Liverpool verlaat Anfield Road

Gerard (RedFever007)
Het einde van een voetbalbolwerk is nabij. Binnen enkele jaren zal Anfield Road verleden tijd zijn en zal Liverpool haar wedstrijden afwerken in een gloednieuw onderkomen. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om een nieuw stadion te bouwen dat Anfield moet vervangen.

Midden in een woonwijk ligt het magische Anfield Road, ingeklemd tussen woningen. Al sinds 1892, toen Liverpool het stadion officieel in gebruik nam, is Anfield Road de thuishaven van de club uit de Beatles-stad. Achttien keer werd de club kampioen van Engeland en won het vijf Europa Cup 1’s. Ook werden talloze andere prijzen gewonnen.

Alle langer zinspeelde de club op een vertrek uit het huidige stadion. De gemeente heeft nu toestemming gegeven om een nieuw stadion te bouwen, op enkele honderden meters van Anfield. Het nieuwe onderkomen moet 60.000 zitplaatsen tellen, het totale kostenplaatje is geraamd op 256 miljoen euro. Begin volgend jaar zal, als alle details uitgewerkt zijn, begonnen worden met bouwen waarna de club in augustus 2009 zijn eerste wedstrijd er kan spelen.


Anfield Road, het einde van een tijdperk nadert