhuid uit de dierentuin van Everland, het grootste amusementspark van Zuid-Korea, begon twee jaar geleden al menselijke klanken uit te stoten. De olifant doet dat door zijn slurf in zijn bek te stoppen en die tijdens het uitademen heen en weer te schudden.

De directie bracht het nieuws over de pratende olifant niet eerder naar buiten uit angst dat het belachelijk gemaakt zou worden, meldde de krant The Hankyoreh vrijdag. Een hoogleraar bevestigde onlangs echter dat de klanken van het dier bijna helemaal overeenkomen met de stem van zijn verzorger, die Kosik al tien jaar begeleidt.

Deskundigen hadden al geaccepteerd dat olifanten geluiden kunnen na-apen, nadat was gebleken dat een Keniaanse olifant het geluid van een vrachtwagen kon nadoen. Kosik is volgens de dierentuin ten zuiden van Seoul echter 's werelds eerste olifant die de stem van een mens imiteert. Wetenschappers weten nog niet of de olifant ook begrijpt wat hij zegt.

Pratende olifant

'Nederlander koopt F1-team'

Icoon Formule 1Het F1 team MF1Racing is volgens verschillende bronnen verkocht aan het M-Consortium van ondernemer Michiel Mol. Onder andere de website F1Racing.nl meldt dit. De deal zal volgens de site dit weekend in het Italiaanse Monza bekend worden gemaakt. Dan zal ook duidelijk worden wat de precieze rol van de Nederlandse autofabrikant Spyker in het geheel is. Spyker gaf onlangs aan interesse te hebben in overname van het team.

Er waren al maanden onderhandelingen aan de gang tussen Michiel Mol en het Midland F1 team. Hoe het team er precies uit zal gaan zien is nog niet bekend. Op dit moment huisvest Midland onder andere de Nederlandse coureur Christijan Albers.


Michiel Mol

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan KDZ voor de submit.

Uitslag 2e vrije training GP Italië

Vanmiddag is op Monza de tweede vrije training voor de GP van Italië verreden. Sebastian Vettel reed, net als vanmorgen, de snelste tijd. Er waren meer gelijkenissen met de eerste training: Anthony Davidson blies opnieuw zijn motor op, en beide Honda-racecoureurs kwamen weer niet naar buiten.

Uitslag tweede vrije training GP Italië:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 S. VettelBMW 1:22.63129
2 M. Schumacher Ferrari 1:23.13811
3 F. Massa Ferrari 1:23.18212
4 A. Wurz Williams 1:23.41426
5 P. de la Rosa McLaren 1:23.97012
6 K. Räikkönen McLaren 1:24.03411
7 N. Heidfeld BMW 1:24.3309
8 F. Alonso Renault 1:24.57715
9 R. Kubica BMW 1:24.8135
10 F. Montagny Super Aguri 1:24.94324
11 C. Albers Midland F1 1:24.98511
12 J. Trulli Toyota 1:25.02712
13 N. Rosberg Williams 1:25.0409
14 C. Klien Red Bull 1:25.10811
15 G. Fisichella Renault 1:25.16014
16 T. Monteiro Midland F1 1:25.27712
17 R. Schumacher Toyota 1:25.31622
18 D. Coulthard Red Bull 1:25.31811
19 A. Davidson Honda 1:25.3568
20 M. Webber Williams 1:25.50011
21 G. Mondini Midland F1 1:25.58629
22 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:25.70719
23 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:25.75521
24 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:25.87832
25 R. Doornbos Red Bull 1:26.05831
26 T. Sato Super Aguri 1:26.11821
27 S. Yamamoto Super Aguri 1:26.70514
28 R. Barrichello Honda geen tijd
29 J. Button Honda geen tijd

Gil Vicente toch naar de rechter

Op een buitengewone algemene ledenvergadering heeft Gil Vicente besloten de degradatie van de club naar de Portugese tweede divisie voor de rechter aan te vechten.

Gil Vicente werd door de Portugese voetbalbond FPF uit de hoogste klasse gezet, omdat de club vorig seizoen de Angolees Mateus tegen de regels in op de spelerslijst had gezet. De voetbalbond besloot toen om de club terug te zetten ten gunste van Belenenses.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Portugese voetbalbond tot aankomende woensdag de tijd gegeven om de zaak op te lossen. Lukt dat niet, dan dreigt uitsluiting van alle internationale toernooien voor Portugese clubs.

Hardwareverkopen Japan

Afgelopen week was een treurige week voor de Xbox. Er werden er 0 verkocht... Verder niets bijzonders, de gewone DS is bijna op en de DS lite verkoopt nog steeds als een gek.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2006
DS Lite228.939163.2744.196.826
PSP27.49929.9451.256.343
PS222.70321.829980.143
GBA SP2.7512.719191.942
GB Micro1.7911.819119.351
X3601.2501.19769.927
Cube85583763.971
NDS320410953.279
GBA22143.035
Xbox0121.649

Veel screens van Jade Empire: Special Edition

Na het succes van Jade Empire op de Xbox heeft Bioware besloten de game ook maar naar de PC te porten. De game moet in januari uitkomen, wat bijna 2 jaar na de Xbox release is, en zal er ongeveer zo uit gaan zien:

Jade Empire is een RPG die zich afspeelt in het oude verre oosten, in deze oude Aziatische wereld barst het van de demonen, goden en ander mythisch gespuis. Jij moet het natuurlijk tegen de kwade krachten opnemen, dit doe je door gebruik te maken door gebruik te maken van allerlei wapens en magische kunstjes.

De PC versie zal moderne grafische technieken gebruiken en zal meer fighting styles en monsters bevatten. Ook de AI is onder handen genomen.

Van Bommel teleurgesteld in selectiebeleid Oranje

Mark van Bommel is nog steeds erg teleurgesteld in het selectiebeleid van bondscoach Marco van Basten. Twee weken geleden verruilde de middenvelder Barcelona naar Bayern Munchen maar lijkt in het Nederlands elftal principieel gepasseerd te worden door Van Basten.

"Niemand moet denken dat Oranje niet meer in mijn hoofd zit," aldus Van Bommel in een gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het doet pijn en het vreet aan me. Voor een sportman is het zwaar teleurstellend als hij uit een nationale selectie wegvalt. Iedere voetballer wil voor zijn land spelen en prijzen pakken. Als de bondscoach mij oproept, kom ik gelijk weer. Ik hoor ook dat er gediscussieerd wordt over mijn afwezigheid. Ik vind het prettig dat mensen het raar vinden dat ik weg ben. Dat lijkt me logisch."

Steeds meer gereformeerde jongeren moslim

Icoon BinnenlandsTientallen gereformeerde jongeren bekeren zich jaarlijks tot de islam. Dit aantal is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat stelt de stichting Evangelie & Moslims vrijdag in het Nederlands Dagblad.

De jongeren zouden zich vooral aangetrokken voelen tot de eenvoud en overzichtelijkheid van de islam. Het gaat per jaar niet om massa's mensen, maar volgens de stichting zal de stijgende lijn zich hoogstwaarschijnlijk voortzetten, omdat jongeren steeds meer in contact komen met moslims van hun eigen leeftijd.

Sinds de komst van Islamitische gastarbeiders naar Nederland gebeurde het volgens de stichting sporadisch dat Nederlandse jongens of meisjes met een islamitische partner zich bekeerden. Dat reformatorische jongeren zich uit volle overtuiging aansluiten bij de islam is volgens hen echter een geheel nieuwe ontwikkeling.

De stichting vindt dat kerken zich meer zouden moeten verdiepen in de islam. "Als jongeren dan in contact komen met moslims en vragen hebben over het verschil tussen christendom en islam, kan het helpen als er in de kerk een jongerenwerker is naar wie ze toe kunnen". De ervaring leert volgens woordvoerder Cees Rentier van de stichting dat jongeren die eenmaal moslim zijn geworden niet snel meer op andere gedachten te brengen zijn.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Kluivert niet tegen Willem II

Patrick Kluivert zit dit weekend nog niet bij de selectie van PSV voor de competitiewedstrijd tegen Willem II. Jan Kromkamp daarintegen wel, en zal waarschijnlijk ook in de basis gaan starten. Trainer Ronald Koeman heeft dit vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie gezegd.

Koeman zei verder dat hij nog niet weet wanneer Kluivert zijn eerste wedstrijd voor de Eindhovenaren zal spelen. "We hebben nog geen beslissing genomen, we zullen de situatie eerst bekijken en dan bepalen wanneer hij speelminuten gaat krijgen. Het is onze taak om hem op het juiste moment te brengen. Liverpool zou een mogelijkheid kunnen zijn, aan de andere kant is dat natuurlijk het allerhoogste niveau. Daar zullen we ons over beraden. Maar hij moet natuurlijk ook gaan spelen om naar honderd procent toe te komen. Van alleen trainen kom je niet op honderd procent. Maar het gaat de goede kant op, hij heeft nu een pittig programma van acht, negen dagen in de benen. Patrick wil investeren en laten zien wat hij in zijn mars heeft".

[Upd]Dekker niet naar WK

Thomas Dekker, die afgelopen woensdag een polsblessure opliep bij een val tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen, was gisteren al weer bezig op de rollerbank.

De 22-jarige wielrenner van de Rabobank wil erg graag op 24 september aan de start verschijnen bij de wegwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg. Daarom zal hij morgen al zijn rentree maken in de semi-klassieker Parijs-Brussel.

Update 14:00

Onderzoek vanmorgen in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Thomas Dekker een middenhandsbeentje gebroken heeft tijdens zijn val in de ronde van Polen. Eerder werd verondersteld dat de Rabobanker alleen zijn pols had gekneusd. Dekker mist hierdoor toch het wereldkampioenschap op de weg in Salzburg eind van deze maand.

Cissé voor vier wedstrijden geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Sekou Cissé voor vier wedstrijden geschorst. De straf voor de aanvaller van Roda JC is daarmee hoger dan die van de aanklager, die eiste vier duels waarvan één voorwaardelijk.

Cissé krijgt de straf vanwege een kopstoot, die hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Excelsior uitdeelde aan Sigourney Bandjar. Arbiter Bas Nijhuis had het incident niet gezien.

De Ivoriaanse spits heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de schorsing.

Everyones hero (Vrijdagmiddagspel 1)

Als eerste van onze traditionele vrijdagmiddagspelletjes gaan we een typisch Amerikaans spelletje spelen, namelijk baseball.

Makkelijk onder de knie te krijgen want meer als muis en spatieknop heb je niet nodig, en het ziet er voor een online spelletje verdomd goed uit, dus wacht niet langer, pak je baseballhandschoen en knuppel, ren snel naar buiten en spelen maar.

Het spelletje hoort bij een nieuwe tekenfilm genaamd Everyone's Hero

Met dank aan natedanielz voor de submit

Deense krant plaatst Holocaust-cartoons

MediaIn Denemarken heeft een krant vandaag de Holocaust-karikaturen afgedrukt die in Iran tentoongesteld worden. Het links-liberale blad Information zegt de spotprenten te publiceren omdat ze een reactie zijn op de omstreden Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Die prenten leidden begin dit jaar in de islamitische wereld tot gewelddadige protesten.

De joodse opperrabbijn in Denemarken, Bent Lexner, zegt geen probleem te hebben met de publicatie van de tekeningen in zijn land. Hij zei er ''weinig waarde'' aan te hechten.

In Teheran is momenteel een tentoonstelling te zien van de karikaturen over de vernietiging van miljoenen joden door de nazi's ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Iran ziet de tentoonstelling als een reactie op de spotprenten over de Mohammed. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zich dit jaar reeds meerdere keren afgevraagd of de Holocaust wel heeft plaatsgevonden. In oktober zal Iran zelfs een naar eigen zeggen wetenschappelijke conferentie over de Holocaust organiseren.



Alle 228 cartoons staan hier

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Secret Files: Tunguska uitgesteld

De langverwachte adventure game Secret Files: Tunguska is uitgesteld, dit is te lezen op het forum van Deep Silver.

De demo was al beschikbaar, en de DVD's waren al gedrukt. Op het laatste moment werden er grote fouten ontdekt in de release: twee grote bugs op het einde van het spel en twee cutscenes die niet goed werden getriggered. Het is nog niet bekend hoe deze bugs zijn ontstaan.


De mensen van Deep Silver moesten de keuze maken: óf releasen en hopen dat iedereen de patch van internet downloadt. Óf alles in de prullenbak gooien en overnieuw beginnen met produceren. Er is besloten voor de tweede optie. De nieuwe releasedatum staat nu rond 29 september.

Release data Sam en Max 2

Het is dertien jaar geleden dat de klassieker "Sam & Max hit the road" uitkwam. Nu is het eindelijk zover, het duurt nog een maandje maar Talltale en GameTap hebben de officiële releasedata aangekondigd voor Episode One van de nieuwe Sam & Max adventure game.

De game draagt de titel "Culture Shock", het eerste deel zal 17 october exclusief op GameTap verschijnen - een online entertainment netwerk dat alleen voor gamers in de VS beschikbaar is. De fans die geen lid zijn van dit netwerk en de rest van de wereld zullen moeten wachten tot 1 november. De andere vijf delen van dit seizoen zullen op eenzelfde manier worden uitgebracht.

Er is ook wat meer info verschenen over de verhaallijn van het eerste deel. De laatste dev-logs was het volgende te lezen:
"Those little red-and-white clad guys who have been creeping into the new screenshots? They're the Soda Poppers — former child stars who have been out of the TV scene since the seventies, and in and out of trouble almost as long. They're on the loose in Sam & Max's neighborhood, and it's up to our unscrupulous crime-fighters to figure out why. And we do mean unscrupulous. To get to the bottom of the ever-thickening plot, you'll have to throw heavy objects, hit people over the head, shoot stuff (in point & click style, of course!), and drive around like a maniac. Oh, and don't forget about faking mental illness and outsmarting a deviously clever bell-bottom-wearing foe."

Het wordt dus weer een goede dosis humor zoals we gewend zijn van Sam & Max.
Er is nog geen prijs bekend, maar de downloadgrootte zal ongeveer 75MB zijn.

Kom niet aan MIJN zoon.

De meeste ouders hebben er soms wel eens last van: Het "kom niet aan mijn kinderen" syndroom. Dat is op zich wel goed. Kinderen moeten toch een beetje beschermd worden, nietwaar?

Maar of het nou ook zo slim is om hieraan toe te geven als je zoon bezig is met een wedstrijdje American Football met zijn leeftijdsgenootjes?

Cory Petero is vader (en ook één van de coaches van de Riveroak Redskins) en afgelopen zaterdag speelde zijn zoon met zijn team tegen de Stockton Bears. Met nog één minuut te spelen, gebeurde er dit.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Kamerlid weer bedreigd door dierenactivisten

Tweede Kamerlid Gert Jan Oplaat is opnieuw schriftelijk bedreigd door dierenactivisten. Dat heeft de VVD'er vrijdag laten weten. De VVD-landbouwwoordvoerder in de Tweede Kamer werd in 2003 met de dood bedreigd door radicale dierenactivisten.

Ditmaal kreeg Oplaat eind augustus dreigbrieven van de Club Dieren Welzijn. In de brieven dreigen de daders met het in brand steken van Oplaats boerderij in Markelo. Het Kamerlid en zijn gezin worden door de politie extra in de gaten gehouden. De dreigbrieven zijn tevens doorgespeeld aan de AIVD.

''Ik ben niet bang, maar wel erg boos'', zegt de politicius. In de brieven geven de schrijvers niet aan waarom ze Oplaat bedreigen. ''Misschien heeft het te maken met mijn opvatting dat ik het onzinnig vond dat schapen niet geëxporteerd mochten worden in de periode van de blauwtongziekte'', gist hij.

Uitslag 1e vrije training GP Italië

Zojuist is op Monza de eerste vrije training voor de GP van Italië verreden. Sebastian Vettel reed de snelste tijd. Robert Kubica werd tweede, gevolgd door Alexander Wurz die de derde tijd neerzette. Anthony Davidson blies na drie minuten zijn motor op, waardoor de sessie werd stilgelegd.

Uitslag eerste vrije training GP Italië:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 S. Vettel BMW 1:23.26322
2 R. Kubica BMW 1:23.7455
3 A. Wurz Williams 1:23.86819
4 K. Räikkönen McLaren 1:24.0375
5 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:24.19624
6 T. Monteiro Midland F1 1:25.4137
7 R. Doornbos Red Bull 1:25.57819
8 C. Albers Midland F1 1:25.7667
9 T. Sato Super Aguri 1:26.70820
10 S. Yamamoto Super Aguri 1:27.31020
11 F. Montagny Super Aguri 1:27.5977
12 G. Mondini Midland F1 1:28.4447
13 A. Davidson Honda geen tijd2
14 P. de la Rosa McLaren geen tijd1
15 F. Massa Ferrari geen tijd1
16 J. Trulli Toyota geen tijd2
17 N. Heidfeld BMW geen tijd1
18 R. Schumacher Toyota geen tijd2
19 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso geen tijd3
20 S. Speed Scuderia Toro Rosso geen tijd1
21 N. Rosberg Williams geen tijd1
22 M. Webber Williams geen tijd1
23 C. Klien Red Bull geen tijd1
24 D. Coulthard Red Bull geen tijd1
25 F. Alonso Renault geen tijd
26 G. Fisichella Renault geen tijd
27 M. Schumacher Ferrari geen tijd
28 R. Barrichello Honda geen tijd
29 J. Button Honda geen tijd

CSKA hakt in bonussen van spelers

CSKA Moskou wil de bonussen voor de voetballers in de komende periode drastisch gaan beperken. Deze maatregel is nodig om de bouw van een nieuw stadion te versnellen.

De salarissen van de spelers zullen wel intact blijven, de premies variëren bij topwedstrijden en Champions League-wedstrijden van 3.000 tot 40.000 euro. Voor de bouw van het nieuwe ultramoderne stadion moet 100 miljoen euro worden ingebracht. Het voornemen van de club moet overigens nog officieel worden goedgekeurd door clubpreses Yevgeni Giner.

Alkmaar noemt 'pleintje' naar Rudi Carrell

Alkmaar, de geboortestad van Rudi Carrell, heeft een klein 'pleintje' naar de onlangs overleden tv-ster genoemd. De Alkmaarse burgemeester Marietje van Rossen maakte dat nieuws gisterenmiddag bekend bij de presentatie van de biografie van Rudi Carrell, 'Een leven voor de show'. Een straat in een nieuwbouwwijk naar Carrell (geboren als Rudolf Kesselaar) vernoemen, vond het stadsbestuur niet passend. Het hernoemen van een al bestaande straat in het oude centrum te lastig, dus werd het een nog onbenoemd plaatsje.

De Rudi Carrellplaats laat echter bij nogal wat Alkmaarders de wenkbrauwen fronsen. Het gaat om een godvergeten hoekje van enkele vierkante meters in een steegje in de oude binnenstad, waar niemand ooit komt als je er niks te zoeken hebt (niet woont). Het Noordhollands Dagblad omschrijft het als ''een soort glop, een paar vierkante meter klinkers met een lantaarn en wat struiken, die als ze blad dragen de deprimerende aanblik kunnen wegnemen op wat onaanzienlijke nieuwbouwschuurtjes.''

Eerst wilde het gemeentebestuur het steegje naar Carrell vernoemen, maar daar was één van de twee bewoners op tegen. Vandaar dat het oog viel op de paar vierkante meters grond. Maar daar heeft volgens de gemeente vroeger wel theater Het Gulden Vlies deels gestaan, het podium waar de jonge Carrell zijn eerste stappen op het toneel zette. Een plaquette die daar ooit is gemonteerd, meldt dat ook. Overigens wel met een schrijffout: Rudy in plaats van Rudi.

Zie hier een foto van de Rudi Carrell-plaats

Wat is Dit: Opgave 44 - Uitslag

De eerste vierde ronde van dit kwartaal is een feit. Ik heb het laatste plaatje nog enigzins aangepast om het wat makkelijker te maken want jullie zaten t/m de derde ronde niet eens in de buurt. Die aanpassing had dan ook resultaat want 3 kwartier na plaatsing volgde het juiste antwoord: eierdopje. Het was TheYoung1 die dat als eerste zag. Gefeliciteerd!
In de lift gaan mee: Rio, lapschwanz, livelink, level1, rdehaan, lolz, en zjosken

De volgende Wat is Dit is al bezig. Deze is gisteren begonnen. Maandag 11 september is er geen WiD. De volgende WiD begint dinsdag 12 september om 12.00 uur. Veel succes met Opgave 45.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: eierdopje:

Opgave 45!

IBM begint uitlevering Wii-chips

IBM heeft vannacht bekend gemaakt dat de Broadway CPU chip voor de Wii klaar is en dat ze begonnen zijn met het uitleveren van de chip. Het goede nieuws is dat deze uiteindelijke versie van de chip 20% minder energie gebruikt en ook minder warmte afgeeft dan eerdere versies.

De Wii staat gepland voor een wereldwijde release in het vierde kwartaal van 2006, maar een exacte datum is nog niet bekend.

Operatie Owen succesvol verlopen

Michael Owen heeft in de Verenigde Staten opnieuw een operatie aan zijn knie ondergaan. De club van Owen, Newcastle United, heeft gezegd dat deze operatie succesvol verlopen is, maar dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Owen scheurde zijn knieband tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in de wedstrijd tegen Zweden. Daarnaast werd tijdens een eerdere operatie in het Amerikaanse Colorado ook nog eens geconstateerd dat hij zijn kraakbeen had beschadigd.

"Michael kan nu eindelijk aan zijn herstel beginnen. Er is nog een lange weg te gaan, maar Michael heeft nu wel een doel om zich op te richten. Ik kijk uit naar de dag waarop ik de naam van Michael weer kan invullen op het wedstrijdformulier", aldus Glenn Roeder, de coach van Newcastle United.

Maleisische rechter verbiedt McCurry

Icoon OpmerkelijkHamburgergigant McDonald's heeft een rechtszaak gewonnen tegen een klein Maleisisch eethuis dat de naam McCurry draagt. Na een vijf jaar durend proces bepaalde een Maleisische rechter vrijdag dat het eethuis zijn naam moet veranderen.

De naam McCurry zou makkelijk te verwarren zijn met de naam en activiteiten van McDonald's. De fastfoodreus vond ook dat de bedrijfskleuren en het aantrekken van klanten met een groot verlicht bord hoog boven het restaurant verdacht veel leken op het bedrijfsuiterlijk van McDonald's.

De rechter bepaalde dat 'Mc' niet meer gebruikt mag worden in de bedrijfsnaam. Het eethuis gaat in hoger beroep. De aangeklaagde vindt dat McCurry niets anders is dan een afkorting voor 'Malaysian Chicken Curry'.

Briatore wil kleinere rol bij Renault

Deze week werd bekend dat Flavio Briatore ook in 2007 en 2008 teambaas van Renault F1 blijft. De 56-jarige Italiaan heeft echter wel gezegd dat hij wel een kleinere rol binnen de renstal wil gaan spelen.

"In 2008 zal ik veel gaan delegeren en zal ik proberen om uit de spotlights te blijven," aldus de Italiaan tegenover Gazzetta dello Sport. Briatore zei verder dat er twee redenen waren dat hij zijn contract besloot te verlengen. "Ten eerste het feit dat Renault-president Carlos Ghosn zo enthousiast bezig is met het Formule 1-project. Ten tweede om het team continuïteit te geven, omdat het team ook al Fernando Alonso zal verliezen."

Ellen DeGeneres presenteert Oscars

Icoon FilmActrice en comédienne Ellen DeGeneres presenteert in februari de uitreiking van de Oscars. Dat meldde de organisatie van de Academy Awards, zoals de prestigieuze filmprijzen officieel heten, vrijdag op haar website.

De 48-jarige Degeneres speelde in het verleden in diverse televisieseries. In de jaren negentig kreeg ze bekendheid door haar rol in de naar haar genoemde serie Ellen. Daarin maakte haar personage bekend homoseksueel te zijn. De actrice kwam tegelijkertijd ook in het echt uit de kast. Momenteel heeft ze haar eigen talkshow: The Ellen DeGeneres Show.

Het is niet voor het eerst dat Degeneres een dergelijke prijsuitreiking presenteert. Eerder was ze al het gezicht van de Emmy Awards en de Grammy Awards. De uitreiking van de Oscars vindt op 25 februari in Hollywood voor de 79e keer plaats.


Ellen DeGeneres in actie

PvdA zoekt/zocht klapvee

OpmerkelijkDe PvdA zoekt mensen die tijdens de komende tv-debatten van leider Wouter Bos bereid zijn om te 'klappen en juichen op het juiste moment'. In een vacature op de website van de sociaal-democraten stond dat de PvdA in de laatste periode van de verkiezingen vaak benaderd wordt door tv programma's om publiek te leveren. ''Alle politieke partijen die aan het tv debat meedoen mogen dan hun vrijwilligers meenemen. In die laatste periode is het van groot belang voor de PvdA politici die in de programma's optreden om zich gesteund te voelen door een enthousiaste, vrolijke en onvermoeibare achterban.''

In de vacture stond verder: ''Wat vragen wij? .. Enthousiaste, vrolijke en onvermoeibare vrijwilligers, die klappen en juichen op het juiste moment.''

Volgens de PvdA betreft het 'iets' dat helemaal niet op de website had mogen staan. Het is er per abuis opgezet en snel off-line gehaald toen weblog GeenStijl er gisteren aandacht aan besteede. Google-cache doet in zo'n geval echter wonderen.

Met dank aan Ronhui en pberends voor de submit.

Game-muziek Commodore 64 klassiek ten gehore gebracht

Twaalf leden van het Ricciotti ensemble zullen deze maand optreden als het C64 Orchestra. Ze zullen de in de jaren 80 gecomponeerde spelletjesmuziek voor de welbekende homecomputer Commodore 64 op een klassieke manier ten gehore brengen.

De Britse componist Rob Hubbard en de Nederlander Jeroen Tel, die indertijd muziek componeerden voor C64-games, spreken van een jarenlang gekoesterde droom die uitkomt ''nu de muziek van de razend populaire games is te horen zonder de beperkingen van de microchip''. Twaalf leden van het Ricciotti ensemble hebben, onder leiding van dirigent Bas Wiegers en onder toeziend oog van Hubbard en Tel, de uitdaging aangenomen om de muziek op klassieke wijze in te studeren.

Het optreden van het C64 Orchestra wordt begeleid door de speciaal gemaakte videoanimaties van the C-men, gebaseerd op de originele computerbeelden van de bij de nummers horende spellen. Op 22 september is de première in Apeldoorn. Een week later speelt het ensemble van het Productiehuis Oost Nederland in de Westergasfabriek in Amsterdam.



Rainbow Six Vegas ook naar de PSP

Ubisoft heeft aangekondigd dat Rainbow Six Vegas ook naar de PlayStation Portable zal komen. De game komt ook op de PS3 en Xbox 360 uit, eind dit jaar, en de PSP versie zal wat extra features bevatten.

Deze extra features zijn bijvoorbeeld twee nieuwe karakters en exclusieve modes zoals Terrorist Hunt en Survival. Daarnaast zullen er ook zes maps uit de oude series aan de PSP-versie worden toegevoegd. Een datum is nog niet bekend.

Boete dreigt voor Beenhakker

Leo Beenhakker beleeft voorlopig weinig plezier aan zijn baan als bondscoach van Polen. Na de slechte start in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal in 2008, krijgt Beenhakker nu ook de Poolse arbeidsinspectie op zijn dak. Dit omdat hij zijn functie tot nu toe zonder werkvergunning uitoefent.

Mocht Beenhakker worden veroordeeld, dan moet hij een boete betalen van 250 euro. De Poolse bond zal in dat geval 750 euro moeten betalen. Bovendien mag de voetbalbond dan een jaar lang geen buitenlandse werknemers aannemen.

Devil May Cry 4 laat zich ook zien in nieuwe screens

Het lijkt erop dat Sony toestemming heeft gegeven om met nieuwe info te komen over PS3-games, want ook van Devil May Cry 4 zijn er nieuwe screens verschenen, waarvan een aantal scans van mindere kwaliteit. Verder schijnt de game op een constante framerate van 60 beelden per seconde te draaien.

Er is ook meer info verschenen over het verhaal:

spoiler
In de game speel je niet als Dante, maar de focus zal meer liggen op Nero. Echter Nero is niet Vergil van DMC3 of DMC1. Nero zal een groep soldaten leiden om Sparda nieuw leven in te blazen, maar Dante gooit hierbij roet in het eten. Volgens de makers zullen mensen Dante niet meer herkennen, waarom zal duidelijk worden in het verhaal.











Met dank aan tain voor het melden van dit nieuws in het PS3-topic

'Geen afname tolerantie homoseksualiteit'

De tolerantie van Nederlanders tegenover homoseksualiteit is niet afgenomen. Het Sociaal- en Cultureel Planbureau concludeert dat in een studie die vrijdag is gepresenteerd.

De laatste jaren zijn er met de regelmaat van de klok berichten in het nieuws geweest over homo's die werden belaagd door met name allochtone jongeren op straat of op school. Volgens het SCP oordelen allochtonen vaak negatiever over homoseksualiteit dan autochtonen, maar wil dat niet zeggen dat de tolerantie daardoor over het algemeen afneemt.

Allochtonen
Verder onderzoek is volgens het instituut nodig. Het SCP ziet vooralsnog geen link tussen de groei van het aantal allochtonen in Nederland en de vermeende afname van tolerantie voor homo's. Weliswaar zijn nu veel allochtone groepen negatief over homoseksualiteit, maar volgens het SCP kan die mening de komende jaren veranderen.

Op diverse internetsites die vooral bezocht worden door allochtone jongeren blijkt dat met name meisjes jongens corrigeren als die heftige uitspraken doen over homo's. Het SCP ziet daarin een bewijs van de discussies binnen de allochtone wereld over homo's en homoseksualiteit.

Vijf procent
Het SCP constateert dat diverse onderzoeken die sinds de jaren tachtig zijn uitgevoerd, aangeven dat 5 procent van de Nederlanders negatief oordeelt over homoseksualiteit. Het SCP denkt dat die groep de komende jaren niet zal veranderen. De meningen binnen die groep lijken, schrijft de organisatie, bepaald te zijn door etniciteit en religie.

Het SCP constateert dat één op de tien Nederlanders negatief oordeelt over homo's die samenwonen; 22 procent wijst af dat homoparen tegenwoordig kunnen trouwen en 34 procent wijst adoptie van kinderen door homo's af. Meer dan de helft, 51 procent, van de Turken staat negatief ten opzichte van homoseksualiteit, 48 procent van de Marokkanen, 35 procent van de Antillianen en 21 procent van de Surinamers. Bij autochtone stedelingen zou dat percentage op 11 liggen.

Het COC schrijft in een reactie op het rapport dat emancipatie van homo's in Nederland nog steeds hard nodig is. De belangenorganisatie van homo's roept politieke partijen op bij de komende verkiezingen aandacht te eisen voor sociale acceptatie van homoseksualiteit.

[upd] België arresteert 17 extreemrechtse terreurverdachten

TerrorismeIn België is gisteren een grootscheepse politieactie gehouden tegen extreemrechts. Honderd agenten van de federale politie deden op twintig verschillende plaatsen in het land huiszoekingen en verrichtten 17 arrestaties. Volgens de Belgische justitie gaat het om mensen die aanslagen wilden plegen op de basisstructuren van het land om het zo te ontwrichten met als uiteindelijke doel een staatsgreep. Onder de arrestanten bevinden zich 10 militairen. De politie nam onder meer munitie, explosieven, ontstekers voor landmijnen en een zelfgemaakte bom met ontsteker in beslag.

Hoofdverdachte is de militair Thomas B. uit de kazerne in Leopoldsburg, even ten zuiden van Eindhoven. B. is lid van de beweging 'Bloed-Bodem-Eer-Trouw' (BBET), een afscheuring van de Vlaamse afdeling van de wereldwijde neo-nazistische skinheadbeweging Blood and Honour. Volgens de federaal procureur hebben alle verdachten gemeen dat ze racistisch gedachtengoed koesteren alsmede xenofobie, negationisme (ontkenning van de Holocaust), antisemitisme en neonazisme.

Lidmaatschap
Onder de recent aangenomen anti-terroristische Belgische wetgeving is het lidmaatschap van een antidemocratische organisatie reeds voldoende om te worden veroordeeld. Het onderzoek tegen de groep is twee jaar geleden al begonnen. De verdachten zullen nog vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Er zijn volgens de openbare aanklager in België overigens ook banden tussen de nu aangehouden groep en de Nederlandse extreemrechtse beweging Nationale Alliantie.

Update 10.09 uur
Gisteren zijn er van de 17 arrestanten al vijf verhoord. Daarvan zijn er inmiddels vier op vrije voeten gesteld door de onderzoeksrechter in het Belgische Dendermonde. Een is formeel aangehouden. De andere verdachten zullen vandaag horen of ze vrijkomen of vast worden gezet.

Naast explosieven, wapens en een ontwerpbrief om een aanslag op te eisen, zijn er ook documenten aangetroffen waarin de groep het had gemunt op joden, allochtonen en bepaalde personen, zo melden de Belgische media vandaag.

Met dank aan Nyrem, calvobbes, YellowBlacks, AgentSteel, Kozzmic, IronMikey, Alex858 en Joost-mag-het-weten voor de submit.

Xbox 360 dashboard ontwikkelaars vragen om feedback

In een blog van een ontwikkelaar van het Xbox 360 dashboard is te lezen dat ze op zoek zijn naar suggesties en opmerkingen over het dashboard. Je kunt in de reacties jou suggesties plaatsen en ze zullen de reacties door lezen. Eventuele goede suggesties (of als genoeg mensen ergens om vragen) zullen dus misschien wel verwerkt worden in een nieuwe update.

In diezelfde blog is ook te lezen dat er deze herfst een nieuwe update zit aan te komen voor de Xbox 360. De precieze inhoud en datum zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Donner laat radicale moslimleider volgen

PolitiekDe Pakistaanse radicale moslimleider Mohammad Anas Noorani Siddiqui zal gedurende zijn bezoek aan Nederland nauwlettend in de gaten worden gehouden. Dat zegde minister Piet Hein Donner de Tweede Kamer gisteren toe tijdens een debatje over het bezoek van de omstreden moslimgeestelijke. Mocht hij over de schreef gaan, dan wordt hij subiet het land uitgezet.

Het debat was aangevraagd door Kamerlid Geert Wilders. Die wilde het liefst dat Donner de moslimleider meteen oppakt en terugstuurt. Veel Kamerleden waren het grotendeels met Wilders eens, maar steunden een motie met die strekking niet. Wel riep een meerderheid de regering op in de toekomst strengere regels te hanteren bij het verlenen van visa aan dergelijke moslimleiders.

Vrijwel alle fracties vonden het, in navolging van Wilders, ook vreemd of onbegrijpelijk dat Anas Noorani, die inmiddels in ons land is, een visum heeft gekregen. Maar volgens Donner is de Pakistaan in het verleden ook al in Nederland geweest en heeft hij, voorzover bekend, toen geen uitspraken gedaan waarvoor hij strafrechtelijk kon worden vervolgd. De man heeft ook een visum voor andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

Mohammad Anas Noorani Siddiqui gaat in ons land een internationale conferentie leiden in de Amsterdamse Taibah-moskee. De leider dreigde afgelopen jaar als gevolg van de Deense spotprenten, met de doodstraf tegen iedereen die de profeet Mohammed beledigt. Hij is een vooraanstaand lid van de Jamiat Ulema Pakistan, een groep die eerder een fatwa steunde die ten grondslag lag aan de aanslagen van 11 september 2001. Donner wees er tijdens het debat op dat de partij ook deel uitmaakt van de Pakistaanse regeringscoalitie.

FIFA vermijdt conflict met bonden grote landen

De poging van de wereldvoetbalbond FIFA om de grote voetballanden te verplichten een hoogste afdeling te hanteren met achttien clubs, is gestrand. Engeland, Italië en Spanje liggen dwars.

Al jaren bestaan de competities in die landen uit twintig clubs. De voetbalbonden van die landen dreigden met een conflict als de FIFA hen zou verplichten dat aantal terug te brengen tot achttien. De FIFA had met inkrimping gehoopt ruimte te scheppen op de overvolle internationale voetbalkalender.

"De FIFA heeft verklaard dat een dergelijke verplichting niet bestaat", aldus de Europese overkoepelende organisatie voor professionele voetbalbonden EPFL. "De gesprekken hebben de status van een open discussie."

US Open: Davydenko naar laatste vier

Nikolay Davydenko heeft zich in New York geplaatst voor de halve finales van de US Open. Na drie uur en drie kwartier en vijf sets versloeg de Rus zijn Duitse tegenstander Tommy Haas.

Alle spanning van de wedstrijd balde zich samen in de vijfde set. In de vijfde game van die set leek de beslissing te vallen toen Davydenko de service van de Duitser wist te breken en op 3-2 kwam. Nadat hij zijn eigen game had gewonnen, brak Davydenko ook de volgende servicegame van Haas en kwam op 5-2.

Nadat hij een medische behandeling had ondergaan, wist Haas zich nog één keer terug te vechten. Hij brak de service van zijn tegenstander en won zijn eigen servicegame en kwam tot 5-4. Davydenko serveerde opnieuw voor de wedstrijd en kreeg opnieuw een breekpunt tegen, maar ditmaal wist de Rus zijn servicegame wel te behouden en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Game-muziek Commodore 64 klassiek ten gehore gebracht

GamesTwaalf leden van het Ricciotti ensemble zullen deze maand optreden als het C64 Orchestra. Ze zullen de in de jaren 80 gecomponeerde spelletjesmuziek voor de welbekende homecomputer Commodore 64, op een klassieke manier ten gehore brengen.

De Britse componist Rob Hubbard en de Nederlander Jeroen Tel, die indertijd muziek componeerden voor C64-games, spreken van een jarenlang gekoesterde droom die uitkomt ''nu de muziek van de razend populaire games is te horen zonder de beperkingen van de microchip''. Twaalf leden van het Ricciotti ensemble hebben, onder leiding van dirigent Bas Wiegers en onder toeziend oog van Hubbard en Tel, de uitdaging aangenomen om de muziek op klassieke wijze in te studeren.

Het optreden van het C64 Orchestra wordt begeleid door de speciaal gemaakte videoanimaties van the C-men, gebaseerd op de originele computerbeelden van de bij de nummers horende spellen. Op 22 september is de première in Apeldoorn. Een week later speelt het ensemble van het Productiehuis Oost Nederland in de Westergasfabriek in Amsterdam.



Een werkgeheugen van 'maar liefst' 64 kB.


Zie voor meer gamesnieuws FOK!games!

Aragones onder vuur

Bondscoach Luis Aragones ligt opnieuw zwaar onder vuur bij Spanje. Woensdag ging Spanje met 2-3 onderuit bij Noord-Ierland en de Spaanse pers eiste in duidelijke bewoordingen het ontslag van de bondscoach.

"Ik neem mijn verantwoordelijkheid, ik heb het tactisch verkeerd aangepakt. Maar ik denk er niet aan om op te stappen. Ik ben blij met mijn job en wil graag doorgaan," aldus Aragones. Voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zei Aragones nog dat hij zou opstappen als Spanje de kwartfinales niet haalde. Spanje ging er voor de kwartfinales uit, maar ondanks de hevige kritiek bleef Aragones toch aan als bondscoach.

40-jarige Hassan gaat maar door

Voetballer Hossam Hassan denkt er niet aan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De inmiddels veertigjarige Egyptische voetballer, met liefst 170 interlands achter zijn naam, heeft weer een contract getekend. Het komend jaar speelt de Egyptische aanvaller voor Tersana, dat uitkomt in de hoogste klasse in zijn land.

De transfermarkt was eigenlijk al gesloten, maar de Egyptische voetbalbond streek met de hand over het hart nadat twee spelers van Tersana om het leven kwamen bij een auto-ongeluk. Daarnaast zat Hassan, nog steeds erg populair in eigen land, juist even zonder club.

Door zijn nieuwe contract kan Hossam Hassan op jacht gaan naar een record, dat van Egyptisch topscorer aller tijden. Momenteel heeft hij 162 maal gescoord, slechts acht goals minder dan Hassan Al Shazli.

Beelden Bin Laden met kapers 11 september

TerrorismeDe Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft gisteren video-beelden uitgezonden waarop Osama bin Laden staat samen met twee van de kapers van 11 september 2001. Op de beelden is te zien hoe de terroristen de aanslagen op New York en Washington voorbereiden, aldus Al-Jazeera.

Volgens Al-Jazeera zijn het de eerste beelden die aantonen dat de leiding van het terreurnetwerk al-Qaeda betrokken was bij de planning van de aanslagen. De video, die kort voor de aanslagen van 11 september is opgenomen, is een productie van As-Sahab, de persafdeling van al-Qaeda.

Op de uitgezonden tv-beelden is te zien hoe Bin Laden door een bergachtig gebied wandelt in het gezelschap van tientallen mannen. Op een gegeven moment richt Bin Laden zich tot de camera en roept op te bidden voor het succes van de aanslagen: ''Ik vraag jullie voor hen te bidden en God te vragen hen te laten slagen.''

Na deze video zond Al-Jazeera twee zelfmoordvideo's uit van twee van de kapers - Wail al-Shehri en Hamza al-Ghamdi - die zich later met vier vliegtuigen te pletter vlogen tegen Amerikaanse gebouwen, waaronder het WTC.

Cissé niet tegen FC Twente

Roda JC kan komend weekend in de uitwedstrijd tegen FC Twente niet beschikken over Sekou Cisse. De Ivoriaan heeft nog teveel last van een dijbeenspier.

De club uit Kerkrade wil de aanvaller nu laten onderzoeken in het ziekenhuis om te kijken hoe ernstig de kwetsuur is. Daarnaast loopt er ook nog steeds een onderzoek van de aanklager betaald voetbal naar hem voor zijn vermeende kopstoot in de wedstrijd tegenExcelsior.

US Open: Federer te sterk voor Blake

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. De titelverdediger was met 7-6 (7),6-0,6-7 (9) en 6-4 te sterk voor de Amerikaan James Blake.


In de eerste set was de Amerikaan zeker niet de mindere van de nummer één van de wereld. Blake zette met agressief spel Federer onder druk en de fraaie winners volgden elkaar snel op. In de eerste set verloor Blake in de negende game zijn service, maar hij toonde veerkracht door direct terug te breken. In de tiebreak wist hij zich van 1-3 naar 6-4 terug te knokken, maar verprutste vervolgens drie setpoints.

De tweede set was vrij eenvoudig voor Federer. In de tiebreak van de derde set verspeelde Blake vier setpoints en Federer een matchpoint, maar de Amerikaan pakte alsnog de setwinst. Federer begon vervolgens wat matig aan de vierde set, maar nadat hij op 0-1 drie breakkansen had weggewerkt, wist hij alsnog de de vierde set en de wedstrijd te pakken.

DVD: Medea

Theo van Gogh's Medea. Hoppa, meteen beladen. Gelukkig past dat wel bij een Griekse tragedie, dat is bij voorbaat al sinister. Al eerder gebruikte Theo een tragedie als gietvorm. Najib en Julia is duidelijk geënt op het overbekende verhaal van Romeo en Julia. Theo heeft in zijn variant van Medea het geheel verplaatst van de oude Grieken naar de Nederlandse politiek. Dat ook hier genoeg te halen valt voor een kritische filmmaker, hoeft niet echt uitgelegd te worden. De bouwfraude. Balkenende I, II & III en de D66. De LPF. Connie van de Oudenallen.

DVD: Laguna Beach - The Real Orange County



Na het succes van de serie Orange County, een fictief verslag over de beslommeringen van een aantal rijke tieners uit Californië, leek het voor MTV de tijd om de wereld te laten zien hoe het echte leven van tieners uit dit gebied eruit ziet. En, om het een beetje interessant te houden, zijn ook hier de rijke tieners het onderwerp. Ze zijn allemaal bewoners van het gebied Orange County, maar dan woonachtig bij de kust van Laguna Beach.

Fuck that corpse

Wie dacht dat het nieuwe FOK!weblog troetelkind ArchEnemy een totaal wereldvreemd beeld heeft neergezet in zijn column over Hector van der Made heeft natuurlijk gelijk. Zo af en toe lees je echter iets dat je met de neus op de feiten drukt. Zo ook dit stukje over de heer Nicholas Grunke die verliefd werd op een foto die in de krant stond.

Helaas voor Nicholas was Laura Tennessen, de dame in kwestie, al overleden en waren de mogelijkheden beperkt. Maar liefde overwint natuurlijk alles en zo toog Nicholas met zijn tweelingbroer Alex en vriendje Dustin Radke naar het kerkhof om Laura op te graven en te 'verleiden'.

De heren waren overigens wel goed voorbereid: "In a police interview, Radke said that he and the Grunke brothers stopped at a Wal-Mart to buy condoms on their way to the cemetery.". Tja, voor je het weet zit je met de voogdij over een halve zombie (© ArchEnemy).

Het is een vreemde wereld, maar als het bovenstaande je niet aanstaat, is crematie ook nog een optie...

oh ja, niet geschikt voor de gevoelige lezer

Rednecks TV

Rednecks, zeg maar een beetje figuren die je ziet in een serie als The Dukes of Hazzard, ze worden in Amerika altijd neergezet als domme figuren.

Maar wat blijkt Rednecks gaan wel degelijk met hun tijd mee, ze maken zelfs hun eigen tv programma's die echt geweldig zijn om te zien, de afleveringen staan op die website en ze geven een redneck kijk op het leven, over geld lenen, of een bikinicontest of zelfs over GoogleAds.

Dus goed onthouden Rednecks zijn niet dom maar:

quote:
in modern usage, predominantly refers to a particular stereotype of individuals living in Appalachia, the Southern United States, the Ozarks, and later the Rocky Mountain States and the Central Valley of California.
Yahoooo

Tattoo test

Een item over crusty demons zou je eigenlijk verwachten bij onze collega's van FOK! games, ware het niet dat deze website wel iets met het spel te maken heeft maar niet over het spel gaat, snap je het nog ?

Nee, op de site kun je zelf een tattoo kiezen, de plek kiezen en vervolgens kijken hoe het staat, da's dus altijd beter dan eerst de tattoo zetten en dan tot de conclusie komen dat het niets is.

Met dank aan the_fluffy voor de submit

Vreetgrage python gered

OpmerkelijkDe brandweer van Kampung Djabor in Maleisië heeft een te gulzige python gered. De zes meter lange slang had net een ruime maaltijd achter de rug die bestond uit een zwanger schaap, toen het reptiel erachter kwam dat ze niet meer in staat was om te kruipen.

De plaatselijke bewoners belden in paniek de brandweer. Deze heeft de slang kunnen weghalen zonder dat het beest verzet bood. Samen met haar lunch woog de slang 90 kilo. De slang is nu in een dierentuin te bezichtigen. Er is nog niet besloten of het dier weer wordt uitgezet in de natuur.

Pythons eten over het algemeen kleine knaagdieren, vogels en reptielen. Overigens beweren de plaatselijke bewoners dat ze in het verleden pythons hebben gezien die openbarstten, nadat ze te veel hadden gegeten.



De bewuste python

Met dank aan Sessy voor de herschreven submit.

Politie luistert vaker en langer af

PolitieWoningen en gevangenissen worden steeds vaker gedurende lange tijd afgeluisterd door de politie. De interne toetsingscommissie van het Openbaar Ministerie (OM) behandelde vorig jaar 38 verzoeken om te mogen afluisteren.

In 2000 lag dat aantal op acht, in de tussenliggende jaren gebeurde het gemiddeld zo'n twintig keer per jaar. Dat bleek donderdag uit een onderzoek van het tv-programma NOVA.

Van de 38 adviezen hadden de meeste betrekking op het afluisteren van woningen. Het OM wilde niet zeggen hoe de verdeling tussen gevangenissen en woningen precies ligt.

Penitentiaire inrichtingen
Sinds januari 2000 mag de politie in het geheim microfoons in woningen en bezoekersruimten van penitentiaire inrichtingen plaatsen. Daarmee kan een verdachte van bijvoorbeeld moord, afpersing of terrorisme 24 uur per dag worden afgeluisterd. Maar dat mag alleen als het college van procureurs-generaal het op basis van een advies van de Centrale Toetsingscommissie (CTC) heeft goedgekeurd. Bovendien moet de rechter-commissaris toestemming geven.

Annelies Röttgering, voorzitter van de Vereniging van Strafrechtadvocaten, uitte in NOVA haar bezorgdheid. ''Als de politie een nieuw middel heeft, zijn ze snel geneigd om dat middel ook in minder zware gevallen in te zetten. Daarom is het belangrijk om in de gaten te houden wat er in de praktijk met de inzet van zo'n dwangmiddel gebeurt.''

Joep Lindeman van het Willem Plompe Instituut van de Universiteit Utrecht deed onderzoek naar afluisteren en pleitte in de uitzending voor een evaluatie van de afluisterpraktijken. ''We weten niet wat het resultaat is van dat afluisteren. Vaak kan het erg tegenvallen, zijn er technische problemen en kost het veel geld. Bovendien is het een zeer zware inbreuk op de privacy. De vraag is of het wel voldoende oplevert om het te blijven gebruiken?''

'Vrouwenbesnijdenis moet uit taboesfeer'

BinnenlandsDe gemeente Den Haag gaat met diverse migrantenorganisaties in gesprek om vrouwenbesnijdenis uit de taboesfeer te halen. In de gespreksgroepen, die de GGD Den Haag opzet, nemen migranten, migrantenorganisaties en sleutelfiguren uit de gemeenschappen plaats. Dat maakte de Haagse wethouder van volksgezondheid, Bert van Alphen, donderdagochtend op het stadhuis bekend.

Het actieplan van Den Haag is onderdeel van een landelijk proefproject van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om vrouwenbesnijdenis tegen te gaan. Aan de proef, waarvoor 3 miljoen euro beschikbaar is gesteld, doen verder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Tilburg mee.

Taboe opheffen
Het coördinatiecentrum Vrouwelijke Genitale Verminking van de GGD Den Haag gaat de gespreksgroepen opzetten. ''Er rust een taboe op vrouwenbesnijdenis, dat moet bespreekbaar worden'', aldus Van Alphen. De sleutelfiguren daarbij zijn volgens hem religieuze leiders.

Van Alphen is stellig in zijn afkeur van vrouwenbesnijdenis. ''Ik vat het op als kindermishandeling. Het is een zaak van de lange adem, maar we zijn vasthoudend.''

Hij kreeg tijdens de presentatie steun van Zahra Naleie, algemeen coördinator van de Federatie Somalische Associaties Nederland. ''In Somalië zeggen de mensen: 'de besnijdenis is een traditie, het moet doorgaan'. We zullen onze krachten moeten bundelen om te voorkomen dat Somalische meisjes uit Nederland naar hun vaderland gaan om daar besneden te worden'', zegt Naleie.

Den Haag heeft 600.000 euro gekregen om het project te bekostigen. De pilot gaat twee jaar duren, waarna de resultaten in de verschillende steden worden vergeleken.

Stomdronken Britse toeristen vallen van balkon

Vijf jonge Britse toeristen zijn dit jaar al gestorven op het Spaanse eiland Ibiza door een val van hun balkon doordat ze onder invloed waren van alcohol of drugs.

Volgens de Spaanse krant El Pais verhogen hotels op het vakantie-eiland hun balkonrelingen om te voorkomen dat stomdronken toeristen hun dood tegemoet vallen. De plaatselijke autoriteiten wijten de ongelukken vooral aan de grote alcoholinname van de Britse toeristen.

Britse jongeren staan erom bekend dat ze tijdens een avondje uit veelal proberen zo snel mogelijk ladderzat te worden.

Amerikaanse verkoopcijfers

Vandaag binnen, de Amerikaanse verkoopcijfers. We hebben zowel de top 10 software als de hardwaresales:

Top 10 Software:
01 PS2 MADDEN NFL 07 - 885,000
02 360 MADDEN NFL 07 - 477,000
03 360 DEAD RISING - 337,000
04 XBX MADDEN NFL 07 - 253,000
05 PS2 FFVII: DIRGE OF CERBERUS - 200,000
06 NDS NEW SUPER MARIO BROS - 179,000 / 1,208,000
07 PS2 NCAA FOOTBALL 07 160,000 / 652,000
08 PS2 MADDEN NFL 07: HALL OF FAME - 127,000
09 PS2 GRAND THEFT AUto: LIBERTY CITY STORIES 102,000 / 700K?
10 360 MADDEN NFL 07: HALL OF FAME - 92,000

Hardware:
Game Boy Advance 156k
GameCube 41k
Nintendo DS 278k
PlayStation 2 262k
PlayStation Portable 146k
Xbox 9k
Xbox 360 204k

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.