Boek: Jennifer Crusie - Laat mij maar even.

Een titel waarmee je twee kanten op kunt en een afbeelding waardoor je gaat denken: "Wat voor soort boek heb ik nu voor me liggen?" Ik kan je vertellen, het is een heerlijk boek. Verwacht geen zielig drama, over iemand die even alleen wil zijn. Geen hoofdpersoon die roept; "Ik heb nu genoeg aan mijn kop". Nee, zeker niet. Een humoristisch boek met een paar geweldige dialogen.




Nell Dysart is een zelfverzekerde vrouw van middelbare leeftijd. Na een scheiding waarbij ze niet alleen haar man, maar ook haar werk kwijtraakt pakt deze vrouw de draad weer op. Ex-schoonzussen die meteen ook haar beste vriendinnen zijn, en een tweetal nieuwe werkgevers maken haar leven het echter niet makkelijker. Wel boeiender. Haar nieuwe werk is het spelen van secretaresse op een detectivebureau. Let wel; spelen van secretaresse, niet spelen dat ze baas is.

Het boek begint meteen leuk te worden op de eerste pagina. Het kost amper moeite om in het verhaal gesleept te worden, en het leest zeer makkelijk weg. Eenmaal in het verhaal zul je nieuwsgierig blijven en echt willen weten hoe het nu afloopt. Waarom vindt ze een lijk in de koelkast, is ze een hond rijker, is haar baas zo lekker en spelen de familiedrama's van haar vriendinnen zo'n grote rol in het verhaal? Hoe zit het nu allemaal. Een juiste combinatie van spanning, romantiek, sarcasme en humor.

Sommige dialogen zijn duidelijk voorbereidend op de clue van het verhaal, en daardoor in sommige gevallen onbegrijpelijk. Toch gebeuren er door het boek heen steeds weer verrassende dingen en krijgt alles telkens weer een verrassende wending. Hier bereikt de schrijfster mee dat het boek zeker geen kans heeft om saai te worden. Helaas had ik in het laatste hoofdstuk ietwat het idee dat alles ineens op zijn pootjes terecht moest komen op een manier alsof er haast achter zat. Toch was dit niet vreselijk storend, omdat ik na ruim driehonderd pagina's toch echt wel wilde weten hoe het nu allemaal in elkaar stak.

Het is schrijfster Crusie, die ook bekend is van o.a. Lieg tegen mij, Gek op jou, en De weddenschap weer gelukt om na een aantal bestsellers weer een prettig leesbaar en humoristisch boek te schrijven. Ondanks de spanning en maffe gebeurtenissen, zou ik dit boek vooral aanraden aan vrouwelijke lezers. Misschien dat het toch wat soft is voor het mannelijke deel op deze aardbodem, maar dit neemt niet weg dat dit boek gewoon erg leuk is om te lezen. Een heerlijk 'dit-neem-ik-mee-naar-het-strand-boek' voor vrouwen.








Uitgever: The house of books ISBN: 90 443 1460 2 Pagina's: 335
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!