DVD: Laguna Beach - The Real Orange County

Na het succes van de serie Orange County, een fictief verslag over de beslommeringen van een aantal rijke tieners uit Californië, leek het voor MTV de tijd om de wereld te laten zien hoe het echte leven van tieners uit dit gebied eruit ziet. En, om het een beetje interessant te houden, zijn ook hier de rijke tieners het onderwerp. Ze zijn allemaal bewoners van het gebied Orange County, maar dan woonachtig bij de kust van Laguna Beach.



In het eerste seizoen maken we kennis met een achttal leerlingen van de lokale High School die bijna allemaal in hun examenjaar verkeren. Ze staan daarom ook bijna allemaal op het punt om hun beschermde welvarende wereld in te ruilen tegen het minder luxe leven van een student. Maar eerst is het tijd om te feesten, compleet los te gaan en een beetje afscheid te nemen van hun oude leefomgeving. Een portret van jonge mensen die zo op het oog alles lijken te hebben wat hun hartje begeert: een mooie auto, een ouderlijk huis aan het strand en een begeerlijk uiterlijk. Maar onder alle uiterlijke vertoon schuilen onzekerheden en twijfels over de toekomst.

In Laguna Beach zien we hoe belangrijk het is om voor het juiste feestje te worden uitgenodigd en hoe de onderlinge verhoudingen op scherp komen te staan als er reisje met elkaar wordt ondernomen. Maar bovenal zien we dat de problemen van de rijke tiener uit Laguna Beach eigenlijk hetzelfde zijn als van elke tiener. Ruzie met de ouders, vechten om een jongen of genegeerd worden door dat populaire meisje op school; het grootste verschil zit in hem in de winkelmaniertjes of de zorgen om de ontbrekende blitsheid van je auto die je van je papa of mama hebt gekregen.



Soms lijkt het er wel een beetje veel op alsof er scripts geschreven zijn voor de tieners uit Laguna Beach. Volgens maker MTV is hier echter geen sprake van, alles zou echt zijn. Dat zou dan wel erg knap zijn, want bij elke onverwachte gebeurtenis zijn de camera's van MTV aanwezig en ook nog eens met perfecte shots. Het kan niet anders of bepaalde gesprekken of voorvallen zijn nog een keer overgedaan, maar dan met een andere camerahoek. Het is gewoon te perfect om allemaal 'zomaar' even opgenomen te zijn. Maar ach, de waarheid is voor een serie als deze toch niet het hoogste goed en het komt de vermakelijkheid ook niet echt ten slechte. Laguna Beach is een aardige reallife soap over een aantal verwende en goeduitziende tieners die zo hun eigen problemen hebben.



De release op dvd bevat alle afleveringen van het eerste seizoen, maar ook bijzonder veel extra's. Op de laatste disc vind je drie verschillende soorten extra materiaal. Allereerst de bonusfragmenten, bestaande uit de verwijderde scènes (weinig interessant), een korte terugblik op alle romantische scènes (als je de hele serie hebt gezien is dit nogal overbodig) en een overzicht van de verschillende 'gezichten' van de de hoofdrolspelers. Ook vind je hier interviews met alle acht hoofdpersonen over hun ervaring om gefilmd te worden en kun je de castingtapes van MTV bekijken. Als tweede thema vind je de zogenaamde extra features, bestaande uit een rondleiding in LC's huis, een rondleiding door Laguna Beach door Lo en een korte blik achter de schermen bij de laatste aflevering. Als derde en laatste vind je maar liefst zeven videoclips van de muziek die in de serie werd gebruikt (zoals 'Save Me' van Jag Star en 'Get Up On You' van Kaila). Qua muziek in de serie zit het sowieso wel snor (dat kun je MTV wel toevertrouwen). Het camerawerk is echter erg wisselend van kwaliteit. Waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met de wisseling tussen spontane gebeurtenissen en de activiteiten die voorbereid konden worden.

De serie is niet ijzersterk; er gebeurt weinig enerverends, maar het is wel eens vermakelijk om de 'rich and spoiled' in hun examenjaar te volgen. Wil je weten hoe het echte leven in Orange County is? Verwacht vooral veel eyecandy, veel tienerdrama en een beetje humor.


Label: MTV Releasedatum: 10 september 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!