Paardensport: Wereldtitel voor springruiters

Icoon SportDe Nederlandse springruiters Piet Raymakers, Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder hebben bij de Wereldruiterspelen in Aken goud gewonnen in de landenwedstrijd. De Verenigde Staten werden tweede, Duitsland derde.

Voor Nederland begon de wedstrijd slecht. Piet Raijmakers scoorde achttien strafpunten. Omdat het slechtste resultaat van de dag mag worden weggestreept, was dat niet rampzalig, maar de rest kon zich geen grote fouten meer permitteren. Zo geschiedde. Jeroen Dubbeldam bleef foutloos en Albert Zoer maakte slechts één springfout. Als laatste kwam Gerco Schröder in actie. Ook hij bleef foutloos.

Het is de eerste keer dat Nederland de wereldtitel wint. Na de overwinning vlogen de ruiters elkaar dolgelukkig om de nek. "Dit is gewoon abnormaal", juichte Dubbeldam. "We voelden de vorm van de paarden. En het was goed dat ik na Piet een nulrondje neerzette. Dat sterkte de andere twee." Schröder vulde hem aan: "Samen hebben we er super voor gevochten. En het geluk was deze keer aan onze zijde."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan rena voor de submit.