FOK!games viert haar tweede verjaardag!

Vandaag de dag is FOK!games één van de grootste gamessites van Nederland, maar dit is zeker niet altijd zo geweest. Het feit dat we toch bij de top van Nederland behoren op dit gebied is des te opmerkelijker als je nagaat dat dit pas onze tweede verjaardag is. Voor de mensen die niet sinds het begin op FOK!games komen, maar ook voor de mensen voor wie dat wel het geval is en simpelweg in een nostalgische bui zijn is deze special: 2 jaar FOK!games.

Op 6 juni 2004 stond dit nieuwsbericht op de Frontpage. FOK! kreeg er een nieuwe subsite bij: FOK!games zocht mensen die wilden helpen dit mogelijk te maken. Nog geen drie maanden later, op 1 september 2004, opende FOK!games haar deuren. Binnen drie maanden was er een voltallige crew, een site met een goedgevulde database en contacten in de gameswereld; de ingrediënten om van FOK!games een succes te maken. In de periode dat FOK!games begon als subsite van FOK! verschenen er gemiddeld vijf nieuwe gamessites per dag. Velen keken dan ook cynisch naar FOK!games, slechts een van de vele nieuwe sites die Nederland rijk was. Mede door het enthousiasme van een immer groeiende groep users bleek al snel dat wij geen eendagsvlieg zouden zijn.

Door de invloed van de users, die niet alleen userreviews schrijven en reageren op het nieuws en de (p)reviews, maar ook via het GAM forum hun steentje bijdragen aan FOK!games konden wij snel uitgroeien tot een van de grootste gamessites van ons kikkerlandje. De kerstprijsvraag was één van de eerste grote ideeën die we hadden, en het was een idee dat uiteindelijk een stuk meer werk opleverde dan we hadden kunnen denken, mede door het grote aantal deelnemers. Vorig jaar keerde deze prijsvraag dan ook terug en zal dat dit jaar ongetwijfeld weer doen.

Sommige nieuwtjes kun je makkelijk van achter een bureau in een luie stoel verwerken, maar er is één evenement waar je toch eigenlijk bij moet zijn geweest op gamesgebied: de E3. Afgelopen zomer reisden onze redacteurs af naar het zonnige Los Angeles om het grootste gamesevenement ter wereld mee te maken, en de achterblijvers in Nederland te overspoelen met informatie en nieuwtjes. Het feit dat de E3 niet meer in haar huidige vorm zal terugkeren in de toekomst maakt dit bezoek afgelopen jaar in ieder geval voor ons des te mooier.

Tegenwoordig kun je bijna elke dag wel een preview of review vinden op FOK!games, vaak vergezeld door de laatste pennenvrucht van een van onze columnisten. Daarbij worden wij natuurlijk ook gesteund door bedrijven uit de gameswereld. Microsoft feliciteert ons dan ook van harte en stelt als cadeau een Xbox 360 met Xbox Live Vision camera beschikbaar. Die wij uiteraard aan jullie gaan weggeven! Op de volgende pagina lees je hier meer over.

Dan rest ons niets anders dan de users te bedanken. Tuurlijk, de site wordt elke dag weer opgevuld met nieuws, (p)reviews en columns, maar zonder users zou er dan toch geen site zijn om van te spreken. We hebben het de afgelopen jaren met zeer veel plezier gedaan, en zullen dat ook de komende jaren blijven doen.