Game-muziek Commodore 64 klassiek ten gehore gebracht

GamesTwaalf leden van het Ricciotti ensemble zullen deze maand optreden als het C64 Orchestra. Ze zullen de in de jaren 80 gecomponeerde spelletjesmuziek voor de welbekende homecomputer Commodore 64, op een klassieke manier ten gehore brengen.

De Britse componist Rob Hubbard en de Nederlander Jeroen Tel, die indertijd muziek componeerden voor C64-games, spreken van een jarenlang gekoesterde droom die uitkomt ''nu de muziek van de razend populaire games is te horen zonder de beperkingen van de microchip''. Twaalf leden van het Ricciotti ensemble hebben, onder leiding van dirigent Bas Wiegers en onder toeziend oog van Hubbard en Tel, de uitdaging aangenomen om de muziek op klassieke wijze in te studeren.

Het optreden van het C64 Orchestra wordt begeleid door de speciaal gemaakte videoanimaties van the C-men, gebaseerd op de originele computerbeelden van de bij de nummers horende spellen. Op 22 september is de première in Apeldoorn. Een week later speelt het ensemble van het Productiehuis Oost Nederland in de Westergasfabriek in Amsterdam.Een werkgeheugen van 'maar liefst' 64 kB.


Zie voor meer gamesnieuws FOK!games!