Steeds meer gereformeerde jongeren moslim

Icoon BinnenlandsTientallen gereformeerde jongeren bekeren zich jaarlijks tot de islam. Dit aantal is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat stelt de stichting Evangelie & Moslims vrijdag in het Nederlands Dagblad.

De jongeren zouden zich vooral aangetrokken voelen tot de eenvoud en overzichtelijkheid van de islam. Het gaat per jaar niet om massa's mensen, maar volgens de stichting zal de stijgende lijn zich hoogstwaarschijnlijk voortzetten, omdat jongeren steeds meer in contact komen met moslims van hun eigen leeftijd.

Sinds de komst van Islamitische gastarbeiders naar Nederland gebeurde het volgens de stichting sporadisch dat Nederlandse jongens of meisjes met een islamitische partner zich bekeerden. Dat reformatorische jongeren zich uit volle overtuiging aansluiten bij de islam is volgens hen echter een geheel nieuwe ontwikkeling.

De stichting vindt dat kerken zich meer zouden moeten verdiepen in de islam. "Als jongeren dan in contact komen met moslims en vragen hebben over het verschil tussen christendom en islam, kan het helpen als er in de kerk een jongerenwerker is naar wie ze toe kunnen". De ervaring leert volgens woordvoerder Cees Rentier van de stichting dat jongeren die eenmaal moslim zijn geworden niet snel meer op andere gedachten te brengen zijn.

Met dank aan DJMO voor de submit.