Mijn goede oude vriend Jort

Ach ja, je moet toch wat als weblog. Die fraaie bezoekersaantallen komen je niet zo maar aanwaaien. Sensatie moet er op! Sex! Maar vooral sensatie. Onze collega's 'van de site die luistert naar de onvolprezen naam volkomenkut.com' stonken er gistermiddag weer aardig in toen ze met gepast gevoel voor dramatiek de ontvoering van Jort Kelder melden (sensatie!).

Ik schrok me echt rot! Jort! Uitgerekend mijn goede vriend Jort met wie ik het vroeger juist zo goed kon vinden. Jort, aan wie ik nog zulke leuke herinneringen heb. Bijvoorbeeld die ene keer toen we samen als ordedienst op dat congres overal drank gingen scoren of die andere keer in de auto van Jort scheurend over de Amsterdamse grachten. Of toen hij een keertje 's avonds bij ons in Tilburg op bezoek kwam om te praten over de monarchie. Ik werd echt een beetje verdrietig toen dit alles weer door mijn gedachten flitste.

Ik heb Jort al in geen jaren meer gezien of gesproken, maar toch zag ik mezelf, als bekende Nederlandse weblogger en tevens een oude vriend van Jort, al huilend voor een NOS camera staan, naast Georgina om samen een dringend en emotioneel beroep te doen op de gijzelnemers: "Alstublieft, laat onze goede oude en lieve vriend Jort vrij."

Gelukkig was dit niet nodig. Gisteravond werd duidelijk dat het om een grap van een reclamebureau ging. Onze collega's van die site met die onvolprezen naam zaten er helemaal naast! Jort maakt namelijk sinds kort reclame voor de online boekhouders van Asperion. Hij was helemaal niet ontvoerd. Hij is gezond en vrij! Oh ja en dit is het reclamefilmpje met de 'eisen' van de zgn. ontvoerders.

Met dank aan Joni1 voor de submit.