AZ beschikt over fitte selectie

Zeer waarschijnlijk staat Joey Didulica weer onder de lat bij AZ. De doelverdediger raakte in de openingswedstrijd tegen NAC Breda geblesseerd maar is inmiddels weer bijna 100% herstelt. Door het terugkeren van de Kroaat beschikt Louis van Gaal over een compleet fitte selectie.

Zondag spelen de Alkmaarders tegen NEC met hetzelfde team dat tegen Vitesse met 3-1 won, afgezien van Didulica die gisteren negentig minuten meespeelde met jong AZ.

Alle internationals van AZ zijn zonder blessures of andere ongemakken teruggekeerd in Alkaar. Van Gaal liet weten tevreden te zijn over de IJslandse spelers. ”Het is ook goed dat spelers als Joey Gudjónsson en Grétar Steinsson de volle negentig minuten met IJsland speelden. Bij AZ zijn ze niet zeker van een basisplaats, dus op deze manier doen ze wedstrijdritme op”, aldus de coach.

Over Demy de Zeeuw, die voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zat, liet de oefenmeester het volgende weten: ”Hij had een grote glimlach op zijn gezicht na de training. Je moet niet vergeten dat Demy een jaar geleden nog bij Go Ahead Eagles voetbalde. En in dat jaar was hij zelfs geblesseerd. Net als met Stijn Schaars gaat het ook met Demy heel hard. Ze hebben nu aan het hoge podium van het Nederlands elftal kunnen ruiken.”

Voorbeschouwing NEC - AZ