Geen Xbox 360 tekorten tijdens de feestdagen

Nu Sony problemen heeft met het productieproces van de PlayStation 3 door een tekort aan Blu-Ray drives komt Chris Lewis, baas van Microsoft Europa, met de gewaagde uitspraak dat er nergens tekorten zullen zijn tijdens de kerst. Tijdens de launch vorig jaar en in de maanden die erop volgden heeft Microsoft continu problemen gehad met de levering en productie van de Xbox 360.

Nu we bijna een jaar verder zijn zegt Chris Lewis er alle vertrouwen in te hebben de concurrentie aan te kunnen gaan met de PlayStation 3 dit jaar. De voorsprong van elf maanden die Microsoft heeft op Sony moet genoeg zijn denkt Lewis.

"I'm very confident that we have the production capacity to suit our ambitions. And there will be no stock shortages anywhere in the region over this Christmas period, I can assure you of that."

Verschil tussen de launches zal er wel zijn, waar Microsoft de Xbox heeft laten vallen na de launch van de 360, wil Sony de komende tijd ook nog de PlayStation 2 sterk in de markt houden. Vandaar ook de verlaagde prijs en de nieuwe kleurtjes voor de console.

Op de vraag wat Lewis te zeggen had tegen Sony nu ze komen met een wereldwijde launch had hij het volgende te zeggen: "Well, I should say I wish them well. And I do; this is a tough business and I think they're taking on a tough challenge there in terms of the launch ambitions they're talking about, so we'll see how that manifests itself over time. But right now we're not deviating from the path we're on and we certainly won't be distracted."