Vermaelen is twijfelgeval bij Ajax

Gerard (RedFever007)
Of Thomas Vermaelen aanstaande zondag meespeelt in de competitiewedstrijd tegen Vitesse, is nog niet bekend. Nicolae Mitea en Zdenek Grygera zitten niet bij de selectie, beide hebben nog last van blesurres.

Zowel Grygera als Vermealen zullen wel meespelen in de UEFA-cup wedstrijd tegen IK Start, aanstaande donderdag. Ook Gabri zal daarbij weer van de partij zijn, de last die de Spanjaard had van zijn bovenbeen is verdwenen. Ook tegen Vitesse zal Gabri al meedoen.

Henk ten Cate liet verder weten zich ‘geen zorgen’ te maken over John Heitinga die twee slechte interlands speelde. ”Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat een aantal spelers niet met heel veel zelfvertrouwen is teruggekomen. Dat geldt ook voor Heitinga. Maar het is me 100 procent meegevallen hoe hij dat verwerkt. John heeft zelfspot, durft er grapjes over te maken. Daaraan kan ik zien dat hij is gegroeid.”, aldus de oefenmeester.

Ook was de coach er zeker van dat zijn team de afgelopen twee weken progressie heeft geboekt. Dit ondanks het feit dat vele spelers afwezig waren in verband met interland verplichtingen. ”Aan de mimiek van Hedwiges Maduro kun je zien dat hij voelt dat hij sterker is geworden.”