FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 september 2006

Enkele radiostations en liedjes Vice City Stories bekend

De radiostations en de daarbij behorende liedjes vormen altijd een wezenlijk onderdeel van de gameplay in de GTA games. Om de jaren '80 sfeer in GTA: Vice City Stories beter tot zijn recht te laten komen zal het spel vol zitten met hits die voornamelijk uit dat decennium afkomstig zijn. Een volledige lijst van alle radiostations en hun playlists is helaas nog niet beschikbaar, maar alvast wel een klein gedeelte daarvan.

V-Rock
Ratt - 'Round and Round' (1984)
Dokken - 'Breaking the Chains' (1981)
Ronnie James Dio - 'Holy Diver' (1983)

Wave 103
Yazoo - 'Don't Go' (1982)
Human League - 'Love Action (I Believe In Love)' (1981)
Japan - 'Quite Life' (1979)

Paradise FM
Sister Sledge - 'Lost In Music' (1979)
Phreek - 'Weekend (Tonight is Party Time)' (1978)

Onbekend
Foreigner - 'I Want To Know What Love Is' (1984)

Castle Crashers laat zich zien in gameplay footage

Double Dragon ontmoet Gauntlet. Zo valt de gameplay van The Behemoths Castle Crashers het best te omschrijven. Vandaag is er een filmpje van het spel online gekomen, opgenomen op de Penny Arcade Expo dit jaar.

Duidelijk is dat de uiterst hyperactieve gameplay met name geschikt zal zijn voor Xbox Live Arcade, waar het spel begin 2007 op uit zal komen. Hoe lang het 2D inhakken op grote hoeveelheden vijanden daadwerkelijk leuk blijft, zal dan ook blijken.




PvdA hekelt zorgbeleid CDA

Icoon PolitiekPartijvoorzitter Michiel van Hulten van de PvdA heeft zaterdag stevig uitgehaald naar het verkiezingsprogramma van het CDA. Vooral de volksgezondheidplannen moesten het ontgelden. Van het CDA-voorstel om 4 miljard euro te bezuinigen op de zorg, zullen ouderen en chronisch zieken de dupe worden.

Dat zei Van Hulten tijdens een PvdA-bijeenkomst in Amsterdam. "Hoe bezuinig je 4 miljard euro? Door de huisarts uit het basispakket te halen. En de mondzorg. En de verloskundige. En de kraamzorg. En de helft van de geneesmiddelen. En door ouderen die in een verpleeghuis wonen honderden euro's huur per maand te vragen. Het CDA legt de rekening neer bij die mensen die hem niet kunnen betalen."

Van Hulten betoogde dat met name ouderen weinig goeds te verwachten hebben van het CDA. Die partij spreekt volgens hem "met droge ogen" over het behoud van een welvaartsvaste AOW, terwijl juist dit kabinet de AOW heeft bevroren en daarmee de ouderen in de kou laat staan.

Volgens Van Hulten zijn er zeven manieren waarop het CDA de ouderen de afgelopen jaren heeft 'gepakt': door een lager inkomen, minder huursubsidie, de no claimregeling en een hogere premie in de zorg, een kleiner zorgpakket, duurdere thuiszorg en een stijging van de energienota. Van Hulten noemde dit "de zeven plagen van Verhagen", met een knipoog naar de anti-PvdA-leus van CDA-fractieleider Maxime Verhagen: "Met Bos ben je de klos."

Uitslagen Eredivisie 09/09/2006

Er werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - PSV 1-3
8' Messoudi 1-0
14' Méndez 1-1
21' Méndez 1-2 (assist Koné)
45'+4Farfán 1-3 penalty

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 14.000.
Méndez , Afellay (PSV).
45+3. Kargbo (Willem II)

Opstellingen

Willem II: Peersman, Wau, Kargbo, Baelum, Valencia, Assou-Ekotto, El Hamdaoui, Imschoot (v.d. Struijk/46), Messoudi (Den Ouden/68), Redan, Bobson (Nieuwendaal/46).

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Reiziger, Méndez (Culina/64), Simons, Cocu, Afellay (Aissati/76), Farfán, Koné.
--------------------------------------------------
Excelsior - SC Heerenveen 3-1
4' Hansson 0-1
12' Bruins 1-1 penalty
72' Bruins 2-1 penalty
82' Slory 3-1 (assist Bruins)

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 3.000.
Grot (Excelsior), Prager, Dingsdag (Heerenveen).
10. Hansson (Heerenveen).

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Gyan (Bandjar/83), v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, Guijo-Velasco, v.Dieren, Bruins (Simr/90), Slory, Grot, Steur.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, J.Drost, Bosvelt, Prager (Tarvajarvi/78), Pranjic, Nilsson (Breuer/ 19), Friend, Alves.

Juventus debuteert in Serie B met gelijkspel

Juventus is nog ver verwijderd van promotie naar de Serie A. Vanmiddag debuteerde de ploeg in de Italiaanse Serie B met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Rimini. Juventus klom met het een winstpuntje naar een puntentotaal van min zestien.

Juventus werd teruggezet naar de Serie B vanwege de betrokkenheid bij een grootscheeps omkoopschandaal. Daarnaast kreeg de club uit Turijn zeventien strafpunten. Juventus heeft nog altijd de stille hoop dat deze laatste sanctie lager uit gaat vallen.

In de zestigste minuut van de wedstrijd opende Matteo Parot de score voor Juventus. De formatie leek op weg naar een zege toen middenvelder Domenico Cristiano van Rimini na een zware overtreding op Pavel Nedved met rood van het veld werd gestuurd. Maar Adrian Ricchiuti wist echter te profiteren van een fout in de defensie van de Oude Dame en liet doelman Gianluigi Buffon kansloos: 1-1.

HSV en Werder Bremen onderuit in Duitse beker

Hamburger SV en Werder Bremen zijn in de eerste ronde van de DFB Pokal uitgeschakeld. HSV ging na verlenging met 3-4 onderuit tegen Stuttgarter Kickers, dat uitkomt in de Regionalliga Süd.

Bij de Noord-Duitsers maakte Joris Mathijsen zijn debuut. Nigel de Jong speelde 66 minuten mee. Werder Bremen moest het na het nemen van strafschoppen afleggen tegen FK Pirmasens, die ook in de Regionalliga Süd spelen. Na 120 minuten stond het 1-1.

Arnold Bruggink scoorde zijn eerste treffer voor Hannover 96. Hij zette zijn ploeg op het goede spoor tegen Dynamo Dresden door de 0-1 te scoren. Hannover 96 won uiteindelijk met 2-3. Bayer Leverkussen kwam goed weg door na het nemen van penalty's te winnen van Tus Koblenz uit de tweede Bundesliga.

US Open: Federer naar finale

Roger Federer heeft zich als eerste weten te plaatsen voor finale van de US Open bij de heren. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg met 6-1, 7-5 en 6-4 de als zevende geplaatste Rus Nikolay Davydenko.

Roger Federer begon uiterst voortvarend aan de wedstrijd. In een mum van tijd won hij de eerste set. In de tweede en derde set kreeg de Zwitser wat meer tegenstand van Davydenko, maar Federer had beide keren aan één break genoeg.

Het is voor Federer voor de zesde achtereenvolgende keer, dat hij in de finale van een grandslamtoernooi staat. Een dergelijke reeks werd voor het laatst neergezet door Rod Laver. De Australiër deed dat 44 jaar geleden.

De andere halve eindstrijd gaat later vandaag tussen de Amerikaan Andy Roddick en de Rus Michail Joezjni.

De Mos hoopt op snelle rentree Yakubu

De rentree van Abubakari Yakubu laat al geruime tijd op zich wachten. De Ghanese voetballer is aan het herstellen van een knieoperatie, waar een stuk kraakbeen werd verwijderd.

Aad de Mos, de trainer van Vitesse, hoopt dat de middenvelder nog voor de winterstop terug bij de selectie is. "Dat idee heb ik wel. Hij heeft de looptraining al hervat", aldus De Mos.

Het is nog onduidelijk waneer verdediger Michael Jansen weer kan spelen. Bij de verdediger is een kastje aangebracht, dat er voor moet zorgen dat hij geen last meer heeft van hartritmestoornissen. De afstelling van het kastje levert echter nog wel wat problemen op.

EU praat met Iran over atoomprogramma

Icoon Iran en EU EU-buitenlandcoördinator Javier Solana is vandaag gesprekken begonnen met de Iraanse nucleaire onderhandelaar Ali Larijani over het Iraanse atoomprogramma. Het is voor Iran een van de laatste mogelijkheden om de Europese Unie voor zich te winnen, voordat de EU zich achter de harde lijn van de Verenigde Staten zal scharen. De VS willen Iran in VN-verband sancties opleggen.

De Europese Unie wil dat Iran in ieder geval zijn atoomprogramma onder toezicht plaatst van het IAEA, de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties. Vooralsnog laat Iran geen VN-inspecties toe. De EU wil door middel van onderhandelingen Iran overtuigen het atoomprogramma te staken. De EU bood samen met de VS, China en Rusland een pakket maatregelen aan, die economische voordelen bood voor Iran. Iran heeft het aanbod echter genegeerd.

De onderhandelingen werden meerdere malen uitgesteld. Larijani had namelijk gesprekken met Spaanse regeringsvertegenwoordigers.

FOK!forum vanavond down wegens update

Icoon Sitenews - Forum Het FOK!forum zal vanmiddag enige tijd onbeschikbaar zijn wegens een update van de achterliggende software. Met de update zal zaterdagmiddag begonnen worden. De verwachte downtime is korter dan een middagje bioscoop, dus je hoeft het forum niet lang te missen.

Het is alweer enige tijd geleden dat er een beetje zinnige update plaatsvond van de software van het forum. Natuurlijk worden er regelmatig kleine wijzigingen doorgevoerd, maar ook voor wat betreft de grotere zaken is er niet stilgezeten.

Zo is er aan de templates - het uiterlijk van het forum - de afgelopen tijd veel bijgeschaafd. De template 'foksilver' is bijvoorbeeld volledig op de pijnbank gelegd, uit elkaar getrokken en op een nettere manier weer in elkaar gezet. De nieuwe versie moet er daardoor tot in de kleine details goed uitzien, en moet makkelijker aan te passen zijn.

Tegelijk met het doorvoeren van deze update zal een nieuwe versie Replique, de forumsoftware, in gebruik worden genomen. In de nieuwe versie 3 (officieel 0.3) zijn een aantal bescheiden nieuwe features terug te vinden. Ook zitten er veel bugfixes en kleine verbeteringen in, en is de stabiliteit beter.

In de periode dat het forum down is, kun je eens een kijkje nemen op één van de vele andere onderdelen van FOK!. Wat dacht je bijvoorbeeld van FOK!sport, FOK!games, de FOK!weblog, het FOK!fotoboek of BigBrother.FOK.nl?

Update 20.16
Over ongeveer een kwartier gaan we dan echt down. Het forum is vermoedelijk vóór middernacht alweer up.

Update 20.40
En we zijn er alweer, bedankt Breuls .

[Upd] Forum vanavond even down

Het FOK!forum zal vanmiddag enige tijd niet beschikbaar zijn. Er wordt namelijk een grote update uitgevoerd op de forumsoftware.

Het is alweer enige tijd geleden dat er een beetje zinnige update plaatsvond van de software van het forum. Natuurlijk worden er regelmatig kleine wijzigingen doorgevoerd, maar ook voor wat betreft de grotere zaken wordt er niet stilgezeten.

Zo is er aan de templates de afgelopen tijd veel bijgeschaafd. De template foksilver is bijvoorbeeld volledig op de pijnbank gelegd, uit elkaar getrokken en op een nettere manier weer in elkaar gezet. Doel: een template krijgen die er ook op de kleinere details goed uitziet en waarin ontwikkelingen beter te volgen zijn. In deze wijziging zitten ook niet-cosmetische aanpassingen, zoals PI's op plaatsen waar je ze nu nog mist.

Deze template-wijzigingen gaan we aanstaande zaterdag doorvoeren.

Tegelijk met het doorvoeren van deze update nemen we de nieuwe Replique in gebruik. Daarvan is versie 3, officieel 0.3, inmiddels afgerond en geschikt voor ingebruikname. Deze nieuwe versie bevat enkele bescheiden nieuwe features, zoals een AT per hoofdgroep, het terugkijken van editgeschiedenis door moderators en nog enkele uitbreidingen, erg veel bugfixes en kleine verbeteringen. Ook is de code onder de loep genomen en op punten herbouwd om de stabiliteit te verbeteren.

We gaan zaterdag in de middag aan de slag om de nieuwe Replique te installeren, de verbeterde templates erin te zetten en daarna te genieten van een forum dat weer een stapje beter is geworden. De verwachte downtime is korter dan een middagje bioscoop, dus je hoeft het forum niet lang te missen.

Update:
Om de update goed te laten verlopen wordt er een aantal upgrade tests gedaan. Een daarvan duurt iets langer dan verwacht. Het is dus mogelijk dat de update pas in het begin of de loop van de avond plaatsvindt.

Update @ 20.19u:
Het forum zal rond 20.30u down gaan.

[Upd] Uitslag kwalificatie GP Italië

Kimi Räikkönen heeft de pole position gepakt voor de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza. Nasst hem staat Michael Schumacher, Fernando Alonso kwam niet verder dan een vijfde plaats.

De eerste sessie werd na ruim vijf minuten afgebroken toen de linkerachterband van Sakon Yamamoto het begaf op het rechte stuk. Het asfalt was bezaaid met stukken rubber en bodywork en de wedstrijdleiding deed er juist aan om direct een rode vlag te tonen.

Met nog negen-en-een-halve minuut op de klok werd de sessie herstart. Michael Schumacher zette al snel de beste tijd neer en de eerste vliegende ronde van Alonso was niet snel genoeg om Schumacher van de eerste plaats te stoten. Opvallend snel was de BMW Sauber van Nick Heidfeld, die de Duitser de derde plaats bracht. Een gele vlag, veroorzaakt door een spin van Christian Klien waarbij hij de motor liet afslaan, belette de andere coureurs om nog een goede tijd neer te zetten. Dat betekende dat Yamamoto, Takuma Sato, Tiago Monteiro, Mark Webber, Christijan Albers en Vitantonio Liuzzi de tweede sessie niet haalden.

Alhoewel Klien met zijn vijftiende tijd aan de tweede sessie mocht deelnemen, verscheen hij niet op de baan, omdat zijn wagen nog naast het circuit stond. Robert Kubica was wel op de baan en was direct snel. Hij werd aan de top van het klassement vergezeld door Alonso en Heidfeld, maar de eerste vliegende rondes van Schumacher en Räikkönen gooiden roet in het eten. Felipe Massa was nog sneller en zette met een 1:21.225 de snelste ronde van het weekend neer. Kubica kwam nog dichtbij, maar pakte uiteindelijk een tweede tijd. Buiten Klien konden ook Scott Speed, David Coulthard, Ralf Schumacher, Nico Rosberg en Jarno Trulli uitstappen na de tweede sessie.

De derde sessie begon zoals gewoonlijk met tien wagens die een treintje reden, maar opeens schoot Alonso rechtdoor in de eerste chicane, omdat zijn rechterachterband het had begeven. Ondertussen maakten de andere coureurs hun pitstops en kon de aanval op de pole beginnen. Räikkönen zette direct de snelste ronde neer, die pas op het einde van de sessie werd verbeterd door Schumacher. De Fin bewaarde zijn snelste ronde echter tot de laatste seconden en pakte met twee duizendsten van een seconde toch de pole position. Alonso kwam met zijn beschadigde wagen niet verder dan een vijfde plaats, achter Massa en een opnieuw verrassende Heidfeld.


Yamamoto veroorzaakte met een klapband een rode vlag

Bijgewerkte uitslag kwalificatie na straf Alonso:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:21.484
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:21.486
3 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 1:21.653
4 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:21.704
5 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:22.011
6 Robert KubicaBMW Sauber F1 1:22.258
7 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes 1:22.280
8 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:22.787
9 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:23.175
10 Fernando AlonsoRenault F1 1:25.688 *

11 Jarno TrulliToyota F1 1:21.924
12 Nico RosbergWilliams F1 1:22.203
13 Ralf SchumacherToyota F1 1:22.280
14 David CoulthardRed Bull Racing 1:22.589
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:23.165
16 Christian KlienRed Bull Racing geen tijd

17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:23.043
18 Christijan AlbersMidland F1 1:23.116
19 Mark WebberWilliams F1 1:23.341
20 Tiago MonteiroMidland F1 1:23.920
21 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:24.289
22 Sakon YamamotoSuper Aguri F1 1:26.001
* drie snelste tijden afgenomen

Opblazen prairiehonden mag in Colorado

Icoon OpmerkelijkEen commissie van het staatsbosbeheer van de Amerikaanse staat Colorado heeft landeigenaren donderdag groen licht gegeven voor het opblazen van prairiehonden. Het besluit legaliseert, tot grote vreugde van veel boeren en ranchers, het gebruik van de Rodenator. Met dit apparaat kunnen prairiehonden in hun ondergrondse woonplek, het zogeheten prairiehondendorp, opgeblazen worden met een explosief mengsel van propaan en zuurstof.

De landeigenaren zijn van mening dat het gebruik van deze methode een milieubewust noodzakelijk kwaad is. Prairiehonden nemen volgens hen grootschalig bezit van landbouwgrond en vernielen zowel commerciële gewassen als wilde planten. Door ze op te blazen in plaats van te vergiftigen, zou voorkomen worden dat schadelijke stoffen buiten het probleemgebied in de natuur terechtkomen.

Vanuit de hoek van de dierenbescherming is met teleurstelling en afschuw op het besluit gereageerd. "Dit is in de verste verte niet humaan te noemen", aldus David Crawford van de Rocky Mountain Animal Defense. "Ik denk dat je, als je naar je hart luistert, het gebruik van een apparaat als de Rodenator nooit goed kunt keuren. We hadden dan ook goede hoop dat het nooit zo ver zou komen. Nu deze apparaten dan toch zijn gelegaliseerd, gaan wij een campagne starten tegen het gebruik ervan."

Een woordvoerder van het staatsbosbeheer had overigens nog een belangrijke mededeling: "Ik wil graag benadrukken dat de Rodenator geen apparaat is voor recreatief gebruik. Dit is een apparaat voor de agrariërs van de staat Colorado."


Subtiel is anders

Wat is Dit: Opgave 45 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Uitslag tweede halve finale WDT

Vanavond is de tweede halve finale gespeeld om de World Darts Trophy. De talentvolle Nederlander Michael van Gerwen moest het in een best-of-11 afleggen tegen Martin ‘Wolfie’ Adams. De partij ging over en weer, met een heel constante Adams maar een zeer onregelmatige Van Gerwen.

In de eerste set begonnen de beide mannen zeer rustig. Adams trok aan het langste eind en brak daarmee de set van de Nederlander, die wel één pijl had voor setwinst.

In de tweede set begon Adams wat beter te spelen, maar breekt Van Gerwen de Brit op 1-1. In de leg die daarom volgde had Van Gerwen de kans om de set binnen te halen met een 170 finish, maar mistte de Bull’s-Eye. Adams pakt uiteindelijk die leg en wint ook de daaropvolgende leg. 2-0 in sets voor Adams.

Van Gerwen heeft nog geen succes met zijn trippels getuige zijn gemiddelde van 86.60 per drie darts. Adams breekt Van Gerwen, maar Van Gerwen breek meteen terug en de leg daarna gooit hij een twaalf-darter. De vierde leg, en dus de set, wordt gewonnen door Van Gerwen in tien darts, na op een haar na een negen-darter te hebben gemist.

In de vierde set breken de beide heren elkaar meteen. De derde leg is voor Adams en de vierde is voor Van Gerwen. In de vijfde en beslissende leg gooit Van Gerwen een elf-darter waarmij hij de vierde set wint.

Het gemiddelde van de beide spelers is inmiddels opgeklommen naar een respectabele 95+ per drie darts, maar Van Gerwen heeft de bovenliggende hand. Van Gerwen wint uiteindelijk de vijfde set nadat Adams vijf darts voor de set heeft gemist. De Nederlander gaat met een 3-2 voorsprong de rust in.

De daaropvolgende twee sets gingen naar Adams, maar Van Gerwen pakt de achtste set, door twee keer te breken, met 3-0.

De negende set begint heel goed voor ‘Mighty Mike’ als hij dit keer 170 wèl uitgooid, maar dan raakt hij van slag en wint Adams, mede dankzij een 161 finish deze set. Adams staat nu met 5-4 voor en heeft nog één set nodig om te winnen.

De tiende set begint slecht voor Van Gerwen als Adams meteen al op 2-0 voorsprong komt. Van Gerwen weet nog wel te breken, maar Adams wint wel de vierde leg, waardoor Adams morgen tegen zijn landgenoot Phil Taylor moet uitkomen.

Finale:

Martin Adams (Eng) - Phil Taylor (Eng)

[Upd] Alonso teruggezet op grid

Fernando Alonso kan opnieuw in de problemen komen door zijn gedrag op het circuit. De Spanjaard zou tijdens de kwalificatie Felipe Massa hebben geblokkeerd, waardoor de Ferrari-coureur een snelle ronde in rook zag opgaan.

Ferrari zou protest hebben ingediend bij de stewards van de race, tegen de actie van Alonso. De Spanjaard zou bij het uitrijden van de pitstraat, na het vervangen van zijn lekke achterband, niet aan de kant zijn gegaan voor Massa, die bezig was aan een snelle ronde. Technisch directeur Ross Brawn van Ferrari: "Felipe werd geblokkeerd tijdens zijn run, wat erg zonde was aangezien hij zeker hoger had kunnen eindigen in de kwalificatie."

De vergadering van de stewards waarin de zaak wordt besproken, vindt plaats na de GP2-race van vanmiddag. Deze race is vandaag tussen 16.00u en 17.15u verreden.

Update:
Massa zegt dat de actie van Alonso hem inderdaad heeft gehinderd. "Het was jammer dat ik niet het volledige uit mijn ronde heb kunnen halen," aldus de Ferraricoureur. "Ik verloor op zijn minst drie tienden van een seconde." Alonso ontkent Massa te hebben opgehouden. "Hij reed 300 tot 400 meter achter me en kreeg dus een slipstream van me. Er zou niet geklaagd moeten worden," aldus de Spanjaard.

Update @ 19:26u:
Van Alonso zullen zijn drie snelste ronden worden afgenomen. Dat betekent effectief dat hij zal worden teruggezet naar plaats 10 op de grid.

Gevoeligheden

Een ex-vriendin, zij was niet de enige trouwens, kon er absoluut niet tegen als ik de bril van de WC omhoog liet staan. Ze kon er ook niet tegen als ik de vuilnis in de container met mijn voet samenperste. Winden laten in de slaapkamer moest ik ook niet flikken.

Op mijn beurt vond ik het uitermate storend als ze relatie-ruzies in gezelschap begon uit te vechten. Of als zij en plain public op mij begon te vitten. Ik had er zelfs moeite mee als ze hard gilde in het schommelschip van de Efteling.

Eindeloze discussies hebben we erover gevoerd. En uiteindelijk deden we wat de ander het liefste wilde. En zo waren we lange tijd gelukkig totdat we tegen dingen aanliepen die we niet anders wilden doen. Toen ging het mis.

Er zijn mensen die bereid zijn je een kopstoot te geven als je hun zus beledigt. Amerikanen schijnen het als pijnlijk te beschouwen als je hun vlag verbrandt. Religieuzen kunnen belediging van wat ze aanhangen moeilijk verkroppen.

Je kan er eindeloze discussies over voeren. Maar uiteindelijk kun je het beste doen wat de ander wil. Zo is iedereen gelukkig. Totdat je niet meer bereid bent het anders te doen. Dan gaat het mis.

De Deense spotprenten waren bedoeld om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te onderzoeken. Vanuit de Arabische wereld werd aangegeven dat dit pijn deed. De Deense premier Rasmussen kon en wilde niet ingrijpen, het ging hier immers om vrijheid van meningsuiting. En het ging mis.

In het geseculariseerde Europa is een belediging op dat vlak lastig. Nee, om ons eens flink tegen de schenen te trappen, om ons pijn te doen, om ons te kwetsen heb je iets nodig dat zo gevoelig ligt dat het door de wet is beschermd: de Holocaust.

En dat is wat de Holocaust spotprenten mij vertellen: we kunnen niet oordelen over de gevoeligheid van de ander. En als de ander aangeeft dat het gevoelig ligt wees dan voorzichtig. Je kan een kneiter voor je hersenpan krijgen.

Vivendi haalt Tim Schafer binnen

Vivendi Games heeft bekend gemaakt dat ze de rechten van de nieuwste titel van Tim Schafer's studio Double Fine hebben bemachtigd. Sierra zal het spel, waar verder nog niks over bekend is, uit gaan geven.

Schafer, president van Double Fine, zegt enthousiast te zijn over de samenwerking met de mensen van Vivendi en Sierra:
"The Sierra team has been awesome to work with. Everyone we've met brings experience from a small developer background, so they know where we're coming from and what we have to do to make a great game. Combine a developer-friendly attitude, support for innovation, major-publisher status with a worldwide scope and you have a perfect match for Double Fine."

Double Fine Productions heeft eerder gewerkt aan het psychedelische Psychonauts, een titel die onder andere door Eurogamer tot 'game of the year' uitgeroepen werd. Tim Schafer zelf heeft meer dan acht jaar bij LucasArts doorgebracht en gewerkt aan legendarische adventures als Maniac Mansion, Grim Fandango, Full Throttle, Day of the Tentacle en diverse Monkey Island-delen.

Uitslag Tri-Nations speelronde 9

Het rugbytoernooi om de Tri-Nations is ten einde. In de negende wedstrijd, gespeeld in het Ellis Park stadion in Johannesburg, stonden Zuid-Afrika en Australië tegenover elkaar. Voor de tweede week op rij wist Zuid-Afrika te winnen, hun enige twee overwinningen van het toernooi.

De eerste helft werd gekenmerkt door zeer slecht spel. Veel balverlies, ongericht trappen en vier gemiste penaltypogingen waren bijna het enige dat de twee ploegen de toeschouwers voorschotelden. Na 40 minuten stonden de namen van Australiër Stirling Mortlock en Zuid-Afrikaan Andre Pretorius op het scorebord, beiden achter een penalty en ter completering van de 3-3 ruststand.

Na de rust namen de Springboks als eerste de leiding. Pretorius was de verantwoordelijke voor de penalty. Stephen Larkham antwoordde voor de Wallabies met de eerste try van de wedstrijd, die door Mortlock geconverteerd werd. Vervolgens zette Zuid-Afrika er de vaart in met opnieuw een penalty van Pretorius gevolgd door een drop-goal vanaf 40 meter. Fourie Du Preez scoorde daarna de eerste try van Zuid-Afrika om de overwinning zo goed als zeker te stellen. Twee penalty's van Mortlock brachten Australië nog in de buurt, maar een try van Breyton Paulse maakte een eind aan alle speculatie. Zuid-Afrika won met 24-16.

Drie weken geleden had Nieuw-Zeeland haar titel al veilig gesteld, en Zuid-Afrika kon door de achterstand van zes punten ook Australië niet meer voorbijstreven. Met achtereenvolgende overwinningen op zowel Nieuw-Zeeland als Australië hebben de Springboks wel momentum opgepikt voor het WK rugby dat volgend jaar in Frankrijk zal worden gehouden.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland6235103179112
2.Australië6112403133111
3.Zuid-Afrika692401106185

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

Penispomp zorgt voor ongeval

Icoon BizarEen Slowaakse man werd vrijdag na een auto-ongeluk in een wel hele lullige situatie aangetroffen. De man was met zijn auto tegen een bus aangereden. Toen agenten hem wilden bevrijden uit het wrak van zijn wagen, vonden zij hem bewusteloos op de voorbank van zijn wagen met zijn broek op zijn knieën en een vacuümpomp om zijn geslachtsdeel.

De 42-jarige man knalde tegen de bus op omdat hij geen voorrang gaf. "Het lijkt erg waarschijnlijk dat hij tijdens het rijden aan soloseks deed. Dat zijn we aan het uitzoeken. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", zei een politiewoordvoerder. De solosekser ligt momenteel met verwondingen aan zijn hoofd in het ziekenhuis.


"Maar het was wél handsfree!"


Met dank aan nieuwrechts voor de submit.

Space Shuttle Atlantis succesvol gelanceerd

Icoon RuimtevaartDe Space Shuttle Atlantis is vandaag om 17.15 uur met zes astronauten aan boord gelanceerd richting het internationale ruimtestation ISS. Het was alweer de vijfde lanceerpoging, nadat eerder achtereenvolgens een blikseminslag, orkaan Ernesto en een technisch probleem roet in het eten gooiden.

De missie STS-115 staat in het teken van het bevoorraden van het International Space Station (ISS) en het vervangen van enkele instrumenten. De missie is de derde missie sinds het ongeluk met Space Shuttle Columbia op 1 februari 2003, toen het ruimteveer explodeerde en alle zeven inzittenden omkwamen.


Space Shuttle Atlantis


Met dank aan Freek99 voor de herschreven submit, en aan Erikbobo.

WK Hockey: Nederland speelt gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyheren hebben opnieuw puntverlies geleden op het WK in Mönchengladbach. De formatie van Roelant Oltmans kwam wel met 2-0 voor, maar ging uiteindelijk maar met een 2-2 gelijkspel van het veld. De Nederlandse doelpuntmakers waren Matthijs Brouwer en Rob Reckers.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan ziet het er niet rooskleurig uit. Nederland heeft nu vier punten uit drie duels. Duitsland heeft ook vier punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Zuid-Korea is koploper in groep B met zes punten uit twee wedstrijden. Alleen de eerste twee ploegen plaatsen zich voor de halve finales.

Oranje speelt nog tegen Engeland (maandag) en India (dinsdag).

Landis wil dat aanklacht wordt ingetrokken

Via zijn advocaat heeft wielrenner Floyd Landis een verzoek bij het Amerikaanse antidopingagentschap Usada ingediend om de aanklacht tegen hem in te trekken. Daarnaast wil de Amerikaan dat de Usada afziet van een schorsing. Landis zegt over bewijs te beschikken dat er fouten zijn gemaakt bij zijn dopingtest.

Vorige week heeft Landis het volledige 370 pagina's tellende verslag van zijn dopingtest gekregen. De test werd uitgevoerd door het dopinglaboratorium in Châtenay-Malabry, net buiten Parijs. Een team van experts oordeelde dat er fouten zijn gemaakt. De advocaat van Landis, Howard Jacobs, wilde niet ingaan op welke fouten er zijn gevonden. "Maar ze zijn sterk genoeg om ons verzoek te onderbouwen om de aanklacht tegen Floyd in te trekken", aldus Howard.

Afgelopen juli bleek dat Landis, na de door hem gewonnen Touretappe naar Morzine-Avoriaz, over een te hoge testosteronwaarde beschikte. Phonak ontsloeg de Amerikaan, nadat ook de b-staal positief bleek te zijn.

Uitslag eerste halve finale WDT

De eerste halve finale van de World Darts Trophy is gespeeld. De Brit Phil Taylor had een walk-over in zijn partij tegen zijn landgenoot Ronnie Baxter.

Titelfavoriet ‘The Power’ Taylor had geen kind aan PDC collega ‘The Rocket’ Baxter. In de eerste set schoot Taylor uit de startblokken, hij gooide 147 en 167 uit om zo de eerste set te pakken. Daarna keek Taylor niet meer terug en pakte de vijf daaropvolgende sets om zo met 6-0 weer de kleedkamer in te gaan.

Taylor gooide een gemiddelde van 35,59 per dart. Dit betekend dat hij het record van Raymond van Barneveld uit de boeken heeft gegooid. Dit record stond op 32,55.

Vanavond om zes uur komt de zeventien jarige Michael van Gerwen in de andere halve finale in actie tegen de Engelsman Martin Adams.

Uitslag Everton - Liverpool

De eerste klassieke stadsderby van het Premier League-seizoen is achter de rug. De eerste Merseyside-derby vond vandaag plaats in Goodison Park, het thuisstadion van Everton. Aan de kant van Liverpool speelde Dirk Kuyt 40 minuten mee.

De opening was voor Liverpool. Al na tien seconden kreeg Robbie Fowler de kans om de Reds op voorsprong te zetten, maar hij vond Everton-keeper Tim Howard op zijn weg. Het waren de Toffees die na 23 minuten de leiding namen. Via Mikel Arteta, Lee Carsley en Leon Osman kwam de bal bij Australiër Tim Cahill, die de bal langs Pepe Reina werkte.

Het leek Liverpool wakker te schudden, en de daaropvolgende kansen waren voornamelijk voor de Reds. Een inschattingsfout van Jamie Carragher, tien minuten voor het rustsignaal, leidde echter tot een één-tegen-één situatie tussen Andy Johnson en Reina. De nieuwe aanwinst van Everton kwam als winnaar uit de strijd voor de ruststand van 2-0.

Kort na de pauze bracht Liverpool-cach Rafael Benitez Dirk Kuyt binnen de lijnen voor een vermoeid ogende Peter Crouch. De helft zag een herpakking van de Reds, wat resulteerde in druk op Evertons doel, getekend door een schot van Steve Finnan dat slechts centimeters naast ging. Een inzet van Kuyt diende door Howard gekeerd te worden en Steven Gerrard plaatste de bal op de binnenkant van de paal. Een appèl wegens hands van Tony Hibbert werd niet gehonoreerd waardoor de achterstand lange tijd twee doelpunten bleef.

John Arne Riise, op het uur ingevallen voor Robbie Fowler, moest vroegtijdig het veld verlaten nadat een overtreding op Arteta hem op een zware enkelblessure kwam te staan. De laatste minuten nam Everton het initiatief over en na een opzichtige misser van Gary Naysmith was het enkele minuten later Johnson die nog van een onzekerheid van Reina kon profiteren. De 3-0 zege van Everton is de grootste overwinning op Liverpool in 42 jaar.

Uitslag:
Everton - Liverpool 3-0 (2-0)
23' Cahill
35' Johnson
90+4' Johnson

TV Piraat

We schrijven zondag 22 november, 1987. Het is 11:15 en de Amerikaanse zender WTTW Chicago zend via de ether een aflevering van Dr. Who uit.

Midden in de uitzending gebeurt er iets HEEL vreemds, een TV piraat overstemt het legale signaal en begint aan een heel eigen uitzending.

Ik weet niet wat voor drugs de meneer gebruikt heeft, maar doe mij er 2 zakjes van.

Geniet van de (korte) illegale uitzending van "Max Headroom"

Bram Som wint zilver in Stuttgart

Bij de World Athletics Final in Suttgart is Bram Som zaterdag tweede geworden op zijn specialiteit, de 800 meter. De Europees kampioen ging na 1 minuut en 47,10 seconden over de finish. Alleen de Zuid-Afrikaan Mbulaeni Mulauzi was sneller: 1.46,99. De derde plaats was voor de Keniaan Wilfred Bungei.

Som begon de race matig en kwam naar mate de finish dichterbij kwam steeds meer in het gedrang te zitten. Op de laatste honderd meter sprintte Som van de zevende naar de tweede plaats en kwam een paar meter te kort om de overwinning te pakken.

De World Athletics Final is één van de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin op alle disciplines de zeven beste atleten van het seizoen tegen elkaar strijden, plus een achtste deelnemer die meedoet op een wildcard.

Groep 8 slimmer dan pabostudent

Icoon ShockingDe kennis van rekenen van een eerstejaars student aan de pabo blijkt even hoog te zijn als dat van een gemiddelde groep 8. Dit was te lezen in De Telegraaf van gisteren. Zeventig juffen en meesters in spe volgen gedurende tien weken een intensief rekenprogramma, vergelijkbaar met een vakkenpakket van anderhalf uur les.

De eerstejaars verdiepten zich in breuken, kommagetallen en verhoudingen. Kortom, alles wat een achtstegroeper hoort te weten. Sommigen "schrokken zich dood", meldt de Algemene Onderwijsbond.

Dit jaar is het voor het eerst dat de eerstejaars pabostudenten het rekenonderdeel van de bekende Cito-toets voor hun neus krijgen. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat het met het rekenkundig niveau van de aankomende leerkrachten triest gesteld is. Om te voorkomen dat de eerstejaars de test niet halen heeft de pabo in Deventer een zomercursus bedacht voor rekenen, spelling en grammatica.

79-jarige vrouw berooft bank met plastic pistool

Icoon ShockingEen 79-jarige vrouw is aangehouden wegens het overvallen van een bank. Hoewel een 79-jarige die een bank overvalt al redelijk opmerkelijk is, is het helemaal gek te noemen dat ze dit met een plastic pistool deed.

Volgens het proces verbaal ging de vrouw dinsdag een filiaal van een Amerikaanse bank binnen, gehuld in een grote regenjas. Ze vroeg een loketbediende om wat dichter bij het raam te komen zitten omdat ze "net terug was van de tandarts en hierdoor niet zo hard kon praten". Daarna fluisterde ze dat ze 30.000 dollar wenste, terwijl ze een plastic pistool liet zien.

De loketbediende zag echter meteen dat het pistool nep was en activeerde het stille alarmsysteem. De oude dame werd, zonder buit, de bank uitgeleid door de politie. Ze werd vrijgelaten met een borgsom van 4.500 dollar en riskeert een celstraf van 20 jaar.


De overval werd door een beveiligingscamera vastgelegd


Met dank aan BaZzY voor de submit.

Papier uit schapenuitwerpselen in Wales

Icoon ShockingEen bedrijf uit het Britse Snowdonia heeft een prijs gekregen voor haar originele manier van kaarten maken. Het papier wordt namelijk verkregen uit schapenpoep. Creative Paper Wales won 20.000 pond, wat gelijk staat aan een kleine 30.000 euro.

Het bedrijf verzamelt de stront van schapen in de bergen in de buurt van het bedrijf. Ze steriliseren het, wassen het en halen de vezels er uit. Dit kunnen ze doen omdat een schaap maar 50% van hetgeen hij eet verteert. Het bedrijf mengt hierna de vezels met papier.

Creative Paper is zo milieuvriendelijk dat zelfs het water wat gebruikt wordt om het spul te wassen hergebruikt wordt, dit wordt aan lokale boeren gegeven. Het bedrijf denkt zo'n een tot twee ton shitpapier per jaar te kunnen maken.

Nadal zegt af voor Peking

Rafael Nadal zal volgende week zijn titel bij het Chinese Open in Peking niet verdedigen. De 20-jarige Spanjaard heeft zich afgemeld met een blessure aan zijn enkel.

Nadal zou de blessure hebben opgelopen tijdens de kwartfinalepartij bij de US Open. Hij verloor toen in vier sets van de Rus Michael Joezjni. "Het spijt mij te moeten terugtreden. maar de behandelingen aan de blessure hebben onvoldoende verbetering gebracht. Ik kan mijn titel niet verdedigen," aldus de Spanjaard.

Schipbreukelingen dobberden 34 dagen op zee

Icoon BizarVier vissers die een dikke maand geleden spoorloos verdwenen hadden hun hoop op redding al opgegeven, totdat na 34 dagen hun redding dan eindelijk daar was. De drie mannen en een vrouw moesten het ruim een maand met vis en regenwater stellen totdat ze bijna 1.500 kilometer verder dan waar ze begonnen waren aangetroffen werden.

De vier, afkomstig uit Micronesië, hadden eigenlijk al na vijf dagen gered kunnen worden. Toen naderde een Aziatisch visserschip hun boot tot op vijftien meter, maar voer daarna, ondanks het hulpgeroep van de schipbreukelingen, weg.

De reis werd de vier bijna fataal, toen op een gegeven moment de ruige zee hun boot dreigde te overspoelen, omdat deze maar drie meter lang was. "Het waren de grootste golven die ik ooit heb gezien. Ze moeten meer dan vijf meter hoog zijn geweest", vertelde een van hen. Ze zijn nooit bang geweest om dood te gaan. "We geloven allemaal in God, dus we waren niet bang."

Oranje oefent tegen Rusland

7 februari 2007 zal het Nederlands elftal een oefeninterland spelen tegen de Russische nationale ploeg onder leiding van Guus Hiddink.

De wedstrijd zal gespeeld worden in Eindhoven of Amsterdam. Het zal de eerste confrontatie tussen beide landen zijn sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Nederland speelde wel zes maal eerder tegen een Sovjet-ploeg. Drie maal werd er toen gewonnen, één keer gelijkgespeeld en er werd twee maal verloren.

Oud-president Iran: Holocaust historisch feit

Icoon Iran De voormalige president van Iran, Mohammed Khatami, heeft in het Amerikaanse tijdschrift Time de Holocaust "een historisch feit" genoemd. Hiermee gaat hij in tegen de opvattingen van de huidige president Mahmoud Ahmadinejad, die de Holocaust ziet als "een mythe".

Khatami staat bekend als een hervormingsgezinde politicus. Hij was de president van Iran van 1997 tot 2005. In eigen land is Khatami een tegenpool van de conservatieve Ahmadinejad. In Iran is er veel kritiek op zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Hij denkt overigens dat Ahmadinejad de Holocaust niet ontkend heeft.

De oud-president zegt in het interview de gijzelingskwestie uit 1979 te betreuren. Daarin gijzelden radicale Iraanse studenten 52 Amerikanen voor 444 dagen in de Amerikaanse ambassade in Teheran. Wel noemt Khatami de gijzelingskwestie "een revolutionaire reactie op een halve eeuw waarin de Verenigde Staten Iran in gijzeling hielden".

Khatami maakt een reis door de Verenigde Staten. Hij bezoekt daar onder meer een aantal universiteiten. Hij wil door middel van een dialoog Iran en de VS dichter tot elkaar brengen. Tijdens een speech van Khatami in Washington werd er veel geprotesteerd. Zo schreeuwde een demonstrerende meute "Khatami is een terroristenvriend".

Vuelta: David Millar wint tijdrit

David Millar heeft de veertiende rit, een 33 kilometer lange chrono, naar zijn hand gezet. De Brit van Saunier Duval was in Cuenca een fractie van een seconde rapper dan Fabian Cancellara (CSC). Alejandro Valverde eindigde als vierde en behoudt de leiding.

In de stad, waar de befaamde Spaanse wielrenner Luis Ocaña onlosmakelijk mee verbonden is, raffelde het peloton deze namiddag de eerste chrono in deze Vuelta af. Voor de klassementstoppers een goede mogelijkheid om elkaar een 'gevoelige' tik te geven. Terwijl de specialisten zich eens konden testen voor het WK, later deze maand, in Salzburg.

Een van de mannen, die van het tijdritkampioenschap in de Oostenrijkse hoofdstad een doel heeft gemaakt, is Cancellara. Het was dan ook niet verrassend dat hij degene was die de eerste toptijd op de klokken zette: 40'54". Heel lang bleef de Zwitser niet op kop, want even later wist Millar het parkoers enkele hondersten sneller af te raffelen. Een scherpe tijd, die later sterk genoeg bleek voor de dagzege; zijn eerste overwinning na zijn schorsing.

In de strijd om de gouden trui deed Alejandro Valverde de beste zaken. De Spanjaard reed met 41'07" naar een knappe vierde plaats, en moest enkel Vinokourov (3e, in 40'59") voor laten gaan. Op Andrej Kasjetsjkin en Carlos Sastre won de Spanjaard respectievelijk 0.13 en 0.33.

Uitslag veertiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1David Millar (Gbr)0.40,54
2Fabian Cancellara (Zwi)z.t
3Alexandre Vinokourov (Kaz)+ 0,05
4Alejandro Valverde (Spa)+ 0,13
5Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,26
6Stijn Devolder (Bel)+ 0,44
7Laszlo Bodrogi(Hon)+ 0,45
8Carlos Sastre (Spa)+ 0,46
9Stuart O'Grady (Aus)+ 0,54
10Vladimir Karpets (Rus)+ 1.03

Stand na de veertiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)54.23,28
2Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,48
3Carlos Sastre (Spa)+ 1,25
4Alexandre Vinokourov (Kaz)+ 1,38
5Gómez Marchante (Spa)+ 2,06
6Janez Brajkovic (Slo)+ 3,49
7Vladimir Karpets(Rus)+ 4,00
8Danilo di Luca (Ita)+ 4,31
9Manuel Beltran (Spa)+ 5,03
10Ruggero Marzoli (Ita)+ 7,02

Real Madrid hoopt nog steeds op Kaká

Pedrag Mijatovic, de sportdirecteur van Real Madrid, heeft gezegd dat de Spaanse topclub denkt dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de Braziliaan Kaká bij de club tekent. De Madrilenen hebben al langer interesse in de speler van AC Milan, maar tot nu toe zonder geluk.

Mijatovic deed zijn uitspraken in AS. "Hij was een van de belangrijkste beloftes die voorzitter Calderon maakte aan onze fans. Ook hij weet hoe belangrijk het is om zo'n wereldklassespeler in ons team te hebben."

"Deze zomer hebben we meerdere gesprekken gehad met Kaká en zijn zaakwaarnemer en ik dacht echt dat we er uit zouden komen. De speler zei dat hij hier wilde komen spelen en zeker door het Italiaanse voetbalschandaal ging ik ervan uit dat Kaká naar Madrid zou komen. Uiteindelijk liet Milan hem niet gaan en hij gaf er de voorkeur om geen druk te leggen op de club, waar hij erg van houdt. Maar we zijn er zeker dat hij naar Real Madrid zal komen, vroeger of later."

Jongens schieten met windbuks op vrouwen

Icoon BinnenlandsTwee jongens van 15 en 16 uit Borculo worden ervan verdacht dat ze vrijdag in Ruurlo met een windbuks twee vrouwen beschoten hebben. Eén van de vrouwen is hierbij gewond geraakt.

Een 60-jarige dame werd op een parkeerplaats in Ruurlo beschoten. De kogel ging dwars door haar rugzak en haar tennisracket heen, om vervolgens haar rug te raken. Later bleek dat eerder die avond op een andere locatie in Ruurlo een 74-jarige vrouw in haar rug was geschoten. Zij raakte hierbij gewond. De politie heeft sterk het vermoeden dat het bij beide incidenten om dezelfde daders gaat.

Dankzij een getuige werden de jongens even later gevonden. De 15-jarige jongen had een windbuks met een geluiddemper en een aantal kogeltjes bij zich. Het duo is opgepakt en zit momenteel nog vast.

Topman Ford krijgt bonus van $18,5 miljoen

Icoon FinancieelDe Amerikaan Alan Mulally krijgt een bonus van 18,5 miljoen dollar omdat hij de baan van topman bij autoconcern Ford heeft geaccepteerd. Zijn salaris zal 2 miljoen dollar per jaar bedragen. Dat blijkt uit documenten die Ford heeft ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

Van het tekengeld is 11 miljoen dollar bedoeld als compensatie voor de optieplannen die Mulally misloopt bij vliegtuigbouwer Boeing, waar hij vandaan komt. De overige 7,5 miljoen dollar is een bonus voor het feit dat hij de overstap naar Ford maakt.

Ford maakte dinsdag bekend dat Mulally wordt aangesteld als nieuwe topman. Hij zal functioneren naast Bill Ford, erfgenaam van de oprichter van de autofabrikant.

Verkeerde namen op beeld voor slachtoffers terreuraanslagen

Icoon BuitenlandsOp een standbeeld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van terreuraanslagen in Amerika staan 43 namen vermeld van mensen die daarbij helemaal niet om het leven zijn gekomen. De maker van het beeld werkte met een foutieve namenlijst. Aanstaande maandag, exact vijf jaar na de aanslagen van 11 september, zal het kunstwerk in Bayonne in de staat New Jersey onthuld worden.

Op het beeld staan de namen van ruim drieduizend mensen die zijn omgekomen bij de aanslag die in 1993 werd gepleegd op het New Yorkse World Trade Centre én van de aanslagen in 2001 op de Twin Towers, het Pentagon en vlucht 93 van United Airlines in Pennsylvania. De maker van het beeld, de Russische Zurab Tsereteli beschikte over een gedateerde lijst met namen van mensen die werden vermist na de aanslagen op de Twin Towers.

Op de lijst staan personen die volgens hun familie helemaal niet in de Twin Towers waren op het moment van de aanslag. Verder hebben sommige mensen destijds valse namen opgegeven in de hoop een flink geldbedrag op te strijken. De nabestaanden van een aantal slachtoffers zijn verontwaardigd en eisen dat de verkeerde namen verwijderd worden.

Weer aanhoudingen in Belgisch terreuronderzoek

TerrorismeIn het Belgische Dendermonde zijn zaterdag opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de extreemrechtse organisatie Bloed, Bodem, Eer en Trouw (BBET). Dat meldt de Belgische televisiezender VRT.

De twee zouden geen lid zijn van de BBET maar de groepering wel wapens hebben geleverd. Bij de twee zijn thuis honderd illegale wapens gevonden, waaronder ook zware wapens.

De politie pakte donderdag een groep op van zeventien extreemrechtse mannen. De mannen, overwegend militairen, worden ervan verdacht terreur te hebben willen uitoefenen in België, door onder meer politici te vermoorden. Vrijdag werden nog eens twee mannen opgepakt. Diezelfde dag werden acht verdachten van aanslagplannen voorlopig op vrije voeten gesteld.

Sarkozy wil minigrondwet zonder referenda

Icoon Europa Nicolas Sarkozy, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft voorgesteld om een 'miniverdrag' voor de Europese Unie op te stellen, waarin de institutionele veranderingen van de Europese grondwet doorgevoerd worden. Dit verdrag moet volgens hem tweederde van de tekst van het oude verdrag bevatten, en moet alleen door de parlementen van de lidstaten goedgekeurd worden.

Hij wil alleen zaken in dit 'miniverdrag' behandelen die niet controversieel, maar wel noodzakelijk zijn. Zo zijn vrijwel alle lidstaten het eens over een president voor de Europese Commissie die gekozen wordt door het Europees Parlement, een Europese minister voor Buitenlandse Zaken en het vaker stemmen met gekwalificeerde meerderheid. "Dat laatste is de enige manier om voortgang te maken met het politieke Europa", aldus Sarkozy. Hij wil dat het verdrag in 2007 opgesteld wordt, en dat het onder Frans voorzitterschap in 2008 in werking zal treden. "We moeten snel handelen", vindt hij.

Sarkozy wil dat Turkije nooit lid zal worden van de Europese Unie. "We moeten nu zeggen wie wel en wie niet Europeaan zijn. Voor Zwitserland, Noorwegen en de Balkan-landen staat de deur open, maar Turkije en de Noord-Afrikaanse landen moeten zich tevreden stellen met een geprivilegieerd partnerschap". Dat houdt in dat zij dan wel de regels van de interne markt kunnen toepassen, maar geen vertegenwoordigers mogen hebben in de verschillende EU-instituties.



Turkije nooit lid van de Europese Unie

Imam haalt hard uit naar moslims die weinig bidden

BinnenlandsHet Algemeen Dagblad heeft een preek laten vertalen die afgelopen vrijdag is uitgesproken in de orthodoxe Taibah-moskee in Amsterdam. Dat is de moskee waar de radicale moslimleider Mohammad Anas Noorani Siddiqui zondag een internationale conferentie zal leiden.

De vertaalde preek is afkomstig van de Indiase imam Maulana Rizwi. In de preek verklaart hij alle Nederlandse moslims vogelvrij, die drie keer per dag of minder bidden. Er moet vijf keer per dag gebeden worden. Ook voor zwangere vrouwen kan geen uitzondering worden gemaakt, zo haalde hij islamitische geleerden aan. ''Tijdens de bevalling van een kind moet de vrouw zich ook aan de gebedstijden houden zelfs al heeft het hoofdje van de baby het geboortekanaal al gepasseerd'', aldus Rizwi. De te weinig biddende moslims - 'kafars' (ongelovigen) - verdienen volgens de imam een ''zware straf'', waarbij hij lijkt te zinspelen op de doodstraf.

Levensgevaarlijk
Hikmat Mahamat Khan, tot voor kort voorzitter van de Nederlandse islamitische koepelorganisatie Contact Groep Islam (CGI), noemt de preek ''levensgevaarlijk. Moslims die door omstandigheden niet altijd kunnen bidden worden hiermee vogelvrij verklaard. Dit staat haaks op de gedachte van integratie.'' Khan vindt dat de Nederlandse de overheid veel te zachtzinnig optreedt tegen dit soort moskeeën. Juist vanwege de 'slappe houding' tegenover radicale moskeeën is hij opgestapt bij de CGI.

De man die imam Rizwi naar Nederland haalde, Leakat Dilmohamed van de Noori moskee, zegt in een reactie de preek ''scherp, maar inspirerend'' te vinden. Hij vindt niet dat de imam Nederlandse moslims heeft beledigd die geen vijf keer per dag bidden. Bovendien zou de imam juist veel teksten van anderen aanhalen en zelf geen fatwah uitspreken.

Stam: "Ajax kan meedraaien in de Italiaanse top"

Jaap Stam heeft in een interview gezegt dat hij vindt dat Ajax niets minder is dan de Italiaanse voetbalclub Internazionale.

"Ajax kan meedraaien in de Italiaanse top," aldus Stam. En ook tussen AC Milan en Ajax ziet de Kampenaar geen verschillen. "We hebben veel getraind op onze fysieke kwaliteiten, en op technisch gebied zijn we bij Ajax minstens net zo goed als bij mijn vorige club AC Milan."

De ex-international zei dat hij vindt dat Ajax, ondanks de vroege uitschakeling in de Champions League, genoeg mogelijkheden heeft om er een succesvol jaar van te maken. "Niet alleen het behalen van het kampioenschap, maar ook de UEFA Cup is een hele mooie prijs. Voor de Gatorade Cup liggen we ook nog in de strijd, het jaar kan dus nog heel mooi worden voor ons."

Splinter Cell: Double Agent naar de Wii

Ubisoft heeft onlangs laten weten dat Splinter Cell: Double Agent ook op de Wii zal verschijnen. Dat betekent dat er niet zeven maar acht titels van Ubisoft voor de Wii in de maak zijn. De Wii-versie van Splinter Cell zal vergelijkbaar zijn met de versie die is uitgekomen op de PlayStation 2 en GameCube, maar dan met betere graphics. Tevens zal deze versie gebruik maken van de unieke controller van de Wii. Ubisoft overweegt ook nog of er in de toekomst downloadable content beschikbaar gesteld kan worden.



Splinter Cell: Double Agent op de PlayStation 2

Deense export daalt door boycot spotprenten

Icoon Economie De Deense export naar islamitische landen heeft een stevige knauw gekregen door de boycot die werd afgeroepen na de publicatie van spotprenten waarop de profeet Mohammed was te zien.

De totale export van Denemarken is tussen februari en juni van dit jaar gedaald met 15,5 procent. De handel naar islamitische landen halveerde, meldde de BBC zaterdag op basis van Deense statistieken.

Een Deense krant publiceerde de spotprenten een jaar geleden, waarover enkele maanden later felle protesten ontstonden in de islamitische wereld. De boycot die daarop volgde, kostte Denemarken naar schatting 134 miljoen euro. Vooral de voedselindustrie en met name de zuivelbedrijven hadden onder het handelsembargo te lijden.

Dartskijkers woedend op SBS6

Icoon TelevisieHonderden mensen zijn woedend op SBS6 omdat tot twee keer toe het einde van een dartswedstrijd alleen op internet werd uitgezonden. Inmiddels zijn er 130 pagina's aan boze reacties binnengekomen op de site van de televisiezender.

"Als SBS6 zo doorgaat dan gaan er heel veel tv's van 10 hoog naar beneden", zeggen sommigen. Anderen roepen medestanders op massaal te bellen naar de zender. De Bavaria World Darts Trophy werd onderbroken voor onder andere de tv-serie House, maar kon via internet verder bekeken worden. De site van SBS kon de massale belangstelling echter niet aan.

Toch hoopt een woordvoerder van de zender dat de resterende internetuitzendingen geen problemen zullen zijn. "Wat we er wel van geleerd hebben is dat we de schattingen van het aantal mensen dat overstappen op de internetregistratie flink moeten verhogen en hier ook rekening mee moeten houden met de serverruimte die we reserveren."

Met dank aan Schaapherder voor de submit.

Pfister toch weg bij Togo

Otto Pfister vertrekt alsnog als bondscoach van Togo. De 68-jarige Duitser, die tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wegens een ruzie om premies tijdelijk verdween, heeft besloten om zijn contract toch niet te verlengen. Hij gaat in Sudan aan de slag, bij de club Al Merriekh Omdurman.

Pfister tekende een overeenkomst voor twee jaar in Sudan. Hij gaat op 16 september aan de slag in Omdurman. Met Togo verloor Pfister alle drie de groepswedstrijden op het WK, van Zuid-Korea (1-2), Zwitserland (0-2) en van de latere finalist Frankrijk (0-2).

7000 euro voor half jaar geen seks

(NSFW)Een seropositieve man uit het Belgische Diest moet van de rechter een politieman 7.000 euro schadevergoeding betalen omdat de agent door zijn toedoen een tijdlang zo bang was dat hij geen seks durfde te hebben. De man had de agent tijdens een ruzie gebeten en de agent durfde daarna uit angst ook besmet te zijn met hiv een half jaar lang niet te vrijen met zijn vrouw.

Na de vechtpartij liet de agent zich medisch testen op hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Pas na een half jaar was 100% zeker dat de agent niet besmet was. Als tegemoetkoming voor de onzekerheid kende de rechter de agent en zijn vrouw de schadevergoeding toe. De dader kreeg ook nog eens acht maanden voorwaardelijke celstraf.

US Open: Navratilova pakt nog een finale mee

Ze is bijna een halve eeuw oud en kan vandaag haar 59e grandslamtitel winnen. Martina Navratilova en haar dubbelpartner Bob Bryan wisten vrijdag de finale te bereiken van het gemengd dubbel bij de US Open.

De tegenstanders en landgenoten in de halve finale, Meghann Shaugnessy en Justin Gimelstob, moesten afhaken omdat Gimelstob wegens een rugblessure niet kon spelen. Het maakt Navratilova's prestatie vlak voor ze haar carrière afsluit er niet minder om. In totaal veroverde ze 167 titels in het enkel- en 177 in het dubbelspel.

Charisteas niet samen met Van Hooijdonk voorin

Feyenoord-coach Erwin Koeman heeft in een interview laten weten dat de nieuwste aanwinst Angelos Charisteas niet samen met Pierre van Hooijdonk in de spits zal staan. Tegelijkertijd lijkt het door de uitlatingen van Koeman duidelijk dat hij 4-4-2 gaat spelen met Charisteas en waarschijnlijk Stein Huysegems.

"Mijn elftal ziet er in elk geval behoorlijk anders uit dan tegen Heracles Almelo. Charisteas functioneert volgens mij het beste met een beweeglijke speler om zich heen. Het ligt niet voor de hand met twee pinchhitters te starten," aldus de Feyenoord-trainer.

Charisteas, onlangs overgenomen van aartsrivaal Ajax, zal morgen zijn eerste wedstrijd spelen voor Feyenoord, uit tegen stadsgenoot Sparta.

PvdA wil moslims aan samenleving binden

De PvdA vindt dat moslims meer binding met de Nederlandse samenleving moeten krijgen. Dat gebeurt nu nog veel te weinig, concludeert de partij in een eigen plan om radicalisering en terrorisme tegen te gaan. Het plan is zaterdag in Amsterdam gepresenteerd.

''Een belangrijke rol bij het bevorderen van wederzijds begrip en integratie ligt bij de overheid. Helaas is het beleid van de afgelopen kabinetten op dit punt tekortgeschoten'', concludeert de PvdA.

De partij stelt diverse maatregelen voor, waaronder het financieren van gematigde imamopleidingen. Ook moet de wijkagent weer terug op straat en moet op scholen personeel zijn dat weet wat het moet doen als blijkt dat leerlingen radicaliseren. Verder moet discriminatie hard aangepakt worden, vooral op de arbeidsmarkt. Ook moeten de inlichtingendiensten worden versterkt.

Strenger
De voorstellen van de PvdA moeten voorkomen dat moslims het radicale pad opgaan en terroristische acties gaan plegen. ''Daar hebben de vorige kabinetten nauwelijks zinvol beleid gevoerd of zelfs een toon aangeslagen die averechts werkte. We moeten zorgen voor binding aan onze samenleving. Dan pas kan worden voorkomen dat personen of zelfs groepen zich tegen de samenleving gaan keren'', concluderen de opstellers van het plan.

Behalve voorkómen moet de regering strenger optreden tegen radicalisme en terroristische activiteiten. De overheid moet niet afstappen van de harde aanpak die geldt voor ''personen die het pad van terrorisme hebben ingeslagen.''

Verdonk
De scheiding van kerk en staat betekent volgens de sociaal-democraten niet dat de overheid geen steun kan geven aan de opzet van imamopleidingen. Ook kan ze het vertalen en verspreiden van gematigde islamitische literatuur stimuleren en trainingen voor moskeebestuurders financieren, aldus de PvdA in het manifest.

De huidige regering en vooral minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) krijgen kritiek over het terrorisme- en integratiebeleid. ''Het ontbrak aan inzet en visie van minister Verdonk op dit punt. Op het onderdeel integratie heeft zij onvoldoende daadkracht getoond. Erger nog, in plaats van integratie te bevorderen zijn bevolkingsgroepen uit elkaar gedreven en is de polarisatie weer toegenomen. Die ontwikkeling moet worden gekeerd.''

Rossi op pole, groen licht voor Pedrosa

Overvloedige regenval heeft de tweede kwalificatietraining van de Grote Prijs van Maleisië, op het circuit van Sepang, verstoord.

Alleen de coureurs in de MotoGP-klasse konden voluit gaan en hun tijden uit de eerste kwalificatie verbeteren. De Italiaan Valentino Rossi start in de koningsklasse morgen vanaf poleposition. Na zijn zware valpartij gisteren heeft Dani Pedrosa groen licht gekregen van de artsen om weer te racen. De Spanjaard, tweede in de stand om de wereldtitel, eindigde als negentiende, op zes seconden van Rossi.

Zowel in de 125 cc als in de 250 cc-klasse gelden de kwalificatietijden van gisteren voor de startvolgorde van de race van morgen. In de lichtste klasse start de Spanjaard Alvaro Bautista vanaf pole, en in de 250cc diens landgenoot Hector Barbera.

Uitslag 3e vrije training GP Italië

Zojuist is de derde vrije training voor de GP van Italië verreden. Felipe Massa zette de snelste tijd neer. Nick Heidfeld reed de tweede tijd, en Michael Schumacher eindigde als derde. Robert Kubica en Fernando Alonso maakten de top vijf compleet.

Uitslag derde vrije training GP Italië:

Pos CoureurTeam Tijd
1 Felipe Massa Ferrari 1:21.665
2 Nick Heidfeld Sauber-BMW 1:22.052
3 Michael Schumacher Ferrari 1:22.257
4 Robert Kubica Sauber-BMW 1:22.280
5 Fernando Alonso Renault 1:22.371
6 Giancarlo Fisichella Renault 1:22.412
7 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:22.682
8 Rubens Barrichello Honda 1:22.835
9 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes 1:22.915
10 Christian Klien RBR-Ferrari 1:23.081
11 Ralf Schumacher Toyota 1:23.244
12 Jenson Button Honda 1:23.295
13 Nico Rosberg Williams-Cosworth 1:23.334
14 Jarno Trulli Toyota 1:23.467
15 David Coulthard RBR-Ferrari 1:23.536
16 Mark Webber Williams-Cosworth 1:23.599
17 Scott Speed STR-Cosworth 1:23.659
18 Vitantonio Liuzzi STR-Cosworth 1:23.777
19 Christijan Albers MF1-Toyota 1:24.186
20 Tiago Monteiro MF1-Toyota 1:24.541
21 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:24.549
22 Sakon Yamamoto Super Aguri-Honda 1:24.717

Honda terug naar 2006-motor

Honda rijdt dit weekend niet met de 2007-motoren, in tegenstelling tot de eerdere aankondiging dat dit wel zou gaan gebeuren op Monza.

Derde coureur Anthony Davidson reed gisteren beide vrije trainingen met de 2007-editie van de Hondamotor, maar blies er in iedere trainingssessie één op. De racecoureurs van het team, Rubens Barrichello en Jenson Button, werden uit voorzorg de hele vrijdag in de pits gehouden. Omdat zij met hun 2007-motoren niet hebben gereden, mogen zij vandaag nog terugwisselen naar een verse motor van het 2006-type, zonder daarvoor plaatsen op de grid te moeten inleveren.

Vooruitblik: NEC - AZ

Het seizoen is inmiddels alweer in volle gang, dus het wordt tijd om weer vooruit te blikken op een wedstrijd. In de derde speelronde is de keuze gevallen op de wedstrijd tussen NEC en AZ. Vanaf volgende week mogen de users hun keuze weer kenbaar maken.

NEC staat momenteel op een veertiende stek. De ploeg wist dit seizoen nog niet te winnen, er werd een keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Tegen AZ heeft de ploeg uit Nijmegen de kans om de eerste overwinning van de nieuwe competitie te boeken. Mario Been, coach van de Nijmegenaren, kan in ieder geval beschikken over een fitte selectie. Ook heeft de ploeg geen last van spelers die een schorsing uit moeten zitten.

AZ, de huidige koploper in de vaderlandse competitie, kent weinig personele problemen in aanloop naar het duel tegen NEC. De kans is groot dat Joey Didulica zijn rentree zal maken in het doel van de Alkmaarse formatie. In de openingwedstrijd van zijn ploeg, tegen NAC Breda, raakte de sluitpost geblesseerd aan zijn enkel. Ook kan trainer Louis van Gaal een beroep doen op de internationals die afgelopen week diverse wedstrijden om de EK kwalificatie speelden. "Het is ook goed dat spelers als Joey Gudjónsson en Grétar Steinsson de volle negentig minuten met IJsland hebben gespeeld. Bij AZ zijn ze niet zeker van een basisplaats, dus op deze manier doen ze wedstrijdritme op", aldus Van Gaal. Voor de rest is ook de gehele selectie van AZ niet te bespeuren op blessures. Het team kan zondagmiddag dan ook in volle oorlogsterkte aantreden tegen de ploeg uit Nijmegen.

Wat de statistieken betreft staat NEC er het beste voor in stadion De Goffert. De club wist in de Eredivisie negen keer van AZ te winnen. De Alkmaarders deden het wat slechter door zeven keer met de winst naar huis te gaan. Verder speelden de ploegen ook nog zeven keer gelijk. De laatste confrontatie tussen beiden ploegen was op 3 maart van dit jaar. Toen waren de mannen van Van Gaal het sterkst en wonnen met 2-0. De doelpunten vielen toen allemaal in de tweede helft. Haris Medunjanin en Danny Koevermans waren de verantwoordelijken hiervoor. Of AZ wederom met drie punten vertrekt wordt zondagmiddag pas duidelijk. Dan staan de twee ploegen tegenover elkaar. De aanvang van dit duel is om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers.

Vooruitblik buitenlands voetbal

Een nieuwe feature hier op FOK!Sport: de wekelijkse voorbeschouwing op de Europese topcompetities. Dit weekend zullen onder meer de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool en de 'replay' van de Spaanse bekerfinale van afgelopen seizoen worden gespeeld.

In Engeland zal de vierde speelronde alweer beginnen. Zaterdagmiddag om kwart voor één Britse tijd gaat de eerste echte derby van het seizoen afgewerkt worden. Everton speelt dan in het eigen Goodison Park tegen stads- en aartsrivaal Liverpool. Beide ploegen hebben reeds een keer gelijk gespeeld, maar nog niet verloren. Ondertussen spelen op dezelfde middag de overige Engelse topclubs ook. Manchester United ontvangt Martin Jols Tottenham Hotspur, Middlesbrough komt op bezoek in Arsenals nieuwe Emirates Stadium en titelverdediger Chelsea treedt thuis aan tegen stadgenoot Charlton Athletic.

De Spaanse competitie is nog maar koud begonnen of de eerste subtoppers staan alweer op het programma. FC Barcelona moet zaterdagavond om acht uur spelen tegen de nummer vier van vorig seizoen: Osasuna. De ploeg van Frank Rijkaard wist in de seizoensopener maar net de drie punten bij elkaar te sprokkelen bij Celta de Vigo. Osasuna zelf ging verrassend met 2-0 onderuit tegen Getafe. Titelkandidaat Valencia speelt ook op zaterdag, tegen Atlético Madrid. In het Vicente Calderón zal één van beide clubs tegen het eerste puntverlies aanlopen. Real Madrid, dat nog niet wist te scoren, speelt uit tegen promovendus Levante. Real Zaragoza en Espanyol doen de bekerfinale van vorig seizoen nog even dunnetjes over. Enkele maanden terug werd het nog 4-0 voor Espanyol. Koploper Sevilla reist af naar Baskenland om daar in het Riazor te proberen Real Sociedad te verslaan.

De Italiaanse competitie staat op het punt van beginnen. Zonder Juventus en met puntaftrek voor Milan, Fiorentina, Lazio en Reggina zal de start anders dan anders zijn. Titelhouder Internazionale begint direct tegen zo’n club met minpunten. Fiorentina zal proberen zo snel mogelijk van de minpunten af te komen. AC Milan en Lazio Roma spelen ondertussen tegen elkaar in het San Siro stadion. Voor Milan is het zaak om zo snel mogelijk weer aan de top te komen, Lazio bevindt zich in een lastig parket. AS Roma, de stille titelkandidaat begint naar verwachting vrij simpel. In het eigen Stadio Olimpico mag het tegen Livorno eigenlijk weinig problemen kennen.

De Bundesliga ligt dit weekend stil, want de Duitsers gaan bekervoetbalspelen. De huidige houder van de DFB Pokal, Bayern München speelt tegen het kleine doch geliefde Sankt Pauli in de eerste ronde. Het vrij onbekende FK Pirmasens, uitkomend in de Zuidelijke Regioliga, zal in het eigen Sportpark Husterhöhe Werder Bremen ontvangen. De club van Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen; Hamburger SV, begint ook tegen een laagvlieger. De Stuttgarter Kickers is de eerste ploeg die verslagen moet worden op weg naar die felbegeerde beker.

Aborah definitief weg bij Ajax

Ajax heeft het contract van Stanley Aborah ontbonden. De Belgische middenvelder had in Amsterdam geen uitzicht meer op een plek in het eerste elftal en wil nu zijn geluk elders beproeven.

Aborah was afgelopen week op proef bij Arminia Bielefeld. Nu zijn contract bij Ajax is ontbonden, kan de middenvelder buiten de transferperiode om bij de Duitse club tekenen.

Het contract van Aborah liep nog tot het einde van dit seizoen. In oktober 2004 maakte Aborah zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht, maar hij wist nooit een vaste plek te veroveren. Vorig seizoen werd hij door de Amsterdammers nog uitgeleend aan FC Den Bosch.

"Zondagavond duidelijkheid Ferrari"

Scuderia Ferrari zal zondagavond in een persconferentie de rijdersbezetting voor 2007 bekend maken. Dat zei technisch directeur Ross Brawn vanochtend in een interview.

Brawn werd gevraagd of het vooruitschuiven van de aankondiging het team zou afleiden van de normale werkzaamheden tijdens het raceweekend op Monza. Hij antwoordde dat het een zaak was "die we tot zondagavond aan de kant schuiven" en dat de manier waarop Ferrari hiermee omgaat voor zo weinig mogelijk afleiding zorgt.

De Engelsman gaf toe dat het team niet meer hetzelfde zou zijn als Michael Schumacher zou vertrekken. "Het team zal veranderen, maar dat betekent niet dat we slechter zullen gaan presteren. Iedere coureur van het kaliber van Michael brengt iets extra's mee naar een team en Ferrari zal anders worden. Maar als die dag komt, zal Ferrari nog steeds vooruit gaan."

Japanner wordt wereldkampioen luchtgitaar

Icoon MuziekDe Japanner Ochi Yosuke heeft vrijdagavond in het Finse Oulu het wereldkampioenschap luchtgitaar gewonnen. De jury vond hem van de vijf finalisten de beste.

De juryleden waren onder de indruk van de ,,simpele, maar extreem stijlvolle'' manier waarop hij een denkbeeldige gitaar bespeelde. Het is voor het eerst dat een Japanner het kampioenschap wint.

Yosuke won een speciaal ontworpen Finse gitaar en een door Queen-gitarist Brian May ontworpen versterker. De Australiër Clay Connolly werd tweede. De derde plek ging naar de Duitser Christian Sweep.

De twee Nederlandse deelnemers kwamen niet verder dan de voorronde op donderdag. Michael 'The Destroyer' Heffels, de wereldkampioen van vorig jaar, belandde daarmee op de tiende plek. Igmar 'Iggy Stardust' De Haan, die vorige week Nederlands kampioen luchtgitaar werd, moest het met de elfde plaats doen. Het wereldkampioenschap luchtgitaar vond voor de elfde keer plaats.

Eerste PS3 boxart bekend

Bij elke generatie veranderen de hoesjes waarin de game zitten, zo ook met de PS3 natuurlijk.

IGN heeft nu de eerste boxart bekend kunnen maken en de PS3 hoesjes gaan er zo uitzien:

Zoals je ziet staat de naam van de console nu links in plaats van bovenaan en is het Playstation logo nu verplaatst naar links bovenin. Of de Europese hoesjes er ook zo gaan uitzien is nog niet bekend.

Derde Krajicek actief op tennisbaan

Naast Richard en Michaëlla is er nog een derde Krajicek die goed kan tennissen. Zijn naam is Austin Krajicek, heeft de Amerikaanse nationaliteit en haalde tijdens het jeugdtoernooi van de US Open de kwartfinale in het jongensdubbel.

De vijftienjarige junior heeft tegenover de New York Times gezegd dat hij een verre neef is van de Nederlandse oud-Wimbledonkampioen. In de afgelopen jaren zou hij via brieven en telefoontjes contact hebben gehad met zijn beroemde naamgenoot. Maar Richard Krajicek heeft laten weten dat hij zijn verre neef niet kent. "Misschien heb ik hem een keer ontmoet, maar ik kan het me niet herinneren."

Bondscoach Ierland voor één duel geschorst

De bondscoach van Ierland, Steve Staunton, is door de UEFA voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn wangedrag tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Duitsland.

Tijdens de wedstrijd was Staunton constant aan het klagen over beslissingen van de scheidsrechter. Een kwartier voor tijd werd de coach naar de tribune gestuurd. Inmiddels heeft Staunton zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en liet weten de straf te zullen accepteren. Tijdens de wedstrijd tegen Cyprus zullen zijn taken worden waargenomen door assistent-bondscoach Kevin McDonald.

Te Land, Ter Zee en In De Lucht

We hadden een tijdje geleden al een oude aflevering van Te Land, Ter Zee en In De Lucht voor jullie, en speciaal voor die mensen een linkje naar Google video waar nog veel meer oude afleveringen te zien zijn, wat te denken van deze uitzending uit 1983, gepresenteerd door Tom en Tom, nostalgie ten top.

Of het achteruitrijden vanuit Zandvoort gepresenteerd door Andre van Duin, kortom voer voor ouwe lullen, maar bij het kijken zie ik het kleine Klonkje weer zitten, glaasje sinas en een schaaltje chips voor de buis.

Meer nostalgie vind je hier.

Johan Vlemmix had ooit wapenarsenaal

Vlemmix in de jaren 80Oranjefan Johan Vlemmix blijkt in het verleden in de gevangenis te hebben gezeten wegens verboden wapenbezit. De guitige liefhebber van het Koningshuis geeft dat vandaag zelf toe in De Telegraaf.

Vlemmix werd in 1981 door een dertig man tellend arrestatieteam ingerekend. Zijn gevaarlijke illegale wapenvoorraad - die geweren omvatte, handgranaten en anti-tankwapens - was zo groot dat er op het Eindhovense politiebureau nauwelijks genoeg ruimte was het op te bergen. De wapenvoorraad was een verzameling van Vlemmix. Op zijn 14e was hij ermee begonnen en de hobby was ''een beetje uit de hand gelopen. Als ik iets doe wil ik de beste zijn. Maar deze verzameling was inderdaad niet helemaal normaal.'' In 1985 ging de tot vier maanden veroordeelde Vlemmix de cel in. Hij zat 28 dagen uit, de rest van de straf was voorwaardelijk.

RVD
Vlemmix zegt zich in De Telegraaf te hebben verbaasd dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en de BVD (nu AIVD) hem nooit hebben aangesproken op zijn wapenverleden. ''Als ik bij de RVD had gewerkt, had ik mezelf nooit bij de Koningin toegelaten. Ik weet nog steeds hoe je aan zeer gevaarlijke wapens kunt komen. Ik heb voor het bezit van meerdere opslagplaatsen vol antitankwapens, karabijnen, handgranaten en ander wapentuig in de gevangenis gezeten. Ik zeg daar bij dat ik niet vuurgevaarlijk ben en het koningshuis een warm hart toe draag'', aldus Vlemmix.

De Oranjefan mocht laatst zelfs voor Koningin Beatrix zingen. In het verleden sprak hij haar geregeld aan tijdens bezoekjes die ze in het land aflegde.


De reden dat Vlemmix schoon schip maakt, is dat hij wordt gechanteerd door iemand die indertijd met hem in de gevangenis zat. Eind juli maakte hij al bekend uit de showbizz te stappen. Als verklaring gaf hij toen op teleurgesteld te zijn in de afloop van de zogenoemde Wuppie-rechtszaak.



Voorpagina Telegraaf vandaag

US Open: Sharapova naar finale

Maria Sharapova heeft zich voor de finale geplaatst bij de US Open. De als derde geplaatste Russin rekende in de halve eindstrijd in drie sets af met de als eerste geplaatste Française Amelie Mauresmo: 6-0, 4-6 en 6-0.

Sharapova domineerde in de gehele eerste set, na twintig minuten pakte ze de setwinst vrij eenvoudig met 6-0. In de tweede set werd er tot 5-4 niet gebroken. In de tiende game brak Mauresmo echter voor het eerst in de partij en kwam daarmee terug in de wedstrijd. Aan het begin van de derde set moest ze echter gelijk haar service alweer inleveren. Die klap kwam Mauresmo niet meer te boven en Sharapova kon het karwei vrij eenvoudig afmaken.

In de finale moet Sharapova het opnemen tegen de Belgische Justine Henin-Hardenne.

Vitesse wil door met trio

Vitesse wil de contracten van Theo Janssen, Youssouf Hersi en Ruud Knol openbreken en verlengen. Binnenkort zal de Arnhemse club met het drietal om de tafel gaan.

"De contracten van Hersi en Knol lopen na dit seizoen ten einde en die van Janssen in 2008. Daar gaan we eerst maar eens mee aan de gang. Ondertussen kijken we ook naar spelers die nog niet tot het eerste elftal behoren", aldus Jan Streuer, manager voetbal, tegenover Omroep Gelderland.

Dominee meldde bom bij concert Madonna

Een 63-jarige dominee uit een dorpje in het zuiden van Gelderland blijkt achter een valse bommelding te zitten die afgelopen zondag werd gedaan bij het concert van Madonna in de Amsterdam ArenA. De man, die al snel na zijn melding werd opgepakt, heeft dat bekend. Hij is deze week vrijgelaten, maar wordt nog wel vervolgd.

De dominee wilde met de valse bommelding protesteren tegen het concert van Madonna. Hij hoopte dat het concert door zijn melding niet door zou gaan. Christelijke organisaties spraken eerder al schande van de kruisigingsact tijdens het optreden van de popzangeres.


Reden voor bommelding

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Ooijer krijgt Zwitserse concurrent

André Ooijer krijgt bij Blackburn Rovers in het centrum van de verdediging concurrentie van Stéphane Henchoz. Gisteren tekende de 32-jarige Zwitser een contract tot aan het einde van het seizoen bij de Engelse club.

Van 1997 tot 1999 speelde Henchoz ook al voor de Blackburn Rovers. Henchoz kreeg vorig seizoen geen nieuwe verbintenis bij Wigan Athletic. De Zwitser zat al die tijd zonder club en hij is daarom nog niet helemaal fit. Voor de competitiewedstrijd vandaag tegen Sheffield United zal hij dan ook nog buiten de selectie worden gelaten.

Gestolen tapes Robin Hood teruggevonden

De gestolen 'master tapes' van de BBC-serie over Robin Hood zijn in Hongarije door de politie teruggevonden. In het onderzoek naar de diefstal zijn vrijdag twee personen gearresteerd. Dat heeft de BBC zaterdag gemeld.

De omroep stelde dat het merendeel van het ontvreemde materiaal weer terecht is. De tapes waren eind augustus in de buurt van de Hongaarse hoofdstad Boedapest gestolen, waar de 13-delige serie wordt gemonteerd. De serie, die de BBC maar liefst 11 miljoen euro kostte, moet in oktober de succesvolle reeks Dr Who opvolgen. De Britse omroep verwacht er veel van.

Na de diefstal van de banden zijn verscheidene opnamen opnieuw geschoten.


Meer doden door zelfmoord dan door moord en oorlog

GezondheidEr komen wereldwijd meer mensen om het leven door zelfmoord dan door moorden en oorlogen bij elkaar. Dit hebben twee internationale zelfdodingsdeskundigen vrijdag gezegd tijdens een VN-conferentie.

Jaarlijks proberen 20à 60 miljoen mensen wereldwijd zich van het leven te beroven. Ongeveer 1 miljoen van hen slagen daar ook in, aldus onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het aantal zelfdodingen kan worden verminderd als betere behandeling beschikbaar komt voor psychische aandoeningen en toegang tot wapens en pesticides wordt beperkt. Een derde van de zelfmoorden wereldwijd wordt gepleegd met pesticides. Ook zouden landen als Singapore, Libanon en India het verbod op zelfmoord moeten opheffen. Hulpbehoevenden bijvoorbeeld hoeven dan niet meer bang voor straf te zijn als ze over zelfmoordplannen spreken met anderen.

Arts
Onder de beroepen met een verhoogd zelfmoordrisico zijn die van arts, dierenarts en tandarts, niet zozeer vanwege de werkstress, maar vanwege de toegang tot dodelijke chemicaliën en de deskundigheid inzake het gebruik ervan voor zelfdoding.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat mensen die plotseling hun baan verliezen, een hoger zelfmoordrisico lopen dan mensen die hun hele leven in armoede leven.

'Politie wil De Roy van Zuydewijn aanhouden'

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft vrijdagavond geprobeerd om Edwin de Roy van Zuydewijn aan te houden. Dat meldde het NOS journaal diezelfde avond. Een politiewoordvoerder wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.

Volgens de NOS bezochten twee agenten rond 19.00 uur het huis van de moeder van De Roy van Zuydewijn, waar hij staat ingeschreven. De voormalige partner van prinses Margarita was er niet. Hij moet zich nu maandag op het hoofdbureau van de politie melden. Waarvoor De Roy van Zuydewijn wordt gezocht, is niet bekend.

Hij kan het niet zijn...

Heerlijk, simpele agentjes op het Amerikaanse platteland. Carl Bordelon wint dit jaar zeker de prijs van de Niet-zo-slimme-agent-van-het-jaar Award. Volgende situatie: er is zo even een gevangene ontsnapt uit de gevangenis en zo’n beetje elke agent is op zoek naar die man. Ergens in de bushbush ziet onze vriend Carl een man rennen.

De man lijkt op de gevangene, de man zit onder de schrammen, de man heeft een ietwat warrig verhaal!

En toch na 10 minuten gezellig gekeuveld te hebben met oom Agent mag hij weer vrolijk verder joggen…

Carl, de promotie komt er aan….

Ik heb de wielmoer echt goed vastgemaakt...

Rally is een sport waarbij alles afhangt van snel en efficient werken,niet alleen voor de twee man in de auto maar zeker ook voor de monteurs, maar dat alles uiteraard zonder de veiligheid van coureur en navigator uit het oog te verliezen.

Helaas heeft deze coureur een iets minder begaafde monteur in zijn team zitten, mischien dezelfde monteur uit een al wat ouder ''even Apeldoorn bellen'' spotje ?

Met dank aan MoHaa voor de submit

Nielsinho

Gek is dat toch. Soms, vooral als ik bij mijn favoriete voetbalclub langs de lijn sta, bekruipt me een gevoel van weemoed. Dan denk ik terug aan vroeger, toen ik zelf voetbalde. Blijkbaar kan nostalgie er plotseling inhakken, zelfs als je nog maar halverwege de twintig bent. Ik herinner me veel. Tegenstanders, uitslagen, teamgenoten en trainers. Markante ouders, vreselijke scheidsrechters en de nog ergere clubgrensrechters. De ruim een jaar geleden overleden materiaalman, alles. En dus ook Nielsinho.

Koeis TGS Line-Up bekend

Koei staat dit jaar met een flink aantal titels op de TGS. De volgende games zullen allemaal aanwezig zijn en de met een * aangeduide games zijn speelbaar:

PlayStation3
- Fatal Inertia *
- Blade Storm: Hundred Years War *
- Ni-Oh
- Mahjong Taikai IV *

Wii
- Sengoku Musou Wave

PlayStation2
- Sengoku Musou 2 Empires *
- San Goku Shi XI *
- G1 Jockey 4 2006 *
- Harukanaru Jikuu no Uchi de Mai Ichi Yoru *

PSP
- Jan Sangoku Musou *

Nintendo DS
- Jan Sangoku Musou *
- Harukanaru Toki no Naka de: Mai-Ichi-Yoru *

TGS 2006 Line-Up van Capcom

De line-up van Capcom voor de komende Tokyo Game Show is bekend gemaakt. De volgende games zullen er speelbaar zijn:

- Devil May Cry 4 (PS3)
- Lost Planet: Extreme Condition (Xbox 360)
- Monster Hunter Portable 2nd (PSP)
- Power Stone Portable (PSP)
- Gyakuten Saiban 4 (NDS)
- Ryuusei no RockMan (NDS)
- God Hand (PS2)
- Capcom Classics Collection (PSP)

De Tokyo Game Show duurt van 22 tot 24 september en wordt gehouden in *trommelgeroffel* Tokyo!

'Neonazi's België wilden politici vermoorden'

TerrorismeHet gisteren opgepakte groepje neonazi-skinheads rond de beroepsmilitair Thomas B. uit het Belgische Buggenhout zou van plan zijn geweest België in chaos te storten. Ze wilden dat vooral doen door politici te vermoorden. Dat meldt de Belgische krant De Standaard, dat de info uit gerechtelijke bron vernam.

De bende zou zowel politici van links als van rechts op het oog gehad hebben. Op die manier wilden de neonazi's de bevolking tegen elkaar opzetten met als uiteindelijke doel het plegen van een staatsgreep. Dat is wat een aantal van de belangrijkste verdachten vrijdag verklaarden aan de politie.

Eén van de anonieme verdachten die ondertussen onder voorwaarden op vrije voeten is gesteld, vertelde vrijdag ook aan de Belgische commerciële zender VTM dat het vooral de bedoeling was om "linkse organisaties en vreemdelingen te treffen." De getuige vertelde ook dat er medeplichtigen waren "in de politiek, de Staatsveiligheid en het leger die boven Thomas B. stonden."

Concrete plannen voor aanslagen op politici waren er overigens nog niet, zo bericht De Standaard. Voorlopig beperkte de uitwerking van de plannen zich tot praten, het op grote schaal verzamelen van wapens en explosieven en het oorlogje spelen op militaire terreinen.

Uitslagen WDT dag 6

Ook vandaag is er in Utrecht weer gedart de laatste kwartfinale partijen stonden op het programma. Nadat gisteren Michael van Gerwen zich wist te plaatsen voor de halve finale was vandaag Niels de Ruiter aan de beurt.

Niels de Ruiter heeft het niet kunnen maken tegen Martin Adams. De Ruiter ging kansloos ten onder met 5-0 in sets. 'The Excellent Dude' zijn scores vielen heel de wedstrijd tegen waardoor 'Wolfie' moeiteloos weg kon lopen van de Nederlander. De Ruiter gooide slechts 27,49 tegen 31,61 voor Adams. Morgen mag Adams het gaan opnemen tegen de enige Nederlander nog in het toernooi Michael van Gerwen.

De andere halve finale zal gaan tussen Phil Taylor, die gisteren Collin Lloyd wist te verslaan, en Ronnie Baxter. Baxter wist zich moeizaam te plaatsen voor halve finale door Mike Veich nipt te verslaan. Baxter stond na vijf sets met 4-1 voor en er leek niks aan de hand maar Veich knokte zich terug en kwam weer op gelijke hoogte 4-4 in de alles beslissende vijfde set wist Baxter zich toch nog op tijd te herstellen en won de partij.

Programma halve finales zaterdag

16:00 Phil Taylor (Eng) - Ronnie Baxter (Eng)

18:00 Martin Adams (2, Eng) - Michael van Gerwen (6,Ned)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.