Alkmaar noemt 'pleintje' naar Rudi Carrell

Alkmaar, de geboortestad van Rudi Carrell, heeft een klein 'pleintje' naar de onlangs overleden tv-ster genoemd. De Alkmaarse burgemeester Marietje van Rossen maakte dat nieuws gisterenmiddag bekend bij de presentatie van de biografie van Rudi Carrell, 'Een leven voor de show'. Een straat in een nieuwbouwwijk naar Carrell (geboren als Rudolf Kesselaar) vernoemen, vond het stadsbestuur niet passend. Het hernoemen van een al bestaande straat in het oude centrum te lastig, dus werd het een nog onbenoemd plaatsje.

De Rudi Carrellplaats laat echter bij nogal wat Alkmaarders de wenkbrauwen fronsen. Het gaat om een godvergeten hoekje van enkele vierkante meters in een steegje in de oude binnenstad, waar niemand ooit komt als je er niks te zoeken hebt (niet woont). Het Noordhollands Dagblad omschrijft het als ''een soort glop, een paar vierkante meter klinkers met een lantaarn en wat struiken, die als ze blad dragen de deprimerende aanblik kunnen wegnemen op wat onaanzienlijke nieuwbouwschuurtjes.''

Eerst wilde het gemeentebestuur het steegje naar Carrell vernoemen, maar daar was één van de twee bewoners op tegen. Vandaar dat het oog viel op de paar vierkante meters grond. Maar daar heeft volgens de gemeente vroeger wel theater Het Gulden Vlies deels gestaan, het podium waar de jonge Carrell zijn eerste stappen op het toneel zette. Een plaquette die daar ooit is gemonteerd, meldt dat ook. Overigens wel met een schrijffout: Rudy in plaats van Rudi.

Zie hier een foto van de Rudi Carrell-plaats