Beelden Bin Laden met kapers 11 september

TerrorismeDe Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft gisteren video-beelden uitgezonden waarop Osama bin Laden staat samen met twee van de kapers van 11 september 2001. Op de beelden is te zien hoe de terroristen de aanslagen op New York en Washington voorbereiden, aldus Al-Jazeera.

Volgens Al-Jazeera zijn het de eerste beelden die aantonen dat de leiding van het terreurnetwerk al-Qaeda betrokken was bij de planning van de aanslagen. De video, die kort voor de aanslagen van 11 september is opgenomen, is een productie van As-Sahab, de persafdeling van al-Qaeda.

Op de uitgezonden tv-beelden is te zien hoe Bin Laden door een bergachtig gebied wandelt in het gezelschap van tientallen mannen. Op een gegeven moment richt Bin Laden zich tot de camera en roept op te bidden voor het succes van de aanslagen: ''Ik vraag jullie voor hen te bidden en God te vragen hen te laten slagen.''

Na deze video zond Al-Jazeera twee zelfmoordvideo's uit van twee van de kapers - Wail al-Shehri en Hamza al-Ghamdi - die zich later met vier vliegtuigen te pletter vlogen tegen Amerikaanse gebouwen, waaronder het WTC.