Jong Oranje wint van Leverkusen

Sjors (Sj0rSz)
Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen gewonnen. Het elftal van bondcoach Foppe de Haan zette de Duitse ploeg met 3-1 aan de kant.

Gevierde man aan de zijde van Oranje onder 21 was Haris Medunjanin met twee doelpunten. De aan Sparta Rotterdam verhuurde speler van AZ schoot een vrije trap direct binnen. Het andere doelpunt werd opgezet door Ryan Donk. De kersverse speler van AZ leverde een prachtige pass af bij Medunjanin, zodat deze kon scoren.

Jong Oranje kwam na 30 seconden spelen al op voorsprong door een eigen doelpunt van Igor Bendovskyi. Carsten Ramelow, aanvoerder van Bayer Leverkusen, zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd getrokken.

Vanwege de vele afzeggingen die het elftal van De Haan kende was het niet mogelijk om met een sterke formatie het veld te betreden. Medunjanin, de matchwinner van deze wedstrijd, kreeg ook later pas een uitnodiging voor deze oefenwedstrijd. Ook de Duitse ploeg kon maar op halve kracht spelen, omdat er maar liefst vijf spelers uit het tweede elftal in de basis stonden.