Deense krant plaatst Holocaust-cartoons

MediaIn Denemarken heeft een krant vandaag de Holocaust-karikaturen afgedrukt die in Iran tentoongesteld worden. Het links-liberale blad Information zegt de spotprenten te publiceren omdat ze een reactie zijn op de omstreden Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Die prenten leidden begin dit jaar in de islamitische wereld tot gewelddadige protesten.

De joodse opperrabbijn in Denemarken, Bent Lexner, zegt geen probleem te hebben met de publicatie van de tekeningen in zijn land. Hij zei er ''weinig waarde'' aan te hechten.

In Teheran is momenteel een tentoonstelling te zien van de karikaturen over de vernietiging van miljoenen joden door de nazi's ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Iran ziet de tentoonstelling als een reactie op de spotprenten over de Mohammed. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zich dit jaar reeds meerdere keren afgevraagd of de Holocaust wel heeft plaatsgevonden. In oktober zal Iran zelfs een naar eigen zeggen wetenschappelijke conferentie over de Holocaust organiseren.



Alle 228 cartoons staan hier

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.